-
Οχι ακόμα.
Είμαι στην ουρά όμως και ψάχνω γιατί δεν πουλάει κανείς αφού κερδίζουν λεφτά. -
@lap said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
@antonakis said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το
Citroen C3 με περίπου 680 ταξινομήσεις
Peugeot 208 με πάνω από 625 μονάδες
Opel Corsa με πάνω από 510 αυτοκίνητα.Αλλά στις εταιρικές πωλήσεις ανήκουν τα
Citroen C3 560 πωλήσεις
Peugeot 208 με πάνω από 500 μονάδες,
Opel Corsa με πάνω από 460 αυτοκίνηταΕνδιαφέρον... μπορούμε να δούμε γενικά στοιχεία για τις εταιρικές πωλήσεις κάπου? Ο ΣΕΑΑ δεν ανακοινώνει κάτι.
Σάρωσε η στελλαντις στα εταιρικά (ίδια κατάσταση ήταν και το Γενάρη). Μάλλον ίσχυσε η γραμμή ότι το '22 ήταν προτεραιότητα η λιανική.Τι λέμε τόσα χρόνια.
Αφού θα τα δώσουν πίσω σε δύο έτη και δεν θα πληρώνουν συνεργεία από την τσέπη τους , είναι και τα φθηνότερα στο μίσθωμα, τα επιλέγουν.
Αυτός όμως είναι ένας πλασματικός δείκτης για τις επιλογές των αγοραστών και τα κριτήρια που έχουν όταν αγοράζουν δικό τους όχημα.
Ούτε τους νοιάζει το μελλον των diesel διότι θα τα δώσουν πίσω μόλις λήξει το μίσθωμα.Υπάρχουν και αγοραστές που ζουν επαρχία δεν είναι μόνο η Αθηνα και η Θεσσαλονίκη που το τελευταίο που τους νοιάζει είναι αν απαγορευτούν σε 10 χρονια τα ντίζελ από τις μελλοντικές αντίστοιχες Ulez - δακτύλιο. Πραγματικά το τελευταίο όμως ..
-
@xristoskor said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
@lap said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο για τον μήνα Φεβρουάριο ήταν το
Citroen C3 με περίπου 680 ταξινομήσεις
Peugeot 208 με πάνω από 625 μονάδες
Opel Corsa με πάνω από 510 αυτοκίνητα.Αλλά στις εταιρικές πωλήσεις ανήκουν τα
Citroen C3 560 πωλήσεις
Peugeot 208 με πάνω από 500 μονάδες,
Opel Corsa με πάνω από 460 αυτοκίνηταΕνδιαφέρον... μπορούμε να δούμε γενικά στοιχεία για τις εταιρικές πωλήσεις κάπου? Ο ΣΕΑΑ δεν ανακοινώνει κάτι.
Σάρωσε η στελλαντις στα εταιρικά (ίδια κατάσταση ήταν και το Γενάρη). Μάλλον ίσχυσε η γραμμή ότι το '22 ήταν προτεραιότητα η λιανική.Τι λέμε τόσα χρόνια.
Αφού θα τα δώσουν πίσω σε δύο έτη και δεν θα πληρώνουν συνεργεία από την τσέπη τους , είναι και τα φθηνότερα στο μίσθωμα, τα επιλέγουν.
Αυτός όμως είναι ένας πλασματικός δείκτης για τις επιλογές των αγοραστών και τα κριτήρια που έχουν όταν αγοράζουν δικό τους όχημα.
Ούτε τους νοιάζει το μελλον των diesel διότι θα τα δώσουν πίσω μόλις λήξει το μίσθωμα.Υπάρχουν και αγοραστές που ζουν επαρχία δεν είναι μόνο η Αθηνα και η Θεσσαλονίκη που το τελευταίο που τους νοιάζει είναι αν απαγορευτούν σε 10 χρονια τα ντίζελ από τις μελλοντικές αντίστοιχες Ulez - δακτύλιο. Πραγματικά το τελευταίο όμως ..
