-
Μισό κουτάλι λάδι μόνο;;;;
Καλά. Αυτό δεν παίζει...
Εγώ έχω καλές σχέσεις και με το πετιμέζι (στις σαλάτες) και τα καλά βαλσάμικα...
Από αυτά που γράφει το άρθρο εγώ μόνο λάδι χρησιμοποιώ, από ψάρια κάτι κονσέρβες τόνου και τώρα το καλοκαίρι βράζω αυγά (στην φοβερή μου αυγουλιέρα) και τα βάζω στο ψυγείο για σαλάτες. Σήμερα π.χ. θα φάω μία κορυφαία δροσερή χωριάτικη σαλατούμπα με τέσσερα παγωμένα αυγουλάκια με μουστάρδα...
Αβοκάντο δεν έχω φάει ποτέ στη ζωή μου. Σόγια δεν ξέρω τι είναι.
Ξηροί καρποί απαγορεύονται, σπόρια επίσης, σοκολάτες/γλυκά πολύ σπάνια και από γάλα μόνο εβαπορέ για τζούρα στους καφέδες. -
Αν κανεις παπάρα μια γαβάθα είναι κακό;
-
Κακό είναι αν δεν συνοδεύεται από μία φραντζόλα χωριάτικου ψωμιού που έχει ψηθεί σε φούρνο πέτρας...
-
Στη κάθε κουταλιά μόνο το μισό είναι λάδι, προσέχουμε τη διατροφή μας.
-
-
Τι δουλειά έχει η μαγειρική σε ένα νήμα για την υγεία?
-
Έγινε αναφορά στο λάδι για το ρόλο του στην υγεία/διατροφή και όχι για την μαγειρική ή το σεξ..
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Εεεε....η διατροφή είναι το Α και Ω της υγείας!!
-
Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγεία.
Πόσο μάλλον όταν κάποιες συστάσεις έχουν εγκριθεί από έναν επιστημονικό οργανισμό όπως η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρία.
Τώρα αν κάποιοι θέλουν να ακούν τη γνώμη του Μπάμπη του σουγιά ή του Μπομπ σφουγγαράκη για το πόσο κακά είναι τα εμβόλια ή ότι δεν υπάρχει ιος,δικό τους θέμα.Υ.Γ. Νομίζω αυτό που κάνεις με το να ποστάρεις μάρκα προϊοντων αδυνατίσματος,δεν είναι το ίδιο με το να λέει ένας επιστημονικός οργανισμός πως κάνει καλό το ελαιόλαδο στη διατροφή μας. Ή όντως έχεις αδυναμία να το καταλάβεις ή απλά σου αρέσει γενικά να τρολλάρεις.Θέλω να πιστεύω μάλλον το 2ο.
-
Η δίαιτα είναι σαν το τσιγάρο. Αν δεν έχεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα και απλά χλαπακιαζεις τότε ο πιο πρακτικός τρόπος να χάσεις είναι να το κλείσεις το ρημάδι και να περνάς δύσκολα μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός όπως όταν κόβεις το τσιγάρο, τη ζάχαρη κτλ.
Εντάξει αυτή είναι μια άποψη του πεζοδρομίου. Κανονικά πας σε διατροφολόγο που σου δίνει ακριβώς το τι θα πρεπε να φας ανά εβδομάδα χωρίς να σου λείπουν θρεπτικά στοιχεία.Απλά όσοι είναι σχεδόν όλη μερα εκτός σπιτιού και δεν μαγειρεύουν δεν γίνεται να τα καταφέρουν.
Για αυτό η επόμενη λύση είναι αυτή του πεζοδρομίου, μικρές ποσότητες σε ότι έτρωγες με έμφαση στα πιο υγιεινά τρόφιμα και αν πεινάς, ας πεινας.....ξυδακι
-
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η δίαιτα είναι σαν το τσιγάρο. Αν δεν έχεις κάποιο ιατρικό πρόβλημα και απλά χλαπακιαζεις τότε ο πιο πρακτικός τρόπος να χάσεις είναι να το κλείσεις το ρημάδι και να περνάς δύσκολα μέχρι να συνηθίσει ο οργανισμός όπως όταν κόβεις το τσιγάρο, τη ζάχαρη κτλ.
Εντάξει αυτή είναι μια άποψη του πεζοδρομίου. Κανονικά πας σε διατροφολόγο που σου δίνει ακριβώς το τι θα πρεπε να φας ανά εβδομάδα χωρίς να σου λείπουν θρεπτικά στοιχεία.Απλά όσοι είναι σχεδόν όλη μερα εκτός σπιτιού και δεν μαγειρεύουν δεν γίνεται να τα καταφέρουν.
Για αυτό η επόμενη λύση είναι αυτή του πεζοδρομίου, μικρές ποσότητες σε ότι έτρωγες με έμφαση στα πιο υγιεινά τρόφιμα και αν πεινάς, ας πεινας.....ξυδακι
Έχω χάσει μέχρι και 30 κιλά με αυτόν τον τρόπο, αλλά αρκετά η νηστεία όλο τον χρόνο.
-
Έχω χάσει μέχρι και 30 κιλά με αυτόν τον τρόπο, αλλά αρκετά η νηστεία όλο τον χρόνο.
Αν φόραγες και νανογιλέκο εκείνη την περίοδο θα είχες αποφύγει τη χαλάρωση του δέρματος και τις ραγάδες...
