-
Δηλαδή ή θα έχουμε ακριβές (όντως κι εγώ πιστεύω πως έτσι θα είναι αν γίνει και με το νερό) ιδιωτικές υπηρεσίες ή φθηνό μεν,αλλά όταν θα πνιγόμαστε ή δε θα'χουμε νερό θα περιμένουμε ως να αποφασίσει ο κάθε αρχιτσογλ@νος στ@ρχηδιστης,να'ρθει να το διορθώσει;
Δηλαδή σωστό δημόσιο με πραγματικούς επόπτες,αξιολογητές που να κόβουν κ@λους σε οσους αδιαφορούν επιδεικτικά δε γίνεται;
Τους έχω παρακαλέσει τηλεφωνικά,τους έχω μιλήσει ευγενικά,τους εξήγησα πως είμαι γιατρός και χρησιμοποιώ το αμάξι ακόμη και τη νύχτα για περιστατικά και χρειάζομαι το πάρκινγκ,ούτε που ιδρώνει το αυτί τους.Το πιθανότερο είναι να λένε κλείνοντας το τηλ. "έλα μωρέ με το μ@λ@κα πάλι,μας έχει ζαλίσει τα φρύδια.."
Μάλλον θα είναι οι κλασσικοί ελληναράδες μεγαλωμένοι με την σκ@τονοοτροπία,μόνο δικαιώματα έχουμε κι όταν χρειαζόμαστε να μας εξυπηρετήσουν οι άλλοι πρέπει να είναι άμεσα,αλλά για δικές μας υποχρεώσεις μη μας πολυσκοτίζεται..
Γι αυτό μακάρι να 'ρθει ο Κουτσούμπας (κρίμα που δεν θέλει εξουσία).Γιατί κάτι τέτοιοι τύποι που νομίζουν πως θα ωφεληθούν ακόμη περισσότερο,θα τους στρώσουν στη δουλειά στο δημόσιο και χωρίς πολλές διαμαρτυρίες και δικαιολογίες. -
@panormus772 said in Περί ΔΕΗ:
Δηλ. πρέπει να λέω κι ευχαριστώ στην ΕΥΔΑΠ που μου έχει αχρηστεύσει το πάρκινγκ εδώ και 3 εβδομάδες και δεν δείχνουν να φιλοτιμούνται να διορθώσουν καταχωρημένη βλάβη ούτε μετά από τόσα τηλ. στο παρακαλετό;
Μάλλον πρέπει να γίνει μεγάλη ζημιά,να ανοίξει κανένας λάκκος στο δρόμο από τα νερά ή απ'τα μπάζα που άφησαν να τσακιστεί κανένας,μπας και ξεκουνηθούν.. Τι να πω..
Αν το διορθώσουν και μου ελευθερώσουν το γκαράζ πριν το 2023 είναι υποχρέωση μου,εγώ ένας ποταπός,να τους πάω γλυκά και να τους ζητήσω και συγγνώμη.Να τους δείξω την ευγνωμοσύνη μου,πως αλλιώς να εξιλεωθώ..Απλά τώρα απολαμβάνεις τους καρπούς της ιδιωτικοποίησης.
Όταν ήταν στον κρατικό μηχανισμό,θυμάμαι δούλευαν κυλιόμενα 8ωρα για να βγει η βλάβη.
Τώρα ευτυχώς δεν πληρώνουμε Δ.Υ -
Ειναι ιδιωτική η ΕΥΔΑΠ; Σχετικά φθηνό μου φαίνεται το νερό.
Δηλαδή ήταν ο κόσμος ευχαριστημένος από το πως δούλευαν οι δημόσιες υπηρεσίες πριν 20-30-40-50 χρόνια; Είχαμε το καλύτερο ευρωπαϊκό δημόσιο και δεν το πήραμε χαμπάρι; -
Ενώ αν ας πούμε αν γινόταν μια σοβαρή βλάβη στο τηλεφωνικό σου καλώδιο, οι ιδιωτικοί πλέον πάροχοι στους οποίους πληρώνουμε επίσης απ τις ακριβότερες τηλεπικοινωνιες στην Ευρώπη, θα το έφτιαχναν την ίδια κιόλας μέρα!...
-
Πήλιε,κάνεις αυτό που κατηγορείς στην πολιτική.
"Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;"Για μένα μακάρι να έρθει κομμουνισμός κι όλα κρατικά.Να μην αφήσει όρθιο ούτε ιδιώτικο περίπτερο και καφετέρια..
Αλλά, έλα που δεν θέλουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές να κυβερνήσουν.. -
To μόντεμ που χάλασε εξαιτίας κεραυνού αντικαταστάθηκε από την cosmote σε μια μέρα.
-
Αντίστοιχα σε άλλες περιοχές γνωρίζω πως περιμένουν 1 μήνα για βλάβη. Δεν είναι standard. Το μόντεμ είναι το ευκολότερο να στο στείλουν με κούριερ. Αν αργούσαν και σε αυτό εντάξει βραβείο αχρήστων θα έπαιρναν
-
@panormus772 said in Περί ΔΕΗ:
Πήλιε,κάνεις αυτό που κατηγορείς στην πολιτική.
"Γιατί οι άλλοι είναι καλύτεροι;"Για μένα μακάρι να έρθει κομμουνισμός κι όλα κρατικά.Να μην αφήσει όρθιο ούτε ιδιώτικο περίπτερο και καφετέρια..
Αλλά, έλα που δεν θέλουν οι ίδιοι οι κομμουνιστές να κυβερνήσουν..Ενίοτε οι επιθυμίες γίνονται δεκτές. Πρόσεχε τι εύχεσαι Πάνορμε.
-
@spi_duster said in Περί ΔΕΗ:
To μόντεμ που χάλασε εξαιτίας κεραυνού αντικαταστάθηκε από την cosmote σε μια μέρα.
Κι εγώ 1-2 φορές που είχα πρόβλημα με ιντερνετ (cosmote) στο σπίτι ή στο ιατρείο ήρθαν δυο νέα παλληκάρια αυθημερόν.
Όπως και η ΔΕΔΔΗΕ (με πάροχο πάντα ΔΕΗ) πάλι στο ιατρείο ήρθε εντός 1ώρας για βλάβη στο ρολόι πριν 2χρόνια. -
Εμένα μου είχαν πει στη δεδδηε πως έπρεπε να πληρώσω για να έρθουν αν δεν βρουν βλάβη. Έριξα κάτι καντήλια. Γιατί μου είπε πως θα αργήσουν και θα πληρώσω κιολας. Μου είπε ο άνθρωπος ότι έτσι πως είμαι αγριανθρωπος δεν θα έρθει, χαχα
Ποιος είδε τον λαπ και δεν το φοβήθηκε, διότι βράδιαζε κιόλας.Τελικά κάποιος ηλίθιος ήθελε να κλείσει τον Γενικό στο διαμέρισμα του και έκλεισε τον δικό μας από τα ρολόγια. Παντού είχε ρεύμα στην πολυκατοικία σε εμάς σκοτάδι.
-
Γελάσαμε πάλι με τους κρατικολάγνους που αν φύγει κάτι από το δημόσιο ξύσιμο, θα είναι ακριβό κακό και οι 7 πληγές του Φαραώ...
Εχουμε και τον Ιωάννη, που αφού γίνεται χαμός με την ενέργεια σε όλη την ΕΕ, εδώ θα έλυνε το θέμα ο Φωτόπουλος, από τις Μπαχάμες που θα έκανε συνέδριο...
Ο άλλος είναι γιατρός, αλλά και να μην ήταν του έχουν κλείσει το πάρκινγκ για μέρες και το περνάτε στο ντούκου, για να μην θίξετε τους ξύστες...
Μην σας τύχει όμως...
-
Δυστυχώς το ξύσιμο που πέφτει στο δημόσιο και στις δεκο είναι μεταδοτικό...Περνάει και στον ιδιωτικό τομέα με τις ευλογίες των εργοδοτών.
Έπρεπε να τραβήξω βίντεο από το συνεργείο που πήγα το αυτοκίνητο. Να γίνω και εγώ καναλάρχης youtuber που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα.
-
Εχουμε και τον Ιωάννη, που αφού γίνεται χαμός με την ενέργεια σε όλη την ΕΕ, εδώ θα έλυνε το θέμα ο Φωτόπουλος, από τις Μπαχάμες που θα έκανε συνέδριο...
Ο άλλος είναι γιατρός, αλλά και να μην ήταν του έχουν κλείσει το πάρκινγκ για μέρες και το περνάτε στο ντούκου, για να μην θίξετε τους ξύστες...
Μην σας τύχει όμως...
