-
ο γατος τωρα θα πει κακιες.
απο ετος χιλια και εννεακοσια και ενενηντα και δυο.
φανταρος βρεθηκε σε μοναδα, λοχο επισκευων, στη πολη του γινε αρης να γουσταρεις.
καπου 7 αξιωματικοι, 15 υπαξ, 3 οπυ, 1 δοκιμος, ο γατος με αλλους 3 μονιμους φανταροι και καπου 30, λεει, εκπαιδευομενους κληρωτους. και 50 πολιτες.
ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο το μεροκαματο των πολιτων.
στην αποθηκη που ηταν ο γατος υπηρχε μια πολιτης.
ερχοταν 7.30.
καθοταν σε μια βελουδινη καρεκλα και εβαζε τα χερια της σε σταση προσευχης κατω απο το πηγουνι της.
οχι σφιχτα.
κοιμοταν αταραχη και χωρις ξυπνητηρια.
ειχε συντονισει να χερια ενω κοιμαται να κατεβαινουν σιγα-σιγα μεχρι τις 12.30 που ειχε διαλλειμα να εχουν φτασει στους γλουτους, οκ ο γατος που ηταν απο παντα γατος ηξερε που πηγαινε στο διαλειμα και ποιος πολιτης εφτανε τελικα τους γλουτους. απο την αλλη μερια ομως. επεστρεφε κατα τις 13.03-13.07 με ακριβεια χιλιοστου στο χρονο αναλογα αν ηταν βροχερη η μερα και εκανε μια παρομοια κοιμωμενη προσευχη μεχρι το σχολασμα στις 14.59 οπου εφευγε να παει να πιασει τους γλουτους ο αντρας της.
οι αποδελοιποι πολιτες ηταν 3 κατηγοριες.- αυτοι που ειχανε βρει αναλογο μετρονομο ωστε να την πεφτουν διαρκως
- αυτοι που εφερναν στα υπερεξοπλισμενα ηλεκτρονικα εργαστηρια της μοναδας τηλεορασεις κλπ προς επισκευη, τα διορθωναν με φραγκα του ε.σ. και τα πληρωνοντουσαν ετσι ωστε να εχουν ολοι τους απο αστερι μεχρι προπελα ο χειροτερος.
- αυτοι που εκαναν οτι οι 2. αλλα εκαναν και καπου-καπου καποια επισκευη για το ελληνικο στρατευμα.
υπηρχε ενα τεραστιο δωματιο με τα μαζεμενα για επισκευες. ειχε στη μεση ενα σωρο απο αυτα που ερχοντουσαν. η σταθμη μονο ανεβαινε και οταν γεμιζε, τα βαζανε σε καποια μεγαλη διπλανη αποθηκη οι εκπαιδευομενοι. φυσικα η εξυπηρετηση ηταν σε μορφη LIFO, ποτε κανεις δεν νοιαστηκε για FIFO. ουτε καν οσοι τα εστελναν.
οι μονιμοι τωρα ηταν καλα παιδια. συνεργαστηκαμε κιολας καθως δουλευανε σε κατι καλα νυχτομαγαζα και μου βρισκανε μεροκαματα. δεν νομιζω οτι ηταν καλα πληρωμενοι. αλλα δεν νομιζω επισης οτι σε τοσο βυσματικη μοναδα διεθεταν πανω απο το δεκα τα εκατο του χρονου τους για εργασια.
διπλα υπηρχε μια μαχιμη μοναδα. αντιθεση μεγαλη, οι δικοι μου ηταν με κουστουμια και οι αλλοι πικρα.
ο γατος παντως περασε τζαμι, η μοναδα αυτη ακομη υπαρχει. οχι, βυσμα δεν ειχα, τουλαχιστον εγκαιρα, ημουν 'ειδικος επιστημων' οπως μας χαρακτηρισζν ολους τοτε τους ελαχιστους πληροφορικαριους πολυτεχνειου.ΑρΕς
...μια και ειμαστε σε κκ μερη, εκ του ιδρυτου οχι του χαριλαου, ειχε κανει ρεπορτζ μαλιστα 1-2 χρονια απο οταν εφυγα νομιζω, η πτηση -
@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Υ.γ. Με τους μισθούς που ακούω, βλέπω και έχουν καθιερωθεί στην Ελλάδα, νοιώθω μια χαρά με τα 1.230 ευρώ που παίρνω, με πτυχίο γεωλογίας και μεταπτυχιακό μετά από 17 χρόνια προϋπηρεσίας, εξυπηρετώντας τα τελευταία 8 χρόνια αρκετούς ένστολους (στρατιωτικούς - αστυνομικούς - πυροσβέστες) το πρωί για την δεύτερη αγροτική εργασία τους.