Τα τσάγια αδυνατίσματος από μόνα τους δεν αρκούν. -
Έχω χάσει και έχω ξαναπάρει από 4εις φορές περί των 40 κιλών.
Το τσιγάρο το έκοψα μέσα σε ένα λεπτό και τότε κάπνιζα τα μισά μου χρόνια, το φαγητό μου είναι αδύνατο να το κόψω .
Έχω κάνει όλες τις δίαιτες :κέτο / θερμιδοελλειπτικες /πρωτεινικες /vegan - Megan-sedan...
Δεν μπορώ να κόψω το φαΐ και συγκεκριμένα τους υδατάνθρακες ότι έχει ζύμη το λατρεύω σαν θεότητα.
Όσο εύκολα τα βάζω τόσο εύκολα τα χάνω αλλά τώρα πια δεν έχω καμία διάθεση για δίαιτα (πάλι)
Θα πάρω τσάρκα τα ιατρεία μου φαίνεται για κανένα γαστρικό μανίκι.
Η παχυσαρκία είναι πολύ ύπουλη ασθένεια και θέλει πολλά χρόνια αφού αδυνατίσεις να συνηθίσεις να τρως σαν άνθρωπος και όχι σαν ζώο.
Την τελευταία διατροφή την κράτησα σχεδόν 4 χρόνια... Καταστροφή -
O καλύτερος τρόπος να χάσει κάποιος κιλά είναι:
- Μείωση ποσότητας, αλλά τρως ό,τι θές. Ελέγχεις τις θερμίδες με την μείωση ποσότητας και όχι με αφαίρεση διατροφικών ομάδων. Ειδικά οι κέτο είναι καταστροφή.
- Διαλλειματική νηστεία.
-
Να πω πως όσοι δεν έχετε κάνει πρόσφατα τρίπλεξ καρδιάς, να κάνετε.
Είναι πολύ πιθανό να γίνεται κατακράτηση υγρών λόγω μικρής ή μεγάλης καρδιακής ανεπάρκειας, με αποτέλεσμα να παίρνετε ξαφνικά 5-10 κιλά χωρίς να έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες και να μην πέφτουν με τίποτα. Και μετά από 2-3 μήνες να παίρνετε άλλα τόσα, πάλι χωρίς λόγο.
-
Άσε @fanis75 τα έχω κάνει όλα σου λέω, δεν τα καταφέρνω στην συντήρηση, αν και η τελευταία φορά πήγε καλά. Ίσως στην επόμενη να κάνω και μια τυπική άθληση για να μπορώ να καλύπτω τα στραβοπάτηματα και να μην γράφουν κατευθείαν κιλά.
@nasos ενδιαφέρον αυτό που λες αν και έχω κάνει διάφορες άλλες εξετάσεις αυτή δεν την έχω κάνει αν και το αποκλείω να είναι από εκεί τα κιλά, βλέπω τι φταίει κάθε μέρα στο πιάτο μου είναι και παίζει με την ψυχολογία μου! -
Η γυμναστική είναι μεγάλη κουβέντα.
Αν γίνει εθισμός (το οποίο δεν είναι δύσκολο) μπορεί να φέρει τα ανάποδα αποτελέσματα.Εγώ έχω εθιστεί σε σημείο παραφροσύνης. Και είναι και εγκεφαλικό το θέμα. Δεν είναι μόνο σωματικό. Και καταστρέφει και ζωές.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Η γυμναστική είναι μεγάλη κουβέντα.
Αν γίνει εθισμός (το οποίο δεν είναι δύσκολο) μπορεί να φέρει τα ανάποδα αποτελέσματα.Εγώ έχω εθιστεί σε σημείο παραφροσύνης. Και είναι και εγκεφαλικό το θέμα. Δεν είναι μόνο σωματικό. Και καταστρέφει και ζωές.
Για κάνα περπάτημα είμαι και πολύ σου λέω, γυμναστήριο ούτε απέξω δεν περνάω βγάζω σπυριά, ποδήλατο κάνω αλλά για να μην σακατέψεις τα γόνατα πρέπει να είσαι κάτω από 95κιλα.. Ηλεκτροσόκ και γαστρικό μανίκι ίσως με σώσουν
-
Η γυμναστική (γυμναστήριο/αθλητικό κέντρο/personal ή team training κλπ....) έχουν νόημα όταν υπάρχει ισορροπία στη ζωή ενός ανθρώπου.
π.χ. αν κάποιος δεν κάνει σωστή διατροφή, εργάζεται, τρώει μία φορά την ημέρα και όλη την ημέρα είναι με δύο καφέδες και μία κουταλιά μέλι τότε η γυμναστική μόνο προβλήματα θα του φορτώσει. Προβλήματα όχι μόνο υγείας, αλλά και ψυχολογικά.
Αυτά τα βλέπω άλλωστε 22 χρόνια μέσα στα γυμναστήρια. Αυτοί που έχουν καλά σωματικά αποτελέσματα έχουν και συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Φυσικά δεν αναφέρομαι σε επαγγελματίες αθλητές, αλλά σε απλούς πολίτες.
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Αν φόραγες και νανογιλέκο εκείνη την περίοδο θα είχες αποφύγει τη χαλάρωση του δέρματος και τις ραγάδες...
Τα τσάγια αδυνατίσματος από μόνα τους δεν αρκούν.Θα εννοείς ζώνη αδυνατίσματος, είχα αγοράσει και την χρησιμοποιώ ακόμα.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες