-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Η τιμή που σου έιπαν είναι για τον επόμενο μήνα. Για το μεθεπόμενο? Who knows...
Αυτό ακριβώς!! Αλλά στο site τους λέει αυτή την τιμή μέχρι Ιούλιο 2023...!
Καλή τύχη... εγώ ευτυχώς είχα προλάβει myhomeonline με την αρχική τιμή και έχω ένα χρόνο ακόμα.
-
-
Δεν ισχύει ότι επωφελήθηκαν εργολάβοι με την κατάργηση του θεσμού των εργατικών κατοικιών;
Ζημιώθηκαν; Αν είναι κάντε μια διαμαρτυρία οι εργολάβοι να ξαναέρθει ο θεσμός των εργατικών κατοικιών.Ζητείστε να μπει ένα τέλος στην εκμετάλλευση των εργολάβων.
Με τους δρόμους που κάθε ρεμαλι και κλέφτης εργολάβος φτιάχνει ότι πιο ψεύτικο για δρόμο και δρόμοι της μόμα ακόμα είναι εξαιρετικοί μετά από δεκαετίες; Πως γίνεται; Από τι εξωτικό υλικό είναι φτιαγμένοι;
-
Δεν ισχύει ότι επωφελήθηκαν εργολάβοι με την κατάργηση του θεσμού των εργατικών κατοικιών;
Ζημιώθηκαν; Αν είναι κάντε μια διαμαρτυρία οι εργολάβοι να ξαναέρθει ο θεσμός των εργατικών κατοικιώνΜε τους δρόμους που κάθε ρεμαλι εργολάβος φτιάχνει ότι πιο ψεύτικο για δρόμο και δρόμοι της μόμα ακόμα είναι εξαιρετικοί μετά από δεκαετίες;
Για πολλοστή φορά θα σου πω ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ! Γκε γκε;
Από εκεί και πέρα, η πολεοδομική νομοθεσία δεν φτιάχτηκε για τους εργολάβους ούτε φτιάχτηκε από τους εργολάβους! Φτιάχτηκε από την κεντρική εξουσία, με κύριο στόχο να δημιουργήσει σχέσεις εξάρτησης και συναλλαγής με τους ψηφοφόρους (είτε είναι εργολάβοι είτε ιδιώτες).
-
Ε τότε τι χαλιεσαι και πετάγεσαι σαν τον Σούπερμαν να υπερασπιστείς αυτούς τους εργολάβους;
Αφού δεν είσαι άσε να τους βρίζουν
-
Ε τότε τι χαλιεσαι και πετάγεσαι σαν τον Σούπερμαν να υπερασπιστείς αυτούς τους εργολάβους;
Αφού δεν είσαι άσε να τους βρίζουν
Υπερασπίζομαι την αλήθεια, ως γνώστης της πολεοδομικής νομοθεσίας κι έχοντας βιώσει όλα τα στραβά της.
Για να σου αντιγυρίσω όμως το ερώτημα, εσύ τι κόλλημα έχεις με τους εργολάβους ΚΑΙ τους μηχανικούς και πετάγεσαι λέγοντας ότι σου κατέβει; Εγώ τουλάχιστον "πετάγομαι" και ξέρω τι λέω...
-
Γνωρίζω εργολάβους όπως πολλοί από εμάς...
Το ότι έχουν φάει τις τελευταίες δεκαετίες όσο από τις λίγες φαρες στην Ελλάδα είναι γεγονός, η άλλη μεγάλη φαρα είναι οι γιατροί... Τρελό πάρτυ και αυτοί.
Το ότι μέσα σε αυτούς τους εργολάβους και ιατρους υπάρχουν και οι τίμιοι και οι σωστοί είναι και αυτό γεγονός. Προφανώς δεν αναφέρομαι στους σωστούς και στους τίμιους όταν τους κράζω.Για τους μηχανικούς το ξεκαθαρισαμε και παλαιότερα. Εννοώ μονάχα αυτούς που γίνονται και εργολάβοι και κάνουν και μαμουνιες. Όχι φυσικά των σωστό επιστήμονα ή τον υπάλληλο ή ε.ε που κάνει την δουλειά του.
-
Στο τέλος πάντως κανείς δεν ξέρει με σαφήνεια ΠΟΤΕ ισχύει το νυχτερινό για τον ίδιο, και δεν καταλαβαίνω τον λόγο γι αυτό το ηξεις αφήξεις...
-
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λέει η σελίδα...
Όσο θυμάμαι (κολλάει το ήμουν νιος και γέρασα) το μειωμένο τιμολόγιο είναι 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00 τον χειμώνα και 23:00 – 07:00 το καλοκαίρι.
Από τον ουδέτερο περνάει το σήμα στο ρολόι. Και από το ρολόι υπάρχει έξοδος που μπορεί να συνδεθεί με φωτεινή ένδειξη στον πίνακα του σπιτιού για να δείχνει πότε ενεροποιείται το μειωμένο τιμολόγιο. -
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι λέει η σελίδα...
Όσο θυμάμαι (κολλάει το ήμουν νιος και γέρασα) το μειωμένο τιμολόγιο είναι 02:00 – 08:00 και 15:00 – 17:00 τον χειμώνα και 23:00 – 07:00 το καλοκαίρι.
Από τον ουδέτερο περνάει το σήμα στο ρολόι. Και από το ρολόι υπάρχει έξοδος που μπορεί να συνδεθεί με φωτεινή ένδειξη στον πίνακα του σπιτιού για να δείχνει πότε ενεροποιείται το μειωμένο τιμολόγιο.Σωστά... πάντα έτσι ήταν. Είδηση επιπέδου δηλαδή.
Δεν θυμάμαι τη λογική γιατί στο χειμερινό νυχτερινό δίνει και το διάστημα 15:00-17:00 μειωμένη χρέωση.Και οι ώρες κοινής ησυχίας αντίστοιχα αλλάζουν χειμώνα καλοκαίρι...
-
@antonakis said in Περί ΔΕΗ:
Δεν θυμάμαι τη λογική γιατί στο χειμερινό νυχτερινό δίνει και το διάστημα 15:00-17:00 μειωμένη χρέωση.
Γιατί το καλοκαίρι τότε καίνε τα κλιματιστικά στο φουλ, ενώ τον χειμώνα έχει τελειώσει το μαγείρεμα και δεν καίει η θέρμανση δυνατά λόγω μεσημεριού,
Εγώ βρίσκω πιο βολικές αυτές τις ώρες, γιατί μπορείς να βάλεις ας πούμε πλυντήριο ρούχων και πιάτων το μεσημέρι και άλλο ένα πλυντήριο ρούχων και στεγνωτήριο τα μεσημεριανά ρούχα το βράδυ. -
Να ρωτήσω περι λογαριασμών ΔΕΗ..
Σε αυτή τη περίπτωση, δε πληρώνω κάτι σωστά; Δεν έχει "Ποσό Πληρωμής".
Το δε Προηγούμενο Ανεξόφλητο Ποσό, πάλι αναφέρεται σε λογαριασμό που ήρθε και ήταν με "-" και *******...
Ευχαριστώ
-
@alejandro said in Περί ΔΕΗ:
Να ρωτήσω περι λογαριασμών ΔΕΗ..
Σε αυτή τη περίπτωση, δε πληρώνω κάτι σωστά; Δεν έχει "Ποσό Πληρωμής".
Το δε Προηγούμενο Ανεξόφλητο Ποσό, πάλι αναφέρεται σε λογαριασμό που ήρθε και ήταν με "-" και *******...
Ευχαριστώ
Δεν πληρώνεις τίποτα. Απλά ούτε θα σου επιστραφούν λεφτά στο χέρι.
