-
Δυστυχώς τα σχολεία όπως και η εστίαση είναι μέρη όπου μεταδίδεται πολύ ο ιός. Μάντεψε, πληρώνομαι και από τα δύο. Αλλά έχω συμφέρον να κλείσουν.
Ποιος ανακάτεψε τους ανεμβολιαστους getzman;
-
-
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Φάνη το δέχομαι αυτό, αλλά υπάρχουν και γονείς που δεν μπορούσαν να λείψουν απ'τις εργασίες τους ολόκληρη την μία ή την άλλη εβδομάδα.Οπότε πάντα υπήρχε ένα κενό ημερών που έβρισκαν κάποια extra λύση.
Σωστά! Όμως άλλο να βρεις μια λύση για 2-3 ημέρες και το οποίο το ξέρεις από πολύ νωρίς (οπότε μπορείς π.χ. να φέρεις παππού από χωριό, να αγκαρέψεις γιαγιά, θεία κλπ. ακόμα και νταντά να κλείσεις) και άλλο να κληθείς να βρεις λύση ξαφνικά, 3 ημέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία μαζί με χιλιάδες άλλους ανθρώπους. Εμένα π.χ. ο πατέρας μου είναι εδώ γιορτές για να βοηθάει και μετά φεύγει. Θα πρέπει λοιπόν να τον ενημερώσω ξαφνικά την Παρασκευή να επιστρέψει.
-
@storm said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Για τους εργαζομένους:
με λιγα λογια οτι φωναζω το κανει ο εφκα....
δεν ειναι ιατρικη γνωματευση η εκτελεση ραπιντ τεστ και ειδικα απο τα φαρμακεια, τα διαγνωστικα εχουν ιατρο επιστημονικα υπευθυνο, και δεν αποζημιωνεται ως αναρρωτικη
δηλαδης τα φαρμακεια ειναι εκει για το ταληρο. μονον. -
Ότι διαδικασίες να βγάλουν, ότι και αν ισχύει με τις κυβερνητικές αποφάσεις, στον ιδιωτικό τομέα αυτά είναι ψιλά γράμματα.
-
Είναι θέμα χρόνου να κολλήσω. Τι θα κάνω; Μάλλον τίποτα. Μυστικοπάθεια γιατί το δάνειο τρέχει.
Φαντάζομαι ότι δεν το εννοείς αυτό...
-
@dimitriscsd said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Το παλικάρι που αναρωτιέται γιατί έκανε το εμβόλιο και το περνάει δύσκολα, πες του να κάνει τον σταυρό του γιατί αν δεν ήταν καν εμβολιασμένος τα πράγματα μάλλον θα ήταν ακόμα πιο δύσκολα...
Μπράβο του που εμβολιάστηκε και θα πρέπει να νιώθει τυχερός!
Μα και ο ίδιος δεν αναρωτιέται από τη σκοπιά του αντιεμβολιαστή. Έννοειται πως σκέφτεται πόσο χειρότερα θα ήταν αν ήταν ανεμβολιαστος.
Το παράδειγμα το έβαλα για να δείξω πως όλα είναι πιθανά, άρα καλύτερα να προσέχουμε. Η καρκινοπαθης εμβολιασμενη μητέρα δεν είχε τίποτα και ο υιός είχε περισσότερα συμπτωματα. Το θέμα είναι ότι πέρσι ακραία παραδείγματα οι περισσότεροι τα διαβάζαμε σε άρθρα, αλλά τώρα τα βλέπουμε στο άμεσο περιβάλλον μας.Πιο γενικά, ούτε εγώ θεωρώ ότι 7-15 μέρες αργότερης επανέναρξης των σχολείων θα μειώσουν το πρόβλημα. Το αυτό και για ένα λοκνταουν μικρής διάρκειας. Πάνω που θα απέδιδαν θα τα σταματούσαμε άρα δώρο αδωρο.
Όμως βλέπουμε που οδήγησε η όμικρον και το ότι δεν είναι τόσο βαριά δε σημαίνει θα πρέπει να ρισκαρουμε μια βόλτα στο τιγκαρισμενο ΕΣΥ. Ούτε πέρσι είχε νόημα το 7μηνο κλείσιμο το οποίο δημιούργησε τέτοιες πληγές που τώρα που είναι περισσότερο αναγκαίο δεν μπορεί να γίνει. Και αυτά τα αποφασίζει μια κυβέρνηση, δε φταίμε εμείς. Οταν τα έκανε σωστά στο πρώτο κυμα, οι διθύραμβοι βέβαια από τον όλο μηχανισμο ήταν σε ημερήσια βάση και οι οπαδοί της πάνω στο ΜΕΘυσι λέγανε διαφορα. Τελικά αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε οι άλλοι, οι κακοί, οι "ό,τι και να κάνουν, φταίνε" δλδ ότι ήταν απλώς τυχεροί λόγω χρονικής συγκυρίας.
Μιας λοιπόν που επειδή όλα πάνε τόσο καλά στην οικονομία (την οποία πέρσι δε τη βάζαμε πάνω απ' την υγεία) θα υποκρινόμαστε ότι όλα λειτουργούν ομαλά οποτε μιση ντροπή των κομμάτων και μισή δική μας για τις συναθροίσεις παντός είδους. Άλλωστε δεν μακριά οι μέρες που έπεφτε πανηγυρακι που δεν μπόρεσε η αριστερά να γιορτάσει το Πολυτεχνείο προπερσι αλλά αφέθηκε δις η Θέσ/κη να κάνει τους εορτασμούς της με ο'τι αυτό συνεπάγεται...
-
@harisma23 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Είναι θέμα χρόνου να κολλήσω. Τι θα κάνω; Μάλλον τίποτα. Μυστικοπάθεια γιατί το δάνειο τρέχει.
Φαντάζομαι ότι δεν το εννοείς αυτό...
Να εννοώ τι;
Θα ακολουθήσω την εσωτερική οδηγία που μου έχουν επιβάλει στον εργασιακό μου χώρο δηλ. στο τμήμα που εργάζομαι. Άλλα τμήματα ακολουθούν άλλες οδηγίες. Ο καθένας ότι θέλει κάνει. -
"Όποιος θυμάται τα παλιά, είναι παλιάνθρωπος" χιουμορίζει ένας γνωστός μου...
και τώρα που είμαστε απ τους κορυφαίους τόσο σε κρουσματα όσο και σε θανάτους ανά πληθυσμό, σιωπούν και δεν στέλνουν τα διεθνή συγχαρητήρια απ τις Ευρώπε, ειδικά απ το Βέλγιο.Και οι συμφορουμίτες, άλλο τι έλεγαν τότε κι άλλο τι λένε τώρα, σημασία έχει πως παραμένουν πιστοί και σύμφωνοι με την Κυβερνησάρα μας που τη ζηλεύουν στα εξωτερικά, κι ότι δεν πετιούνται λεφτά σε ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις υγειονομικών χαραμοφάηδων, κι έχουμε λεφτά για αερόπλανα φρεγάτες και περιπολικά.
-
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Τελικά αποδείχθηκε αυτό που λέγαμε οι άλλοι, οι καλοί, οι "ότι και να κάνουν, φταίνε".
κουλη αυτους ν ακους και θα κυβερνάς για τα επόμενα 50 χρονια -
Κακοί ήθελα να γράψω αλλά το διορθώσε το κινητο, μη χαίρεσαι και κυρίως μην ονειρευεσαι "τιμωρε"...
-
Μήπως ήθελες να γράψεις "κάλοι"??
-
Δε σου έχει συμβεί να γράφεις κάτι και να βγάζει παρόμοια λέξη το κινητό σου; (Ήρεμα ρωτάω, εκτός αν περιμένετε τέτοια για να...γελασετε)
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Και οι συμφορουμίτες, άλλο τι έλεγαν τότε κι άλλο τι λένε τώρα, σημασία έχει πως παραμένουν πιστοί και σύμφωνοι με την Κυβερνησάρα μας που τη ζηλεύουν στα εξωτερικά, κι ότι δεν πετιούνται λεφτά σε ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις υγειονομικών χαραμοφάηδων, κι έχουμε λεφτά για αερόπλανα φρεγάτες και περιπολικά.
ενω το σωστο θα ηταν να το ρισκαρουμε
Youtube Video...................
............
........
@johanndelta said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:Δε σου έχει συμβεί να γράφεις κάτι και να βγάζει παρόμοια λέξη το κινητό σου; (Ήρεμα ρωτάω, εκτός αν περιμένετε τέτοια για να...γελασετε)
γελαμε και με τα υπολοιπα μην ανησυχεις
-
Και εγώ όταν ποσταρεις θυμάμαι αυτό που σου πάει γάντι για το τι περνιεσαι και τι εισαι...getzman:
-
Δύο χρόνια τώρα και οι κινητές δομές για τεστ του εοδυ, όσο πάνε και εμφανίζονται και πιο σπάνια. Δηλαδή δε μπορούσε να ενισχύσει τον τομέα αυτό με εποχιακές προσλήψεις , έτσι ώστε να υπάρχουν σταθερά σημεία που θα πραγματοποιούνται δειγματοληψιες για τον πληθυσμό;
Τόσο δεν παράγει το λεφτοδενδρο για αυτή τη δαπάνη ; Είναι κατάσταση αυτή που ζούμε να στέκεται ο κόσμος στις ουρές και να θησαυριζουν κάποιοι με τα τεστ του μισού ευρώ;
Υ.γ. τριπλοεμβολιασμενος εδώ, μην παρεξηγηθω κιόλας.... -
@civil357 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Δύο χρόνια τώρα και οι κινητές δομές για τεστ του εοδυ, όσο πάνε και εμφανίζονται και πιο σπάνια. Δηλαδή δε μπορούσε να ενισχύσει τον τομέα αυτό με εποχιακές προσλήψεις , έτσι ώστε να υπάρχουν σταθερά σημεία που θα πραγματοποιούνται δειγματοληψιες για τον πληθυσμό;
Τόσο δεν παράγει το λεφτοδενδρο για αυτή τη δαπάνη ; Είναι κατάσταση αυτή που ζούμε να στέκεται ο κόσμος στις ουρές και να θησαυριζουν κάποιοι με τα τεστ του μισού ευρώ;
Υ.γ. τριπλοεμβολιασμενος εδώ, μην παρεξηγηθω κιόλας....Δηλαδή εσύ θα ήθελες σε κάτι πάρκινγκ σταδίου στον περιφερειακό της πόλης όπου πεζός δεν φτάνεις με τίποτα όταν στήνουν τσαρδάκι του ΕΟΔΥ, να περνάς με το αυτοκίνητο, να ανοίγεις το παράθυρο και να σε κάνουν τέστ και να φέυγεις, αντί να παρκάρουν τα αυτοκίνητα γύρω γύρω όπου βρουν και να κατεβαίνουν όλοι να κάνουν μπούγιο μπροστά το καμαράκι του εκδοτηρίου, όπου παραμονή πρωτοχρονιάς έχουν αφήσει μια νέα νοσοκόμα μόνη της να κάνει ζάφτι καμιά 50αριά...
Σε λίγο θα μας πεις πως είσαι κι απ αυτούς που θέλουν εκατον τριανταπέντε χιλιάδες ΜΕΘ, ενώ οι Τούρκοι καραδοκούν στα σύνορα και ψάχνουν ράγισμα στα εξοπλιστικά τείχη μας για να μπουκάρουν...
-
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Για τους εργαζομένους:
με λιγα λογια οτι φωναζω το κανει ο εφκα....
δεν ειναι ιατρικη γνωματευση η εκτελεση ραπιντ τεστ και ειδικα απο τα φαρμακεια, τα διαγνωστικα εχουν ιατρο επιστημονικα υπευθυνο, και δεν αποζημιωνεται ως αναρρωτικη
δηλαδης τα φαρμακεια ειναι εκει για το ταληρο. μονον.Ακριβώς αυτό !!!!! Το ψάχνω από χθες και εγώ μετά ΤΟΥΣ ΗΛΊΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και είπαν πως αρκεί το ραπίντ για την αναρρωτική. Αρρώστησα , μου έφαγαν τα συκωτια εργοδότες και εργαζόμενοι πως το είπε ο υπουργός και οι υπεύθυνοι κλπ.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΛΕΩ!!! ΘΕΛΕΙ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΤΟ ΙΚΑ!!! Όχι το είπαν τα κανάλια μου λένε.
Επεισόδιο 3561 στην σειρά πανδημία από το απόλυτο τσίρκο ΑΧΡΗΣΤΩΝ που μας κυβερνά!
Άλλα λέει το υπουργείο υγείας με έμφαση και απόλυτη σιγουριά άλλα ισχύουν στην πραγματικότητα από τους νόμους και την εφαρμογή τους.
Έχεις ιατρική γνωμάτευση ;;; Πάρε την αναρρωτική άδειουλα σου και τρεχα στο ΙΚΑ να φτιάξεις τα χαρτιά σου μέχρι να βγει η μισθοδοσία του μήνα.
Δεν έχεις ιατρική γνωμάτευση; Κάτσε σπιτάκι σου καραντίνα και μόλις επιστρέψεις δούλεψε μερικές ώρες παραπάνω για να καλύψεις τον χρόνο που χάθηκε.
Τόσο απλά τοσο κατανοητά !!!! Ψεύτες με μοναδική σας έννοια την επικοινωνία !Σήμερα σε συζήτηση με εκπαιδευτικό και στην απορία μου τι γίνεται με τα παιδιά που μένουν πίσω στα μαθήματα λόγω καραντίνας τι γίνεται μου λέει ... -τίποτα
-Τι τίποτα ρε; , του λέω
-Εχουν ανακοινώσει από πέρσι την πρόσληψη αναπληρωτών για διαδικτυακά μαθήματα για τέτοιες περιπτώσεις, μου λεει- Ε και , που είναι του λέω
- Ε να μου λέει , 1-0 , αρνητή του Μωυσή μας και Σωτήρ ημών
-
το διάβαζα ενώ στη τιβι έλεγε για 7μηνη λήξη πιστοποιητικού εμβολιασμού...
-
Πως το γράφει ο τάδε στην υπογραφή; Στη Κούβα!
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες