-
Πάντως, για να τα λέμε και αντικειμενικά, πέρα από τη μόδα των SUV, το Α4 είναι μια κατηγορία πάνω από το Q3 και αυτό φαίνεται και στο δρόμο, τόσο όσον αφορά το NVH όσο και την απτή ποιότητα κατασκευής. Ειδικά αν ο ενδιαφερόμενος κάνει συχνά ταξίδια, σίγουρα θα πρέπει να προτιμήσει το ανώτερο Α4.
-
Το Α4 εν τω μεταξύ διαβάζω ότι θα παρουσιαστεί η νέα γενιά τέλος του χρόνου ή αρχές 2023, άρα πάμε για μοντέλο στο τέλος του κύκλου του, όχι πως με πειράζει κάτι τέτοιο. Με έψησε για τα Matrix ο Κωστής!
-
Έχω οδηγήσει (για λίγο) το τελευταίο Α4 Avant 2.0 TDi S-tronic 120Hp. Αμαξάρα!
-
@harisma23 said in AUDI FORUM:
Έχω οδηγήσει (για λίγο) το τελευταίο Α4 Avant 2.0 TDi S-tronic 120Hp. Αμαξάρα!
Γιά Αουδι εννοεις εεε;; Γιατί γενικά δεν…!!
-
2.000 κυβικά και 120 άλογα;;; (ακόμη και για diesel,τάφος μου φαίνεται εν έτη 2022)
-
@panormus772 said in AUDI FORUM:
2.000 κυβικά και 120 άλογα;;; (ακόμη και για diesel,τάφος μου φαίνεται εν έτη 2022)
Κι όμως δεν είναι τάφος! Επίσης μη σκέπτεσαι με την ελληνική "λογική" των κυβικών. Οι ευρωπαίοι αν θέλουν ένα αυτοκίνητο 120 ίππων, θα το βγάλουν σε όσα κυβικά τους βολεύει.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το Α4 είναι του κουμπάρου που ζει μόνιμα στην Ιταλία και ανήκει στην εταιρία που έχει. Το ιταλικό φορολογικό σύστημα του επιτρέπει να έχει επαγγελματικό αυτοκίνητο κάποιο ΙΧ μόνο αν έχει ως ένα συγκεκριμένο λόγο ιπποδύναμης προς βάρος. Σε Α4 στέισον μπορούσε να έχει μόνο το δίλιτρο TDi με τα 120 άλογα. Αλλιώς πολύ πιθανώς να αγόραζε το 150άρι ή το 190άρι.
-
@panormus772 said in AUDI FORUM:
Από το να βγάζουν 2 διαφορετικούς κινητήρες σε κυβικά τους βολεύει να βγάλουν ένα και να ρυθμίσουν την ισχύ με μικρές αλλαγές στα περιφερειακά και στο software. Γιατί στις περισσότερες χώρες δεν κοιτάνε τα κυβικά αλλά τα καυσαέρια.
-
Το A4 παιδιά ήταν για την Audi πάντα το πιο σημαντικό μοντέλο τα τελευταία χρόνια όπως τα αντίστοιχα 3series , c class στα πλαίσια του έντονου ανταγωνισμού μεταξύ τους.
Αυτά όλα βέβαια πριν την λαίλαπα των SUV.
Μάλιστα το υπάρχον A4 κυκλοφόρησε τέλη 2015 αρχές 2016 πριν την αρρώστια αυτή της αυτοκίνησης , και από ότι θυμάμαι είχαν δώσει πολύ μεγάλη σημασία σε διάφορα μηχανολογικά μέρη , νομίζω έχει multilink αναρτήσεις και στο μπροστινό μέρος και φυσικά πίσω και από υλικά αλουμινίου . Όσο για το εσωτερικό νομίζω είχαν φτάσει σε επίπεδα ψυχαναγκασμου με την ποιότητα υλικών , κλικ κλακ κουμπιών , γδούπ πορτών , ηχομόνωση και έχει και κορυφαίο συντελεστή αεροδυναμικής το Α4 αυτό.