Απλά θα στα πιστώσουν και θα συνυπολογιστούν με τον επόμενό σου λογαριασμό. -
-
βλέπω πως στον εκκαθαριστικό λογαριασμό, μοιράζουν τις συνολικές κιλοβατώρες ανάλογα τις μέρες κάθε μήνα.
κι υπάρχει χρέωση, χοντρικά, από 0.4€ μέχρι 0.8€ η κιλοβατώρα, με ισοκατανομή ανάλογα τις 30-31 μέρες.Πως γίνεται να ενεργοποιηθεί ο μηνιαίος λογαριασμός, αντί για δίμηνο, στο ebill γιατί δεν βλέπω κάποια επιλογή.
αυτό το βρήκα, είναι στις λεπτομέρειες του λογαριασμού στη νέα ιστοσελίδα της ΔΕΗ.Και η κλιμακωτή χρέωση που έχουν πει, από πότε και πως (ημερολογιακά) θα υπολογίζεται;
-
Περι Ανενεργού Ρολογιου ΔΕΔΔΗΕ
Υπάρχει ρολόι το οποιο πια δεν παρέχει ρεύμα σε διαμέρισμα (υπάρχει άλλο που έχει συνδεθεί με το διαμέρισμα). Επίσης, με πιστοποιητικό από το Δημο, όλα τα τετραγωνικά του διαμερίσματος έχουν περάσει στο ρολόι που δίνει ρεύμα.
Για να το καταργήσω αφαιρέσω :
Α τρόπος - ΔΕΔΔΗΕ κλπ με Πιστοποιητικά Ηλεκτρολόγου κλπ. Ερχεται ο ΔΕΔΔΗΕ και το βγάζει.
Θέλω να δω αν μπορεί να γίνει και αλλιώς όμως, ωστε να μη πληρώνονται πάγια κλπ
Β τρόπος - Αν πάω και ακυρώσω το συμβόλαιο στη ΔΕΗ (πληρώσω και το όποιο πεναλτυ ακύρωσης της σύμβασης). Τότε, απλά θα υπάρχει ενα ρολοϊ και δε θα έρχεται λογαριασμός. Θα είμαι κάπως εκτεθημένος; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ειναι τα πάγια του δημου κλπ, αλλά αυτά όπως είπα έχουν μεταφερθει στο άλλο ρολοϊ.
Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζετε κάποια εταιρεία / ιδιώτη να αναλαμβάνει Πιστ. Ηλεκτρολόγου και διεκπαιρειώσεις με ΔΕΔΔΗΕ, γιατί όσες έχω βρει αναλαμβάνουν μόνο με ΔΕΗ, που δε με ενδιαφέρει μιας και ειναι πανέυκολο πια να κάνεις οτι ειναι να κάνεις με τη ΔΕΗ.
Ευχαριστώ
-
-
Λέει πολλά αναλυτικά και χρήσιμα.
Υπάρχουν όμως και κάποια περίεργα για μας. Όπως ότι ένα αμερικανικό σπίτι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατανάλωσε 6500 KWh σε ένα μήνα!... -
Μήπως μπορεί κάποιος που μιλάει κανονικά ελληνικά, να μας εξηγήσει τι εννοεί ο ποιητής και τι πρέπει να κάνουμε εμείς για οικονομία;
https://energypress.gr/news/raaey-o-analytikos-katalogos-me-ta-timologia-ilektrismoy-dekembrioy
-
Να βάλεις παλτό και να σβήσεις το γενικό.
Σε κάθε περίπτωση, σύγκριση των προγραμμάτων μπορείς να κάνεις σε αυτό το excel. Τώρα ο ηλεκτρικός τουρισμός έχει τα προβλήματα του, αν και μπορείς να αλλάζεις πάροχο ανά μήνα νομίζω ακόμα.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/11qPKNlaHSK95vl5tau3hccNx53GrPAvEnGt8FKdM7PY
Το κατεβάζεις τοπικά για edit. Ανανεώνεται συχνά.
Περί ΔΕΗ