Καλά, Αθήνα κέντρο μόνο τουρίστες πάνε πλέον και όσοι περνάνε "απέναντι" που λέω, όλοι Αττική/περιφερειακή και εθνική πάνε. Και όταν πάω, πάω με μηχανή ή μετρό. Όσοι γνωστοί/φίλοι δουλεύουν Αμπελόκηπους ή πιο μέσα όλοι με Μ.Μ.Μ πάνε..
Άντε και πας, σε φτάνει το μηνιατικο για πάρκινγκ;!
Το "κέντρο" που λέγαμε πριν 20-30 χρόνια δεν υπάρχει ποια. Οι μόνιμοι κάτοικοι έχουν ειδικές άδειες, και για γύρω γύρω θα γεμίσει το κέντρο Ami! Ήρθε και το πρώτο Αγία Παρασκευή, πέτυχα μία κοπέλα/γυναίκα σήμερα.
-
@dublin said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
Όσοι γνωστοί/φίλοι δουλεύουν Αμπελόκηπους ή πιο μέσα όλοι με Μ.Μ.Μ πάνε..
Άντε και πας, σε φτάνει το μηνιατικο για πάρκινγκ;!Αν πληρώνει η εταιρεία το πάρκινγκ, κάνεις τη θυσία να κουνήσεις το αμάξι. Αλλιώς όχι. Αυτοκτονία.
Εγώ ξέρω κόσμο που περνάνε κέντρο επειδή πάνε από τη μια άκρη στην άλλη. Κάτι διαδρομές Γλυφάδα-Μαρούσι ή Περιστέρι-Βύρωνας. Η Αττική οδός/Περιφερειακή Καρέα/ποτάμι/Κορωπίου είναι εναλλακτικές περιφερειακές, αλλά συγκεκριμένες ώρες αιχμής είναι θάνατος.
-
@dublin said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
Όσοι γνωστοί/φίλοι δουλεύουν Αμπελόκηπους ή πιο μέσα όλοι με Μ.Μ.Μ πάνε..
Άντε και πας, σε φτάνει το μηνιατικο για πάρκινγκ;!Αν πληρώνει η εταιρεία το πάρκινγκ, κάνεις τη θυσία να κουνήσεις το αμάξι. Αλλιώς όχι. Αυτοκτονία.
Εγώ ξέρω κόσμο που περνάνε κέντρο επειδή πάνε από τη μια άκρη στην άλλη. Κάτι διαδρομές Γλυφάδα-Μαρούσι ή Περιστέρι-Βύρωνας. Η Αττική οδός/Περιφερειακή Καρέα/ποτάμι/Κορωπίου είναι εναλλακτικές περιφερειακές, αλλά συγκεκριμένες ώρες αιχμής είναι θάνατος.
Αυτό που λές το αναφέρω πιο πάνω με την λέξη "απέναντι", που λέω! Συνήθως διασχίζω κάθετα με δίκυκλο.. γενικά πριν μία δεκαετία αν μου έλεγες ότι μπορεί να περάσουν μήνες για να.. περάσω από το κέντρο, θα γελαγα δυνατά και καθαρά..
Σάββατο είχα μία δουλειά κοντά Μαβίλη, μας πήγαν με van, πλήρωσαν και πρόστιμο γιατί φυσικά δεν είχε πουθενά να παρκάρεις, και όλα οκ..αν κατέβαινα μόνος μου θα έπαιρνα scooter.. από Αγία Παρασκευή χωρίς κίνηση 10 λεπτά στο πολύ χαλαρό..
-
Μαζεμένα νέα της Ford που περιληπτικά λένε
οτι η εταιρία εχει πολύ μεγάλο χρέος (138,4 B$) που μπορεί να εξυπηρετηθεί μόνο αν υπάρχει σταθερή ροή ρευστού
https://simplywall.st/stocks/us/automobiles/nyse-f/ford-motor/news/heres-why-ford-motor-nysef-is-weighed-down-by-its-debt-loadαλλά όπως δείχνουν φρέσκα στοιχεία χάνει 60.000$ για κάθε EV που φτιάχνει
https://www.thestreet.com/technology/ford-loses-nearly-60000-for-every-electric-vehicle-soldμόνη λύση να γίνει μια μικρότερη εταιρεία ... άρχισε και σε λίγα χρόνια θα εχει αποσυρθεί απο Κίνα ,Ασία , Ευρώπη και θα μείνει να πουλάει περιπολικά και φορτηγάκια στις ΗΠΑ
https://www.businessinsider.com/china-auto-sales-automakers-ford-gm-making-losing-market-share-2023-4θυμάστε την έκθεση της morgan stanley που έλεγε οτι
κανείς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την Tesla και τους κινέζους μόνη διέξοδο να αποδεχθούν οτι θα γίνουν μικρές εταιρίες;Η Ford πήρε το μήνυμα .
