-
Βλέπω έβρεξε και άλλου. Στη χιο πως είναι τα πράγματα, Κέρκυρα;
-
@panormus772 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Αμπελόκηποι.. Πέρασα τα πρώτα 18 μου χρόνια εκεί (Λαρίσης και Κηφισίας)
Οι φωτο στην Αχαϊας είναι μπροστά από το 56ο Γυμνάσιο που πήγαινα 3 χρόνια. Δε θυμάμαι ποτέ τόσο νερό -είχε ένα θέμα η Αχαϊας,αλλά όχι τέτοιο πράγμα- μετά από βροχή...Ο συγκεκριμένος δρόμος, κάνει σαν κούρμπα, από Κηφισίας προς Λ. Ριανκούρ...
Πάντα είχε πρόβλημα και τον έχω δει αρκετές φορές πλημμυρισμένο...
Κάπου στην δεκαετία του 90, τον θυμάμαι με πάνω από 2 μέτρα νερό...
Υ.Γ.1 18 χρόνια εσύ στην περιοχή, 60 εγώ...ο παλιός είναι αλλιώς...
Υ.Γ.2 Σε αυτό το σχολείο ψήφιζε ο Ανδρέας...χαμός...ήμασταν πάντα εκεί στην υποδοχή και το χειροκρότημα...
-
@antoniokon said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@panormus772 said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Αμπελόκηποι.. Πέρασα τα πρώτα 18 μου χρόνια εκεί (Λαρίσης και Κηφισίας)
Οι φωτο στην Αχαϊας είναι μπροστά από το 56ο Γυμνάσιο που πήγαινα 3 χρόνια. Δε θυμάμαι ποτέ τόσο νερό -είχε ένα θέμα η Αχαϊας,αλλά όχι τέτοιο πράγμα- μετά από βροχή...Ο συγκεκριμένος δρόμος, κάνει σαν κούρμπα, από Κηφισίας προς Λ. Ριανκούρ...
Πάντα είχε πρόβλημα και τον έχω δει αρκετές φορές πλημμυρισμένο...
Κάπου στην δεκαετία του 90, τον θυμάμαι με πάνω από 2 μέτρα νερό...
Υ.Γ.1 18 χρόνια εσύ στην περιοχή, 60 εγώ...ο παλιός είναι αλλιώς...
Υ.Γ.2 Σε αυτό το σχολείο ψήφιζε ο Ανδρέας...χαμός...ήμασταν πάντα εκεί στην υποδοχή και το χειροκρότημα...
Δηλαδη ησουν λαπ πριν τον λαπ
-
Για να λέμε και όλη την αλήθεια ευθύνονται και οι κάτοικοι της περιοχής αυτής.
Όπως φαίνεται τελικά και από τα μέλη του φόρουμ που ξέρουν την περιοχή το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό και χρονίζει, θα έπρεπε οι κάτοικοι και ιδιόκτητες να παίρνουν τα μέτρα τους σε κάθε νεροποντή σε υπόγειες αποθήκες, πάρκινγκ, ισόγεια καταστήματα , αυτοκίνητα κλπ.
Και εννοείται να τα έχουν ασφαλίσει έναντι θεομηνιών.
Όπως και με τις πυρκαγιές και τα σπίτια στα δάση.
Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί και μια πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού φρεατίων με ευθύνη των διαχειριστών πολυκατοικιών , συγκροτημάτων , καταστημάτων κλπ με πολύ βαριά πρόστιμα.
Αν κάτι έχουμε μάθει τα τελευταία από την διακυβέρνηση της δεξιάς είναι πως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον κάθε κύριο Μητσοτάκη, Χαρδαλιά , Κικίλια, Δούκα κλπ.
Η μεγάλη ευθύνη βαρύνει κυρίως εμάς αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες. -
@vagkirk said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Όπως φαίνεται τελικά και από τα μέλη του φόρουμ που ξέρουν την περιοχή το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι γνωστό και χρονίζει, θα έπρεπε οι κάτοικοι και ιδιόκτητες να παίρνουν τα μέτρα τους σε κάθε νεροποντή σε υπόγειες αποθήκες, πάρκινγκ, ισόγεια καταστήματα , αυτοκίνητα κλπ.
