-
@criuser said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Σε μία ιδανική κοινωνία, όλοι έχουν φωτοστέφανο...
Επειδή κανείς μας δεν έχει πραγματικά, ας αφήσουμε την ιδανική κοινωνία για τα παραμύθια.
Προσπαθώ να αποφεύγω να κράζω ενστόλους, γιατί όντως η ζωή τους έχει δυσκολίες. Και μετά την κρίση πληρώνονται λίγα.
Πριν την κρίση όμως έπαιρναν πολλά. Πάρα πολλά.
Επίσης να ξεκαθαρίσουμε και κάποια άλλα πράγματα.
Οι υπαξιωματικοί, πήζουν τα πρώτα χρόνια που έχουν τα διακριτικά στο χέρι. Οταν αυτά πάνε στον ώμο, τότε το ξύσιμο πάει σφαίρα.
Δηλαδή μετά τα 40 είναι πολύ χαλαροί.
Οι αξιωματικοί στα χαμηλά εκπαιδεύονται και έχουν τρέξιμο, στα ψηλά έχουν κάποιοι ευθύνες, κάποιοι απλά απολαύσεις.
Υπηρέτησα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 80 ως προστάτης, αφού ήμουν ορφανός πατρός.
Ενας αξιωματικός από υπαξιωματικός, είχε μισθό τότε 60000 δρχ, δηλαδή 2-3 τμ τον μήνα διαμερίσματος στα βόρεια προάστια.
Και δουλειά γραφείου.
Φίλοι αξιωματικοί πριν την κρίση ανώτεροι έως ταξίαρχοι πέρναγαν τα 3000. Επαιρναν τότε 1 τμ στα βόρεια προάστια, άρα είχε αλλάξει η αντιστοιχία.
Μετά την κρίση έχουν αλλάξει τα πάντα. Συντάξεις ΕΤΑΑ, ΟΑΕΕ για 40 χρόνια, που θα ήταν 2300, έχουν κατέβει στα 1000. Τα ίδια και των ενστόλων.
Απλά αυτή την εποχή , η δυσκολία στην αγορά εργασίας, διατηρεί τον σίγουρο μισθό ενός στρατιωτικού ή αστυνομικού στις πρώτες προτιμήσεις των πανελλαδικών, ακόμα και αν ο μισθός είναι χαμηλός, όπως και στις προκηρύξεις ΕΠΟΠ, ΕΜΘ, ΟΒΑ.
Ναι αλλά εσύ τώρα κράζεις τους καλύτερους πελάτες! Θα πεις, μετά την απομάκρυνση από το ταμείο...
Αν περίμενες όμως σαν κατασκευαστής να πουλήσεις σε μεροκαματιάρηδες και να πληρωθεις λεφτά που βγήκαν με ιδρώτα, μάλλον θα έπρεπε να φτιάχνεις οικοδομές σοβιετικου τύπου και με Lada μεταχειρισμένο θα κυκλοφορούσες κι όχι με Γαλλίδες.
Να τα λέμε όλα γιατί μέσα σε κάποιο φεβ ο γάτος καραδοκεί...Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι αυτό που κάνει στην Ελλάδα τις θέσεις μονιμότητας να λάμπουν και να αιωρούνται σαν άπιαστο όνειρο, είναι πως διαχρονικά ο κάθε είδους "εργοδότης" έκανε τον βίο των ιδιωτικών υπαλλήλων αβιωτο, πολύ πολύ χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα;
Κι οι καραβαναδες πρωτίστως γι αυτό διάλεγαν το επάγγελμα. -
Και μεροκαματιάρηδες και δημόσιοι και ιδιωτικοί, από όλα είχε ο μπαξές.
Το επάγγελμα αυτό δεν το διάλεγαν όλοι για τους ίδιους λόγους και ήταν αλλιώς σε κάθε εποχή.