-
Διάβασες σωστά το άρθρο; Ναι, έχασε 60 χιλ. Δολ. Για κάθε ηλεκτρικό που έφτιαξε το α τρόμηνο του 2023, λόγω του ότι σχεδόν σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρικών προκειμένου να προετοιμαστεί για το νέο μοντέλο. Έτσι έφτιαξε μόλις 12.000 ηλεκτρικά στο Μεξικό, γι'αυτό η πρόσκαιρη χασούρα.
-
Δε μπορούμε να ξέρουμε, και η Τεσλα ήταν ελλειματικη από τη δημιουργία της μέχρι και το 2019...
Η Ford ταυτόχρονα πουλάει και μεκ, το 2022 είχε συνολικά (αποτελέσματα μεκ και ηλεκτρικων) +2 δις (κέρδη) ..
Έχει χωρίσει το τμήμα των ηλεκτρικών σε νέα εταιρεία (Ford Model e) η οποία λειτουργεί με κανόνες σταρταπ... Οπότε θα είναι σίγουρα ελλειματικη τα πρώτα χρόνια αφού επενδύει σε εξοπλισμό, προσωπικό και δική της τεχνολογία ενώ ταυτόχρονα θέλει να κερδίζει και μερίδιο αγοράς εν μέσω παντοκρατοριας της τεσλα στα ηλεκτρικά στην κεντρική της αγορά ....
https://twitter.com/elonmusk/status/1653847700780249089?s=20
Η Φορντ μπορεί να χάσει μερίδια τα πρώτα χρόνια αλλά πιστεύω θα επιβιώσει..
Για την Τογιοτα πάλι... δεν ξέρω πως θα είναι σε 10 χρονια
-
@taxidiwtis said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
Για την Τογιοτα πάλι... δεν ξέρω πως θα είναι σε 10 χρονια
οι κατσαριδες επιζουν. ατυχως.
-
@dstou said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
Διάβασες σωστά το άρθρο; Ναι, έχασε 60 χιλ. Δολ. Για κάθε ηλεκτρικό που έφτιαξε το α τρόμηνο του 2023, λόγω του ότι σχεδόν σταμάτησε την παραγωγή ηλεκτρικών προκειμένου να προετοιμαστεί για το νέο μοντέλο. Έτσι έφτιαξε μόλις 12.000 ηλεκτρικά στο Μεξικό, γι'αυτό η πρόσκαιρη χασούρα.
Nεο μοντέλο το Mach-E ;
Η ίδια η ford τα λεει
μάπα το καρπούζι και εδώ θα είμαστε να δούμε την κατάληξηFord explained this poor performance by higher costs, mainly higher engineering, and spending-related expenses, commodities and other inflationary pressures. Weak sales volumes are due, the carmaker said, to scheduled downtime at the Cuautitlan assembly plant in Mexico, to increase the Mach-E capacity to 35 jobs per hour.
στον κουβά money pit
-
Μα, δεν θέλουμε ανταγωνισμό;
-
@ibiza95 said in Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών:
Μα, δεν θέλουμε ανταγωνισμό;
Ο ανταγωνισμός των παλιών παραδοσιακών κατασκευαστών εξαλείφθηκε απο τους νέους , την tesla και τους κινέζους κατασκευαστές EV, απλώς δεν το εχουν καταλάβει είναι σε φάση
τι έγινε τώρα
ανταγωνισμός θα υπάρχει πλέον μεταξύ των νέων για την μαζική παραγωγή .Για τα μικροσκοπικά κομμάτια της αγοράς με τα πανάκριβα αυτοκίνητα επίδειξης ματαιοδοξίας και πλούτου θα υπάρχουν οι κατασκευαστές -μπουτίκ - που θα φτιάχνουν και EV και βρουμ βρουμ που θα κινούνται με πανάκριβα συνθετικά καύσιμα για τους 70χρονους συλλέκτες που επιμένουν οτι όπως παλιά δεν τα φτιάχνουν πια... ferrari porsche κλπ
-
Άρα δεν θα έχουμε ανταγωνισμό
-
Άρα δεν θα έχουμε ανταγωνισμό
Γιατί τα τελευταία 20 χρόνια είχαμε ;
Ενα VW group , το ίδιο αυτοκίνητο με 5 διαφορετικά σήματαΜια Toyota που είχε όλες τις πατέντες των υβριδικών και μετοχική συμμετοχή και θυγατρικές σχεδόν όλες τις ιαπωνικές.
