-
Κρατάω όλες τις προτάσεις για ασκήσεις στο χάρτη...
-
@tkin73 :
Αφιέρωσε μερικές μέρες στην Τοσκάνη! Έχω πάει αρκετές φορές και δεν τη χορταίνω. Μια βδομάδα είναι ότι πρέπει για να πάρεις μια καλή γεύση. Όπως είπε ο civil, Σιένα και Λούκα είναι κούκλες και συμπίπτουν με τις δικές μου τοπ προτιμήσεις. Θα προσθέσω San Cimignano, Piza και τα χωριά στους δρόμους του κρασιού (κυρίως Montalcino και Montepulciano, που φτιάχνουν ίσως τις δύο καλύτερες ιταλικές ποικιλίες κόκκινων κρασιών). Επίσης αξίζει να ψάξετε τις ημερομηνίες μπας και πετύχετε να γίνεται giostra σε κάποια πόλη.Αν θέλεις, μπορώ να προτείνω και ξενοδοχείο έξω από τη Σιένα, που είναι ιδανικό για βάση για τις εκδρομές σε όλη την Τοσκάνη.
-
Τοσκάνη θέλοντας και μη θα είναι το τελευταίο κομμάτι του ταξιδιού λόγω των υποχρεώσεων της συζύγου στο Αρέτσο. Απλά το 4ημερο που θα έχει την υποχρέωση η σύζυγος δεν θα μπορει να ακολουθήσει. Γι'αυτό σκέφτομαι μήπως φτάσω μέχρι Νίκαια και γυρίσω πίσω για να έχω περισσότερες μέρες για τοσκανη πριν ξεκινήσει το υποχρεωτικό πρόγραμμα της.
Ευχαρίστως να ακούσω προτάσεις για ξενοδοχεία στην περιοχή! -
Στα 10 χιλιόμετρα έξω από τη Σιένα βρίσκεται το ξενοδοχείο Montaperti, 4 αστέρων, που αποτελεί πολύ καλή βάση για εκδρομές σε όλη την Τοσκάνη (εμένα δεν μου αρέσει να αλλάζω ξενοδοχείο κάθε μέρα). Πολύ τίμιο, με πισίνα όλο το χρόνο και καλό πρωινό. Το έχω χρησιμοποιήσει 3 φορές (καμιά 10αριά βράδια συνολικά) και ποτέ δεν με απογοήτευσε. Παλιότερα, τα καλοκαιρινά απογεύματα παράγγελνες απεριτίφ ή κρασί δίπλα στην πισίνα, με δωρεάν μπουφέ, όπως στα σωστά ιταλικά μπαρ. Δεν ξέρω αν το συνεχίζει.
https://www.google.com/travel/hotels/s/VY2h7HZkjLNggqMJA
Αν μείνετε εκεί, πολύ κοντά υπάρχει εξαιρετική ταβέρνα: Il locale di Guido. Χωρίς να έχει λούσα και κυριλέ περιβάλλον, αλλά με ένα συμπαθητικό κήπο για το καλοκαίρι και εξαιρετική, γνήσια κουζίνα.
https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187902-d2072997-Reviews-Il_Locale_Di_Guido-Siena_Tuscany.html -
This post is deleted! -
Φίλος που διαθέτει Arona 1.0 με φυσικό αέριο, θέλει να κάνει ταξίδι στη Βουλγαρία...
Είδα ότι υπάρχουν πρατήρια Λάρισα και Θεσσαλονίκη, άρα μέχρι σύνορα θεωρώ ότι φτάνει...
Έχει κανείς εικόνα πρατηρίων φυσικού αερίου στη Βουλγαρία?
Να το τολμήσει?
-
@antoniokon said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Φίλος που διαθέτει Arona 1.0 με φυσικό αέριο, θέλει να κάνει ταξίδι στη Βουλγαρία...
Είδα ότι υπάρχουν πρατήρια Λάρισα και Θεσσαλονίκη, άρα μέχρι σύνορα θεωρώ ότι φτάνει...
Έχει κανείς εικόνα πρατηρίων φυσικού αερίου στη Βουλγαρία?
Να το τολμήσει?
Εκανα απλά μια αναζήτηση:
https://cng-stations.net/Bulgarien.en.htm
https://cngeurope.com/countries/bulgaria/
Μάλλον δεν θα θέλει να επιστρέψει απ το ταξίδι ο φίλος σου... πόσο πίσω είμαστε ΣΕ ΟΛΑ σαν χώρα...
-
@harisma23 said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Στα 10 χιλιόμετρα έξω από τη Σιένα βρίσκεται το ξενοδοχείο Montaperti, 4 αστέρων, που αποτελεί πολύ καλή βάση για εκδρομές σε όλη την Τοσκάνη (εμένα δεν μου αρέσει να αλλάζω ξενοδοχείο κάθε μέρα). Πολύ τίμιο, με πισίνα όλο το χρόνο και καλό πρωινό. Το έχω χρησιμοποιήσει 3 φορές (καμιά 10αριά βράδια συνολικά) και ποτέ δεν με απογοήτευσε. Παλιότερα, τα καλοκαιρινά απογεύματα παράγγελνες απεριτίφ ή κρασί δίπλα στην πισίνα, με δωρεάν μπουφέ, όπως στα σωστά ιταλικά μπαρ. Δεν ξέρω αν το συνεχίζει.
https://www.google.com/travel/hotels/s/VY2h7HZkjLNggqMJA
Αν μείνετε εκεί, πολύ κοντά υπάρχει εξαιρετική ταβέρνα: Il locale di Guido. Χωρίς να έχει λούσα και κυριλέ περιβάλλον, αλλά με ένα συμπαθητικό κήπο για το καλοκαίρι και εξαιρετική, γνήσια κουζίνα.
https://www.tripadvisor.it/Restaurant_Review-g187902-d2072997-Reviews-Il_Locale_Di_Guido-Siena_Tuscany.htmlΌντως καλές τιμές για το 4* τίμιο πολύ δείχνει! Θα το έχω στα υπόψη αν δεν μου απαντήσει το Airbnb που περιμένω. Και η ταβέρνα καλή φαίνεται! Στην Ρώμη όπου κάτσαμε ( εντάξει μετά από ένα μικρό ταεκαρισμα) ήταν πολύ ωραία. Η καρμπονάρα και η μπουγκατινι αματριτσινα θα είναι καιρό στον μυαλό μου! Φυσικά μερίδες πρώτου πιάτου 80γρ αλλά με το χοντρό το μακαρόνι και ένα μελωμα στις σάλτσες τους και κάψιμο του χοιρινού απλησιαστο! Ξέρουν να μαγειρέψουν οι άτιμοι...και τιμές Ελλάδας , έχω φάει ακριβότερες μακαρονάδες εδώ που δεν πλησιάζουν ούτε στο 50% και για πίτσες σαφώς φθηνότερες από Ελλάδα σε τουριστικά.
-
Άμα δεν φας κατεψυγμένο γκρικ φεϊμους μουσάκα στις διακοπές σου με 12ε η μερίδα τότε δεν έχει νόημα
-
@yem said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Άμα δεν φας κατεψυγμένο γκρικ φεϊμους μουσάκα στις διακοπές σου με 12ε η μερίδα τότε δεν έχει νόημα
Ελάτε Νότιο Πήλιο να τρώτε φρέσκα πράγματα με 6-7€ τη μερίδα στα ταβερνάκια της Πλατείας (άντε 8-9 τα πιο εκλεκτά πιάτα στα πιο γκλαμουριάρικα ρεστοραντ), ο Μπόρις Τζόνσον κορόϊδο είναι;
-
@piliourits said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
@yem said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Ελάτε Νότιο Πήλιο να τρώτε φρέσκα πράγματα με 6-7€ τη μερίδα στα ταβερνάκια της Πλατείας (άντε 8-9 τα πιο εκλεκτά πιάτα στα πιο γκλαμουριάρικα ρεστοραντ), ο Μπόρις Τζόνσον κορόϊδο είναι;
Όντως τρως καλά στο Πήλιο...και οικονομικά...τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει αισθητά η ποιότητα του φαγητού που σερβίρεται σε πολλά τουριστικά μέρη ( δεν μιλάω για Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο έχω πολλά χρόνια να πάω σε αυτά) αλλά και οι τιμές επίσης έχουν ξεφύγει τόσο που τρως απέναντι από το Κολοσσαίο και λες οκ ήταν η τιμή ( δεν μιλάμε για καφέ 1.2 ο εσπρέσσο σε φλιτζάνι όρθιος 2 άμα κάτσεις ( έξω από το μουσείο του Βατικανού που μπαίνουν 5εκ επισκέπτες τον χρόνο στο μουσείο). Στο μουσείο της ακρόπολης στα καφέ έξω πόσο έχει ο εσπρέσσο; Προ κοβιντ που είχα καθίσει είχε κάτι τιμές καπουτσίνο πάνω από 6 αν θυμάμαι τον μόνο εσπρέσσο κάνα 4αρι αν θυμάμαι καλά...
