-
Περί μισθολογικών λοιπόν.
Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, πάνω από 60 ετών, με 3 παιδιά, έπαιρνε 3.300 μικτά. Για πριν 4 χρόνια περίπου μιλάμε. Πόσα να είναι καθαρά? Λίγο πάνω από 2k? Του έλεγα δεν σε πιστεύω και από την αγανάκτησή του μου έδειξε το χαρτί μισθοδοσίας του.
Πέθανε κι όλας ο κακομοίρης στα καλά καθούμενα και φαινόταν υγιέστατος. Συγχωρεμένος να 'ναι, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, τα λέω επειδή τον ανέφερα.
Άρα αυτοί είναι οι μισθοί του Δημοσίου. Κακώς μεν, αλλά όλοι πρέπει να ζήσουν με την πραγματικότητα, όχι με τις επιθυμίες, όσο δίκαιες κι αν είναι... -
Σε καμία περίπτωση πάνω από 2050 ευρώ. Το 2010 βέβαια ο αντίστοιχος έπαιρνε γύρω στα 3100 καθαρά.
-
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, πάνω από 60 ετών, με 3 παιδιά, έπαιρνε 3.300 μικτά. Για πριν 4 χρόνια περίπου μιλάμε. Πόσα να είναι καθαρά? Λίγο πάνω από 2k? Του έλεγα δεν σε πιστεύω και από την αγανάκτησή του μου έδειξε το χαρτί μισθοδοσίας του.
Πέθανε κι όλας ο κακομοίρης στα καλά καθούμενα και φαινόταν υγιέστατος. Συγχωρεμένος να 'ναι, εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας, τα λέω επειδή τον ανέφερα.
Άρα αυτοί είναι οι μισθοί του Δημοσίου. Κακώς μεν, αλλά όλοι πρέπει να ζήσουν με την πραγματικότητα, όχι με τις επιθυμίες, όσο δίκαιες κι αν είναι...Νομίζω ότι η «αγορά» αποτιμά σωστά τις αμοιβές των καθηγητών. Και εξηγώ, θες να γράφεις papers , να διδάσκεις και γενικά να επιβλέπεις χωρίς πολλά πολλά; Παίρνεις τα 3.300 μικτά και είναι καλά. Αν θέλεις περισσότερα μπορείς για παράδειγμα να ιδιωτεύσεις, να γιατρεύεις κόσμο αλλά και να επιφορτίζεσαι με το άγχος μη σου πεθάνει κανένας ασθενής και να παρεις 3.500x10 το μήνα.
Ή, αν το πας ακαδημαϊκάΣυμμετέχεις σε ερευνητικά προγράμματα, δημοσιεύεις σε κορυφαία journals, διδάσκεις και συμμετέχεις σε ξένα πανεπιστήμια και επι της ουσίας γίνεσαι επιχειρηματίες του εαυτού τους. Μάλιστα κάποιοι που φτιάχνουν όνομα μπορεί να βγάζουν χιλιάδες ευρώ μονο για μια προσκεκλημένη διάλεξη και τα 3.500 να είναι πινατς.
Όποτε αφενος αδικούμε τους καθηγητές αν τους βλέπουμε σαν υπαλλήλους και αφετέρου αν κάποιοι βλέπουν έτσι τον εαυτό τους τότε δεν τους χρωστάει και κανείς χρήματα μόνο λόγω τίτλου.
-
@kkostask said in Μονόλογοι ...:
@civil357 said in Μονόλογοι ...:
Δε "ζηλεύω" καμία παροχή που έχουν οι στρατιωτικοί ( αν έχουν ) . Δεν "ζηλεύω" κανένα πρόωρο συνταξιοδοτικό τους , μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι να μπορούσαμε να κατοχυρώσουμε τα κεκτημένα τους. Για το ΣΟΕ , είναι έτσι όπως γράφτηκε και δεν είναι αρκετά, σφαγή γίνεται για να μπείς. Για τις κατασκηνώσεις το μόνο που δε μου καθόνταν ήταν ότι στέλναμε στρατιώτες να κάνουν τους υπαλλήλους στελεχών , αλλά και πάλι οι μεταθέσεις αυτές βισματικές ήταν, οπότε μπορεί να μην έβγαιναν οι σκοπιές αλλά αυτοί έφευγαν χαρούμενοι. Κατά τα άλλα και άλλοι κλάδοι είχαν κατασκηνώσεις ( τραπεζικοί , ΤΕΕ κ.λπ. ) αλλά μας τα "έφαγε" το μνημόνιο και η ιδιωτικοποίηση. Μακάρι να καταφέρναμε να τα "κρατήσουμε" ως εργαζόμενοι.
Εκείνο που μου χτυπάει είναι η αποκλειστικότητα μερικών προνομίων. Πρώτο και βασικό το στρατιωτικό νοσοκομείο. Δε το καταλαβαίνω γιατί να μην συμμετέχουν στις εφημερείες των γενικών νοσοκομείων; Αν γίνεται και λανθάνω , πείτε ότι δεν το έγραψα. Μακάρι ο στρατός να έφτιαχνε σοε παντού, και να μπορούσε να στεγάσει και το δάσκαλο και τον αγροτικό ιατρό όμως , όχι μόνο ένοπλους. Επίσης έχω μία υποψία ότι η συνυπηρέτηση στο στρατό είναι πιο εύκολη από άλλους κλάδους , αλλά και εδώ μπορεί να γράφω ράδιο αρβύλα.....
Αλλά αλήθεια πόσοι δάσκαλοι οργώνουν τη χώρα με μεταθέσεις; Πόσοι από αυτούς ή από γιατρούς δε μπορούν να πάνε καν σε νησιά π.χ. λόγω ενοικίων; Επικίνδυνο επάγγελμα; τα έγραψαν και άλλοι καθημερινά τα εργατικά ( και αγροτικά) ατυχήματα στη χώρα. Πάρα πολλά επαγγέλματα είναι για εμένα πιο επικίνδυνα ,από τον ευσυνείδητο γιατρό που εφημερεύει μέρα παρά μέρα εώς τον εργάτη στη βαριά βιομηχανία ή το εργοτάξιο. Ας μην μιλήσουμε για έμμεσες συνέπειες υγείας που σου προκαλεί το άγχος του επαγγέλματος και του προς το ζειν.
Τα στελέχη ( η μεγαλύτερη πλειοψηφία) μια χαρά επίπεδο έχουν ,από το θεσμό των Πανελληνίων και μετά γλυτώσαμε από "καραβανάδες". Εκείνο που δεν μου έκατσε ποτέ είναι το πλήθος των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, οι περισσότεροι προεκλογικά τεχνάσματα για απορρόφηση της ανεργίας και για το όνειρο του διορισμού . Ξέρω κάποιοι ( λίγοι ) είναι απαραίτητοι, αλλά εγώ εκεί που υπηρέτησα ΤΦ συνάντησα και όργανα λόχων, όχι χειριστές ελικοπτέρων και αρμάτων ( που άρματα νομίζω μια δεκαπενταετία έχει που έκοψαν τους κληρωτούς). Για αποφυγή παρεξηγήσεων κόμπλεξ ουδέν , άλλωστε είχα βαθμό ανώτερό τους , όχι παίζουμε.....
Ενημερωτικά...τα στρατιωτικά νοσοκομεία έπαψαν να είναι αποκλειστικά για ένστολους από το 2011/2012 όταν υπουργός ήταν ο Μπένυ. Έχω νοσηλευθεί και στην πτέρυγα μου δεν υπήρχε κανένας ένστολος. Στα δε εξωτερικά ιατρεία η σειρά εξυπηρέτησης είναι ένστολοι, λοιπά ταμεία και στο τέλος οι απόστρατοι και αυτό αν προλάβουν οι γιατροί.
Για τη δε συνυπηρέτηση γελάνε και οι πέτρες....με την εκπαιδευτικό σύζυγό μου το κοντινότερο που βρέθηκα ήταν τα 250χλμ....Μερικοί χωρίς να γνωρίζουν,πιστεύουν απίστευτα πράγματα και όλοι έχουν ένα γνωστό στο στράτευμα που δεν υπηρετεί πουθενά και παίρνει 3 χιλιάρικα το μήνα!!!