Για παράδειγμα πριν 40-50 χρόνια, οι σχολές αξιωματικών, είχαν την αίγλη τους, ιδιαίτερα για τα παιδιά της επαρχίας.
Οι σχολές υπαξιωματικών έπαιρναν παιδιά από τα 15-16 οπότε ήταν μία κρατική τεχνική καριέρα και συνήθως παιδιά με οικονομικές δυσκολίες, η που δεν είχαν ελπίδα να περάσουν σε κάποια σχολή, άλλωστε τότε μόνο ο 1 στους 10 πέρναγε.
Ανάλογα ήταν και στην χωροφυλακή. Δηλαδή κόσμος που ήθελε μισθό από την πρώτη μέρα, από οικογένειες που τα έφερναν δύσκολα, αγροτικές πολύτεκνες και δεν άντεχαν την θάλασσα, που επίσης τράβαγε πολλούς.
Οσοι μπορούσαν να μάθουν κάποια τέχνη, ή να σπουδάσουν και να πάνε να εργαστούν σε βιοτεχνίες, βιομηχανίες το προτιμούσαν, όπως αρκετοί ήθελαν να είναι εμποροϋπάλληλοι.
Εκείνη την εποχή υπήρχαν αρκετές δουλειές και ο εργαζόμενος είχε επιλογές.
Μετά το ξεβλάχεμα του πασοκ, ο μισθός του δημοσίου που ήταν χαμηλότερος αυτών του ιδιωτικού και αυτό ήταν το σωστό, αφού η μονιμότητα έπρεπε να έχει ένα κόστος, ο μισθός του δημοσίου πέρασε τον ιδιωτικό και επιπλέον επετράπη το ξύσιμο, το γρηγορόσημο και κάθε άλλη διαφθορά που μας θυμώνει. Ακόμα και η κατάργηση του κουστουμιού ήταν μέρος αυτού του σχεδίου. Οταν πας σε υπηρεσία και βλέπεις τον υπάλληλο με βερμούδα και του λείπουν μόνο τα βατραχοπέδιλα και ταυτόχρονα σίγουρος για την ατιμωρησία του, σε κοιτάει χαλαρά και σου λέει εσύ μλκα έρχεσαι σοβαρός, αλλά εγώ με βερμούδα και σαγιονάρα.
Οπότε ναι φάγαμε 10 χρόνια κρίση, αλλά κάποιοι απλά έβαλαν ένα χανζαπλάστ, κάποιοι έμειναν 10 χρόνια στις εντατικές με το ανάλογο κόστος και κάποιοι άλλοι χάθηκαν γιατί καταστράφηκαν.
Πριν την κρίση τα πράγματα ήταν αλλιώς.
-
Μετά το ξεβλάχεμα του πασοκ, ο μισθός του δημοσίου που ήταν χαμηλότερος αυτών του ιδιωτικού και αυτό ήταν το σωστό, αφού η μονιμότητα έπρεπε να έχει ένα κόστος, ο μισθός του δημοσίου πέρασε τον ιδιωτικό και επιπλέον επετράπη το ξύσιμο, το γρηγορόσημο και κάθε άλλη διαφθορά που μας θυμώνει. Ακόμα και η κατάργηση του κουστουμιού ήταν μέρος αυτού του σχεδίου. Οταν πας σε υπηρεσία και βλέπεις τον υπάλληλο με βερμούδα και του λείπουν μόνο τα βατραχοπέδιλα και ταυτόχρονα σίγουρος για την ατιμωρησία του, σε κοιτάει χαλαρά και σου λέει εσύ μλκα έρχεσαι σοβαρός, αλλά εγώ με βερμούδα και σαγιονάρα.
Αλληλούια.. Επίσης αδιανόητο να δουλέψει μια σύγχρονη οικονομία όταν ο μισθός τους,η εργασιακή σχέση και οι παροχές είναι προκλητικά ανώτερες του ιδιωτικού. Φυσικά δεν υπάρχει φώς στο τούνελ να αλλάξει αυτό, μόνο ρητορική ασχετοσύνης και δικαιολογίες (του καναπέ) για το πώς να διατηρηθεί..