-
Στο Πήλιο τρως καλά και σε νορμάλ τιμές, Ιόνιο σου πιάνουν τον πόλο και τρως από τα χέρια του Chef Mic(rowave).
Χίο - Μυτιλήνη τρως καλά, γενικά πάνω από τον μ/ο και σε νορμάλ τιμές. -
Ευλογημένος τόπος ο Βόλος, αλλά με παράξενους ανθρώπους.
-
Αυστριακή μειονότητα στην Ελλάδα...
-
@criuser said in Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες:
Αυστριακή μειονότητα στην Ελλάδα...
Παπ@ριες (όχι του Κρούζερ) Αυστριακοί, το 70% είναι Καρδιτσιώτες και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, που ήρθαν και τους άνοιξαν τα μάτια...
-
Λοιπόν επέστρεψα από το οδικό ταξίδι στας ευρωπας και ας γράψω εντυπώσεις και πληροφορίες τώρα που είναι φρέσκο το ταξίδι.
Πήγα Θεσσαλονίκη - Ηγουμενίτσα - ανκονα - Λα Σπέτσια - 5tere - Λούκα-Πίζα-Πιστόια-Φλωρεντία - Σαν Τζιμινιάνο - Σιένα - Τεργέστη - Βελιγράδι και πίσω. Από 2 διανυκτερευσεις σε Σπέτσια-Πίζα-Φλωρεντία - Σιένα και μια Τεργέστη και Βελιγράδι. -
Δεν μπορώ να κάνω Edit και συνεχίζω...
3300 χλμ σύνολο με το σουζουκακι και με την γνωστή στρογγυλή κατανάλωση πάρα τα βουνά τα λαγκάδια τις οτοστρατες κλπ κλπ 5.0!
Το μέρος που μου αρεσε περισσότερο ήταν η Σιένα.
Απίστευτα μεσαιωνικά κτίρια και σοκάκια. Είχε κόσμο χωρίς την οχλαγωγια της Φλωρεντίας είχε μια τρομερή γοητεία.
Φοβερό το Λούκα που μου πρότεινε εδώ ένας φίλος και τον ευχαριστώ.
Σαν Τζιμινιάνο και 5τερε από μια κατηγορία μόνα τους.
Το πρώτο είναι το πιο διατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο με πολλούς πύργους και άθικτα τοιχη να σώζονται σαν σκηνικό από ταινία όλος ο οικισμός.
Και φυσικά τα chiequentere ( στην μαναρολα και στην Βερναζα προλάβαμε να πάμε) μοναδικο τοπίο απαράμιλλης ομορφιά χαρακτηρισμενο από ουνεσκο.
Ο άπειρος κόσμος όμως και ο συνωστισμός περιοριζαν αισθητά την αίγλη των χωριών.
Φλωρεντία χαμός από κόσμο, δυσκολία στο παρκάρισμα εντάξει χωρίς συναγωνισμό σαν πόλη υπαίθριο μουσειο.
Τρομερό το μουσείο ουφίτσι ένα από τα παλαιότερα του κόσμου με τεράστια συλλογή από τον 13 ως τον 18 αιώνα, υπερδοση τέχνης σε ένα 3ωρο που σε καθηλώνει και σε υποβάλει μόνο και μόνο τις Παναγίες του Μποτιτσελι να θαυμάσεις φτάνει... -
Χρηστικές πληροφοριες:
Ηγουμενίτσα ανκονα ξεκινάς 20:15 φτάνεις 11:00 ώρα Ιταλίας, βγήκαμε πρακτικά 12:00 λόγω καθυστέρησης.
Από εκεί οτοστρατα για Μπολωνια μέχρι την Σπέτσια έκανα κάπου 4-4.5 ώρες με μια στάση.
Διόδια μπαίνεις με χαρτάκι πληρώνεις στην έξοδο.
