-
Και με τη Fissler είναι συνδεδεμένο το Quattro .
-
Είναι και το design πάντως. Εμένα ας πούμε το A7/S7/RS7 to βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια. Κανένα σύγχρονο σεντάν BMW δεν είναι τόσο όμορφο. Όπως και το νέο A5.
Τα έκαναν σαλάτα με τις ονομασίες/κινητήρες, μερικά ντιζάιν (Q3), ποιότητα στα μικρά (σε χειρότερο "πρεμιουμ" από το Q2 δεν έχω ξαναμπεί).
Επίσης πάρα πολύ ακριβά έξτρα. Μια διαμόρφωση σε ένα Α5 ξεφεύγει σε dt, με τα "βασικά" μόνο. Ήταν ένα από αυτά που κοιτούσα, έστω και φευγαλέα, πριν επιλέξω πέρυσι αυτοκίνητο.Για το Α8 θα διαφωνήσω, εγώ όταν το βλέπω (συνήθως σέρβικες/βουλγάρικες πινακίδες) το χαζεύω και θα το προτιμούσα από την S Class και την κακάσχημη 7αρα.
-
@polioan said in AUDI FORUM:
@realzeus said in AUDI FORUM:
Την τύφλα τους δεν ξέρουν οι πωλητές και είναι λογικό.
Αληθινή ιστορία:
Μπαίνει πριν σχεδόν 30 χρόνια μέσα στον Σαρακάκη στην Βασ. Όλγας (το λέω για τους Θεσσαλονικείς φίλους) ένας φίλος του πατέρα μου. Ο τύπος δεν ξέρει τι έχει από περιουσία, αλλά είναι ΧΥΜΑ!!! Μπαίνει λοιπόν με φόρμες γυμναστικής (εκείνες τις γκοφρέ, αν θυμάστε) και πάει στον πωλητή.
- Πωλητής: Τι θέλετε κύριε;
- Φίλος Πατέρα: Ήρθα να πάρω ένα αυτοκινητάκι μωρέ.
- Πωλητής: Ποιο θα θέλατε;
- Φίλος Πατέρα: Ένα γρήγορο, αν έχετε (ο τύπος είχε πάντα γρήγορα αυτοκίνητα - το τελευταίο του ήταν Mercedes SLK 300+ ίππων).
- Πωλητής: Αυτό είναι το καλύτερο που έχουμε, 1600 κυβικά 160 άλογα (το Civic κουπέ VΤι). 7 εκατομμύρια κάνει κύριε.
- Φίλος Πατέρα: Α τόσο φτηνό είναι; Πιάσε ένα φουλ έξτρα και του βγάζει ένα βαλιτσάκι με 10 εκατομμύρια μετρητά!
Παθαίνει σοκ ο πωλητής.
Φεύγοντας ο φίλος βλέπει κι ένα μηχανάκι Honda, που του άρεσε. Και λέει στον πωλητή: Α φίλε βάλε και ένα τέτοιο, γλυκούλι είναι. Δεν ρώτησε καν πόσο κόστιζε.
Ο μπάρμπας με τις φόρμες... Εκείνος ο πωλητής είναι σίγουρο ότι ποτέ δεν έκρινε ξανά έναν πελάτη από την εμφάνισή του...
Για αυτό λέμε... Ποτέ μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλο!
Γιατί νομίζω ότι το coupe δε πωλήθηκε ποτέ ως vti στην Ελλάδα πάρα μόνο με τα 125?
Το vti ερχόταν σαν σεντάν - χατσ και αργότερα το ροβερ 5d.Edit:Το Honda Civic VTi Coupé (EG και EK) δεν πουλήθηκε επίσημα από την ελληνική αντιπροσωπεία ως νέο αυτοκίνητο. Στην Ελλάδα κυκλοφόρησαν κυρίως οι hatchback (3d & 5d) και sedan εκδόσεις του Civic με τον κινητήρα B16A2 1.6 VTi (160 PS), αλλά το coupé δεν ήταν διαθέσιμο από την αντιπροσωπεία με αυτό τον κινητήρα.
Ωστόσο, έχουν εισαχθεί αρκετά Civic VTi Coupé ως μεταχειρισμένα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες (κυρίως Γερμανία και Ιταλία). Αυτά τα αυτοκίνητα φέρουν τον ίδιο B16A2 κινητήρα με τις hatchback εκδόσεις.
Μια πρόχειρη αναζήτηση σε chatgpt.com.
-
@babisstinson said in AUDI FORUM:
Είναι και το design πάντως. Εμένα ας πούμε το A7/S7/RS7 to βλέπω και μου τρέχουν τα σάλια. Κανένα σύγχρονο σεντάν BMW δεν είναι τόσο όμορφο. Όπως και το νέο A5.
