-
@dimsabas said in Μονόλογοι ...:
Χαίρομαι που τα προβλήματα του φόρουμ είναι τα ταξίδια με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Δε χαίρομαι που σπαταλώνται τόσες εργατοώρες για να γραφτούν τα ίδια ξανά και ξανά.
Τέτοιες άσκοπες αντιπαραθέσεις είχα να δω από την εποχή του εμβολίου για τον κορονοιο. Ακόμα και σε περίοδο εκλογών δεν βλέπουμε τέτοια πράγματα!
-
Μου τη σπάει που αλλάζουμε την ώρα και βραδιάζει νωρίς.
Γιατί το κάνουμε αυτό;
-
@lap said in Μονόλογοι ...:
Μου τη σπάει που αλλάζουμε την ώρα και βραδιάζει νωρίς.
Γιατί το κάνουμε αυτό;
Βασικά αυτή ειναι η σωστή ώρα, το καλοκαίρι ειναι η "μαγειρεμένη". Και το κάνουμε για λόγους οικονομίας.
-
Πω!
Να επιλέξουμε την θερινή. Να έχει ήλιο η ημέρα.
Πως ζουν στα βόρεια κράτη; Σε πιάνει κατάθλιψη που νυχτώνει στις 5.
-
Πω!
Λαπ για να ξέρεις, και στα τροπικά μέρη το ίδιο γίνεται 6 το απόγευμα νυχτώνει (ξημέρωμα πολύ νωρίς), ενώ ο ουρανός είναι συνήθως γκρι φορτωμένος σύννεφα.
Γι αυτό μιλάμε για "Ελληνικό φως", χειμώνα καλοκαίρι το οποίο είναι σπάνιο επειδή υπάρχει πολύ λίγη καλή στεριά στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος στον πλανήτη. -
https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1440
Researchers found that the overall rate of ischemic stroke was 8 percent higher during the first two days after a daylight saving time transition. There was no difference after two days.
Οι λόγοι οικονομίας ήταν παλιότερα, να έχουν φως το πρωί για να μην καίνε ενέργεια.
Ζήστε λίγο βόρειες χώρες και συνηθίζεις. -
Απαπαπα
Δεν μπορώ. Εγώ ζω εδώ για το φως αυτής της χώρας. Όχι να την κάνουν και σκοτεινή.
-
@antonakis said in Μονόλογοι ...:
https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1440
Researchers found that the overall rate of ischemic stroke was 8 percent higher during the first two days after a daylight saving time transition. There was no difference after two days.
Οι λόγοι οικονομίας ήταν παλιότερα, να έχουν φως το πρωί για να μην καίνε ενέργεια.
Ζήστε λίγο βόρειες χώρες και συνηθίζεις.Άρα υπάρχει και θέμα υγείας αν κατάλαβα καλά.
Ρε σεις δεν παλεύετε αυτό το πράγμα. Πως ζουν οι άλλοι λαοί. Κάθε χρόνο τα ίδια.
-
Υποτίθεται ότι έχουμε ψηφίσει την κατάργηση της θερινής ώρας ως Ευρωπαϊκή Ένωση από ότι θυμάμαι.
Και ένας ωραίος μονόλογος στο θέμα
Youtube Video -
@antonakis said in Μονόλογοι ...:
Υποτίθεται ότι έχουμε ψηφίσει την κατάργηση της θερινής ώρας ως Ευρωπαϊκή Ένωση από ότι θυμάμαι.
Έχουμε ψηφίσει να αποφασίσει κάθε χώρα ποια ώρα θέλει και να μην ξαναλλαξει, αλλά αποδείχτηκε πολύ δύσκολο το εγχείρημα για έναν οργανισμό τόσο σοβαρό όπως η ΕΕ.
-
Εγώ θέλω την θερινή. Να βραδιάζει τον χειμώνα 6-6:30 ώρα. Νορμάλ πράγματα.
-
Η αλλαγή της ώρας είναι μία ανωμαλία και απορώ που ακόμη την διατηρούν ορισμένα κράτη.
Άλλα πράγματα ξέρουν να τα αλλάζουν με ένα νόμο και ένα άρθρο. Αυτή την μεσαιωνική παπαριά την διατηρούν, μάλλον επειδή γουστάρουν να ταλαιπωρούν τους πολίτες και κυρίως τους εργαζόμενους.
-
Για σήμερα έχω να πω τα εξής
γ@μιεται η pizza hut στην κινα, γ@μω τον ανανα σας μέσα
Θέλω σουβλάκι.