Από την άλλη εμφανισιακά...πιο παπουδιστικα και από τα προηγούμενης γενιάς corolla , ακολουθώντας συγκεκριμένες γραμμές σχεδίασης.
Θυμάμαι που στην έκθεση αυτοκινήτου κοιτώντας τα από μπροστά είχα μπει καταλάθος στο Α3 sedan και μου πήρε κάποια δευτερόλεπτα να καταλάβω πως δεν είναι το Α4.
Τώρα αν με ρωτάς τι θα επέλεγα στην θέση σου;
Δυστυχώς το Q3 sportback και εγώ , το έχω δει στο δρόμο και είναι πανέμορφο και πραγματικά εντυπωσιακό , και έχει και αέρα premium πιο μοντέρνο και οικείο σε σχέση με την χυδαιότητα και την βλαχογκλαμουρια που αποπνέουν τα BMW και Mercedes. -
Εντάξει το "παπουδίστικα" είναι σχετικό, εμένα πχ μου φαίνεται κλασσικό αρχέτυπο λιμουζινέ σεντάν
Πολύ καλά νέα για το multilink αναρτήσεις, τα υλικά αλουμινίου κλπ.
Συντελεστή αεροδυναμικής πόσο έχει άραγε; -
Πάντα έτσι ήταν η μεσαία πλατφόρμα με τη διαμήκη τοποθετηση.Δεν υπάρχει σε άλλο μοντέλο του γκρουπ.Παντα αλουμινένιες ήταν οι αναρτήσεις πολλαπλών συνδεσμων μπρος πισω.
Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ συντηρικος ο σχεδιασμος και μονότονος πλέον.Δε κοιτάς μήπως βρεις κανένα Α5 sportback?Επίσης να ξέρεις ότι το αυξημένο ύψος από το έδαφος εμένα με έχει βολεψει πολύ μετά το Α5.
Το δίλιτρο θα έχει και φόρο πολυτελείας υπενθυμίζω. -
0.25 λέει εδώ και επιβεβαιώνει και τα περί πολλαπλών εμπρός - πίσω.
https://www.auto-data.net/en/audi-a4-b9-8w-facelift-2020-35-tfsi-150hp-mhev-42804
Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση και επιβεβαιώνει το παραπάνω λινκ ,είναι αυτό που είχες αναφέρει 2 μέρες πριν περί κινητήρων πως δείχνει στον διαμορφωτή το 2.0 βενζίνης με 150 άλογα και 270 ροπής . ( Μάλιστα τον λέει και mhev)
Δεν βλέπω πουθενά τον 1.5 tfsi στο μοντέλο του 2020 και μετά. -
Πήγα χθες μετά την δουλειά στην Audi.
-
Καταρχήν, Α4 δεν είχαν και όταν ρώτησα αν έχουν σε άλλο κατάστημα μου είπαν όχι και δεν θα φέρουν γιατί δίλιτρο (όντως είναι δίλιτρο βενζινοκίνητο με 150 άλογα) και σεντάν στην Ελλάδα είναι αντιεμπορικό. Οπότε μόνο αν το παραγγείλεις και το δεις από κοντά κατά την παραλαβή.
-
Παραγγελία μου είπαν 10-12 μήνες αναμονή και χωρίς κλειδωμένη τιμή.
-
Είχαν 2 Q3 Sportback, ολόιδια, απλά σε διαφορετικά χρώματα. Βασικά ένα Α3 και όλα τα Q αν είδα καλά. Εκεί πουλάνε και παίζουν και φαίνεται απότα διαθέσιμα.
Έχουν παραγγείλει μερικά S Line αυτόματα με στάνταρ διαμόρφωση + πακέτο Comfort που θα είναι διαθέσιμα σε 1-2 μήνες. Τιμή 43667. Μου το στρογγύλεψαν στα 43600. 67 ευρώ έκπτωση. Δεν πίιεσα για παραπάνω γιατί είχα ήδη ξενερώσει.
Χρηματοδοτικό Baloon (με ασφάλεια και σέρβις μέσα), 5.9% επιτόκιο:
15Κ προκαταβολή + 47 x 339 + 23850 στο τέλος.
