-
Καλησπέρα, θέλω να αλλάξω τις λάμπες στους πρότζεκτορες αλλά και στην μεγάλη σκάλα σε mercedes w204 2008. Από το εργοστάσιο είναι αλογόνου h7 έχει βάλει κανείς led με ανταπτορα για canbus να πει εντυπώσεις; Έβγαλε η Phillips κάτι νέες λάμπες led plug and play και το σκέφτομαι από το να πάω σε αλογόνου πάλι...
-
Εννοείται θα πας σε led, θα δεις τεράστια διαφορά χωρίς να ενοχλείς. Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχουν led της Phillips ασυμβατες με προτζέκτορα, το αναγράφουν στη συσκευασία.
-
Επίσης σχεδόν καμμία λάμπα led δεν έχει έγκριση τύπου, οπότε προσοχή. Έχω βρει μια Osram και ίσως και η Philips ως σοβαρή μάρκα να έχει.
Επίσης δες τις προδιαγραφές στο site τους. Οι αντάπτορες canbus ΔΕΝ είναι συμβατοί με όλα τα μοντέλα. Πχ αν είναι BMW, έχασες. -
@georgemit said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Εννοείται θα πας σε led, θα δεις τεράστια διαφορά χωρίς να ενοχλείς. Πρόσεξε όμως γιατί υπάρχουν led της Phillips ασυμβατες με προτζέκτορα, το αναγράφουν στη συσκευασία.
Έχεις να προτείνεις κάποια που είναι συμβατή;; γιατί δεν βλέπω κάτι να λένε ότι δεν είναι συμβατές με πρότζεκτορα. Απλά έχω δει που λένε ότι τα led δύο πλευρών δεν φωτίζουν σωστά σε προτζεκτορα
-
@tgd said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Επίσης σχεδόν καμμία λάμπα led δεν έχει έγκριση τύπου, οπότε προσοχή. Έχω βρει μια Osram και ίσως και η Philips ως σοβαρή μάρκα να έχει.
Επίσης δες τις προδιαγραφές στο site τους. Οι αντάπτορες canbus ΔΕΝ είναι συμβατοί με όλα τα μοντέλα. Πχ αν είναι BMW, έχασες.Με την έγκριση το θέμα μπορεί να δημιουργηθεί;; όταν λες οι ανταπτορες canbus δεν είναι συμβατοί με όλα τα μοντέλα για ποιο λόγο ομως αφού στην λάμπα μπαίνουν
-
@panosts said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Έχεις να προτείνεις κάποια που είναι συμβατή;; γιατί δεν βλέπω κάτι να λένε ότι δεν είναι συμβατές με πρότζεκτορα. Απλά έχω δει που λένε ότι τα led δύο πλευρών δεν φωτίζουν σωστά σε προτζεκτορα
Θα τις βάλεις μόνος σου ή θα πας σε κάποιον ειδικό; Αν πας σε ηλεκτρολόγο θα ξέρει και δε θα χεις πρόβλημα με canbus και τα σχετικά. Θα σου τα ρυθμίσει κιόλας.
-
Θα τις βάλεις μόνος σου ή θα πας σε κάποιον ειδικό; Αν πας σε ηλεκτρολόγο θα ξέρει και δε θα χεις πρόβλημα με canbus και τα σχετικά. Θα σου τα ρυθμίσει κιόλας.
Δεν ξέρω.. τι θα κάνει και δεν θα έχω θέμα με canbus;; όσον αφορά τις λάμπες έχεις να προτείνεις καμία; -
Δε το έχω ψάξει, δεν έχω κάποια να σου προτείνω. Αυτοκίνητα όπως τα mercedes και τα bmw είναι πιο δύσκολα σε πατέντες. Ένας έμπειρος στις τοποθετήσεις ξέρει καλύτερα.
-
Led και δεν θα στραβώνει;
Ναι καλά... -
@bassstarlet said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Led και δεν θα στραβώνει;
Ναι καλά...Σε προτζεκτορες θα μπει πάντως..
-
Εδώ η σελίδα της OSRAM. Έχει και κατάλογο συμβατότητας. Για την W204 είσαι τυχερός, λέει "EASY".
https://www.osram.com/am/night-breaker-led-compatibility-list-greece.jspΠρόσεξε τις οδηγίες: πρέπει να τυπώσεις την έγκριση τύπου και να την έχεις στο αυτοκίνητο και είναι καλό να βάλεις και το αυτοκόλλητο "Ε" κάτω από το καπώ.
-
@tgd said in Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204:
Εδώ η σελίδα της OSRAM. Έχει και κατάλογο συμβατότητας. Για την W204 είσαι τυχερός, λέει "EASY".
https://www.osram.com/am/night-breaker-led-compatibility-list-greece.jspΠρόσεξε τις οδηγίες: πρέπει να τυπώσεις την έγκριση τύπου και να την έχεις στο αυτοκίνητο και είναι καλό να βάλεις και το αυτοκόλλητο "Ε" κάτω από το καπώ.
Δεν ξέρω πως θα φωτίζει σε προτζεκτορα όμως γιατί είναι μπρος πίσω τα λεντ και όχι 360⁰...
-
Πήγαινε σε κάποιον ειδικό και θα μείνεις ικανοποιημένος. Έχουν μεγάλη εμπειρία κάποιοι και γνωρίζουν τι ταιριάζει στο αμάξι σου.
-
Δεν ξέρω πως θα φωτίζει σε προτζεκτορα όμως γιατί είναι μπρος πίσω τα λεντ και όχι 360⁰...
Δεν ξέρω πώς είναι οι Philips. Αλλά αν έχει έγκριση τύπου για συγκεκριμένο μοντέλο, σημαίνει ότι θα φωτίζει σωστά. Στις βίντεο με τις οδηγίες της Osram δείχνει ότι τοποθετείς τη λάμπα "κάθετα" (με τα LED αριστερά και δεξιά).
Στην Γερμανία (που πρακτικά επιβάλλει τις πολιτικές αυτοκινήτου στην ΕΕ) δεν αρκεί μια LED να πάρει γενικά έγκριση χρήσης στη θέση μιας Η7. Είναι υποχρεωτικό να πάρει έγκριση τύπου για κάθε μοντέλο αυτοκινήτου χωριστά. Γι' αυτό και η γραφειοκρατία με τα έντυπα πιστοποίησης και τα αυτοκόλλητα συμμόρφωσης.
Αλλαγή λαμπτήρων σε mercedes w204