Γάλλοι να αλλάζουν μεταξύ τους μετοχές και ιδιοκτησίες μεχρι που ήρθε η Στέλλα να τους ενώσει με τους υπόλοιπους μικρούς της Αμερικής και της Ιταλίας .
Ταυτόχρονα 2-3 εταιρίες , bosch- siemens ,denso ,aisin να εχουν όλα τα κρίσιμα υποσυστήματα (ψεκασμού- τροφοδοσίας ,ηλεκτρονικά και μεταδόσεις) μονοπώλιο και απροσπέλαστο ιερατείο τεχνογνωσίας.
Χρειαζόταν ενας εκδημοκρατισμός του τομέα ... είμαι και εγω στο κλίμα ,όλα τα τοπικά πολιτικοποίηση
-
Άρα, επειδή δεν είχαμε ανταγωνισμό θα ξαναχαιρόμαστε που δεν θα έχουμε και πάλι;
-
Άρα, επειδή δεν είχαμε ανταγωνισμό θα ξαναχαιρόμαστε που δεν θα έχουμε και πάλι;
Το τελευταίο που με νοιάζει είναι αν θα υπάρχει μια ή 101 εταιρίες να ανταγωνίζονται ,
εγω θα χαίρομαι οταν οι 2-3 μαζικοί κατασκευαστές που θα μείνουν φτιάχνουν ασφαλή αξιόπιστα και φθηνά στην αγορά και χρήση EV. -
Ευσεβείς πόθοι δηλαδή και έως τότε μπόλικη ψυχεδέλεια
-
Επειδή δεν εμαι μελλοντολόγος, δεν θα κάνω προβλέψεις. Φίρμες με ιστορία όμως δεν νομίζω να κλείσουν, απλά θα γίνουν πιο απρόσιτες για τους πολλούς. Επίσης όχι και μικρή ιταλική εταιρεία η Fiat...
-
Εν τω μεταξύ παλεύω να σκεφτώ γιατί είναι ωραίο ένα σενάριο που περιλαμβάνει μόνο Τέσλα και Κινέζους για το λαό, δλδ τάμπλετ με ρόδες με βάση όσα σχέδια έχω δει τώρα, κάτι εκτρώματα BYD Funky Cat και τους γνωστούς πονόματους Y, 3 και όχι πλουραλισμό σε εταιρείες, design και διαφορετικά συστήματα κίνησης για κάθε ανάγκη και γούστο και ακόμα δε μπορώ να βγάλω άκρη.
Άλλο αν θα γίνει, το θέμα είναι γιατι να μας αρέσει κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε ως καταναλωτές να θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες λύσεις και διαφορετικά σχέδια, εταιρείες κτλ. -
Για κάποιον λόγο τα BYD μου αρέσουν. Δεν είναι όμορφα με την κλασική έννοια, αλλά είναι γλυκούλικα. Θα έπαιρνα ένα, αν η τιμή ήταν σωστή. Διαβάζω καλά λόγια στον Αγγλικό Τύπο για τα μηχανικά τους μέρη και την οδική τους συμπεριφορά. Επίσης, σε αντίθεση με τα απαράδεκτα Tesla, έχουν νορμάλ εσωτερικό με κουμπιά και όχι όλα σε μια οθόνη. Για μένα είναι ένας από τους βασικού λόγους απόρριψης των Tesla αυτός.
Νέα αυτοκινητοβιομηχανιών