Χρηματοδοτικό κλασικό, 7.9%επιτόκιο:
17Κ προκαταβολή, 48 x 680 ή 60 x 565,
Το αυτοκίνητο πολύ εντυπωσιακό και από κοντά. Άνετο μέσα, ωραίο ντιζάιν, βολεύτηκα. Τα απλά καθίσματα είναι εντελώς φλατ, καμία πλευρική στήριξη. Όποιος θέλει να το στρίβει και λίγο δεν πάει πουθενά χωρίς τα Sport καθίσματα. Το είπα και στον πωλητή, όχι μου λέει έχουν μια χαρά. Του λέω τι έχουν βρε άνθρωπε, εντελώς φλατ είναι, μην κάνουμε το άσπρο μαύρο.
Κιινητήρας ο γνωστός του γκρουπ, 1.5 TFSI mhev.
Δεν μου έδωσαν κανένα φυλλάδιο, ένα Α4 με την τιμή κι ακόμα ένα με τον βασικό εξοπλισμό. Ζήτησα κάτιγια να δω τα τεχνικά χαρακτηριστικά, μου απάντησαν ότι τα έχει σε αυτό το Α4. Κοιτάω και έχει 5 γραμμές που λέει βάρος, ισχύ/ροπή κινητήρα, εκπομπές και χωρητικότητα χώρου αποσκευών. Λέω, εντάξει ευχαριστώ αν αυτά είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά οκ θα τα μελετήσω.
Το πορτμπαγκάζ οκ, πιστεύω χαραμίζεται αρκετός χώρος κάτω από το πάτωμα χωρίς λόγο.
Πίσω χώροι άνετοι, έκατσα πίσω από την θέση του οδηγού πολύ άνετα πραγματικά.
Δεν ζήτησα και δεν μου πρότειναν test drive. Γενικά βαριεστημένη τυπική εξυπηρέτηση, σίγουρα δεν θα αγόραζα από εκεί. Με ρώτησαν κιόλας αν είναι για μένα ή για εταιρεία. Είπα να απαντήσω και εσάς τι σας νοιάζει;ΥΓ: Είχαν και το e-Tron GT. Απίστευτο αυτοκίνητο, μου έτρεξαν τα σάλια
-
-
Πάγια αυτή η συμπεριφορά στα Άουδι και ακόμα απορώ γιατί τα αγοράζει ο κόσμος. Άχρωμα, άοσμα αυτοκίνητα υπερτιμημένα και πολύ μέτρια. Στα ίδια λεφτά υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές ή αλλιώς ίδιο αμάξι σε λιγότερα χρήματα.
-
Μην ασχολείσαι καθόλου με τους πωλητές. Να μη σου πω και με την αντιπροσωπεία. Αυτοί μόνο πωλήσεις κάνουν, τεχνικά είναι άσχετοι. Επικεντρώσου στο αυτοκίνητο.
Η κατοχή και καθημερινή οδήγηση ενός Audi είναι καταπληκτική εμπειρία σε σχέση με ένα mainstream αυτοκίνητο. Ακόμα και το Α3 μου που είναι από τα ταπεινά μοντέλα της Audi και τα έχει τα χρόνια του, είναι απολαυστικό σαν την 1η μέρα. Δεν τρίζει τίποτα, ποιότητα κύλισης καταπληκτική, οδική συμπεριφορά υποδειγματική, πάω ταξίδι και βγαίνω ξεκούραστος και ατσαλάκωτος.
Δυσκολεύομαι να οδηγήσω άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο, όλο κάτι μου ξυνίζει και μου κακοφαίνεται. Και μάλιστα την ίδια άποψη έχει και η οικογένεια που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα, γιατί για μένα μπορείς να πεις ότι για συναισθηματικούς λόγους είμαι και υποκειμενικός.Φαντάσου τώρα το Α4 και το Q3 που είναι μια κατηγορία πάνω. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά το αυτοκίνητο, θα σου το σύστηνα ανεπιφύλακτα, όποιο και αν διαλέξεις από τα δύο.
-
@andya3 said in AUDI FORUM:
Μην ασχολείσαι καθόλου με τους πωλητές. Να μη σου πω και με την αντιπροσωπεία. Αυτοί μόνο πωλήσεις κάνουν, τεχνικά είναι άσχετοι. Επικεντρώσου στο αυτοκίνητο.
Η κατοχή και καθημερινή οδήγηση ενός Audi είναι καταπληκτική εμπειρία σε σχέση με ένα mainstream αυτοκίνητο. Ακόμα και το Α3 μου που είναι από τα ταπεινά μοντέλα της Audi και τα έχει τα χρόνια του, είναι απολαυστικό σαν την 1η μέρα. Δεν τρίζει τίποτα, ποιότητα κύλισης καταπληκτική, οδική συμπεριφορά υποδειγματική, πάω ταξίδι και βγαίνω ξεκούραστος και ατσαλάκωτος.
Δυσκολεύομαι να οδηγήσω άλλο αντίστοιχο αυτοκίνητο, όλο κάτι μου ξυνίζει και μου κακοφαίνεται. Και μάλιστα την ίδια άποψη έχει και η οικογένεια που δεν έχουν ιδέα από αυτοκίνητα, γιατί για μένα μπορείς να πεις ότι για συναισθηματικούς λόγους είμαι και υποκειμενικός.Φαντάσου τώρα το Α4 και το Q3 που είναι μια κατηγορία πάνω. Αν μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά το αυτοκίνητο, θα σου το σύστηνα ανεπιφύλακτα, όποιο και αν διαλέξεις από τα δύο.
Αχαχαχαχα. Ψυχραιμη τοποθέτηση.
-
Φιλος ορκιζεται οτι τα Audi ειναι rebadged VWs. Και εχει οδηγησει πολλα αυτοκινητα αφου ειναι δημοσιογραφος ειδικου τυπου. Ορκιζεται οτι ποιοτηκα Audi & VW ειναι τα ιδια.
-
@wantone said in AUDI FORUM:
Φιλος ορκιζεται οτι τα Audi ειναι rebadged VWs. Και εχει οδηγησει πολλα αυτοκινητα αφου ειναι δημοσιογραφος ειδικου τυπου. Ορκιζεται οτι ποιοτηκα Audi & VW ειναι τα ιδια.
Δεν το λέει μόνο ο φίλος σου. Το λένε κι άλλοι. Έχω προσωπική άποψη τουλάχιστον για το ζευγάρι golf-a3. Και έχω υποστηρίξει επανειλλημένα ότι για διαφορές μέχρι 3, άντε βαριά 4k, a3 με κλειστά μάτια.
Φαντάσου τώρα για τα A4 και Q3 του συμφουρίτη. Ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά και πολύ πιο "καθαρά" audi. -
Φιλος ορκιζεται οτι τα Audi ειναι rebadged VWs.
Εεε προφανώς....ηλίουν φαεινότερο!
-
Να μας πεις σε ποιο μέσο δημοσιογραφεί, για να το αποφεύγουμε.
Κατ' αρχάς η διαφορά σε απτή ποιότητα είναι προφανής στο 99% των περιπτώσεων.
Μηχανολογικά τώρα, είναι συχνά ίδια σε ποσοστό 95%, αλλά αυτό το 5% (π.χ. χρήση αλουμινίου στις αναρτήσεις) μπορεί για κάποιους να αποτελεί διαφορά που αξίζει να πληρώσουν.Και για να μην παρεξηγηθώ, σε προσωπικό επίπεδο και με βάση τις οικονομικές μου δυνατότητες και προτεραιότητες, ΔΕΝ θα την πλήρωνα τη διαφορά.
-
Ειδικά το Q3 που είναι mqb είναι rebadged οτιδήποτε. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απάτη της Audi μετά το αστείο Q2.
To A4 που είναι ΜLB Evo είναι πολύ πιο "αυθεντικό" Audi γιατί μοιράζεται πολύ λιγότερα parts σε σχέση με τα mainstream μοντέλα του ομίλου.
Και τα δύο βέβαια είναι στον πάτο της premium κατηγορίας. Το Q3 καταφέρνει να είναι συνολικά χειρότερο ακόμα κι από κάποια ομόσταβλα. Πχ Tiguan.
AUDI FORUM