Καλό θα ήταν να δημιουργηθεί και μια πλατφόρμα δήλωσης καθαρισμού φρεατίων με ευθύνη των διαχειριστών πολυκατοικιών , συγκροτημάτων , καταστημάτων κλπ με πολύ βαριά πρόστιμα.
Αν κάτι έχουμε μάθει τα τελευταία από την διακυβέρνηση της δεξιάς είναι πως δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από τον κάθε κύριο Μητσοτάκη, Χαρδαλιά , Κικίλια, Δούκα κλπ.
Η μεγάλη ευθύνη βαρύνει κυρίως εμάς αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες.Ελα ρε συ βαγκκιρκη, σου πήγε το χέρι και προσθεσες έστω τελευταίο και καταϊδρωμένη τον δημαρχο; Παρόλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μόνος υπεύθυνος τυπικά και τα υπολοιπα περι πλατφορμων και κουλη ειναι ναχαμε να λεγαμε ...
Τα τρολακια της άλλης πλευράς έχουν ήδη δημοσιεύσει βίντεο με τον Δούκα να κάνει σερφ στο Κολωνάκι.. Τώρα ποια είναι η αλλη πλευρά δεν ξέρω, δεν θα ορκιζόμουν ότι είναι νδουληδες και όχι πασοκοι συνυποψηφιοι. -
Η Αθηνα εχει πολλα προβληματα υποδομης, παντοντε πλημμύριζε με την παραμικρη βροχη. Δεν εχει αρκετα φρεατια για να φευγουν τα νερα, οι περισσοτεροι δρομοι δεν εχουν τιποτα, μερικοι κεντρικοι εχουν μονο.
Σε αλλες χωρες ολοι οι δρομοι εχουν αγωγους για τα νερα της βροχης.
Απλο ειναι, και φυσικα απο το 1988 που ηρθα στην Αθηνα ελαχιστα εχουν γινει για αυτο το θεμα. Αλλα δεν θυμαμαι πολυ νερο να καλυπτει αμαξια παλαιοτερα, δηλ εφτανε μεχρι μισο μετρο συνηθως.
Οι αγωγοι για τα νερα της βροχης και τα πεζοδρομια (και να ριχνουν τσιμεντα για να ανεβαινουν τα αυτοκινητα ενω σε αλλες χωρες βυθιζουν το πεζοδρομιο) ειναι οι μεγαλες διαφορες σε σχεση με καλυτερα φτιαγμενες πολεις σε αλλες χωρες.
-
@wantone said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Η Αθηνα εχει πολλα προβληματα υποδομης, παντοντε πλημμύριζε με την παραμικρη βροχη. Δεν εχει αρκετα φρεατια για να φευγουν τα νερα, οι περισσοτεροι δρομοι δεν εχουν τιποτα, μερικοι κεντρικοι εχουν μονο.
Σε αλλες χωρες ολοι οι δρομοι εχουν αγωγους για τα νερα της βροχης.
Απλο ειναι, και φυσικα απο το 1988 που ηρθα στην Αθηνα ελαχιστα εχουν γινει για αυτο το θεμα. Αλλα δεν θυμαμαι πολυ νερο να καλυπτει αμαξια παλαιοτερα, δηλ εφτανε μεχρι μισο μετρο συνηθως.
Οι αγωγοι για τα νερα της βροχης και τα πεζοδρομια (και να ριχνουν τσιμεντα για να ανεβαινουν τα αυτοκινητα ενω σε αλλες χωρες βυθιζουν το πεζοδρομιο) ειναι οι μεγαλες διαφορες σε σχεση με καλυτερα φτιαγμενες πολεις σε αλλες χωρες.
Τα βλέπεις λίγο απλά.
Η λογική λέει ότι η απορροή των ομβρίων μέσα στις πόλεις, γίνεται από τα κράσπεδα των δρόμων, όπου σε κάποια σημεία υπάρχουν φρεάτια και τα στέλνουν σε ρέματα ή ποτάμια, ή στην θάλασσα αν είναι κοντά.
Επειδή έχουμε και μεγάλες διαφορές υψομέτρων στην Αθήνα, κάποιοι δρόμοι θεωρούνται συλλεκτήριοι και σε αυτούς γίνονται τα φρεάτια και οι αγωγοί.
Σε περιοχές όπως αυτή που είχε το πρόβλημα, κατεβαίνουν νερά από τα Τουρκοβούνια και λόγω της κλίσης αποκτούν μεγάλη ταχύτητα, οπότε αν δεν υπάρχει ανάλογη μελέτη, εύκολα μπορούμε να έχουμε πλημμύρες.
Από την άλλη βλέπουμε να πλημμυρίζουν στην Ευρώπη καμπίσιες πόλεις με μεγάλα ποτάμια, που λογικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν.
Αρα οι δήμαρχοι πρέπει σύμφωνα με τα έργα που έχουν γίνει να κάνουν την πρέπουσα συντήρηση.
Προφανώς δεν έγινε αυτό και τα νερά ορμητικά έφτασαν ψηλά.
Τώρα ως προς τις ράμπες των αυτοκινήτων, προφανώς θα πρέπει να είναι σε ψηλότερο επίπεδο η είσοδος τους, αφού το νερό περνάει από το κράσπεδο και αν είναι χαμηλό και λίγο κατηφορικό, θα στρίψει και θα μπεί μέσα στο υπόγειο.
Η κατασκευή της ράμπας για τα υπόγεια, είναι από τα δυσκολότερα κομμάτια σε μία οικοδομή, γιατί πρέπει να αποφύγεις να σου μπει το νερό του δρόμου μέσα και το ανέβασμα που κάνεις, να μην δημιουργεί κορυφή όταν ξεκινάει να κατεβαίνει, που θα βρίσκει από κάτω το αυτοκίνητο.
Κάποια χαμηλά βέβαια και ακριβά, μας είναι αδιάφορα, αφού στα σπίτια των ιδιοκτητών τους, υπάρχει άνεση χώρου.
-
για αλλα εγραψα εγω για αλλα απαντησες, τι σημαινει τα βλεπω απλοικα? σε αλλες χωρες ολοι οι δρομοι εχουν δικτυο για να φευγουν τα νερα της βροχης. το να φουσκωσουν ποταμοι ειναι αλλο θεμα. εδω μιλαμε για την πρωτευουσα. δεν προκειται ποτε να δεις να πλημυριζει η πρωτευουσα, η επαρχια μπορει.
εγω ειπα για την εισοδο παρκινγκ στο πεζοδρομιο οχι μεσα στο οικοπεδο.
το να πλημυρισουν υπογεια απο βροχη σε βορεια χωρα νομιζω ειναι απιθανο, και ο ο λογος ειναι επηδη ολοι οι δρομοι εχουν δικτυο να φυγει το νερο της βροχης ποτε δεν προκειται να γινει κατι τετοιο. Γαλλια, Ιταλια Ισπανια εχω δει τετοια πραγματα αλλα οχι στις μεγαλες τους πολεις, στην επαρχια.
-
σε αλλες χωρες ολοι οι δρομοι εχουν δικτυο για να φευγουν τα νερα της βροχης. το να φουσκωσουν ποταμοι ειναι αλλο θεμα. εδω μιλαμε για την πρωτευουσα. δεν προκειται ποτε να δεις να πλημυριζει η πρωτευουσα, η επαρχια μπορει.
https://news.sky.com/video/london-tower-hamlets-hit-by-flooding-after-heavy-rain-13042443
-
@antonakis said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
σε αλλες χωρες ολοι οι δρομοι εχουν δικτυο για να φευγουν τα νερα της βροχης. το να φουσκωσουν ποταμοι ειναι αλλο θεμα. εδω μιλαμε για την πρωτευουσα. δεν προκειται ποτε να δεις να πλημυριζει η πρωτευουσα, η επαρχια μπορει.
https://news.sky.com/video/london-tower-hamlets-hit-by-flooding-after-heavy-rain-13042443
η Αγγλια ειναι χωρα σε παρακμη τα τελευταια 70 χρονια τουλαχιστον. Αλλα λαβε υποψιν ποσο πολυ βρεχει εκει περα. Επισης εκεινη η περιοχη ειναι στον Ταμεση ο οποιος εχει πολυ νερο. Η αθηνα πνιγεται με γελειες ποσοτητες βροχης. τωρα αν δεν μπορεις να το καταλαβεις τι να κανω εγω?