-
@andya3 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Συνεχίζεις την καφρίλα γιατί αδυνατείς να καταλάβεις ότι σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Εγώ δεν συγκρίνω τον στρατιωτικό με αστροναύτη,γιατρό,δάσκαλο….όσο για το ποιος εκτίθεται, φαίνεται.
Έπαρση με 31 συντάξιμα, μισθό Σχη στα 1270 ευρώ καθαρά, δεν γίνεται.Έχεις άγνοια της επαγγελματικής πραγματικότητας στον έξω κόσμο. Αλλιώς δεν θα μίλαγες σαν κακομαθημένος δημόσιος υπάλληλος...
Και εσύ σαν ανάγωγος πανάσχετος…στην παρούσα φάση ιδιωτεύω.
-
@mastoras78 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Αλληλούια.. Επίσης αδιανόητο να δουλέψει μια σύγχρονη οικονομία όταν ο μισθός τους,η εργασιακή σχέση και οι παροχές είναι προκλητικά ανώτερες του ιδιωτικού. Φυσικά δεν υπάρχει φώς στο τούνελ να αλλάξει αυτό, μόνο ρητορική ασχετοσύνης και δικαιολογίες (του καναπέ) για το πώς να διατηρηθεί..
Προκλητικά ανώτερο μισθολόγιο το ότι μόνιμη καθηγήτρια σε Λύκειο της Κω (παραμεθόριος) παίρνει καθαρά 910 Ευρώ (x12 μήνες, όχι 14!); Έχω την μισθοδοσία Ιουνίου στα χέρια μου! Πόσα έπρεπε να πάρει; 200 είναι καλά; Είμαι στα όρια μου να μιλήσω όπως θα σου μιλούσα από κοντά, απλά σέβομαι το φόρουμ...
-
Το θέμα δεν είναι πόσα παίρνει η καθηγήτρια στο Λύκειο στην Κώ αλλά το πόσα παίρνει η εργαζόμενη μητέρα στον ιδιωτικό τομέα και τι συμβαίνει όταν γεννήσει. Όταν ενημερώθεις ξαναέλα οργισμένε σύντροφε που είσαι και στα όρια σου που θα άλλαζαν άρδην από κοντά και θα σεβόσουν πραγματικά.
-
Από κοντά ιδέα δεν έχεις, αλλά δεν έχει νόημα να λέμε λόγια του πληκτρολογίου. Να είσαι σίγουρος ότι αυτά που λέω τα εννοώ πάντως και με ξέρουν αρκετοί εδώ μέσα από κοντά για να στο επιβεβαιώσουν.
Πάμε παρακάτω. Τι σε κάνει να νομίζεις ότι η καθηγήτρια που πήγε στην άλλη άκρη της Ελλάδας για να διοριστεί, δεν γεννάει; Σκέφτεσαι λιγάκι τι λες; 8 μήνες δίνουν άδεια μητρότητας και στο ΙΤ και στον ΔΤ.
-
Επειδή ξέρω, για αυτό λέω. Πάμε παρακάτω, ποιός είπε ότι δε γεννάει η διορισμένη? Ενημερώσου για τις παροχές της μίας περίπτωσης και της άλλης. Και στην πραγματική ζωή αυτή του ιδιωτικού τομέα συχνά δε μπορεί να συνεχίσει την εργασία της για πρακτικούς λόγους
-
Το ίδιο συνεχίζουν την εργασία και στον ΙΤ. Δεν μιλάμε προφανώς για αδυναμία για λόγους που δεν άπτονται της ίδιας της εργασίας. Γνωρίζω αυτήν την στιγμή που μιλάμε γυναίκα στον ΙΤ που έπαιρνε 8 μήνες μισθό (6 τον κανονικό και τους άλλους 2 τον βασικό από τον ΟΑΕΔ) και θα πιάσει πάλι δουλειά σε 1 βδομάδα. Να τις διώξουν δεν παίζει, τις προστατεύει ο Νόμος. Και στην τελική πρέπει να προσπαθήσουμε να εφαρμόζονται οι Νόμοι και στον ΙΤ, όχι να γίνει ο ΔΤ μπουρδέλο σαν τον ΙΤ!