-
@cirus said in Μονόλογοι ...:
Θέλω σουβλάκι.
Έχει ένα πολύ καλό σουβλάκι με ανανά 3 στενά παρακάτω από την pizza hat
-
Πω!
Ενώ αν ξημερώνει στις 9 θα είναι καλύτερα ?
Αυτή είναι η κανονική μας ώρα.
Η θερινή ώρα πρωτομπήκε στην ζωή μας την δεκαετία του 70 με τις πετρελαϊκές κρίσεις.
-
Πριν ξημέρωνε νωρίτερα;
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Πω!
Ενώ αν ξημερώνει στις 9 θα είναι καλύτερα ?
Αυτή είναι η κανονική μας ώρα.
Η θερινή ώρα πρωτομπήκε στην ζωή μας την δεκαετία του 70 με τις πετρελαϊκές κρίσεις.
Την δεκαετία του '70 φορούσαμε και μπλε ποδιές στα σχολεία σαν κοριτσάκια. Έχει κάποια σημασία τι κάναμε/κάνατε την δεκαετία του '70;
Για να μην αναφερθώ ότι το 1970 έτρωγαν μεσημεριανό στις 12 και στην Μεσσηνία τρώγαμε μεσημεριανό στις 11.30 το πρωί.
Σήμερα 2023 στις 9 το πρωί είτε καλοκαίρι, είτε χειμώνας, είτε σκοτάδι, είτε ημέρα υπάρχει μία δεδομένη καθημερινότητα. Σήμερα στις 3 το μεσημέρι λένε ακόμη "καλημέρα".
Έχει αλλάξει ο τρόπος ζωής από την δεκαετία του '70. Πλέον οι ρυθμοί είναι τόσο έντονοι που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι δραστηριότητες των ανθρώπων.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που η θερινή ώρα βοηθά στο καλύτερο βιοτικό επίπεδο ζωής. Μέχρι και για λόγους ασφαλείας.
Θα μπορούσα να πω ένα άσχημο παράδειγμα που έτυχε να συμβεί στον πατέρα μου (ετών 83) πριν μερικές μέρες αλλά το θέμα δεν είναι αυτό.
Το θέμα είναι ότι οι ρυθμοί ζωής των κανονικών ανθρώπων σήμερα είναι έντονοι μέχρι και αργά το βράδυ για πολλούς λόγους. Όσο ποιο αργά νυχτώνει τόσο ποιο πολύ βοηθά στην ψυχολογία.
Αν οι ρυθμοί της ζωής ήταν τύπου δημοσίου του 1970, τότε πράγματι θα μπορούσε να νυχτώνει από τις 5.30 το απόγευμα και στις 8 να πέφτουν όλοι για ύπνο.
Αυτά είναι κάποια από τα αποτελέσματα του "καλού καπιταλισμού". Στην πίπα και στο τρέξιμο σχεδόν όλη την ημέρα και πλέον και τη νύχτα.
-
Θέλω σουβλάκι.
Και σουβλάκια σε ξυλάκι θα βρεις στη Κίνα και δοκίμασε και τα baozi με κρέας, δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεις ωραία χοιρινά Street food στη Κίνα.
-
@piliourits said in Μονόλογοι ...:
Θέλω σουβλάκι.
Και σουβλάκια σε ξυλάκι θα βρεις στη Κίνα και δοκίμασε και τα baozi με κρέας, δεν είναι δυνατόν να μη βρίσκεις ωραία χοιρινά Street food στη Κίνα.
Αυτός έπεσε σε μαιμουδια κινέζικη στην Κίνα!
-
Εγώ πάντως που ξυπνάω γύρω στις 6-6.30 θα μου την σπάει να είναι νύχτα μέχρι τις 9.
Το βράδυ έτσι και αλλιώς από το γραφείο φεύγω νύχτα.
Από την άλλη υπάρχουν χιλιάδες δουλειές που ξεκινάνε πρωί, όπως η οικοδομή.
Το χειμώνα ξεκινάει στις 7.30 λίγο πριν βγει ο ήλιος αλλά βλέπεις.
Τα γραφεία ξεκινάνε από τις 9 έως τις 10.30 το πρωί. Εχει ξημερώσει σε κάθε περίπτωση, αλλά το σχόλασμα από τις 5 μέχρι τις 6.30 είναι νύχτα για μεγάλο μέρος του χρόνου. Αυτό θα άλλαζε, αλλά δεν είναι κάτι που θα δώσει κάτι σημαντικό.
Μονόλογοι ...