@storm said in Περί ΔΕΗ:
Δυστυχώς το ξύσιμο που πέφτει στο δημόσιο και στις δεκο είναι μεταδοτικό...Περνάει και στον ιδιωτικό τομέα με τις ευλογίες των εργοδοτών.
Έπρεπε να τραβήξω βίντεο από το συνεργείο που πήγα το αυτοκίνητο. Να γίνω και εγώ καναλάρχης youtuber που βγάζει στη φόρα τα άπλυτα.
Και ο ιδιωτικός τομέας σε τέτοιους κλάδους σε περίοδο υψηλού κόστους που προσπαθούν να κόψουν απο παντού για να διατηρήσουν τα κέρδη τους παρόλο που έχουν πελατεία σε επίπεδο μονοπωλίου σχεδόν βγάζει το χειρότερο πρόσωπο του.
Εγώ έχω πάθει πλάκα με τη νοοτροπία των τραπεζών τα τελευταία χρόνια , απίστευτη γραφειοκρατία καθυστερήσεις , χρεώσεις με το έτσι θέλω , μείωση παρεχόμενων υπηρεσιών κλπ.
Για την ΔΕΗ που λέτε συγγενής μου σε επαρχιακή πόλη με... άκρες στους τοπικούς διευθυντες και προισταμένους (ξέρετε τώρα τις κλασσικές εξυπνάδες) έψαχνε συνεργείο για αποκατάσταση βλάβης αφού ιδιώτες ηλεκτρολόγοι δεν τα καταφέραν, 1,5 μήνα.
(το ανσασέρ δεν δούλευε , οι ηλεκτρολόγοι που ήρθαν άλλαξαν ασφάλεις ρελέ κλπ με 500€ , ο ανσασεράς σήκωνε τα χέρια ψηλά , μονη ελπίδα η ΔΕΗ του λέει να δουν γιατί δεν σηκώνει το ρεύμα το ανσασέρ)
Κάποια στιγμή παίρνει τηλέφωνο στο νούμερο των βλαβών που έχει στο site της η ΔΕΗ , ΔΕΔΗΕ και τους ρίχνει ένα ξεχέσιμο , καταγράφηκε του λένε το αίτημα σας , την επόμενη μέρα αφού του έχουν ζητήσει 2 φορές συγνώμη τηλεφωνικά οι υπάλληλοι που θα έρχονταν, για την καθυστέρηση λόγω φόρτου (αντι για 10 το πρωί πήγαν στις 15:30 το μεσημέρι) εμφανίζονται πολύ ευγενικοί και πρόθυμοι ,σε 3 λεπτά βρήκαν το πρόβλημα που κανείς δεν μπορούσε, φτιάχνουν με πατέντα τα ρελέ στην γραμμή στο πεζοδρόμιο αλλά η επισκευή αυτή ήταν πρόχειρη , σε 2-3 χρόνια θα ξαναχάλαγε... και δίνουν την βλάβη στον εργολάβο για αλλαγή όλης της εγκατάστασης.
Την επόμενη μέρα το πρωί Παρασκευή...εργοτάξιο έξω απο το σπίτι , έτριβε τα μάτια του , έσκαψαν και έσπασαν όλο το πεζοδρόμιο και ήταν έτοιμο για την αλλαγή της εγκατάστασης απο τους τεχνικούς.
Σάββατο πρωί ήρθαν οι ηλεκτρολόγοι έκοψαν για 1 ώρα το ρέυμα και άλλαξαν τα πάντα.
Κυριακή πρωί ξανά τα μαστόρια για να κλεισουν την τρύπα και ...ζήτησαν συγνώμη που δεν μπορούσαν να βρούνε τις ίδιες πλάκες με αυτές που είχε πριν το πεζοδρόμιο, βρήκαν παρόμοιες που απλά χρειάζονταν καποιου είδους χάραξη για να έχουν το ίδιο σχέδιο με τις προηγούμενες.
Απίστευτο και όμως αληθινό!
ΔΕΗτζίδες με φιλότιμο ,όπως πάντα ήταν το προσωπικό των τεχνιτών της ΔΕΗ απο την ίδρυση της , ρουσφέτια δεν κάνουμε ,γράφουμε στα παπακια μας προισταμένους - διευθυντάδες , έπεισαν τον εργολάβο να επισπεύσει άμεσα τις εργασίες, απίστευτα καταρτισμένοι κάποιοι που φτάνουν για 100 μέτριους (ιδιώτες ηλεκτρολόγοι και δεν βρήκαν την βλάβη και άλλαξαν αχρείαστα πράγματα)
Άντε τώρα να ήταν κανα ιδιωτικό συνεργείο τεχνιτών , ταρατατζουμ-ταρατατζουμ ,φοβερών προδιαγραφών ανάλογο αυτού που πήγε ο @storm , σιγά μην αναλάμβαναν το κόστος τέτοιων εργασιών και τόσο άμεσα.
Ακόμη δεν θα δούλευε το ανσασέρ , άσε που όπως πιστεύει και ο ίδιος θα του διέλυαν το μοτέρ σε λίγο απο τις δοκιμές που έκαναν.