Καταρχήν, αν θυμάσαι τον αρχικό εισαγωγικό σου μισθό (αφαιρώντας τις ενδεχόμενες αυξημένες αρχικές κρατήσεις) μπορείς να υπολογίσεις τον ετησιοποιημενο ρυθμό αύξησης του μισθού της περιόδου. Αν σου γεμίζει το μάτι σε σχέση με τα προσόντα/προσδοκίες/φιλοδοξίες σου, λάβεις και υπόψη τον πληθωρισμό και την διαχρονικά σημαντική ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζεσαι για να πάρεις κεφάλι στη ζωή (π.χ. σπίτι&αυτοκινητο) και είσαι μια χαρά με όλα αυτά, γιατί να μην είσαι χαρούμενος με τα λεφτά που παίρνεις;
-
Η ευτυχία επιτυγχάνεται όταν απαλείψουμε την επιθυμία.
-
@jamesd said in Μονόλογοι ...:
Υ.γ. Με τους μισθούς που ακούω, βλέπω και έχουν καθιερωθεί στην Ελλάδα, νοιώθω μια χαρά με τα 1.230 ευρώ που παίρνω, με πτυχίο γεωλογίας και μεταπτυχιακό μετά από 17 χρόνια προϋπηρεσίας, εξυπηρετώντας τα τελευταία 8 χρόνια αρκετούς ένστολους (στρατιωτικούς - αστυνομικούς - πυροσβέστες) το πρωί για την δεύτερη αγροτική εργασία τους.
Καταρχήν, αν θυμάσαι τον αρχικό εισαγωγικό σου μισθό (αφαιρώντας τις ενδεχόμενες αυξημένες αρχικές κρατήσεις) μπορείς να υπολογίσεις τον ετησιοποιημενο ρυθμό αύξησης του μισθού της περιόδου. Αν σου γεμίζει το μάτι σε σχέση με τα προσόντα/προσδοκίες/φιλοδοξίες σου, λάβεις και υπόψη τον πληθωρισμό και την διαχρονικά σημαντική ανατίμηση των περιουσιακών στοιχείων, ιδιαίτερα εκείνων που χρειάζεσαι για να πάρεις κεφάλι στη ζωή (π.χ. σπίτι&αυτοκινητο) και είσαι μια χαρά με όλα αυτά, γιατί να μην είσαι χαρούμενος με τα λεφτά που παίρνεις;
Το 2011 επαιρνα 1300 και 14 μισθούς στον ίδιο εργοδότη....
-
Να κάνω μία ερώτηση; Αυτά τα χρήματα είναι ο καθαρός μισθός ή ο μεικτός;
Για τους εργοδότες και την αγορά εργασίας μόνο ο μεικτός μισθός έχει αξία και σημασία.
Τα καθαρά μάλλον μόνο τον εργαζόμενο απασχολούν. -
@storm said in Μονόλογοι ...:
Για τους εργοδότες και την αγορά εργασίας μόνο ο μεικτός μισθός έχει αξία και σημασία.
Τα καθαρά μάλλον μόνο τον εργαζόμενο απασχολούν.όπως ακριβώς το είπες...
Εμένα σαν εργαζόμενο μόνο τα καθαρά με ενδιαφέρουν...
-
κακως
για την ακριβεια θα επρεπε να σας ενδιαφερει το συνολικο κοστος ενος εργαζομενου και ποιο ειναι τελικα το ποσο που μενει στα καθαρα σε σχεση με οτι πληρωνει ο εργοδοτης για αυτον. και δεν ειναι φυσικα μονο τα μεικτα... να εισαστε σιγουροι οτι ο εργοδοτης θελει να δινει τα ιδια ακριβως χρηματα που δινει και τωρα αλλα να φτανουν στον εργαζομενο περισσοτερα. -
@gatoz said in Μονόλογοι ...:
κακως
για την ακριβεια θα επρεπε να σας ενδιαφερει το συνολικο κοστος ενος εργαζομενου και ποιο ειναι τελικα το ποσο που μενει στα καθαρα σε σχεση με οτι πληρωνει ο εργοδοτης για αυτον. και δεν ειναι φυσικα μονο τα μεικτα...εννοείται ότι ξέρω και τι κοστιζω 2.100 και ποια είναι τα μεικτά. 1700
Από τη στιγμή όμως που δεν μπορώ να αλλάξω κάτι, δεν μπορώ να αποφύγω ή να επιλέξω κάτι άλλο, στο τέλος με ενδιαφέρει μόνο ότι μπαίνει στην τσέπη μου.
-
Απλά με τα μεικτά και με αυτά που πληρώνει έξτρα ο εργοδότης τελικά για έναν εργαζόμενο, φαίνεται η κοροϊδία από την πλευρά του κράτους. Που στην ουσία υφαρπάζει χρήμα από όπου βρει για τους γνωστούς λόγους.
Και μετά είναι και το άλλο. Όταν τα μεικτά είναι 1700euro υπάρχουν κάποιοι που θα σου πούνε και κατάμουτρα ότι παίρνεις και πολλά φράγκα.
-
Οι κρατήσεις ιδίως για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι μεγάλη κοροϊδία.
Φόρο κάποιοι πρέπει να πληρώνουν και οι μισθωτοί είναι ο πιο εύκολος τρόπος...Ο σκοπός όμως της ανάρτησης μου ήταν άλλος και δυστυχώς δεν συμμετείχαν οι συμφορουμιτες
-
Εγώ δεν είμαι στο δημόσιο οπότε δεν μπορούσα να απαντήσω στις ερωτήσεις σου. Δεν νομίζω όμως ότι στο δημόσιο παίρνουν και πολλά χρήματα. Επίσης ξέρω από κάποια υπουργεία ότι έχουν εξασφαλίσει κάποια επιδόματα σε ορισμένες ειδικότητες υπαλλήλων που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες.
Επίσης στο δημόσιο γενικά είναι χάος γιατί υπάρχουν ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ υπάλληλοι. Οι ΝΠΙΔ έχουν ατομικές συμβάσεις εργασίας, οπότε εκεί παίζει διαπραγμάτευση και πολλά άλλα (μπλε, ροζ, πράσινα παιδιά).
-
ο γατος τωρα θα πει κακιες.
απο ετος χιλια και εννεακοσια και ενενηντα και δυο.
φανταρος βρεθηκε σε μοναδα, λοχο επισκευων, στη πολη του γινε αρης να γουσταρεις.
καπου 7 αξιωματικοι, 15 υπαξ, 3 οπυ, 1 δοκιμος, ο γατος με αλλους 3 μονιμους φανταροι και καπου 30, λεει, εκπαιδευομενους κληρωτους. και 50 πολιτες.
ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ο το μεροκαματο των πολιτων.
στην αποθηκη που ηταν ο γατος υπηρχε μια πολιτης.
ερχοταν 7.30.
καθοταν σε μια βελουδινη καρεκλα και εβαζε τα χερια της σε σταση προσευχης κατω απο το πηγουνι της.
οχι σφιχτα.
κοιμοταν αταραχη και χωρις ξυπνητηρια.
ειχε συντονισει να χερια ενω κοιμαται να κατεβαινουν σιγα-σιγα μεχρι τις 12.30 που ειχε διαλλειμα να εχουν φτασει στους γλουτους, οκ ο γατος που ηταν απο παντα γατος ηξερε που πηγαινε στο διαλειμα και ποιος πολιτης εφτανε τελικα τους γλουτους. απο την αλλη μερια ομως. επεστρεφε κατα τις 13.03-13.07 με ακριβεια χιλιοστου στο χρονο αναλογα αν ηταν βροχερη η μερα και εκανε μια παρομοια κοιμωμενη προσευχη μεχρι το σχολασμα στις 14.59 οπου εφευγε να παει να πιασει τους γλουτους ο αντρας της.
