-
@yem said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Μπράβο ρε @tkin73.
Φαίνεται ότι πέρασες ωραία από τον τρόπο που τα περιγράφεις.
Και του χρόνου σου εύχομαι να είστε καλά να ξαναπατε.
Το καλό με εσάς που είσαστε βόρεια ότι στο πρώτο 10ωρο οδήγησης που είναι και το ποιο εύκολο έχετε φτάσει στην άκρη των Βαλκανίων και με μια διανυκτέρευση φτάνετε "εύκολα" στην Ιταλία.
Από πέρυσι έχω βγάλει χάρακες και κομπασα αλλά κολλάω στα παιδιά ότι είναι μικρά ακόμα, από την άλλη βλέπω κάτι Ολλανδους / βόρειοΕυρωπαιους που έρχονται με 4 παιδιά και εγκύους γυναίκες και δεν τρέχει κάστανο.
Μήπως είμαστε λίγο υπερβολικοί ή πολύ χέστες?
Edit :Φτηνό και το καράβι πάντως. Με καμπίνα ήθελε κάνα 100€ ακόμα?
Πολύ υπερβολικοί και λίγο χεστες είναι το σωστό!
Θα το κάνω του χρονου με 5 παιδιά και έγκυο γυναίκα να μάθουν μπαλίτσα οι ασπρουλιάρηδες! -
@antonmone said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Θα το κάνω του χρονου με 5 παιδιά και έγκυο γυναίκα
Θα νοικιάσεις minivan?
-
@antonmone said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Θα το κάνω του χρονου με 5 παιδιά και έγκυο γυναίκα
Θα νοικιάσεις minivan?
Πλάκα έκανα,αν κάνω 6ο θα κάνω άλλο ταξίδι one way!
-
Γεγονός είναι όπως τα λέτε. Οι Έλληνες βαριόμαστε, φοβόμαστε, δεν ξεβολευομαστε πέρα από το οικονομικό.
Έβλεπα οικογενειες βορείων με 3 παιδιά ( εύκολη η τριτεκνια για αυτούς) με το μεγαλύτερο να ήταν 8 χρόνων.
Άλλοι με δύο σκύλους....
Εγώ έκανε την επιστροφή από Βαλκάνια, δεν ήθελα 15 Αύγουστο που επιστρέφει κύμα να είμαι σύνορα.
Το ανέβασμα το έκανα με καράβι.
Τα εισιτήρια τα έκλεισα τον Απρίλιο μετά το Πάσχα.
Αν τα είχα κλείσει Φεβρουάριο σε αυτό το κόστος άντε κάνα 100 αρι πάνω θα είχε καμπίνα.
Οσο νωρίτερα τόσο φθηνότερα. -
Με τις κάρτες κινητής και με τα δεδομένα τι έκανες ?
Στους χάρτες έχεις live traffic ? Λειτουργούσαν σε όλες τις χώρες?
Πήγατε με ταυτότητες ή διαβατήρια ?
-
Στις χώρες της ε.ε ισχύει για τα κινητά το πακέτο της τηλεφωνίας σου κανονικά.
Σερβία π.χ. και άλλες παρόμοιες χώρες, αγοράζεις προπληρωμενη κάρτα ίντερνετ αν θέλεις στα σεα που είναι κοντά στα σύνορα. Αλλιώς έχεις αποθηκεύσει χάρτες χωρίς σύνδεση στο google maps και δουλεύει πολύ καλά, εκτός φυσικά των δεδομένων live traffic κ.λπ.
-
Με τις κάρτες κινητής και με τα δεδομένα τι έκανες ?
Στους χάρτες έχεις live traffic ? Λειτουργούσαν σε όλες τις χώρες?
Πήγατε με ταυτότητες ή διαβατήρια ?
Στο δικό μου το τηλέφωνο είναι εταιρικό δεν ασχολήθηκα.
Η γυναίκα πήρε με 6 ευρώ απεριόριστα δεδομένα για να κάνει το κινητό hotspot.
Το live traffic που το τσέκαρα Ιταλία λειτουργούσε.
Στην σερβια ο χρόνος άφιξης πάλι έδειχνε ότι αυξομειωνοταν που σημαίνει ότι λάμβανε υπόψη την κίνηση στα σύνορα
Ταυτότητες με λατινικά θες και διαβατήριο για τα παιδιά.
Πράσινη κάρτα για το αμάξι.
Δίπλωμα οδήγησης εννοείται το νέο, και έκανα και το δίπλωμα διεθνές για 3 χρόνια (δεν το ζήτησε κάνεις) γιατί θεωρητικά σερβια και σκοπια που δεν είναι εε δεν είναι υποχρεωμένοι να ξέρουν να διαβάζουν το δίπλωμα σου και το θέλουν στη γλώσσα τους. -
@tkin73 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Έβλεπα οικογενειες βορείων με 3 παιδιά ( εύκολη η τριτεκνια για αυτούς) με το μεγαλύτερο να ήταν 8 χρόνων.
Τα δικά μου γκρινιάζουν όλη την ώρα στο αυτοκίνητο. Καλύτερα ήταν όταν ήταν μικρά, ρίχναν έναν ύπνο και έκανα ένα τρίωρο χωρίς στάση. Θα ήθελα να πάμε όλοι μαζί ένα οδικό ταξίδι, μα βλέπω να μην υλοποιείται ποτέ. Ή σε λίγα χρόνια που θα θέλουν να πηγαίνουν διακοπές μόνα τους, θα πάρω την συμβία και θα το πραγματοποιήσω.
