-
Πραγματικα πιστευει καποιος οτι στα συνεργεια δουλευουν με το δυναμοκλειδο στο χερι κ ακολουθουν κ σειρα σφιξιματος...?
Απλα ενεκα της κρισης κ προσπαθωντας να μειωσουν τα εξοδα θα προσλαβουν τεχνικους απειρους η με μικροτερη προυπηρεσια ωστε να πληρωσουν τα λιγοτερα. Κ αυτο φαινεται στην ποιοτητα της δουλειας πολλες φορες.
Το οτι πας στην επισημη της ΒMW δεν αλλαζει κατι...δεν εισαι στο Μοναχο αλλα στο Περιστερι.
Αν δουλευει καποιος σε μεγαλη εταιρια/πολυεθνικη με τεχνικο τμημα μπορει να καταλαβει πολλα πως λειτουργουν αντιστοιχες εταιριες.Εν τελει οποιος δεν ειναι ικανοποιημενος απο την ποιοτητα μπορει να παει σε αλλου επισημο μεχρι να δει οτι βρηκε αυτο που θεωρει σωστο.
-
Είναι γνωστό σε όλους ότι στα μεγάλα εξουσιοδοτημένα, τουλάχιστον από την εμπειρία μου σε vag, όλοι οι μηχανικοί μαθαίνουν τη δουλειά και φεύγουν και ανοίγουν δικό τους, διότι απλά δεν πληρώνονται για την δουλειά που κάνουν. Το golf το συντηρώ πλέον σε έναν μηχανικό της karenta που, αφού απέκτησε εμπειρία έφυγε, έχει ανοίξει δικό του συνεργείο.
Δεν είναι απατεώνας κάποιος που προσλαμβάνει άπειρους μηχανικούς επειδή του φεύγουν οι έμπειροι, αλλά παρέχει κακές υπηρεσίες στους πελάτες του. Αυτό σου έλεγε ο Φάνης, και κακώς πρόσθεσες στα γραφόμενα του τη λέξη "απατεώνες", διότι σε απλά ελληνικά σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικά. Στην παροχή υπηρεσιών κάποιοι κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και άλλοι όχι, και με αυτό το κριτήριο τους επιλέγουμε. -
@alexandros-k said in BMW FORUM:
Προσωπικα δεν το ξερω το συνεργειο , δεν εχω παει ποτε . Αλλά πολλά μπορουν να παιζουν σε καθε συνεργειο. Να μην εχει πολλά ατομα , να εχουν πολλη δουλεια , να μην εχουν καλη εκπαιδευση , να ειναι νεοι και να μην ξερουν καλα την δουλεια, να μην πληρωνονται καλα οπως ειπα , να τους εχουν πει να κανουν οικονομια γενικως και άλλα
Ασχετο αυτο που γραφεις και δεν μας ενδιαφερει. Οταν αγοραζεις ενα προιον πολυτελειας οπως ενα BMW περιμενεις οτι θα σου παρεχουν και το αναλογο σερβις, το πως θα το κανουν ειναι δικο τους προβλημα. Οι πωλητες θα σου πουν μια χαρα εχουμε σερβις δεν θα σου πουν ποτε οτι θα το φερνεις και θα στο καταστρεφουμε.
Η BMW εχει υπαλληλους που επισκεφτοντε τα επισημα συνεργεια και τους κανουν σεμιναρια και ελεγχουν την ποιοτητα των εργασιων και παλι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με αυτους γιατι κανουν οτι θελουν. Πριν μερικα χρονια ειχαν ενα Γερμανο που δουλευε σε αυτη την θεση και μου ειπε οτι οταν αρχισε ηταν τραγικοι μετα καταφερε και τους βελτιωσε λιγο.
Με ρωτησες και σου απαντησα. Τουλαχιστον μην εισαι αγενης . Τι παιζει στο συγκεκριμενο συνεργειο δεν ξερω και δεν με νοιαζει. Τελος κι απο μενα. Μιλα μονος σου
Που σε ρωτησα; Ρητορικη ηταν η ερωτηση αν εννοεις την προταση με ερωτηματικο.
-
@panos2171 said in BMW FORUM:
Προσωπικα δεν το ξερω το συνεργειο , δεν εχω παει ποτε . Αλλά πολλά μπορουν να παιζουν σε καθε συνεργειο. Να μην εχει πολλά ατομα , να εχουν πολλη δουλεια , να μην εχουν καλη εκπαιδευση , να ειναι νεοι και να μην ξερουν καλα την δουλεια, να μην πληρωνονται καλα οπως ειπα , να τους εχουν πει να κανουν οικονομια γενικως και άλλα
Ασχετο αυτο που γραφεις και δεν μας ενδιαφερει. Οταν αγοραζεις ενα προιον πολυτελειας οπως ενα BMW περιμενεις οτι θα σου παρεχουν και το αναλογο σερβις, το πως θα το κανουν ειναι δικο τους προβλημα. Οι πωλητες θα σου πουν μια χαρα εχουμε σερβις δεν θα σου πουν ποτε οτι θα το φερνεις και θα στο καταστρεφουμε.
Η BMW εχει υπαλληλους που επισκεφτοντε τα επισημα συνεργεια και τους κανουν σεμιναρια και ελεγχουν την ποιοτητα των εργασιων και παλι δεν μπορουν να τα βγαλουν περα με αυτους γιατι κανουν οτι θελουν. Πριν μερικα χρονια ειχαν ενα Γερμανο που δουλευε σε αυτη την θεση και μου ειπε οτι οταν αρχισε ηταν τραγικοι μετα καταφερε και τους βελτιωσε λιγο.
Η υποστήριξη ενός προϊόντος δεν παίζει ρόλο με την αξία του εκτός και αν την πληρώσεις έξτρα.
Το ότι αγοράζεις μια bmw δεν εννοείται ότι θα σου παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες επειδή το χρυσοπληρωσες σε σχέση με ένα kia πχ, είναι καθαρά τι πολιτική ακολουθεί αυτός που σου το πούλησε.Δεν ειναι ετσι, Υποτιθεται οτι αυτοι που πουλανες πριμιουμ οχηματα (βασικα Μερσεντες, Αουντι, BMW, Λεξους) εχουν και την αναλογη υποστηριξη στο συνεργειο. Τωρα βεβαια τι γινεται στην πραξη και ειδικα στην Ελλαδα ειναι αλλο θεμα, παντως σε αλλες χωρες στους χωρους σερβις των πριμιουμ εταιρειων υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση.
-
Πραγματικα πιστευει καποιος οτι στα συνεργεια δουλευουν με το δυναμοκλειδο στο χερι κ ακολουθουν κ σειρα σφιξιματος...?
Απλα ενεκα της κρισης κ προσπαθωντας να μειωσουν τα εξοδα θα προσλαβουν τεχνικους απειρους η με μικροτερη προυπηρεσια ωστε να πληρωσουν τα λιγοτερα. Κ αυτο φαινεται στην ποιοτητα της δουλειας πολλες φορες.
Το οτι πας στην επισημη της ΒMW δεν αλλαζει κατι...δεν εισαι στο Μοναχο αλλα στο Περιστερι.
Αν δουλευει καποιος σε μεγαλη εταιρια/πολυεθνικη με τεχνικο τμημα μπορει να καταλαβει πολλα πως λειτουργουν αντιστοιχες εταιριες.Εν τελει οποιος δεν ειναι ικανοποιημενος απο την ποιοτητα μπορει να παει σε αλλου επισημο μεχρι να δει οτι βρηκε αυτο που θεωρει σωστο.
Στο αλλες χωρες προφανως και δουλευουν με δυναμοκλειδο παντου και επισης φορανε γαντια για να μην τραυματιστουν. Στην Ελλαδα το δυναμοκλειδο ειναι αγνωστη λεξη.
Εγω ειλικρινα απο οταν πηγαινα το αμαξι μου στο Τοροντο στa VW-Audi συνεργεια εχω μαθει ενα συγκεκριμενο τροπο που γινονται οι εργασιες το οποιο περιλαμβανει παντα το δυναμοκλειδο σε καθε βιδα, επισης καθαριοτητα στους χωρους σερβις και επισης οι τεχνικοι εκει ειναι ποιο καταρτισμενοι στο πως θα κανουν την δουλεια και ποιο παραγωγικοι. Δεν ειναι και τιποτα δυσκολο αλλα θελει να εισαι γρηγορος.