Ώπα κριου...ο Ιωάννης δεν σας μίλησε για Φωτόπουλους, εσείς τους πετάτε εμμονικα στη συζήτηση. Ο Ιωάννης σας λέει οτι η παραμονη της ΔΕΗ στο δημόσιο έλεγχο (blocking minority my ass) θα είχε ως αποτέλεσμα μικρότερες από τις αναπόφευκτες αυξήσεις που έχουν προκληθεί λόγω Ρωσίας. Ο Ιωάννης δεν είναι ο εμμονικος κρατιστης που θα θέλατε για εύκολο αντίπαλο. Μάλιστα οοοοταν θα πάει κάποτε στο σπίτι του θα κουμπώσει τα φωτοβολταϊκά του στην ταράτσα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε νοικιαρικα σπίτια και πολυκατοικίες.
Οι Μπαχάμες του Φωτοπούλου λοιπόν...όμως κουβέντα για τον Στασση και τους απανταχού τσεοζ που δεν την βγάζουν με ένα ταξιδακι.
Χάσατε...από αυτό θα την βρείτε. Το ρευματακι που διαλύει τους πάντες. Δε ρωτάει ούτε τι ψηφίζεις, ούτε τι δουλειά κάνεις. -
Πριν την κρίση όμως όλοι, εγώ όχι γιατί δεν έχω χρόνο και έμεινα δεη, όλοι λοιπόν έπαιζαν με τους παρόχους.
Οπως και με τα τηλέφωνα.
Λοιπόν άκου τώρα.
Οπως είπα έχουν βάλει μία κολώνα σε οικόπεδο πελάτη, όχι στο όριο με το διπλανό όπως έπρεπε, αλλά 1,5 μ μέσα στο δικό μας. Υπ΄ όψη είναι μικρό οικόπεδο 12 μ φάτσα και οι άλλες έχουν μπει σωστά.
Μπήκα στο σάιτ.
Γράφει :Για τη μετατόπιση - παραλλαγή δικτύου υποβάλλεται από τον ενδιαφερόμενο σχετική αίτηση, με κατάθεση οικοδομικής άδειας, κάτοψης, τοπογραφικού και τομής όπου απαιτείται, σε οποιοδήποτε Γραφείο της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. Η μετατόπιση – παραλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί, για λόγους οικοδομικούς, επικινδυνότητας των δικτύων μας, λόγω διαμόρφωσης εξωτερικού χώρου, για αισθητικούς λόγους εφόσον βέβαια υπάρχει τεχνική λύση και γίνει αποδεκτή από τους περίοικους κλπ. Το αρμόδιο γραφείο εξυπηρέτησης μετά από μελέτη, ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο για τις προϋποθέσεις ικανοποίησης του αιτήματός του.
Πήρα και τηλέφωνο.
Μου είπαν να στείλω μέιλ, γιατί τα γραφεία είναι κλειστά για το κοινό και θα μου απαντήσουν.
Εδώ στα δικαιολογητικά θέλει να έχεις βγάλει και την άδεια.
Δηλαδή ενώ είναι προφανές το πρόβλημα, πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει την άδεια που έχει προθεσμία υλοποίησης και να περιμένει.
Αυτά λοιπόν με τους κρατιστές, που ακόμα υπάρχουν κραταιοί.
Οπότε λοιπόν, ας βάλουν οι ΕΕδες φόρους στα υπερκέρδη των παρόχων και όλα αυτά είναι αρκετά, μαζί με τις επιδοτήσεις και δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε καταδικασμένες στην συνείδηση των μη ξυστών εποχές.
-
Δυστυχώς το ξύσιμο που πέφτει στο δημόσιο και στις δεκο είναι μεταδοτικό...Περνάει και στον ιδιωτικό τομέα με τις ευλογίες των εργοδοτών.
Έπρεπε να τραβήξω βίντεο από το συνεργείο που πήγα το αυτοκίνητο. Να γίνω και εγώ καναλάρχης youtuber που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα.
Και ο ιδιωτικός τομέας σε τέτοιους κλάδους σε περίοδο υψηλού κόστους που προσπαθούν να κόψουν απο παντού για να διατηρήσουν τα κέρδη τους παρόλο που έχουν πελατεία σε επίπεδο μονοπωλίου σχεδόν βγάζει το χειρότερο πρόσωπο του.