-
@tgd said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@tkin73 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Τα δικά μου γκρινιάζουν όλη την ώρα στο αυτοκίνητο. Καλύτερα ήταν όταν ήταν μικρά, ρίχναν έναν ύπνο και έκανα ένα τρίωρο χωρίς στάση. Θα ήθελα να πάμε όλοι μαζί ένα οδικό ταξίδι, μα βλέπω να μην υλοποιείται ποτέ. Ή σε λίγα χρόνια που θα θέλουν να πηγαίνουν διακοπές μόνα τους, θα πάρω την συμβία και θα το πραγματοποιήσω.
Εγώ το έλυσα αυτό με ταμπλετ και βάση στην πλάτη κατεβασμένα απο νετφλιξ και όλα καλά.
Βέβαια μετά το ταξίδι μου είπε ξανά ταξίδι με αμάξι σε ένα χρόνο! Λογικό... -
Μπορεί να μου πει κάποιος εναλλακτικούς συνοριακούς σταθμούς από Ουγγαριά προς Σερβία για να αποφύγει κάποιος τον χαμό του Αυγούστου στο κατέβασμα;;
-
Πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει…έχω την εντύπωση ότι με την μεταναστευτική κρίση οι Ούγγροι άφησαν μόνο το πέρασμα από Subotica σε Szeged.
-
@fidelio said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Μπορεί να μου πει κάποιος εναλλακτικούς συνοριακούς σταθμούς από Ουγγαριά προς Σερβία για να αποφύγει κάποιος τον χαμό του Αυγούστου στο κατέβασμα;;
https://myeuropeguide.blogspot.com/2020/05/blog-post.html
Το συγκεκριμένο σάϊτ , θα σε βοηθήσει πολύ.
Υπάρχουν εναλλακτικές , κάποιες δουλεύουν συγκεκριμένες ώρες ( όχι βράδυ) και το σάϊτ σε κατευθύνει και σε ζωντανές κάμερες για να παρακολουθείς την κίνηση.
Επίσης συμβουλές για sim στη σερβία και άλλα πολύ χρήσιμα.
-
@civil357 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@fidelio said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
https://myeuropeguide.blogspot.com/2020/05/blog-post.html
Το συγκεκριμένο σάϊτ , θα σε βοηθήσει πολύ.
Υπάρχουν εναλλακτικές , κάποιες δουλεύουν συγκεκριμένες ώρες ( όχι βράδυ) και το σάϊτ σε κατευθύνει και σε ζωντανές κάμερες για να παρακολουθείς την κίνηση.
Επίσης συμβουλές για sim στη σερβία και άλλα πολύ χρήσιμα.
Ευχαριστώ, το ΄χω δει αλλά το site με τις κάμερες είναι στα Σερβικα και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι ποιο
-
Σερβία π.χ. και άλλες παρόμοιες χώρες, αγοράζεις προπληρωμενη κάρτα ίντερνετ αν θέλεις στα σεα που είναι κοντά στα σύνορα. Αλλιώς έχεις αποθηκεύσει χάρτες χωρίς σύνδεση στο google maps και δουλεύει πολύ καλά, εκτός φυσικά των δεδομένων live traffic κ.λπ.
Αρκει να μην περασεις απο monaco με Nova. Στο cosmote της γυναικας ολα ήταν μια χαρα. Δεν καταλαβα το γιατι. Μια μερα ήταν και την εκανα hot spot
-
Για ασφαλεια τι κανουμε σε ταξιδι εξω ?
πρασινη κάρτα οκ. αλλα αν καταλαβα καλα δεν ισχυει η ασφαλεια κλοπης και η μικτη . Έτσι ειναι ?
-
Καμία κάλυψη δεν ισχύει εκτός Ελλάδος πλην των ελαχίστων υποχρεωτικών από το νόμο.
-
@k-m said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Για ασφαλεια τι κανουμε σε ταξιδι εξω ?
πρασινη κάρτα οκ. αλλα αν καταλαβα καλα δεν ισχυει η ασφαλεια κλοπης και η μικτη . Έτσι ειναι ?
Στην δική μου (AIG) έχει όλες τις καλύψεις (νομική προστασία κλπ), με την κλοπή να καλύπτεται μόνο αν παρκάρεις σε ιδιωτικά πάρκινγκ!!
-
@k-m said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Αρκει να μην περασεις απο monaco με Nova. Στο cosmote της γυναικας ολα ήταν μια χαρα. Δεν καταλαβα το γιατι. Μια μερα ήταν και την εκανα hot spot
το ιδιο και μενα, οταν βγηκα απο τις σπηλιες με wind τοτε καρτοκινητο μου εφαγε ολο το υπολοιπο. ολοι οι αλλοι δουλευαν μια χαρα.
-
@kkostask said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Καμία κάλυψη δεν ισχύει εκτός Ελλάδος πλην των ελαχίστων υποχρεωτικών από το νόμο.
για τις περισσοτερες ισχυει αυτο εκτος απο Εθν Ασφαλιστικη. Καποιες επισης σου επιτρεπουν να πληρωσεις εξτρα για το διαστημα και να ισχυουν οι ιδιες καλυψεις με Ελλαδα.
-
@wantone said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@kkostask said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
για τις περισσοτερες ισχυει αυτο εκτος απο Εθν Ασφαλιστικη. Καποιες επισης σου επιτρεπουν να πληρωσεις εξτρα για το διαστημα και να ισχυουν οι ιδιες καλυψεις με Ελλαδα.
Γνωρίζεις ποιες εταιρείες το προσφέρουν αυτό; Εγώ είχα μάθει μόνο για εθνική ασφαλιστική αλλά και εκεί υπάρχουν περιορισμοί. Μου είπαν ότι δεν ισχύει αν περάσεις με το αυτοκίνητο από κάποιες χώρες ακόμη κι αν δεν μείνεις εκεί. Επίσης μου φαίνεται ότι δεν ισχύει για τις βαλκανικές χώρες.
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες