-
Δηλαδή δεν σχεδιάζονται οι νόμοι της πολεοδομίας και των διαφόρων απαιτούμενων πιστοποιητικών με βάση και το σιναφι των μηχανικών και των μικρό εργολάβων πέρα από τις αντικειμενικές προσδοκίες της κάθε κυβέρνησης.
Εσύ τόσες δεκαετίες δεν το έχεις καταλάβει;
-
@panormus772 said in Περί ΔΕΗ:
Ειναι ιδιωτική η ΕΥΔΑΠ; Σχετικά φθηνό μου φαίνεται το νερό.
Δηλαδή ήταν ο κόσμος ευχαριστημένος από το πως δούλευαν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν 20-30-40-50 χρόνια; Είχαμε το καλύτερο ευρωπαϊκό δημόσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι;Το κρατικό κομμάτι είναι αυτό που έχει την διαχείριση. Πλέον δεν έχουν σχεδόν κανένα στο τεχνικό/επισκευαστικο τμήμα. Ότι απαιτηθεί δίνεται ως ανάθεση σε Ιδιωτικό Φορέα. Οπότε τρέχα γύρευε!
Όταν πράγματι όλες οι Δεκο ήταν κρατικές,γινόταν το εξής τραγικό,με αποτέλεσμα να έχουμε το Δημόσιο που όλοι σιχάθηκαν:χρειαζόταν εργατικό προσωπικό για τη συντήρηση και τις βλάβες. Έκαναν τις προσλήψεις και μετά απο κάποιους μήνες,με εσωτερική μετάταξη τους βόλευαν σε γραφεία και διοικητήρια!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα γνωστό και οι μαλάκες που δεν είχαν βύσμα,έμεναν πάλι τρεις και ο κούκος να βγάλουν όλο το φόρτο εργασίας. Έτσι γεννήθηκε και ο γνωστός σταρχιδισμός απο τους εναπομείναντες.
Αυτά τα ξέρω απο πρώτο χέρι. -
Αυτή η ιστορία με την γρήγορη ΔΕΗ, θα βγει και σε ταινία, ή θα μείνει στα παραμύθια μόνο ?
Επί της ουσίας όμως πέρα από την πλάκα, ο άνθρωπος είχε πρόβλημα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ του, δηλαδή στο παροχικό καλώδιο που του έφερε η ΔΕΗ.
Οπότε οι ιδιώτες ηλεκτρολόγοι, τι να κάνουν ?
Ασε που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αγγίξουν τίποτα από το ρολόι και πίσω προς κατανεμητή, δίκτυο κλπ.
Αρα τι μας λέει το παραμύθι ?
Οτι είχαν κάνει κακή εγκατάσταση οι δεητζήδες και φιλοτιμήθηκαν να έλθουν να κάνουν την δουλειά τους γρήγορα...
Οτι έκανα 8 μήνες να βάλω ρεύμα σε νέα οικοδομή, σου λέει κάτι ?
Και 9 νερό για να μην ξεχνιόμαστεΔεν μπορούσαν ρε σύ να σηκώσουν το καπάκι έστω να δούν;
Μετρούσανε , ξαναμετρούσανε όλα καλά!
Και η εγκατάσταση ήταν πάνω απο 30 χρόνια , είχε διαβρωθεί απο την ζέστη και υγρασία ότι μεταλλο υπηρχε μέσα.
Και ο ιδιώτης πιστεύεις θα αναλάμβανε εύκολα χωρίς γραφειοκρατίες τέτοιο κόστος και μεροκάματα;
Εδώ λογικά οι Δεητζίδες του είπαν του εργολάβου , Γιώργο ,Μάκη , Μπάμπη δεν ξέρω πως σε λένε αύριο σε θέλω εκεί όπωςδήποτε για αυτό , εμείς μπαίνουμε το Σαββατο τελειώνουμε , έρχεσαι Κυριακή και κλείνεις.
Φαντάσου τώρα την ΔΑΠdevelopmenttechnicians ΑΕ που έχει πάρει το τιτάνιο έργο αυτό Πανελλαδικά , με καραμπίνα θα τους έψαχνες.
Το ότι έκανες 8 μήνες για ρεύμα σε οικοδομή είναι σοβαρό και μάλλον κάποιοι διευθυντάδες άριστοι θα φταίνε.