-
H "αδυναμία για λόγους που δεν άπτονται της ίδιας της εργασίας" δεν ισχύουν στο Δημόσιο. Στην ίδια περίπτωση στον ΙΤ σε τρώει η μαρμάγκα όμως. Γι' αυτό λέμε να ανέβουν οι μισθοί και να γίνουν τα πράγματα αξιοκρατικά όπως πρέπει. Το δημόσιο έχει καταντήσει σε μεγάλο βαθμό άντρο υπόθαλψης αργόμισθων και κομματογλυφοχλιμήτζουρων πελατών. Και στην τελική αν το μαγαζί-κράτος "δε βγαίνει" να ρίξει τις δαπάνες του και όχι να την πληρώνουν οι υπόλοιποι.
-
Ατέρμονη συζήτηση, που δεν έχει σχέση με το παρόν θέμα.
-
@andya3 said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Δε συγκρίνω επαγγέλματα. Εσείς ξεκινήσατε αυτό το τρυπάκι. Είπα επανειλλημένα ότι κάθε επάγγελμα έχει τις ιδιαιτερότητές του. Γράφονται όμως ανήκουστα πράγματα και επιχειρήματα.
Τι θα πει δεν μπορεί να παραιτηθεί ο στρατιωτικός και υπακούει διαταγές? Σοβαρά τώρα? Αν δηλαδή αν δεν κάνετε καλά αυτό που θα σας πει ο ανώτερος από τι κινδυνεύετε? Να χάσετε τη δουλειά σας? Να πάρετε μικρότερο μισθό? Να κινδυνεύσει η σύνταξή σας?
Δηλαδή ο άλλος ο κακομοίρης ο εργαζόμενος εκεί έξω που μπορεί να τον προσβάλουν, να τον πιέζουν, να του ζητάνε παπάδες σε συγκεκριμένο χρόνο και δεν λέει κουβέντα επειδή έχει ανάγκη τη δουλειά να ζήσει την οικογένειά του καλοπερνάει? Και με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά του και να μείνει στο δρόμο σκύβει το κεφάλι?
Λοιπόν, δεν ήθελα να πάει έτσι αυτή η κουβέντα, αλλά συνεχίζετε να προκαλείτε μ' αυτά που λέτε.
Edit. Εσείς προκαλείτε τους συνομιλητές ας με αυτά που λέτε και δέχεστε προειδοποίηση. {Mod}Αγαπητέ [Admin] εγώ τον καραγκιόζη στο forum δεν θα τον κάνω για να μη δυσαρεστήσω κάποιους της παρέας (σου?). Εκθέτω τις απόψεις μου, κανέναν δεν προσέβαλα επί προσωπικού ούτε λογοκρισία δέχομαι από κανέναν.
Υπάρχει ο ggab εδώ και μ' έχει σκυλοβρίσει επανειλλημένως, βρήκες να μου κάνεις προειδοποίηση ότι τάχα προκαλώ?Αποχωρώ για να μη γράψω χειρότερα πράγματα.