Εγώ έχω πάθει πλάκα με τη νοοτροπία των τραπεζών τα τελευταία χρόνια , απίστευτη γραφειοκρατία καθυστερήσεις , χρεώσεις με το έτσι θέλω , μείωση παρεχόμενων υπηρεσιών κλπ.Για την ΔΕΗ που λέτε συγγενής μου σε επαρχιακή πόλη με... άκρες στους τοπικούς διευθυντες και προισταμένους (ξέρετε τώρα τις κλασσικές εξυπνάδες) έψαχνε συνεργείο για αποκατάσταση βλάβης αφού ιδιώτες ηλεκτρολόγοι δεν τα καταφέραν, 1,5 μήνα.
(το ανσασέρ δεν δούλευε , οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν άλλαξαν ασφάλεις ρελέ κλπ με 500€ , ο ανσασεράς σήκωνε τα χέρια ψηλά , μονη ελπίδα η ΔΕΗ του λέει να δουν γιατί δεν σηκώνει το ρεύμα το ανσασέρ)Κάποια στιγμή παίρνει τηλέφωνο στο νούμερο των βλαβών που έχει στο site της η ΔΕΗ , ΔΕΔΗΕ και τους ρίχνει ένα ξεχέσιμο , καταγράφηκε του λένε το αίτημα σας , την επόμενη μέρα αφού του έχουν ζητήσει 2 φορές συγνώμη τηλεφωνικά οι υπάλληλοι που θα έρχονταν, για την καθυστέρηση λόγω φόρτου (αντι για 10 το πρωί πήγαν στις 15:30 το μεσημέρι) εμφανίζονται πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι ,σε 3 λεπτά βρήκαν το πρόβλημα που κανείς δεν μπορούσε, φτιάχνουν με πατέντα τα ρελέ στην γραμμή στο πεζοδρόμιο αλλά η επισκευή αυτή ήταν πρόχειρη , σε 2-3 χρόνια θα ξαναχάλαγε... και δίνουν την βλάβη στον εργολάβο για αλλαγή όλης της εγκατάστασης.
Την επόμενη μέρα το πρωί Παρασκευή...εργοτάξιο έξω απο το σπίτι , έτριβε τα μάτια του , έσκαψαν και έσπασαν όλο το πεζοδρόμιο και ήταν έτοιμο για την αλλαγή της εγκατάστασης απο τους τεχνικούς.
Σάββατο πρωί ήρθαν οι ηλεκτρολόγοι έκοψαν για 1 ώρα το ρέυμα και άλλαξαν τα πάντα.
Κυριακή πρωί ξανά τα μαστόρια για να κλεισουν την τρύπα και ...ζήτησαν συγνώμη που δεν μπορούσαν να βρούνε τις ίδιες πλάκες με αυτές που είχε πριν το πεζοδρόμιο, βρήκαν παρόμοιες που απλά χρειάζονταν καποιου είδους χάραξη για να έχουν το ίδιο σχέδιο με τις προηγούμενες.Απίστευτο και όμως αληθινό!
ΔΕΗτζίδες με φιλότιμο ,όπως πάντα ήταν το προσωπικό των τεχνιτών της ΔΕΗ απο την ίδρυση της , ρουσφέτια δεν κάνουμε ,γράφουμε στα παπακια μας προισταμένους - διευθυντάδες , έπεισαν τον εργολάβο να επισπεύσει άμεσα τις εργασίες, απίστευτα καταρτισμένοι κάποιοι που φτάνουν για 100 μέτριους (ιδιώτες ηλεκτρολόγοι και δεν βρήκαν την βλάβη και άλλαξαν αχρείαστα πράγματα)Άντε τώρα να ήταν κανα ιδιωτικό συνεργείο τεχνιτών , ταρατατζουμ-ταρατατζουμ ,φοβερών προδιαγραφών ανάλογο αυτού που πήγε ο @storm , σιγά μην αναλάμβαναν το κόστος τέτοιων εργασιών και τόσο άμεσα.
Ακόμη δεν θα δούλευε το ανσασέρ , άσε που όπως πιστεύει και ο ίδιος θα του διέλυαν το μοτέρ σε λίγο απο τις δοκιμές που έκαναν. -
Ρε συ ταξιδευτή αυτό που περιγράφεις είναι θέμα γραφειοκρατίας. Τα δικαιολογητικά οι νομοθεσίες δεν τα υπαγορεύουν;
Συνεπώς, στο θέμα που αναλύεις το θέμα είναι του νομοθέτη που απαιτεί αυτά τα δικαιολογητικά.