Εδώ είχα ένα παράδοξο γιατί από την έξοδο που με έβγαλε ο χάρτης για ένα χωριό πάνω από την Σπέτσια που είχα κλείσει διαμονή, οι μπάρες ήταν σηκωμενες δεν υπήρχε υπάλληλος για να πληρώσεις αλλά και ούτε το μηχάνημα δεχόταν το εισιτήριο για να σου βγάλει κόστος. 2-3 αμάξια που βρεθήκαμε εκεί δοκιμάσαμε και τις δύο μπάρες χωρίς αποτέλεσμα και φύγαμε χωρίς να πληρώσουμε! Τι φάση; έχει κανείς ανάλογη εμπειρία;
Στην επιστροφή από Σιένα ως Τεργέστη πλήρωσα 32 ευρώ.
Στο ίδιο προβληματικό παραπάνω σταθμό που δεν μπόρεσα να πληρώσω μετά από 2 μέρες που έφυγα για Πίζα δεν μπορούσα να μπω στην οτοστρατα γιατί η μπάρα δεχόταν μόνο είσοδο με epass!
Μετά από αρκετή ταλαιπωρία βρήκα μια υπάλληλο που μου έγραψε σε ένα χαρτάκι τον σταθμό που μπήκα με τον κωδικό του για να τον δώσω στον υπάλληλο όταν έβγαινα για να πληρώσω το διοδιο!
Δεν μου φάνηκε και πολύ σόι διαδικασία! -
Συνέχεια στα των διοδίων.
Είπαμε Ιταλία χαρτάκι και στο τέλος πληρώνεις.
Σλοβενία βινιετα 16ευρω ηλεκτρονική αγοράζεις για μια βδομάδα και πας όπου θες.
Κροατία όπως Ιταλία ομοίως και σερβια η οποία σερβια τα μόνα διόδια που στο χαρτάκι εισόδου αναγράφεται η πινακίδα που προφανώς βλέπει το σύστημα από κάμερα και στην αναγραφει και στο καντράν το ψηφιακό δίπλα στο στηθαιο μόλις σηκώνεται η μπάρα!
Σκόπια ίδιο χάλι με εμάς φυσικά με κόστος τις πλάκας πρέπει να πλήρωσα 4.5€ από σύνορο σε σύνορο περίπου 180 χλμ. -
Οτοστρατα το μεγαλύτερο μέρος που οδήγησα ήταν με 3 λωρίδες συν λεα.
Όλες οι υπόλοιπες εθνικές με 2.
Παρολες τις 3 λωρίδες όμως το ανέβασμα από ανκονα Σπέτσια 14/8 βέβαια ήταν ότι πιο πυκνό σε κίνηση έχω οδηγήσει ποτέ για τόσα πολλά χλμ και σε τόσο υψηλές ταχύτητες!
Σαν τον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης για τους γνωρίζοντες αλλά με ταχύτητα από 120 ως 170 και σε δρόμο χαλί. Επί 4 1/2 ώρες μεσαία κυρίως λωρίδα στιγμιαία έβγαινα αριστερή και διαρκώς είχα σε όλες τις πλευρές μου διαρκώς αμάξια χωρίς καμία ανάσα!
Το καλύτερο συνολικά οδόστρωμα που οδήγησα δεν ήταν της Ιταλίας αλλά της Σλοβενίας! Μου έκανε τρομερή εντύπωση!
Το ίδιο καλό οδόστρωμα με την Ιταλία είχε όμως το σκάλισμα στις διαγραμισεις των λωριδων και στην λεα που σε ενημέρωνε ηχητικά ότι τις πατάς. Επίσης είχε λοξες τέτοιες διαμορφώσεις σε όλες τις στροφές με κάποια σημαντική κλίση πάλι ως προειδοποίηση.
Σκάλισμα στις λωρίδες είχαν και στην Κροατία και στην σερβια. Τις λοξες όμως λωρίδες ανάγλυφου μόνο στην Σλοβενία.
Με σειρά συνεπώς Σλοβενία - Ιταλία-Σερβια μετά όχι Κροατία - και τέλος σκοπια.
Τα Σκόπια φυσικά έχουν καταφέρει και έχουν καλύτερο αισθητά οδόστρωμα από το κομμάτι Ευζώνων Θεσσαλονίκης που είναι η ξεφτυλα του κράτους από την κακή ποιότητα, ωραία εικόνα δίνουμε σε όλη την Ευρώπη που κατεβαίνουν οδικώς! Και φυσικά ήταν ο μόνος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας σε όλο το ταξίδι που ήταν διπλής κατεύθυνσης χωρίς διαχωριστικες μπάρες!
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες