Καλημέρα σας, με ενδιαφέρουν δύο αυτοκίνητα. Το bmw f30 316i 1.6 136hp steptronic και το f30 facelift 318i 1.5 136hp steptronic. Το πρώτο έχει τετρακύλινδρο μοτέρ 1.600 κυβικά με κωδικό N13B16A και το δεύτερο έχει τρικυλινδρο 1.500 κυβικά με κωδικό B38B15A. Ξέρει κάποιος ποιο είναι πιο αξιόπιστο σαν μοτέρ;
Best posts made by panosts
-
RE: BMW FORUM
-
RE: Περί Αναρτήσεων
@xeno said in Περί Αναρτήσεων:
@panosts said in Περί Αναρτήσεων:
@xeno said in Περί Αναρτήσεων:
Καλησπέρα σας, θέλω να ρωτήσω σχετικά με αμορτισέρ χαμηλώματος. Σε mercedes c180 kompressor w204 εχω τοποθετήσει 3.5cm ελατήρια χαμηλώματος της cobra suspension τα οποία είναι αρκετά άνετα ένα τσικ πιο σκληρά απο τα εργοστασιακά και αυτος ηταν ο λογος που τα επέλεξα γιατι δεν ήθελα να σκληρύνει πολυ. Τι αμορτισέρ θα ηταν ιδανικό πιστεύεται; ειμαι ανάμεσα σε koni str.t και bilstein b8 sprint..
θα δοκίμαζα το ΚΟΝΙ. Έχω τα bilstein B6 και θα ήθελα κάτι πιο άνετο, ειδικά όταν το αυτοκίνητο είναι χωρίς φορτίο. Κάτι ανάμεσα από τα μαμά και τα Β6.
Το κονι ειναι με κανονικο καλάμι απλα η κονι το δινει και για χαμήλωμα μέχρι 4cm ενω το b8 sprint ειναι με κοντό καλάμι αποκλειστικά για χαμήλωμα. Δεν ξερω μήπως τερματίζει ευκολα το κονι ειδικα με φορτίο πανω...
Τότε πας μάλλον για τα Β8. Δεν ξέρω αν θα ήταν μια καλή λύση τα κιτρινα ΚΟΝΙ τα ρυθμιζόμενα, που κάνουν για χαμήλωμα και θα σου πρόσφεραν δυνατότητες άνεσης.
Ρώτησα στην κονι για τα κιτρινα και μου ειπα ειναι με κανονικό καλάμι και αυτα όπως και τα str.t και οτι στην μαλακή ρύθμιση τους ειναι όπως τα str.t...οποτε τα έβγαλα εκτος λογο τιμής. Εσυ σε τι αμαξι ειχες τα b6;
-
@gol said in Περί Αναρτήσεων:
@106s16 said in Περί Αναρτήσεων:
Καλησπέρα, έχω ενα mercedes w204 c180k avantgarde με αμορτισέρ koni str.t τα λεγόμενα πορτοκαλι και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα koni Special active αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος γενικά και να πει μια γνώμη σε σχέση με τα εργοστασιακά που είχε... Επειδή έχω το αμάξι καθημερινό σε όχι και τόσο καλούς δρόμους θα ήθελα κάτι σχετικά άνετο μιας και με τα koni str.t την ακούω κάπως στα λακούβες. Είμαι μεταξύ εργοστασιακά sachs και koni special active.
Αν είσαι με τα εργοστασιακά ελατήρια βάλε με 450-550 Ε περασμένα ευθυγραμμισμένα κατά πρώτο λόγο sachs εμπορίου ή τα λίγο φτηνότερα και ελαφρώς χειρότερα bilstein Β4 (μαύρα), αν σε τρώει η τσέπη σου, μπορείς να βάλεις ελατήρια χαμηλώματος με τα αντίστοιχα κίτρινα Β8, η ακόμη να πας σε λύσεις χειροποίητες στον Κυρλαγκίτση με στενά ελατήρια πιατέλα HR και σεταρισμένα Β6, η σε αγοραστές λύσεις, εννοείται δεν βάζεις με τίποτε τα κινέζικα σετ κοιλοβερ που κυκλοφορούν, γνώμη μου βάλε sachs, όλα τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέμε.
Γενικά όπως γράφω θέλω να μαλακώσει το αυτοκίνητο για να είναι καθημερινό μιας και τώρα με τα koni str.t γίνομαι λίγο φραπές.. απλά δεν έχω εικόνα στην πράξη για τα special active που είναι αυτορυθμιζόμενα..
Ειναι πολυ σκληρα;
Μηπως χρειαζονται επισκευη;Όχι καινουρια είναι τα έχω 1 χρόνο απλά είναι σφιχτά σαν αμορτισέρ... Λογικά για εργοστασιακα sachs με βλέπω...
Latest posts made by panosts
-
Καλησπέρα, έχω ενα mercedes w204 c180k avantgarde με αμορτισέρ koni str.t τα λεγόμενα πορτοκαλι και θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με τα koni Special active αν τα έχει δοκιμάσει κάποιος γενικά και να πει μια γνώμη σε σχέση με τα εργοστασιακά που είχε... Επειδή έχω το αμάξι καθημερινό σε όχι και τόσο καλούς δρόμους θα ήθελα κάτι σχετικά άνετο μιας και με τα koni str.t την ακούω κάπως στα λακούβες. Είμαι μεταξύ εργοστασιακά sachs και koni special active.
Αν είσαι με τα εργοστασιακά ελατήρια βάλε με 450-550 Ε περασμένα ευθυγραμμισμένα κατά πρώτο λόγο sachs εμπορίου ή τα λίγο φτηνότερα και ελαφρώς χειρότερα bilstein Β4 (μαύρα), αν σε τρώει η τσέπη σου, μπορείς να βάλεις ελατήρια χαμηλώματος με τα αντίστοιχα κίτρινα Β8, η ακόμη να πας σε λύσεις χειροποίητες στον Κυρλαγκίτση με στενά ελατήρια πιατέλα HR και σεταρισμένα Β6, η σε αγοραστές λύσεις, εννοείται δεν βάζεις με τίποτε τα κινέζικα σετ κοιλοβερ που κυκλοφορούν, γνώμη μου βάλε sachs, όλα τα υπόλοιπα είναι νάχαμε να λέμε.
Γενικά όπως γράφω θέλω να μαλακώσει το αυτοκίνητο για να είναι καθημερινό μιας και τώρα με τα koni str.t γίνομαι λίγο φραπές.. απλά δεν έχω εικόνα στην πράξη για τα special active που είναι αυτορυθμιζόμενα..
Ειναι πολυ σκληρα;
Μηπως χρειαζονται επισκευη;Όχι καινουρια είναι τα έχω 1 χρόνο απλά είναι σφιχτά σαν αμορτισέρ... Λογικά για εργοστασιακα sachs με βλέπω...
-
Τι επιζητας; σπορ ή απλο;
Αν είναι για λιγο σκληροτερο τοτε kayabaexcel g.
Για τα κονι σπεσιαλ ακτιβ δεν υπαρχουν πολυ θετικες γνωμες. Ωστόσο γνωμες ειναι. Πιθανως μα επιφερουν το αποτέλεσμα που ζητας.Για τα special active τι απόψεις ακούγονται δηλαδή;;
-
-
-
RE: MERCEDES-BENZ FORUM
Σκέφτομαι να μεταβώ από w204 c180k σε w205 c180 αξίζει η αλλαγή; πως είναι από αποψη ποιότητας το w205 σε σχέση με το w204;
-
Ω, είναι "η πραγματική αντικατστάτης της Μ3 Ε46".
Ξέρεις τι παίζει από τέλη και γενικά για τα μειονεκτήματα ενός 2λιτρου αυτοκινήτου όπως ένα bmw f30 320i του 2012-13;
-
Στο car.gr εμφανιστηκε την περασμένη εβδομάδα μια παρτίδα από Gran Tourer. Μάλλον από leasing, δεν εξηγείται αλλιώς πού βρέθηκαν, όταν δεν υπήρχαν στις αγγελίες εδώ και δυο σχεδόν χρόνια. Αν ενδιαφέρεται κάποιος για μεγάλο οικογενειακό, ας τα δει, τα έχουν όλα κάτω από 20.000.
Ναι τα έχει σε καλές τιμές... Για το 1.600 έχω διαβάσει ότι είναι ζημιαρικο ενώ για το 1.500 έχω δει καλά σχόλια απλά με προβληματίζει επειδή είμαι 3κυκιλινδρο μήπως ζοριζεται σε τόσο μεγάλο αμάξι.
-
Καλημέρα σας, με ενδιαφέρουν δύο αυτοκίνητα. Το bmw f30 316i 1.6 136hp steptronic και το f30 facelift 318i 1.5 136hp steptronic. Το πρώτο έχει τετρακύλινδρο μοτέρ 1.600 κυβικά με κωδικό N13B16A και το δεύτερο έχει τρικυλινδρο 1.500 κυβικά με κωδικό B38B15A. Ξέρει κάποιος ποιο είναι πιο αξιόπιστο σαν μοτέρ;
-
RE: Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204
@tgd said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Εδώ η σελίδα της OSRAM. Έχει και κατάλογο συμβατότητας. Για την W204 είσαι τυχερός, λέει "EASY".
https://www.osram.com/am/night-breaker-led-compatibility-list-greece.jspΠρόσεξε τις οδηγίες: πρέπει να τυπώσεις την έγκριση τύπου και να την έχεις στο αυτοκίνητο και είναι καλό να βάλεις και το αυτοκόλλητο "Ε" κάτω από το καπώ.
Δεν ξέρω πως θα φωτίζει σε προτζεκτορα όμως γιατί είναι μπρος πίσω τα λεντ και όχι 360⁰...
-
RE: Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204
@bassstarlet said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Led και δεν θα στραβώνει;
Ναι καλά...Σε προτζεκτορες θα μπει πάντως..