Στο βίντεο που σας έβαλα για τα φωτοβολταϊκά, ο τύπος περίμενε πόσους μήνες για να τους εγκρίνουν τον φάκελο και του έλεγαν ότι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις. Στο κατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ του έλεγαν απλά ότι δεν εγκρίνεται γιατί κάτι δεν ήταν σωστό χωρις να του λένε τι δεν ήταν σωστό. Τον τρέλαναν τον άνθρωπο.
Τελικά ήταν το ότι έπρεπε να βάλει αυτός τον μετρητή νωρίτερα αν θυαμαμαι σωστά διότι το 2022 άλλαξε ξανα ο νόμος με τα προαπαιτούμενα και δεν το γνώριζε κανείς από τα καταδτηματα του ΔΕΔΔΗΕ παρά μόνο στα κεντρικά οπου δίνουν και το οκ
-
Αυτή η ιστορία με την γρήγορη ΔΕΗ, θα βγει και σε ταινία, ή θα μείνει στα παραμύθια μόνο ?
Επί της ουσίας όμως πέρα από την πλάκα, ο άνθρωπος είχε πρόβλημα ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟΙ του, δηλαδή στο παροχικό καλώδιο που του έφερε η ΔΕΗ.
Οπότε οι ιδιώτες ηλεκτρολόγοι, τι να κάνουν ?
Ασε που ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αγγίξουν τίποτα από το ρολόι και πίσω προς κατανεμητή, δίκτυο κλπ.
Αρα τι μας λέει το παραμύθι ?
Οτι είχαν κάνει κακή εγκατάσταση οι δεητζήδες και φιλοτιμήθηκαν να έλθουν να κάνουν την δουλειά τους γρήγορα...
Οτι έκανα 8 μήνες να βάλω ρεύμα σε νέα οικοδομή, σου λέει κάτι ?
Και 9 νερό για να μην ξεχνιόμαστε -
Ρε συ ταξιδευτή αυτό που περιγράφεις είναι θέμα γραφειοκρατίας. Τα δικαιολογητικά οι νομοθεσίες δεν τα υπαγορεύουν;
Συνεπώς, στο θέμα που αναλύεις το θέμα είναι του νομοθέτη που απαιτεί αυτά τα δικαιολογητικά.
Στο βίντεο που σας έβαλα για τα φωτοβολταϊκά, ο τύπος περίμενε πόσους μήνες για να τους εγκρίνουν τον φάκελο και του έλεγαν ότι δεν καλύπτει τις προϋποθέσεις. Στο κατάστημα της ΔΕΔΔΗΕ του έλεγαν απλά ότι δεν εγκρίνεται γιατί κάτι δεν ήταν σωστό χωρις να του λένε τι δεν ήταν σωστό. Τον τρέλαναν τον άνθρωπο.
Τελικά ήταν το ότι έπρεπε να βάλει αυτός τον μετρητή νωρίτερα αν θυαμαμαι σωστά διότι το 2022 άλλαξε ξανα ο νόμος με τα προαπαιτούμενα και δεν το γνώριζε κανείς από τα καταδτηματα του ΔΕΔΔΗΕ παρά μόνο στα κεντρικά οπου δίνουν και το οκ
Την νομοθεσία της ΔΕΗ, την φτιάχνει η ΔΕΗ που ξέρει το θέμα.
Ποιός θα την φτιάξει ? Ο Αδωνις ή ο Κατρούγκαλος, ή η Κανέλλη ?
Αρα αυτοί τα ζητάνε, όχι ο νομοθέτης, μήπως βρουν κάτι και δεν το κάνουν, ώστε να μην χαλάσει το ξύσιμο.
-
Ώστε έτσι ε;;;
Τότε τους νόμους της πολεοδομίας του φτιάχνετε εσείς οι εργολάβοι για να συνεχίσετε το φαγοπότι;
-
Ώστε έτσι ε;;;
Τότε τους νόμους της πολεοδομίας του φτιάχνετε εσείς οι εργολάβοι για να συνεχίσετε το φαγοπότι;
Παριστάνεις τον άσχετο ?
Οι Εργολάβοι είναι κρατική εταιρεία και μάλιστα μονοπώλιο όπως ο ΔΕΔΗΕ ?
Τους νόμους της πολεοδομίας τους φτιάχνουν οι μηχανικοί υπάλληλο του υπουργείου.
Περί ΔΕΗ