Τα έκαναν σαλάτα με τις ονομασίες/κινητήρες, μερικά ντιζάιν (Q3), ποιότητα στα μικρά (σε χειρότερο "πρεμιουμ" από το Q2 δεν έχω ξαναμπεί).
Επίσης πάρα πολύ ακριβά έξτρα. Μια διαμόρφωση σε ένα Α5 ξεφεύγει σε dt, με τα "βασικά" μόνο. Ήταν ένα από αυτά που κοιτούσα, έστω και φευγαλέα, πριν επιλέξω πέρυσι αυτοκίνητο.Για το Α8 θα διαφωνήσω, εγώ όταν το βλέπω (συνήθως σέρβικες/βουλγάρικες πινακίδες) το χαζεύω και θα το προτιμούσα από την S Class και την κακάσχημη 7αρα.
Sorry, μιλούσα ως αυτοκίνητα, όχι ως εικόνα/σχέδιο. Ποτέ μου δεν αγόρασα αυτοκίνητο βάσει εμφάνισης. Πάντα επιδόσεις και οδηγική αίσθηση κοιτούσα.
-
Μια χαρα ειναι τα audi όταν δουλεύουν. Αν και σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστα από BMW.
Ειδικά σε ταξίδι με υψηλές ταχύτητες και άνεση ειναι απόλαυση.Σε πιο κλειστά κομμάτια υστερούν αλλά μη φανταστείτε και πολύ.Παιζει ρόλο βεβαια και για ποια μοντέλο μιλάμε βέβαια και με τι διαμόρφωση γιατί υπάρχουν πολλές bmw που είναι βάρκα γυάλα σε σχέση με audi.Το δικο μου το Α5 ητεν τρέλα.Επισης οι τελευταίες sedan bmw ειναι και κακασχημες. -
@georgemit said in AUDI FORUM:
Civic με τον κινητήρα B16A2 1.6 VTi (160 PS)
Τι είχε φτιάξει τότε η Honda , 15-16 χρόνων έβλεπα τα Civic να πετάγονται σαν σεληνιασμενα σε εισόδους λεωφόρων , εθνικής, να βγαίνουν από βενζινάδικα, από φανάρια και γουρλωνα τα μάτια!!
Βέβαια κάπου εκεί το 1996 ξεκίνησε και η επέλαση του τρίτου Ράιχ με τον 1.8Τ του VAG και οι καημένοι άρχιζαν να λουφάζουν πίσω από μπαρμπάδες με Passat και Α4 ( και πιο πίσω τους κρύβονταν κάτι 318 isssssss ΜΕ 140 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΑΛΟΓΑ , οι εξακύλινδροι ...βελούδινοι αργαλειοί 320 και πιο πίσω κρυμμένα κάτι... Twin Spark που έκαναν σαν πριονοκορδέλες και χαίρονταν οι ιδιοκτήτες τους με τον "χαρακτηριστικό ήχο του κινητήρα" όπως έγραφαν οι δημοσιογράφοι του ειδικού τύπου τότε)
-
Ακόμα και το απλό Α3 1.8Τ με τα 150 (όχι το S3) πήγαινε πολύ καλά σε σχέση με τα GTi της εποχής, τα οποία δυσκολεύονταν να το φτάσουν κυρίως σε σφιχτές διαδρομές λόγω ροπής.
Άρα η ροπή παίζει ρόλο και όχι μόνο η ιπποδύναμη όπως λένε κάποιοι.
Μειονέκτημα η 5 βαλβίδες/ κύλινδρο, διάβαζα ότι αν ήταν 16v θα ήταν καλύτερος. -
@kostis20 said in AUDI FORUM:
Μια χαρα ειναι τα audi όταν δουλεύουν. Αν και σίγουρα πολύ πιο αξιόπιστα από BMW.
Ειδικά σε ταξίδι με υψηλές ταχύτητες και άνεση ειναι απόλαυση.Σε πιο κλειστά κομμάτια υστερούν αλλά μη φανταστείτε και πολύ.Παιζει ρόλο βεβαια και για ποια μοντέλο μιλάμε βέβαια και με τι διαμόρφωση γιατί υπάρχουν πολλές bmw που είναι βάρκα γυάλα σε σχέση με audi.Το δικο μου το Α5 ητεν τρέλα.Επισης οι τελευταίες sedan bmw ειναι και κακασχημες.Παίζει ρόλο βέβαια σε ποια έκδοση είναι το κάθε αυτοκίνητο, αλλά οι σπορ BMW (π.χ. M Sport) είναι πάντα καλύτερες στον δρόμο από τα σπορ Audi, με τις Merc να είναι συνήθως οι πιο άνετες-τουριστικές. Εννοείται ότι οτι Alfa είναι πάντα πιο σπορ.
ΥΓ: Γιατρέ μου, θέλω την συμβουλή σου για κάτι, γιατί εδώ με μπέρδεψαν οι γιατροί. Θα σου στείλω PM.
-
@kostis20 said in AUDI FORUM:
Ειδικά σε ταξίδι με υψηλές ταχύτητες και άνεση ειναι απόλαυση.Σε πιο κλειστά κομμάτια υστερούν αλλά μη φανταστείτε και πολύ.Παιζει ρόλο βεβαια και για ποια μοντέλο μιλάμε βέβαια και με τι διαμόρφωση γιατί υπάρχουν πολλές bmw που είναι βάρκα γυάλα σε σχέση με audi.Το δικο μου το Α5 ητεν τρέλα.Επισης οι τελευταίες sedan bmw ειναι και κακασχημες.Παίζει ρόλο βέβαια σε ποια έκδοση είναι το κάθε αυτοκίνητο, αλλά οι σπορ BMW (π.χ. M Sport) είναι πάντα καλύτερες στον δρόμο από τα σπορ Audi, με τις Merc να είναι συνήθως οι πιο άνετες-τουριστικές. Εννοείται ότι οτι Alfa είναι πάντα πιο σπορ.
ΥΓ: Γιατρέ μου, θέλω την συμβουλή σου για κάτι, γιατί εδώ με μπέρδεψαν οι γιατροί. Θα σου στείλω PM.
Ναι Alex.
-
Όταν υπάρχουν οι αντίστοιχες Alfa/BMW/Mercedes δεν βλέπω τον λόγο για αγορά Audi. Αν εξαιρέσουμε τον πεντακύλινδρο (RS3) και το R8 (ζωή σε εμάς, δεν υπάρχει πια), δεν έχει καμία ελπίδα η Audi. Υπάρχει η Giulia και θα πάρει κάποιος προσθιοκίνητο A4; Υπάρχει η 5άρα και θα πάρει κάποιος Α6; Υπάρχει η S Class και θα πάρει κάποιος Α8;
Συμφωνώ 100%. Η Audi δεν έχει κανέναν λόγο ύπαρξης πλέον. Κάποτε με τα κουάτρο (τα αληθινά όχι τα μούφα χάλντεξ) είχε ένα πλεονέκτημα διαφοροποίησης, πλέον τίποτα.
-
Πόσα Α4/Q5 έχουν πωληθεί πανευρωπαϊκά και πόσες Guilia/Stelvio?
-
Η audi είναι η αιχμή της τεχνολογίας του group vag. Το στολίδι του στέματος, όλα απ' αυτή ξεκινάνε. Η Porsche είναι για ειδικές κατασκευές. Όσο υπάρχει το vag η Audi θα βασιλεύει.
-
@andya3 said in AUDI FORUM:
Η audi είναι η αιχμή της τεχνολογίας του group vag.
Συμφωνώ, απλά το vag δεν έχει τεχνολογία....
Η Πόρσε ειναι άλλο φρούτο, η αιχμή της αυτοκίνησης γενικά, αμαξάρες!!!
-
@fanis75 said in AUDI FORUM:
Η audi είναι η αιχμή της τεχνολογίας του group vag.
Συμφωνώ, απλά το vag δεν έχει τεχνολογία....
Η Πόρσε ειναι άλλο φρούτο, η αιχμή της αυτοκίνησης γενικά, αμαξάρες!!!
Σου εύχομαι να καταφέρεις να πάρεις μια Porsche αφού τη λαχταράς τόσο πολύ!
Προσωπικά και να είχα, δεν θα ήξερα τι να την κάνω, χωρίς πλάκα. Αν είναι να πηγαίνω με 140-150 στην εθνική, τα φτάνω άνετα και με το T-Roc, δε χρειάζομαι Porsche!
Μια audara όμως, να ταξιδεύω σα βασιλόπουλο, αθόρυβα και με την απαράμμιλη ποιότητα κύλισης που προσφέρει, δεν θα με χάλαγε καθόλου!
-
Σου εύχομαι να καταφέρεις να πάρεις μια Porsche αφού τη λαχταράς τόσο πολύ!
Προσωπικά και να είχα, δεν θα ήξερα τι να την κάνω, χωρίς πλάκα. Αν είναι να πηγαίνω με 140-150 στην εθνική, τα φτάνω άνετα και με το T-Roc, δε χρειάζομαι Porsche!
Σε ευχαριστώ!! Από μικρό παιδί όνειρο μια 911 και μετά μια 959.
Εαν έχω Πόρσε δεν θα πηγαίνω με 150 αλλά με 250!!
AUDI FORUM