Απίστευτη χολή........ -
Δεν είστε μόνοι, απλά υπήρχαν πιο "εύκολοι στόχοι" από εσάς που ήταν πρώτη σειρά στο πετροβολημα, πλην όμως κατρακύλησαν οι πάντες επι Αντωνελλας της μνημονιοσελιδοσκιστρας. Αλλά κάθε ακραίος "-ισμος" τελικά έρχεται η ώρα που χτυπάει και αυτόν που μπορεί να μη τον ένοιαζε για/να γουσταρε τα "παθήματα" των άλλων.
-
@jamesd said in Μονόλογοι ...:
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Άρα αυτοί είναι οι μισθοί του Δημοσίου. Κακώς μεν, αλλά όλοι πρέπει να ζήσουν με την πραγματικότητα, όχι με τις επιθυμίες, όσο δίκαιες κι αν είναι...Νομίζω ότι η «αγορά» αποτιμά σωστά τις αμοιβές των καθηγητών. Και εξηγώ, θες να γράφεις papers , να διδάσκεις και γενικά να επιβλέπεις χωρίς πολλά πολλά; Παίρνεις τα 3.300 μικτά και είναι καλά. Αν θέλεις περισσότερα μπορείς για παράδειγμα να ιδιωτεύσεις, να γιατρεύεις κόσμο αλλά και να επιφορτίζεσαι με το άγχος μη σου πεθάνει κανένας ασθενής και να παρεις 3.500x10 το μήνα.
Ή, αν το πας ακαδημαϊκάΣυμμετέχεις σε ερευνητικά προγράμματα, δημοσιεύεις σε κορυφαία journals, διδάσκεις και συμμετέχεις σε ξένα πανεπιστήμια και επι της ουσίας γίνεσαι επιχειρηματίες του εαυτού τους. Μάλιστα κάποιοι που φτιάχνουν όνομα μπορεί να βγάζουν χιλιάδες ευρώ μονο για μια προσκεκλημένη διάλεξη και τα 3.500 να είναι πινατς.
Όποτε αφενος αδικούμε τους καθηγητές αν τους βλέπουμε σαν υπαλλήλους και αφετέρου αν κάποιοι βλέπουν έτσι τον εαυτό τους τότε δεν τους χρωστάει και κανείς χρήματα μόνο λόγω τίτλου.
Σε γενικές γραμμές το πιάνω το νόημά σου και δεν θα διαφωνήσω. Υπάρχουν όμως πολλά "αλλά" στο κωλο-δημόσιο, που οι μισοί Έλληνες το βρίζουν και οι άλλοι μισοί χρωστάνε την επιβίωσή τους σ' αυτό και πάλι το βρίζουν.
Όσο πιο κοντά είσαι στην κρατική εξουσία και εξυπηρετείς τις ανάγκες της, τόσο πιο πολλά λεφτά παίρνεις, ανεξαρτήτως του τι μπορείς να κάνεις και να προσφέρεις. Υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, με άπειρα επιδόματα που έχουν εκεί, έφτανε τα 2.800€ την ίδια ώρα που ο καθηγητής Ιατρικής έπαιρνε 3.300€. Ε, δεν μου φαίνεται πολύ σόι αυτό.Αυτό το ενιαίο μισθολόγιο άραγε στο Δημόσιο, το κάνανε ποτέ, ή ακόμα το παλεύουν?
-
Μια χαρά υπάρχει, γι'αυτό οι 40+ νοσηλευτές παίρνουν -1000. Και όταν πρωτοεφαρμόστηκε το '13, τους πρώτους 3 μήνες γυρνούσαν σπίτι τους με 298€ (σκατα στο λάκκο του καλαματιανου βοθρολυματος)
-
Καλα γίνετε πρώτα καθηγητές ιατρικής και μετά ξανά πείτε αυτά που λέτε.