-
Γενικά μιλώντας όταν ένα φρεάτιο ( είτε επισκέψεως , είτε ανακουφιστικό πιέσεως ) αναβλύζει σαν πίδακας , αυτό δείχνει ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο, ο υπόγειος αγωγός ομβρίων έχει ξεπεράσει προ πολλού τη διαχειριστική του ικανότητα. Κοινώς δεν επαρκεί, πρέπει να επανακατασκευαστεί όλο το έργο.
Όταν φρεάτιο συλλογής δεν "τραβάει " νερό τότε ή τα άναντί του είναι μπουκωμένα οπότε δεν μπορεί να διαχειριστεί την εισροή, είτε ο αγωγός είναι ήδη γεμάτος. Άρα πάλι επανακατασκευή του έργου.
Χάρτες υδρολογικοί , απορροής και τα λοιπά , υπάρχουν ακόμα και σε επίπεδο συνοικίας , τόσο στα υπουργεία όσο και στο Εμπ , που ασχολήθηκε εκτενώς πολλά χρόνια με το θέμα, ιδιαίτερα μετά από κάτι σοβαρές πλημμύρες εκεί το 2000 νομίζω. Λύσεις υπάρχουν , αλλά κοστίζουν.
Έργα ομβρίων σε τοπικό επίπεδο και όχι κεντρικό , γίνονται συνήθως σε συνδυασμό με άλλα έργα εκσκαφών. Σου λέει θα σκάψω που θα σκάψω εκεί , ας κάνω και τα όμβρια. Στην επαρχία που δεν έχει σε τόσο μεγάλο βαθμό τα προβλήματα της Αθήνας αυτό μισοκουκουλώνει το πρόβλημα.
Μόνο η συντήρηση λύνει τα βασικά προβλήματα , κοινώς δε θα ξεφτιλίζονται τόσο καθώς δε θα πλημμυρίζουν με συνηθισμένες φθινοπωρινές βροχές.
-
η Αγγλια ειναι χωρα σε παρακμη τα τελευταια 70 χρονια τουλαχιστον. Αλλα λαβε υποψιν ποσο πολυ βρεχει εκει περα. Επισης εκεινη η περιοχη ειναι στον Ταμεση ο οποιος εχει πολυ νερο. Η αθηνα πνιγεται με γελειες ποσοτητες βροχης. τωρα αν δεν μπορεις να το καταλαβεις τι να κανω εγω?
Εσύ είπες δεν πρόκειτε πότέ να δεις πρωτεύουσα έξω να πλυμμηρίζει, οπότε εσύ κάνεις λάθος.
-
Μόνο η συντήρηση λύνει τα βασικά προβλήματα , κοινώς δε θα ξεφτιλίζονται τόσο καθώς δε θα πλημμυρίζουν με συνηθισμένες φθινοπωρινές βροχές.
Αυτό ακριβώς!
Πότε έγινε συντήρηση σε αγωγούς και φρεάτια? Δεν έχω δει ποτέ!
Η ποσότητα νερού που μπορούν να συλλέξουν έχει μειωθεί απίστευτα με το πέρασμα των χρόνων. -
Εσύ είπες δεν πρόκειτε πότέ να δεις πρωτεύουσα έξω να πλυμμηρίζει, οπότε εσύ κάνεις λάθος.
εγω ημουν 8 χρονια στο Λονδινο και δεν ειδα ποτε αυτο το φαινομενο, τι θελεις να κοιταξω ολη την ιστορια τα τελευταια 200 χρονια?
στην Αθηνα οποτε βρεχει λιγο δυνατα οι δρομοι πλημυριζουν με τουλαχιστον 20 - 30 εκατ νερο σε ολα τα βορεια προαστια που μενω εγω, αμαξι δεν βγαζω σε αυτες τις συνθηκες.
σε αντιστοιχη βροχη σε αλλες χωρες δεν εχεις κανενα θεμα
-
εγω ημουν 8 χρονια στο Λονδινο και δεν ειδα ποτε αυτο το φαινομενο, τι θελεις να κοιταξω ολη την ιστορια τα τελευταια 200 χρονια?
Θα σε βοηθούσε να μην είσαι απόλυτος. Δοκίμασέ το.