οι αποδελοιποι πολιτες ηταν 3 κατηγοριες.- αυτοι που ειχανε βρει αναλογο μετρονομο ωστε να την πεφτουν διαρκως
- αυτοι που εφερναν στα υπερεξοπλισμενα ηλεκτρονικα εργαστηρια της μοναδας τηλεορασεις κλπ προς επισκευη, τα διορθωναν με φραγκα του ε.σ. και τα πληρωνοντουσαν ετσι ωστε να εχουν ολοι τους απο αστερι μεχρι προπελα ο χειροτερος.
- αυτοι που εκαναν οτι οι 2. αλλα εκαναν και καπου-καπου καποια επισκευη για το ελληνικο στρατευμα.
υπηρχε ενα τεραστιο δωματιο με τα μαζεμενα για επισκευες. ειχε στη μεση ενα σωρο απο αυτα που ερχοντουσαν. η σταθμη μονο ανεβαινε και οταν γεμιζε, τα βαζανε σε καποια μεγαλη διπλανη αποθηκη οι εκπαιδευομενοι. φυσικα η εξυπηρετηση ηταν σε μορφη LIFO, ποτε κανεις δεν νοιαστηκε για FIFO. ουτε καν οσοι τα εστελναν.
οι μονιμοι τωρα ηταν καλα παιδια. συνεργαστηκαμε κιολας καθως δουλευανε σε κατι καλα νυχτομαγαζα και μου βρισκανε μεροκαματα. δεν νομιζω οτι ηταν καλα πληρωμενοι. αλλα δεν νομιζω επισης οτι σε τοσο βυσματικη μοναδα διεθεταν πανω απο το δεκα τα εκατο του χρονου τους για εργασια.
διπλα υπηρχε μια μαχιμη μοναδα. αντιθεση μεγαλη, οι δικοι μου ηταν με κουστουμια και οι αλλοι πικρα.
ο γατος παντως περασε τζαμι, η μοναδα αυτη ακομη υπαρχει. οχι, βυσμα δεν ειχα, τουλαχιστον εγκαιρα, ημουν 'ειδικος επιστημων' οπως μας χαρακτηρισζν ολους τοτε τους ελαχιστους πληροφορικαριους πολυτεχνειου.ΑρΕς
...μια και ειμαστε σε κκ μερη, εκ του ιδρυτου οχι του χαριλαου, ειχε κανει ρεπορτζ μαλιστα 1-2 χρονια απο οταν εφυγα νομιζω, η πτησηΑπιστευτο κειμενο! Ε ξ α ι ρ ε τ ι κ ο!!!!
-
Είμαι σε καλοκαιρινή άδεια, σκέφτομαι και μονολογώ κλειδωμένος μέσα στο κοινόβιο...
Ένα χόμπι είχα, ένα χόμπι ήθελα να συνεχίσω
και με υποχρέωσαν και αυτό να το σταματήσω.Κοινόβιο. Το πάθημα που μου έγινε μάθημα...
-
Είμαι σε καλοκαιρινή άδεια, σκέφτομαι και μονολογώ κλειδωμένος μέσα στο κοινόβιο...
Ένα χόμπι είχα, ένα χόμπι ήθελα να συνεχίσω
και με υποχρέωσαν και αυτό να το σταματήσω.Κοινόβιο. Το πάθημα που μου έγινε μάθημα...
που ειναι? το χομπι?
-
Ήταν στο προηγούμενο σπίτι μου. Μαστόρεμα στη μηχανή, στο αυτοκίνητο, στα ποδήλατα. Παντόφλα, πλύσιμο, χωρίς να δίνω λογαριασμό σε κανέναν.
Είχα και ένα υπόγειο με πάγκο εργασίας, εργαλεία, κλπ...Τώρα πάνω στο κρεββάτι σαν πεθαμένος...
-
Ακριβώς αυτό προσφέρει η μονοκατοικία. Δυνατότητες ανάπτυξης δεξιοτήτων. Σε κουτί διαμέρισμα δεν μπορείς
-
Ξέρεις τι είναι φίλε Lap να έχεις έναν χώρο για να ξεφεύγεις λίγο από την καθημερινότητα; Τέτοια ώρα εγώ πριν το 2016 ήμουν στο αυτοκίνητο το οποίο το είχα μπροστά μου στη βεράντα. Το καθάριζα, έβαζα και την μπαταρία του να φορτιστεί, έκανα και βελτιώσεις. Μέχρι και ηχομονώσεις περνούσα στα αυτοκίνητα. Μετά μπορούσα να πλύνω την μηχανή με την ησυχία μου, έπινα και ένα φραπέ ταυτόχρονα, έβαζα και μουσική. Προσωπικές στιγμές φίλε.
Τώρα; Άστο. Πάνω στο κρεββάτι σαν τον πεθαμένο με έναν λάπτοπ χρέπι της εποχής του 2009 να κάθομαι στο φόρουμ να γράφω για να περάσει η ώρα να πάω για ύπνο...
Επόμενη στάση...τα ραδίκια ανάποδα....
υ.γ. αυτό πρέπει να το κάνω μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. 1 μήνα άδεια... βασανιστήριο...
-
Σε νιώθω. Και εγώ έχω πολλά ενδιαφέροντα. Και εγώ ξεκίνησα από το να φτιάχνω το ποδήλατο μου σε εξοχικό που είχαμε και μετά να καθαρίζω αυτοκίνητα , βασικά με εκμεταλλευόταν η οικογένεια και έπλενα ότι υπάρχει αλλά τεσπά το έκανα με αγάπη για τα αυτοκίνητα της οικογένειας.
Πλέον ως μεγάλος και με κάποια άσπρα μαλλάκια θέλω να κάνω τα χόμπυ μου, δεν με νοιάζουν ούτε τα καφέ ούτε να παω να δω κόσμο ούτε τίποτα. Θέλω και εγώ να βάλω μουσικαρες, να κάνω εργασίες με τα χέρια μου και να έρθουν τα φιλαράκια να πίνουμε καφέ ή μπύρες. Να βλέπουμε την εθνικαρα στην αυλή κάτω από τα δέντρα.
-
Ξέρεις τι είναι φίλε Lap να έχεις έναν χώρο για να ξεφεύγεις λίγο από την καθημερινότητα; Τέτοια ώρα εγώ πριν το 2016 ήμουν στο αυτοκίνητο το οποίο το είχα μπροστά μου στη βεράντα. Το καθάριζα, έβαζα και την μπαταρία του να φορτιστεί, έκανα και βελτιώσεις. Μέχρι και ηχομονώσεις περνούσα στα αυτοκίνητα. Μετά μπορούσα να πλύνω την μηχανή με την ησυχία μου, έπινα και ένα φραπέ ταυτόχρονα, έβαζα και μουσική. Προσωπικές στιγμές φίλε.
Τώρα; Άστο. Πάνω στο κρεββάτι σαν τον πεθαμένο με έναν λάπτοπ χρέπι της εποχής του 2009 να κάθομαι στο φόρουμ να γράφω για να περάσει η ώρα να πάω για ύπνο...
Επόμενη στάση...τα ραδίκια ανάποδα....
υ.γ. αυτό πρέπει να το κάνω μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου. 1 μήνα άδεια... βασανιστήριο...
ο γατος μιλαει σοβαροτατα
παρε ενα gv 1.6 παλιο και ξεκινα εκδρομες μαζι μας....
θα γουσταρεις -
ο γατος μιλαει σοβαροτατα
παρε ενα gv 1.6 παλιο και ξεκινα εκδρομες μαζι μας....
θα γουσταρειςΑ ρε φίλε, ωραία ακούγεται η πρόταση.
Δέχεστε και ΑΜΕΑ στην παρέα σας; χα!χα!Τελευταία φορά που οδήγησα για αρκετή ώρα ήταν από Χαλάνδρι μέχρι Χαλκίδα το 2018 με το FABIA και παραλίγο να φωνάξω οδική βοήθεια για μένα... χα!χα!
Ρε είμαι χρέπι σου λέω. Για ανακύκλωση εντελώς...
Μονόλογοι ...