-
Να μην ξεχνάμε ότι ο καθηγητής της ιατρικής δεν διδάσκει μόνο αλλά έχει σίγουρα και ιατρείο. Και σαν καθηγητής δεν θα παίρνει 30 ευρώ την επίσκεψη, έτσι? Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι για να φτάσεις κάποιος να είναι καθηγητής σε ιατρική σχολή έχει καντάρια γνώσεων και εμπειρίας...ε, αυτό πρέπει κάπως να πληρωθεί.
Δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται βέβαια για τον δύσμοιρο ξυλουργό της Ολυμπιακής που έπαιρνε 50.000δρχ το μήνα παραπάνω από τον Α/ΓΕΕΘΑ.... -
Δεν έχεις καταλάβει ότι συζητάνε για θέματα στελέχων του 2022 με αυτά που τους είπε ο πατέρας τους όταν ήταν φαντάρος το 1974 ,μη πω η μόνη σχέση που έχουν κάποιοι με το στρατό είναι η ταινία Λούφα και Παραλλαγή , την έχουν δει 5 φορές και σύμφωνα με την άποψη ενός κριτικού που διάβασαν είναι ρεαλιστική ,έτσι είναι ο στρατός, ξέρουν λέμε...
-
-
Δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται βέβαια για τον δύσμοιρο ξυλουργό της Ολυμπιακής που έπαιρνε 50.000δρχ το μήνα παραπάνω από τον Α/ΓΕΕΘΑ....
Το έθιξα εγώ στην αναφορά μου για την ΚΣΑΝ , έγραψα ότι χειρότεροι εκεί μέσα ήταν το πολιτικό προσωπικό .
Αν σκεφτείς ότι έβγαζαν ένα στάγιερ την μέρα με επισκευή σε φρένα και ο ιδιώτης μπορεί να βγάζει 8-10 φορτηγά με το 1/3 σε προσωπικό ...
Άσε τα "μαγαζάκια" όπως τα έλεγαν ... είχαν ταπετσιέρη , 3 ι.χ. έφτιαχνε ( προσωπικό μεροκάματο με υλικά του στρατού) ντύσιμο μέσα μπρος- πίσω για κάθε ένα καναπέ καναδέζας .
Ο μαραγκός ανύπαρκτος .
Πεταμένα λεφτά Πασοκάρα για πάντα -
Σίγουρα υπάρχουν θέσεις στον στρατό που είναι δύσκολες και επικίνδυνες και οι οποίες πληρώνονται το ίδιο με άλλες θέσεις που σχεδόν δεν κάνουν τίποτα....
Το αυτό συμβαίνει και σε άλλους τομείς. Και στο δημόσιο και στον ιδιωτικό (πολύ μικρότερο ποσοστό)Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι αν όσοι δουλέυουν στο δημόσιο νοιώθουν ότι αμείβονται :
- Χάλια
- Καλούτσικα
- Μια χαρά
- Εξαιρετικά
Υ.γ. Με τους μισθούς που ακούω, βλέπω και έχουν καθιερωθεί στην Ελλάδα, νοιώθω μια χαρά με τα 1.230 ευρώ που παίρνω, με πτυχίο γεωλογίας και μεταπτυχιακό μετά από 17 χρόνια προϋπηρεσίας, εξυπηρετώντας τα τελευταία 8 χρόνια αρκετούς ένστολους (στρατιωτικούς - αστυνομικούς - πυροσβέστες) το πρωί για την δεύτερη αγροτική εργασία τους.
-
@monman2 said in Μονόλογοι ...:
Δεν έχεις καταλάβει ότι συζητάνε για θέματα στελέχων του 2022 με αυτά που τους είπε ο πατέρας τους όταν ήταν φαντάρος το 1974 ,μη πω η μόνη σχέση που έχουν κάποιοι με το στρατό είναι η ταινία Λούφα και Παραλλαγή , την έχουν δει 5 φορές και σύμφωνα με την άποψη ενός κριτικού που διάβασαν είναι ρεαλιστική ,έτσι είναι ο στρατός, ξέρουν λέμε...
Γιατί ξέρουν από που βγαίνει η σφαίρα στο G3?
-
Επίσης το γεγονός ότι κάποιος μετά απο 30+ έτη υπηρεσίας,σήμερα είναι υπεύθυνος γκαζόν,δεν διαγράφει όλα τα προηγούμενα έτη που ήταν όπου γης και πατρίς,με άπειρες ασκήσεις και αποστολές.
-
@monman2 said in Μονόλογοι ...:
Αν ο πατέρας τους ήταν φαντάρος το 1974, προφανώς οι αναφερόμενοι θα ήταν φαντάροι την τελευταία 10-15ετία...
Κάτι θα θυμούνται...Αλλοι που ήταν φαντάροι λίγο μετά το 74, είδαν τους γιούς τους να υπηρετούν πρόσφατα.
Αρα οι απόψεις είναι διαχρονικές...
-
@yem said in Μονόλογοι ...:
Δεν είδα κάποιον να διαμαρτύρεται βέβαια για τον δύσμοιρο ξυλουργό της Ολυμπιακής που έπαιρνε 50.000δρχ το μήνα παραπάνω από τον Α/ΓΕΕΘΑ....
Το έθιξα εγώ στην αναφορά μου για την ΚΣΑΝ , έγραψα ότι χειρότεροι εκεί μέσα ήταν το πολιτικό προσωπικό .
Αν σκεφτείς ότι έβγαζαν ένα στάγιερ την μέρα με επισκευή σε φρένα και ο ιδιώτης μπορεί να βγάζει 8-10 φορτηγά με το 1/3 σε προσωπικό ...
Άσε τα "μαγαζάκια" όπως τα έλεγαν ... είχαν ταπετσιέρη , 3 ι.χ. έφτιαχνε ( προσωπικό μεροκάματο με υλικά του στρατού) ντύσιμο μέσα μπρος- πίσω για κάθε ένα καναπέ καναδέζας .
Ο μαραγκός ανύπαρκτος .
Πεταμένα λεφτά Πασοκάρα για πάνταΕχω φυλάξει δεκάδες φορές στην πύλη της Ιεράς, 3-7 μεσημέρι και 3-7 πρωί και την μεθεπόμενη, λόγω μία-μία, 11-3 την νύκτα.
Εβλεπα και τους μπουζουκόβιους όταν έφευγαν από τα μαγαζιά...
Εκείνα τα παλιά χρόνια...
-
@ggab said in Μονόλογοι ...:
Επίσης το γεγονός ότι κάποιος μετά απο 30+ έτη υπηρεσίας,σήμερα είναι υπεύθυνος γκαζόν,δεν διαγράφει όλα τα προηγούμενα έτη που ήταν όπου γης και πατρίς,με άπειρες ασκήσεις και αποστολές.
Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Απλά να μην πήζει τους στρατεύσιμους, γιατί τότε είναι μλκς ολκής... -
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Απλά να μην πήζει τους στρατεύσιμους, γιατί τότε είναι μλκς ολκής...Δεν νομίζω την τελευταία 20ετια να υπάρχει στέλεχος που να ασχολείται με τους στρατεύσιμους,με την κακή έννοια. Σίγουρα θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Στο λέω αυτό γιατί πλέον έχουν φύγει οι γιδοβοσκοι που και εμείς δεν θέλαμε πολλά πάρε δώσε! -
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Δεν διαφωνώ σε αυτό.
Απλά να μην πήζει τους στρατεύσιμους, γιατί τότε είναι μλκς ολκής...Δεν νομίζω την τελευταία 20ετια να υπάρχει στέλεχος που να ασχολείται με τους στρατεύσιμους,με την κακή έννοια. Σίγουρα θα υπάρχουν ελάχιστες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Στο λέω αυτό γιατί πλέον έχουν φύγει οι γιδοβοσκοι που και εμείς δεν θέλαμε πολλά πάρε δώσε!Διαφωνώ.
Εγραψα και λίγες σελίδες πριν, για φόρτωμα ενός μόνου στρατεύσιμου σε μονάδα με Ε αξιωματικούς , γύρω στους 20-25 που απλά άραζαν.
Μονόλογοι ...