Η παρατήρηση σας έγινε για κάτι που διαγράψαμε, όχι για τις υπόλοιπες απόψεις σας που παραμένουν όπως βλέπετε και ΔΕΝ λογοκρίνονται. Αποκαλέσατε λοιπόν τους συνομιλητές σας "κακομαθημένους δημοσίους υπαλλήλους", που αποτελεί προσωπική επίθεση και flame bait και για αυτό δεχθήκατε warning, όχι για τις απόψεις σας. Όμως δεν μας κάνετε χάρη παραμένοντας ή αποχωρώντας. Όσο παραμένετε εντός του πλαισίου του Κανονισμού δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Όταν ξεφεύγετε από αυτό θα υπάρχουν παρατηρήσεις και ποινές, χωρίς να μας ενδιαφέρει η άποψή σας επ' αυτών. Το ίδιο προφανώς ισχύει για όλους. {Admin}
-
Πολλά έχω διαβάσει εδώ μέσα τόσα χρόνια, αλλά να κάνει παρατήρηση ο mod (ποιος mod άραγε;;;;) ότι κάποιος προκαλεί με την άποψή του, αυτό είναι αξιοσημείωτο...
Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σταθερή αξία στο φόρουμ. Όσα χρόνια και αν περάσουν κάποια πράγματα παραμένουν ίδια...
Παρακαλώ δείτε την εξήγηση στο ακριβώς παραπάνω post. Δεν λογοκρίνονται ποτέ οι απόψεις, εκτός φυσικά από αυτές που απαγορεύει ο Κανονισμός (ρητορική μίσους, ρατσισμός κλπ)! Η προειδοποίηση δόθηκε για επίθεση προς τους συνομιλητές, η οποία φυσικά και σβήστηκε από εμάς. {Admin}
-
Συμφωνώ κι εγώ! συγκεκριμένα άτομα και παρεακια εδώ μέσα είναι στο απειροβλητο.
Η διαχείριση πρέπει να είναι πιο αμεροληπτη.Κάνετε λάθος, δεν υπάρχει καμία συμπάθεια και αντιπάθεια. Δείτε την εξήγηση παραπάνω. {Admin}
-
@kkostask said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
Συνεχίζεις την καφρίλα γιατί αδυνατείς να καταλάβεις ότι σε κανέναν επαγγελματικό κλάδο δεν γίνεται να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Εγώ δεν συγκρίνω τον στρατιωτικό με αστροναύτη,γιατρό,δάσκαλο….όσο για το ποιος εκτίθεται, φαίνεται.
Έπαρση με 31 συντάξιμα, μισθό Σχη στα 1270 ευρώ καθαρά, δεν γίνεται.Μην ασχολείσαι άλλο μαζί του!
Ας ασχολούνται οι mods -
Προσωπικα δεν βλεπω μεχρι σημερα να λογοκρινεται καποιος για το τι λεει αλλα για τον τροπο που το λεει.
Μαλιστα σε καποιες περιπτωσειςπου συμφωνω επι της ουσιας με τις αποψεις καποιων, αδυνατω να κανω ... like εξαιτιας των λεξεων που χρησιμοποιηθηκαν και τον θεωρησα απαραδεκτο. -
Στο φόρουμ πάντα υπήρχε και υπάρχει μία αναμπουμπούλα όταν (κατα)κρίνονται διάφορα επαγγέλματα. Για κάποιο λόγο που δεν καταλαβαίνω, μέλη αρπάζονται/τσαντίζονται/χαλιούνται όταν άλλα μέλη απαξιώνουν τα επαγγέλματα τους, τις ειδικότητές τους, τις σχολές τους, τους κλάδους τους κλπ...
Γιατί συμβαίνει αυτό δεν ξέρω.
Πάντως θα ήθελα στο φόρουμ να υπάρχουν και μερικοί παπάδες αλλά και αστυνομικοί, δικηγόροι. Θα γινόταν η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου...
-
@storm said in Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί):
αλλά και αστυνομικοί, δικηγόροι.
Έχουμε και είναι και αρκετά ενεργοί!
-
Ενδιαφέρον. Δεν το γνώριζα.
Δεν απομένει να γραφτούν και μερικοί παπάδες να γίνει το φόρουμ μία ευχάριστη ατμόσφαιρα. -
Μόλις πέρασε από πάνω μου Ραφαλ για προσγείωση...
Στ' άρματα, στ' άρματα εμπρός στον αγώνα... (Εξοπλισμοί)