Ποια εποχή ήταν; Μήπως ήταν τίποτα στελεχάρες της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με πτυχία ΦΠΨ που είχαν φρεσκοδιοριστεί; -
Δηλαδή δεν σχεδιάζονται οι νόμοι της πολεοδομίας και των διαφόρων απαιτούμενων πιστοποιητικών με βάση και το σιναφι των μηχανικών και των μικρό εργολάβων πέρα από τις αντικειμενικές προσδοκίες της κάθε κυβέρνησης.
Εσύ τόσες δεκαετίες δεν το έχεις καταλάβει;
Οχι δεν σχεδιάζονται από τους ιδιώτες.
Σχεδιάζονται από τους υπαλλήλους του υπουργείου.Εδώ και δεκαετίες λέγαμε να κάνουμε υπολογισμό δόμησης με τον όγκο και έλεγαν όχι.
Φτάσαμε πριν 3 μήνες, ΄τώρα που δεν έχουν υπαλλήλους οι πολεοδομίες, να το περάσουν ένα βράδυ σαν τροπολογία και αυτό χωρίς να βγάλουν μέχρι σήμερα και την απαραίτητη εγκύκλιο για το πως το θέλουν να το κάνουμε.
-
Γελάνε και οι πέτρες ρε ταξιδευτή...
Ο θεσμός της εργατικής κατοικίας που καταργήθηκε, ποιον ωφελούσε;Δεν σου αρέσουν τα κρατικά και το δημόσιο χρήμα, οκ πάμε τότε στα άλλα....στα ιδιωτικά κεφάλαια.
Το ότι είμαστε όμηροι κάτι μικροεργολαβων και δεν μπαίνουν εκτάσεις στο σχέδιο πόλης να τα πάρουν τεράστιες κατασκευαστικές εταιρίες με μεγάλη οικονομία κλίμακας και συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό όπως γίνεται στο εξωτερικο, ποιον ωφελεί;
Στα μικρά και στις λεπτομέρειες μπορεί να έχεις δίκιο. Στα μεγάλα και στην ουσία όπως και άλλοι κλάδοι έτσι και αυτός επηρεάζει με τα συνδικάτα του για νόμους με ωφέλη.
Κακο δεν είναι ως ένα σημείο, να είμαι ξεκάθαρος, αλλά να μην είμαστε και υποκριτές.
-
@panormus772 said in Περί ΔΕΗ:
Ειναι ιδιωτική η ΕΥΔΑΠ; Σχετικά φθηνό μου φαίνεται το νερό.
Δηλαδή ήταν ο κόσμος ευχαριστημένος από το πως δούλευαν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν 20-30-40-50 χρόνια; Είχαμε το καλύτερο ευρωπαϊκό δημόσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι;Το κρατικό κομμάτι είναι αυτό που έχει την διαχείριση. Πλέον δεν έχουν σχεδόν κανένα στο τεχνικό/επισκευαστικο τμήμα. Ότι απαιτηθεί δίνεται ως ανάθεση σε Ιδιωτικό Φορέα. Οπότε τρέχα γύρευε!
Όταν πράγματι όλες οι Δεκο ήταν κρατικές,γινόταν το εξής τραγικό,με αποτέλεσμα να έχουμε το Δημόσιο που όλοι σιχάθηκαν:χρειαζόταν εργατικό προσωπικό για τη συντήρηση και τις βλάβες. Έκαναν τις προσλήψεις και μετά απο κάποιους μήνες,με εσωτερική μετάταξη τους βόλευαν σε γραφεία και διοικητήρια!!!!!!!!!!! Το αποτέλεσμα γνωστό και οι μαλάκες που δεν είχαν βύσμα,έμεναν πάλι τρεις και ο κούκος να βγάλουν όλο το φόρτο εργασίας. Έτσι γεννήθηκε και ο γνωστός σταρχιδισμός απο τους εναπομείναντες.
Αυτά τα ξέρω απο πρώτο χέρι.Ετσι ήταν . Αλλά και όταν έβγαιναν έξω, έβγαιναν 10 για δουλειά δύο.
-
Αυτή η ιστορία με την γρήγορη ΔΕΗ, θα βγει και σε ταινία, ή θα μείνει στα παραμύθια μόνο ?
Επί της ουσίας όμως πέρα από την πλάκα, ο άνθρωπος είχε πρόβλημα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ του, δηλαδή στο παροχικό καλώδιο που του έφερε η ΔΕΗ.
Ασε που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αγγίξουν τίποτα από το ρολόι και πίσω προς κατανεμητή, δίκτυο κλπ.
Οτι είχαν κάνει κακή εγκατάσταση οι δεητζήδες και φιλοτιμήθηκαν να έλθουν να κάνουν την δουλειά τους γρήγορα...
Και 9 νερό για να μην ξεχνιόμαστεΔεν μπορούσαν ρε σύ να σηκώσουν το καπάκι έστω να δούν;
Και η εγκατάσταση ήταν πάνω απο 30 χρόνια , είχε διαβρωθεί απο την ζέστη και υγρασία ότι μεταλλο υπηρχε μέσα.
Και ο ιδιώτης πιστεύεις θα αναλάμβανε εύκολα χωρίς γραφειοκρατίες τέτοιο κόστος και μεροκάματα;
Εδώ λογικά οι Δεητζίδες του είπαν του εργολάβου , Γιώργο ,Μάκη , Μπάμπη δεν ξέρω πως σε λένε αύριο σε θέλω εκεί όπωςδήποτε για αυτό , εμείς μπαίνουμε το Σαββατο τελειώνουμε , έρχεσαι Κυριακή και κλείνεις.
Φαντάσου τώρα την ΔΑΠdevelopmenttechnicians ΑΕ που έχει πάρει το τιτάνιο έργο αυτό Πανελλαδικά , με καραμπίνα θα τους έψαχνες.
Το ότι έκανες 8 μήνες για ρεύμα σε οικοδομή είναι σοβαρό και μάλλον κάποιοι διευθυντάδες άριστοι θα φταίνε.
Ποια εποχή ήταν; Μήπως ήταν τίποτα στελεχάρες της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με πτυχία ΦΠΨ που είχαν φρεσκοδιοριστεί;Πέρσι ήταν. Αλλά και παλιότερα δεν άλλαζαν πολλά.
Δυστυχώς τώρα με πρόσχημα τον ιο, έχουν διαλύσει τα πάντα.Τώρα για το άλλο θέμα. σου ξαναλέω. Τι δουλειά έχει ο ιδιώτης ηλεκτρολόγος με το δίκτυο της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο ?
Τώρα αν ήταν δαπ-πασπ-πσκ η ππσπ, καμία σημασία δεν έχει, αφού όλοι εκεί την ίδια λογική έχουν του αράγματος.
-
Γελάνε και οι πέτρες ρε ταξιδευτή...
Ο θεσμός της εργατικής κατοικίας που καταργήθηκε, ποιον ωφελούσε;Δεν σου αρέσουν τα κρατικά και το δημόσιο χρήμα, οκ πάμε τότε στα άλλα....στα ιδιωτικά κεφάλαια.
Το ότι είμαστε όμηροι κάτι μικροεργολαβων και δεν μπαίνουν εκτάσεις στο σχέδιο πόλης να τα πάρουν τεράστιες κατασκευαστικές εταιρίες με μεγάλη οικονομία κλίμακας και συγκεκριμένο πολεοδομικό σχεδιασμό όπως γίνεται στο εξωτερικο, ποιον ωφελεί;
Στα μικρά και στις λεπτομέρειες μπορεί να έχεις δίκιο. Στα μεγάλα και στην ουσία όπως και άλλοι κλάδοι έτσι και αυτός επηρεάζει με τα συνδικάτα του για νόμους με ωφέλη.
Κακο δεν είναι ως ένα σημείο, να είμαι ξεκάθαρος, αλλά να μην είμαστε και υποκριτές.
Μπαλίτσα έξω από το γήπεδο ?
Τι ομάδα είσαι , μια και τα λέμε ?Για τους νόμους το ξεκαθαρίσαμε.
Τώρα για να μπουν περιοχές στο σχέδιο, κάνουν στην Ελλάδα 20-30 χρόνια.
Το να μπουν μεγάλες εταιρείες πως θα έχεις καλύτερες τιμές εσύ ο αγοραστής ?
Οι οικονομίες κλίμακος θα είναι όφελος της εταιρείας, όπως και το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός, όπως υπήρχε με τους μικρούς και έτσι θα γίνονται τράστ, όπως στο εξωτερικό.
Βασικά δεν χρειάζεται να το εύχεσαι. Εχει γίνει ήδη και τα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται.
-
Ποια εποχή ήταν; Μήπως ήταν τίποτα στελεχάρες της ΔΑΠ-ΟΝΝΕΔ με πτυχία ΦΠΨ που είχαν φρεσκοδιοριστεί;Πέρσι ήταν. Αλλά και παλιότερα δεν άλλαζαν πολλά.
Δυστυχώς τώρα με πρόσχημα τον ιο, έχουν διαλύσει τα πάντα.Τώρα για το άλλο θέμα. σου ξαναλέω. Τι δουλειά έχει ο ιδιώτης ηλεκτρολόγος με το δίκτυο της ΔΕΗ στο πεζοδρόμιο ?
> Τώρα αν ήταν δαπ-πασπ-πσκ η ππσπ, καμία σημασία δεν έχει, αφού όλοι εκεί την ίδια λογική έχουν του αράγματος.
Συμφωνώ με το τελευταίο απόλυτα , απλά τους τεχνικούς σε κάποιες υπηρεσίες ,τους πολιτικούς μηχανικούς , τους πληροφορικάριους ειδικά στο ΙΚΑ και στο υπουργείο οικονομικών τους έχω πολύ ψηλά , πάνω απο το σύνολο σχεδόν μεγάλων ιδιωτικών οργανισμών.
Τώρα για το άλλο δεν ξέρω ,για το πεζοδρόμιο που λές νομίζω πως μια φορά κάλεσαν τη ΔΕΗ και απο το τηλέφωνο τους είπαν πως αφού ρε παιδιά εσείς μετράτε μέσα και όλα είναι καλά αν έρθουμε και δεν βρούμε τίποτα και εμείς θα χρεώσουμε τον ιδιοκτήτη και μάλλον εκεί έμειναν.
-
Οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες επειδή μου κόλλησε το μικρόβιο και βλέπω διάφορα σπίτια στο εξωτερικό και τις εμπειρίες των αγοραστών τους που κάνουν vlogs λειτουργούν με οικονομία κλίμακας. Το όφελος είναι και για τους δύο προφανώς, όχι μόνο για την εταιρία. Όπως και τα αυτοκίνητα. Ένα πρωτότυπο κοστίζει εκατομμύρια ευρώ. Μια γραμμή παραγωγής ρίχνει το κόστος κατακόρυφα.
Τα σπίτια τους λοιπόν είναι ολόκληρες περιοχές και αναλαμβάνουν από τον σχεδιασμό της γειτονιάς με πάρκα, πεζοδρόμια κτλ και προσφέρουν 2-5 είδη εξωτερικής σχεδίασης και φινιρίσματος. Μάλιστα έχουν και ανταγωνισμό καθώς την μια γειτονιά την χτίζει η μία εταιρία και την άλλη μια άλλη. Οι τοίχοι και ο σκελετός παράγονται σε τεράστια εργοστάσια σε μαζική παραγωγή. Θυμίζουν εργοστάσια αυτοκινήτων αν τα δεις, και μεταφέρονται στα οικόπεδα για ανέγερση. Οι τοίχοι έχουν περασμένα ηλεκτρολογικά, υδραυλικα, μονώσεις...ολα έτοιμα Δηλαδή ένα μεγάλο μέρος του συνολικού κόστους κατασκευάζεται με τις αρχές της οικονομίας κλίμακας.
Το όφελος είναι δεδομένο. Και στην Ευρώπη σου έχω πει. Παιδιά νέα κάνουν οικογένειες και αγοράζουν σπίτια. Με δάνειο βέβαια, αλλά αγοράζουν σπίτια!!! Είναι σε μεγάλες εκτάσεις και τέτοιες γειτονιές. Και αν τα δεις είναι σαν τα δικά μας , μεζονέτες κτλ οι δε γειτονιές τους είναι σαν σκηνικό ταινίας. Απίστευτα όμορφες και γραφικές.
Εμείς εδώ έχουμε τον κάθε εργολάβο με τα δικα του σχέδια να ψάχνει ελεύθερα οικόπεδα να πουλάει σε όποιον βρει και όσο θέλει.
-
Αυτά μπορούν να γίνουν σε μέρη σαν τους Σοφάδες. Να υπάρχουν κάμποι απέραντοι.
Εδώ δεν είναι εύκολο.Εξω από το Μόναχο όχι πολύ 8 χλμ μόνο, ήταν μία εταιρεία που έκανε ένα έργο και το έλεγε ο Εκατομμυριούχος. Γιατί έχτιζε 1.000.000 τμ.
Εδώ με τους όρους δόμησης που ισχύουν για την ιδιωτική πολεοδόμηση που ξεκινάει από 50 στρέμματα, για να κάνεις 1 εκ , θέλεις τουλάχιστον 2000 στρέμματα γη. Δεν είναι εύκολο να βρεθεί, να μην έχει θέματα με αρχαία, νατούρα, ποτάμια κλπ.
-
Αυτό λέω, οι όροι, οι δυσκολίες που προκύπτουν και οι νομοθεσίες τελικά οδηγούν σε συγκεκριμένα ωφέλη κάποιων κλάδων. Μια χαρά υπάρχουν εκτάσεις. Και malls τους φτιάχνουν και δρόμους και ετιαριες αλλάζουν τα κεντρικά γραφεία τους σε τέτοιες περιοχές.
Όλα γίνονται με κεντρικό σχεδιασμό. Αλλά κολλάμε σε συντεχνίες.Για αυτό ναι μεν οι δεητζηδες μπορεί να βγάζουν νόμους προς όφελος τους αλλά δεν είναι οι μόνοι στην Ελλάδα. Σχεδόν όλοι οι κλάδοι το ίδιο κάνουν, αυτή είναι η αλήθεια.
-
Δεν γίνεται εδώ. Δεν υπάρχει η ανάλογη κουλτούρα και οι τοπικές κοινωνίες δεν το θέλουν.
-
Εγώ ελπίζω. Όλα αλλάζουν. Απλά θέλουμε πίεση εμείς οι Έλληνες. Το καινούργιο μας τρομάζει.
Να συμπληρώσω το off topic με κάτι που θυμήθηκα.
Πέρα από τα οφέλη σε κοστη κτλ έχουν και εγγυήσεις. 50 έτη για δομική και στατική επάρκεια και 15 νομίζω για υδραυλικά και ηλεκτρολογικά. Και κάνουν οι καημένοι βιντεάκια για το αν η τάδε εταιρία έχει αλλάξει δύο φορές την βρύση μεσα στην εγγύηση σε αυτά τα έτη και ότι δεν είναι καλή σαν εταιρία, και προτείνουν άλλες γειτονιές κατασκευασμένες από άλλες εταιρίες διότι στην δική τους αργεί μια ημέρα να έρθει το τεχνικό προσωπικό για την επισκευή κτλ.... Ταλαιπωρία σκετη Χαχαχαχα
Σαν τους δικούς μας που έφτιαχναν μπάνια και έπεφταν πλακακια στα πρώτα 5 έτη. Χωρίς καμία ευθύνη του κατασκευαστή.
-
-
-
Με πήραν από την Φυσικό Αέριο και μου έλεγαν για 3λεπτά/KWh....ξέρετε κάτι? Ειναι αλήθεια ή απατεωνιά για να πάρουν πελάτες και να μας τν φορέσουν μετά??
-
Με πήραν από την Φυσικό Αέριο και μου έλεγαν για 3λεπτά/KWh....ξέρετε κάτι? Ειναι αλήθεια ή απατεωνιά για να πάρουν πελάτες και να μας τν φορέσουν μετά??
Με την επιδότηση του κράτους... γενικά έχει γίνει ένα θέμα με τα τιμολόγια ανά μήνα, τις φορητότητες, πότε θα μπουν οι επιδοτήσεις και σε ποιον πάροχο θα στη μετρήσει, το ΔΕΔΔΗΕ που αργεί... Είναι λίγο λόττο.
Η τιμή που σου έιπαν είναι για τον επόμενο μήνα. Για το μεθεπόμενο? Who knows... -
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Η τιμή που σου έιπαν είναι για τον επόμενο μήνα. Για το μεθεπόμενο? Who knows...
Αυτό ακριβώς!! Αλλά στο site τους λέει αυτή την τιμή μέχρι Ιούλιο 2023...!
-
Τελικά η κλιμακωτή χρέωση ή μάλλον κλιμακωτή επιδότηση, έχει ψηφιστεί επίσημα και υπάρχει ημερομηνία εφαρμογής;
Περί ΔΕΗ