-
Αδιάφορο το ότι βρέχει πολύ γιατί έχει και άπειρα ποτάμια και ποταμάκια και κανάλια που εδώ δεν έχουμε. Μόνο χείμαρρους.
-
Θα σε βοηθούσε να μην είσαι απόλυτος. Δοκίμασέ το.
δεν με βοηθαει σε τιποτα το θεμα που συζηταμε σε αυτο το φορουμ, για καφενειο ειμαι εδω μεσα. εχω αποψη γιατι εχω ζησει για χρονια σε πολεις που δεν εχουν θεμα με μια μετρια βροχη. θυμαμαι εναν γνωστο μου (που ζουσε εξωτερικο) γυρω στο 2000 το ιδιο ειπε, πνιγηκε η Αθηνα για μια απλη βροχη. δηλ μετα απο τοσα χρονια τα ιδια προβληματα οι ιδιες συζητησεις.
ΥΓ οδηγιες, εντολες σε φορουμ αγνωστων μην το κανεις δεν αφορουν εμενα. πες τα σε αλλους
-
Οι υποδοχείς ομβρίων στην Αθήνα είναι λίγοι και μικροί.
Γιατί αυτούς προέβλεψε η φύση, για νερό 300-400 κ.εκ. τον χρόνο.
Στο εξωτερικό που η βροχόπτωση είναι 10 φορές μεγαλύτερη έχουν περισσότερους υποδοχείς και μεγάλου μεγέθους.
Μπορεί για αυτόν λοιπόν να ήταν μικρή η βροχή, αλλά για την Αθήνα θα ήταν πολύ μεγάλη.
Εκτός αν νομίζετε ότι θα έχουμε πτυσσόμενα ποτάμια για τέτοιες περιπτώσεις..
Και πες και του φίλου σου, γιατί όταν είχε ξαφνικούς καύσωνες, δηλαδή 30-33 βαθμούς όχι κάτι παραπάνω, αυτοί πέθαιναν από την ζέστη σαν τα κοτόπουλα ?
Θα μας πει ο έξυπνος ότι δεν είχαν αιρκοντίσιον. Ας είχαν πτυσσόμενα, όπως τα ποτάμια που πρέπει να έχουμε και εμείς...
-
@criuser said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Οι υποδοχείς ομβρίων στην Αθήνα είναι λίγοι και μικροί.
Γιατί αυτούς προέβλεψε η φύση, για νερό 300-400 κ.εκ. τον χρόνο.Βάλε ότι πετάμε και μεις ότι ναναι στους δρόμους.
Βάλε και ότι οι δήμοι/περιφέρειες καθαρίζουν μια πριν τις εκλογές και μια μετά από πλημμύρες.Σε εμάς είχαν φυτρώσει καλάμια σε αρκετά φρεάτια, φαντάσου τι γινόταν μέσα.
-
@fiverg said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
@vagkirk said in Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;:
Η μεγάλη ευθύνη βαρύνει κυρίως εμάς αν θέλουμε να λεγόμαστε υπεύθυνοι πολίτες.Ελα ρε συ βαγκκιρκη, σου πήγε το χέρι και προσθεσες έστω τελευταίο και καταϊδρωμένη τον δημαρχο; Παρόλο που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ο μόνος υπεύθυνος τυπικά και τα υπολοιπα περι πλατφορμων και κουλη ειναι ναχαμε να λεγαμε ...
Τα τρολακια της άλλης πλευράς έχουν ήδη δημοσιεύσει βίντεο με τον Δούκα να κάνει σερφ στο Κολωνάκι.. Τώρα ποια είναι η αλλη πλευρά δεν ξέρω, δεν θα ορκιζόμουν ότι είναι νδουληδες και όχι πασοκοι συνυποψηφιοι.Τι φταίει ρε παιδιά ο Δούκας;
Τι να προλάβει να πρώτο κάνει και αυτός σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;6 χρόνια ΝΔ και ανιψιό είχαμε στο τιμόνι της Αθήνας, δεν προκαναν;
Έχει και τον αγώνα για την προεδρία ο άνθρωπος τώρα, δεν προλαβαίνει.
Καιγόμαστε, πνιγόμαστε! ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;;;