Στο περιστερι πηγα γιατι ο χωρος ηταν ποιο ανετος γιατι στο Μαρουσι ο χωρος ειναι σε ενα γκρεμο τρυπα δεν υπαρχει καν θεση σταθμευσης και μου εφαγαν και μια ζαντα παρκαρουν οπου ναναι και τα τεστ ντραιβ γινονταν σε δρομους φουλ σε λακουβες απο τους οποιους περνανε αερα (τα κλαιω τα αμαξια) κατι που εν μερη γινεται και στο Περιστερι βεβαια.
Γενικα οπου και να πας λιγο πολυ το ιδιο ειναι. Ακαταλληλοι χωροι και τεχνικοι νεοι χωρις σωστη καταρτιση και χαλαρο επαγγελματισμο.
-
-
Είναι γνωστό σε όλους ότι στα μεγάλα εξουσιοδοτημένα, τουλάχιστον από την εμπειρία μου σε vag, όλοι οι μηχανικοί μαθαίνουν τη δουλειά και φεύγουν και ανοίγουν δικό τους, διότι απλά δεν πληρώνονται για την δουλειά που κάνουν. Το golf το συντηρώ πλέον σε έναν μηχανικό της karenta που, αφού απέκτησε εμπειρία έφυγε, έχει ανοίξει δικό του συνεργείο.
Δεν είναι απατεώνας κάποιος που προσλαμβάνει άπειρους μηχανικούς επειδή του φεύγουν οι έμπειροι, αλλά παρέχει κακές υπηρεσίες στους πελάτες του. Αυτό σου έλεγε ο Φάνης, και κακώς πρόσθεσες στα γραφόμενα του τη λέξη "απατεώνες", διότι σε απλά ελληνικά σημαίνει κάτι τελείως διαφορετικά. Στην παροχή υπηρεσιών κάποιοι κάνουν καλύτερα την δουλειά τους και άλλοι όχι, και με αυτό το κριτήριο τους επιλέγουμε.Το να μην κανεις σωστα τις εργασιες ειναι γιατι θελεις να λουφαρεις οχι επηδη ηταν απειρος. Αν εισαι απειρος απλα θα σου παρει περισσοτερο χρονο να κανεις κατι γιατι θα πρεπει να παρεις οδηγιες απο αλλους. Εν τελη τι με νοιαζει εμενα αν τους φευγουν οι τεχνικοι και προσλαμβανουν απειρους; Με τα χρηματα που χρεωνουν που ειναι παρομοια με αυτα που χρεωνουν σε αλλες χωρες θα επρεπε να βρουν τροπο να λυσουν αυτο το θεμα (δεν ειναι η δουλεια μου να τους βρω τεχνικους).
-
Στο αλλες χωρες προφανως και δουλευουν με δυναμοκλειδο παντου και επισης φορανε γαντια για να μην τραυματιστουν. Στην Ελλαδα το δυναμοκλειδο ειναι αγνωστη λεξη.
Εγω ειλικρινα απο οταν πηγαινα το αμαξι μου στο Τοροντο στa VW-Audi συνεργεια εχω μαθει ενα συγκεκριμενο τροπο που γινονται οι εργασιες το οποιο περιλαμβανει παντα το δυναμοκλειδο σε καθε βιδα, επισης καθαριοτητα στους χωρους σερβις και επισης οι τεχνικοι εκει ειναι ποιο καταρτισμενοι στο πως θα κανουν την δουλεια και ποιο παραγωγικοι. Δεν ειναι και τιποτα δυσκολο αλλα θελει να εισαι γρηγορος.
Στο περιστερι πηγα γιατι ο χωρος ηταν ποιο ανετος γιατι στο Μαρουσι ο χωρος ειναι σε ενα γκρεμο τρυπα δεν υπαρχει καν θεση σταθμευσης και μου εφαγαν και μια ζαντα παρκαρουν οπου ναναι και τα τεστ ντραιβ γινονταν σε δρομους φουλ σε λακουβες απο τους οποιους περνανε αερα (τα κλαιω τα αμαξια) κατι που εν μερη γινεται και στο Περιστερι βεβαια.
Γενικα οπου και να πας λιγο πολυ το ιδιο ειναι. Ακαταλληλοι χωροι και τεχνικοι νεοι χωρις σωστη καταρτιση και χαλαρο επαγγελματισμο.
Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα κ εδώ πάμε τα αυτοκίνητα για service , οποίος ξέρει κ έχει δει 2-3 πράγματα παραπάνω απλά δεν ξαναπάει εκεί κ διαλέγει κάτι άλλο.
Κ να απαιτήσουμε εμείς να κάνουνε εκπαίδευση οι τεχνικοί (αν δεν έχουν) η να δουλεύουν με το manual στο χερι δεν πρόκειται να συμβεί.Βέβαια μην νομίζουμε πως στο εξωτερικό επειδή τηρούν κάποιους κανόνες λογικούς είναι κ καλύτεροι...
Επειδή εργάζομαι σε (Γ)Ιαπωνέζικη πολυεθνική κ μιλάω με όλες τις φυλές του κόσμου σε τεχνικό επίπεδο έχει να κάνει στο αν θα πέσεις σε έμπειρο/καταρτισμένο τεχνικό αλλιώς μπορώ να σου πω ότι βλέπω χειρότερη κατάσταση έξω. Απλά οι έξω έχουν χρήματα κ δεν νιώθουν σαν εμάς που τα μετράμε όλα σε μια βλάβη.
Αυτοί λένε shit happens μωρέ, φτιάξτο τώρα. -
Επειδή όμως ζούμε στην Ελλάδα κ εδώ πάμε τα αυτοκίνητα για service , οποίος ξέρει κ έχει δει 2-3 πράγματα παραπάνω απλά δεν ξαναπάει εκεί κ διαλέγει κάτι άλλο.
Κ να απαιτήσουμε εμείς να κάνουνε εκπαίδευση οι τεχνικοί (αν δεν έχουν) η να δουλεύουν με το manual στο χερι δεν πρόκειται να συμβεί.Βέβαια μην νομίζουμε πως στο εξωτερικό επειδή τηρούν κάποιους κανόνες λογικούς είναι κ καλύτεροι...
Επειδή εργάζομαι σε (Γ)Ιαπωνέζικη πολυεθνική κ μιλάω με όλες τις φυλές του κόσμου σε τεχνικό επίπεδο έχει να κάνει στο αν θα πέσεις σε έμπειρο/καταρτισμένο τεχνικό αλλιώς μπορώ να σου πω ότι βλέπω χειρότερη κατάσταση έξω. Απλά οι έξω έχουν χρήματα κ δεν νιώθουν σαν εμάς που τα μετράμε όλα σε μια βλάβη.
Αυτοί λένε shit happens μωρέ, φτιάξτο τώρα.Φυσικα και ειναι καλυτεροι συνολικα οι τεχνικοι εξω. Μιλαμε για χωρες που παραγουν εκατομυρια αυτοκινητα και εχουν παραδοση στην μηχανολογια. Οχι σαν ατομα αλλα τους ανεβαζει συνολικα η οργανωση και η πειθαρχια.
Και στην Ελλαδα αυτοι που ειναι καλοι ειναι αυτοι που εχουν την ορεξη να διαβασουν τεχνικα βιβλια και manuals.
To οτι ζουμε στην Ελλαδα και δεν θελουμε να βαλουμε ροποκλειδο και γαντια με ξεπερναει. Τωρα που θα αλλαξω λαστιχα θα παρω μαζι το δικο μου ροποκλειδο κα θα σφιξω εγω τα μπουλονια στην σωστη ροπη. Αν ειχα ενα μικροτερο θα το επερνα μαζι μου στο συνεργειο και θα εκανα ολες τις βιδες στο αμαξι μου. Θα ρωτησω μηπως μπορω ν βρω ενα για την επομενη φορα.
-
-
Καλησπέρα. Υπάρχει πρόβλημα με την εγκατάσταση του νέου λογισμικού από την εφαρμογή της bmw στο αυτοκίνητο, 116 βενζίνη f40 καινούριο δύο μηνών. Παρότι έχει γίνει λήψη και μεταφόρτωση του λογισμικού, η εγκατάσταση στην οθόνη δεν έχει γίνει. Απλά μου βγάζει μια ένδειξη ότι το λογισμικό θα εγκατασταθεί σύντομα αυτόματα. Ενώ έχουν περάσει δέκα μέρες. Σε εποικονωνια που είχα με την velmar Θεσσαλονίκη, μου είπαν ότι πιθανών έχει θέμα η εφαρμογή η το κινητό, και εάν δεν μπορώ να το κάνω θα πρέπει να πάω σε αυτούς με κόστος βέβαια. Γνωρίζει κάποιος να βοηθήσει?
Ευχαριστώ -
Καλημέρα σας, με ενδιαφέρουν δύο αυτοκίνητα. Το bmw f30 316i 1.6 136hp steptronic και το f30 facelift 318i 1.5 136hp steptronic. Το πρώτο έχει τετρακύλινδρο μοτέρ 1.600 κυβικά με κωδικό N13B16A και το δεύτερο έχει τρικυλινδρο 1.500 κυβικά με κωδικό B38B15A. Ξέρει κάποιος ποιο είναι πιο αξιόπιστο σαν μοτέρ;
-
Καλημέρα σας, με ενδιαφέρουν δύο αυτοκίνητα. Το bmw f30 316i 1.6 136hp steptronic και το f30 facelift 318i 1.5 136hp steptronic. Το πρώτο έχει τετρακύλινδρο μοτέρ 1.600 κυβικά με κωδικό N13B16A και το δεύτερο έχει τρικυλινδρο 1.500 κυβικά με κωδικό B38B15A. Ξέρει κάποιος ποιο είναι πιο αξιόπιστο σαν μοτέρ;
Το 1600 το έχει φίλος μου σε 316. Με χειροκίνητο. Το πήρε μεταχειρισμένο. Έχει τώρα 130000 χωρίς προβλήματα. Το 1500 είναι πιο καινούργιο. Εάν το θες για καθημερινή χρήση, και πιο πολύ πόλη, το τρικύλινδρο θέμα είναι μάλλον λίγο πιο οικονομικό. Το 1600 πιο ταξιδιάρικο.
-
Στο car.gr εμφανιστηκε την περασμένη εβδομάδα μια παρτίδα από Gran Tourer. Μάλλον από leasing, δεν εξηγείται αλλιώς πού βρέθηκαν, όταν δεν υπήρχαν στις αγγελίες εδώ και δυο σχεδόν χρόνια. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για μεγάλο οικογενειακό, ας τα δει, τα έχουν όλα κάτω από 20.000.
-
Στο car.gr εμφανιστηκε την περασμένη εβδομάδα μια παρτίδα από Gran Tourer. Μάλλον από leasing, δεν εξηγείται αλλιώς πού βρέθηκαν, όταν δεν υπήρχαν στις αγγελίες εδώ και δυο σχεδόν χρόνια. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για μεγάλο οικογενειακό, ας τα δει, τα έχουν όλα κάτω από 20.000.
Ναι τα έχει σε καλές τιμές... Για το 1.600 έχω διαβάσει ότι είναι ζημιαρικο ενώ για το 1.500 έχω δει καλά σχόλια απλά με προβληματίζει επειδή είμαι 3κυκιλινδρο μήπως ζοριζεται σε τόσο μεγάλο αμάξι.
-
Νομίζω ότι ο προβληματικός 1600 ήταν ο -γρήγορα κατηργημένος- ντήζελ, όχι ο βενζίνης. Εγώ έχω το δίλιτρο ντήζελ. Γνωστή με το 218i σε 7θέσιο δεν γκρίνιαξε για τη δύναμη του κινητήρα.
Αλλά ζημιές μου έβγαλε: στο καλοριφέρ και στην κουρτίνα της ηλιοροφής. Κι επειδή το πρόβλημα του καλοριφέρ εμφανίζεται και στη σειρά 3 της εποχής (έτσι κι αλλιώς το ίδιο ανταλλακτικό είναι) άσε κι ένα χιλιάρικο στην άκρη για ασφάλεια.
-
-
Ω, είναι "η πραγματική αντικατστάτης της Μ3 Ε46".
Ξέρεις τι παίζει από τέλη και γενικά για τα μειονεκτήματα ενός 2λιτρου αυτοκινήτου όπως ένα bmw f30 320i του 2012-13;
-
-
BMW κι αξιοπιστία δεν πάνε μαζί. Έχει άλλα πολλά καλά η γερμανική εταιρεία, αλλά όχι αυτό.
BMW FORUM