-
@megane98hp said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Μα τι λέμε ρε παιδιά? Εδώ δίδυμα( 2 αγόρια ή 2 κορίτσια) και έχουν διαφορετικό χαρακτήρα...
Ξέρω και γω τέτοιο παράδειγμα, η μία drummer σε rock συγκρότημα η άλλη Βέρτη.
-
@antonakis said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Μα τι λέμε ρε παιδιά? Εδώ δίδυμα( 2 αγόρια ή 2 κορίτσια) και έχουν διαφορετικό χαρακτήρα...
Ξέρω και γω τέτοιο παράδειγμα, η μία drummer σε rock συγκρότημα η άλλη Βέρτη.
δεν μιλάμε για μουσικές, γευστικές ή οτιδήποτε άλλο προτιμήσεις. εγώ αναφέρομαι σε παραβατικές συμπεριφορές και σεβασμό στον συνανθρωπο. εκεί ο πυρήνας είναι αδιαμφισβήτητα η οικογένεια.
-
@gv2000 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
εσύ πως το εξηγείς?
Μεγάλωσε σε λαϊκό Γυμνάσιο όπου η επικρατούσα κουλτούρα για να γίνει αποδεκτός ήταν να πηγαίνει γήπεδο και να είναι μάγκας. Όλη η τάξη του ήταν έτσι.
Τελικά πήγε σε τοπικη μεγάλης ομάδας και σταδιακά έγινε φανατικός ομάδας.
Σήμερα η κουλτούρα είναι πως θα βγάλουμε λεφτά και ας είναι με παράνομο τρόπο, με ουσίες, ενώ καμαρώνουν που παραβιάζουν όλον τον ποινικό κώδικα. Όποιος το κάνει του λένε με έμμεσο τρόπο πως θα έχει γυναίκες να χορεύουν ημίγυμνες δίπλα τους ενώ αυτοί θα ζουν σαν μεγιστάνες με supercars και βίλλες.
Πέρα από το γεγονός πως βλέπουν τις γυναίκες ως gold diggers. Και πως πρέπει να τις αγοράζουν δώρα. Αυτό επηρεάζει και τα κορίτσια σιγά σιγά και αυτά επιζητούν κάτι τέτοιο.
-
@lap said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
@gv2000 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
εσύ πως το εξηγείς?
Μεγάλωσε σε λαϊκό Γυμνάσιο όπου η επικρατούσα κουλτούρα για να γίνει αποδεκτός ήταν να πηγαίνει γήπεδο και να είναι μάγκας. Όλη η τάξη του ήταν έτσι.
Τελικά πήγε σε τοπικη μεγάλης ομάδας και σταδιακά έγινε φανατικός ομάδας.
Σήμερα η κουλτούρα είναι πως θα βγάλουμε λεφτά και ας είναι με παράνομο τρόπο, με ουσίες, ενώ καμαρώνουν που παραβιάζουν όλον τον ποινικό κώδικα. Όποιος το κάνει του λένε με έμμεσο τρόπο πως θα έχει γυναίκες να χορεύουν ημίγυμνες δίπλα τους ενώ αυτοί θα ζουν σαν μεγιστάνες με supercars και βίλλες.
Πέρα από το γεγονός πως βλέπουν τις γυναίκες ως gold diggers. Και πως πρέπει να τις αγοράζουν δώρα. Αυτό επηρεάζει και τα κορίτσια σιγά σιγά και αυτά επιζητούν κάτι τέτοιο.
τι εννοείς μεγάλωσε σε λαικό Γυμνάσιο?
-
Σε λαϊκά προάστια. Ότι δεν πήγε σε καλά σχολεία κτλ
-
Eκάλη, Ψυχικό κλπ.
-
@lap said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Σε λαϊκά προάστια. Ότι δεν πήγε σε καλά σχολεία κτλ
ok, got it.
-
Αδέρφια, για μικρό 2 ετών τι προτείνετε για πρώτο ποδήλατο ισορροπίας κλπ ?
-
Τρίκυκλο; όχι; ...έχω χάσει επεισόδια; Και σε καρεκλάκι στο δικό σου ποδήλατο.
Να κάνετε βόλτες και να παίρνει μαθήματα κυκλοφορίας με το ποδήλατο.
Λίγο αργότερα 2,5 με 3 ισορροπίας 12άρι, όχι με βοηθητικές. Στα 4 παρά με 4,5 θα έχει μάθει.(ανάλογα κ το παιδί και τη συχνότητα βέβαια)Κάνοντας στο τρίκυκλο, και βλεποντας εσένα στο μεγάλο , ενώ κάνετε βόλτα μαζί, θα έχει την περιστροφική κίνηση του πεταλιού. Από το ισορροπίας, θα μάθει ισορροπία και θα ξεχάσει λίγο τα πετάλια., αλλά θα τα συνδέσει σε πολύ λίγο καιρό- ίσως εβδομάδων.
Γενικά όχι βοηθητικές ρόδες. Και ...θα έλεγα ..όχι βιασύνες. Μπορεί να μάθει και στα 2μισι με 3 τα πάντα, αλλά; το θέλουμε αυτό;; -
@antonakis said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Αδέρφια, για μικρό 2 ετών τι προτείνετε για πρώτο ποδήλατο ισορροπίας κλπ ?
Εγώ του είχα πάρει ένα απέταλο (αυτά που ονομάζουν ισορροπίας) και ήταν εξαιρετικό. Μετά έμαθε πολύ γρήγορα κανονικό ποδήλατο, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε ποτέ τις βοηθητικές. Δεν θυμάμαι την μάρκα, νομίζω scoot ή κάτι τέτοιο.
-
@renault_clio said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Να κάνετε βόλτες και να παίρνει μαθήματα κυκλοφορίας με το ποδήλατο
Να κάνει downhill τον Υμηττό χοροπηδώντας πίσω μου... Καλή ιδέα ...
Πέραν της πλάκας, με τους Έλληνες οδηγούς στη γειτονιά, δεν βγάζεις το παιδί έτσι στο δρόμο.@fanis75 said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Εγώ του είχα πάρει ένα απέταλο (αυτά που ονομάζουν ισορροπίας) και ήταν εξαιρετικό
Και εγώ έχω ακούσει αρκετά καλά.
-
Οπωσδήποτε να ξεκινήσει με κάποιο ισορροπίας.
Στον ανιψιό μου είχα πάρει όταν ήταν 3 ετών ένα υπέροχο ξύλινο από τα Lidl , σε λίγο καιρό το πήγαινε παντού σφαίρα, στα 4 πήρε ποδήλατο και σε 2-3 μήνες μετά το πήγαινε χωρίς βοηθητικές.
Εμείς πήραμε νωρίς ποδήλατα με βοηθητικές ροδες και ακόμη λίγο πριν τα πέντε δεν έχουν μάθει χωρίς βοηθητικές.
Εγώ θυμάμαι όταν είμαστε μικροί οι βοηθητικές στραβωναν σιγά σιγά και αναγκαζόμαστε να μάθουμε ισορροπία.
Αυτά έχουν καλές βοηθητικές και δεν το βλέπω να τις βγάζουν, προσπάθησα μια μέρα να τις βγάλω και να τα μάθω αλλά δεν τα κατάφερα, στην πρώτη τουμπα ζήτησαν να τις βάλω πάλι.
-
@vagkirk said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Εγώ θυμάμαι όταν είμαστε μικροί οι βοηθητικές στραβωναν σιγά σιγά και αναγκαζόμαστε να μάθουμε ισορροπία.
Εμένα μια μερα στα καλά καθούμενα μου τις έβγαλαν και μου είπαν "Αν θες να κάνεις ποδήλατο κάνε, αν όχι μη κανεις."
Ούτε ένα "Να σε βοηθήσουμε" ούτε τίποτα.
Μετά μια μέρα που κατέβαζα καντήλια, έμαθα να κάνω με τη μία μόνος μου.
Βάρβαροι με μεγάλωσαν. -
@vagkirk said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Οπωσδήποτε να ξεκινήσει με κάποιο ισορροπίας.
Στον ανιψιό μου είχα πάρει όταν ήταν 3 ετών ένα υπέροχο ξύλινο από τα Lidl , σε λίγο καιρό το πήγαινε παντού σφαίρα, στα 4 πήρε ποδήλατο και σε 2-3 μήνες μετά το πήγαινε χωρίς βοηθητικές.
Εμείς πήραμε νωρίς ποδήλατα με βοηθητικές ροδες και ακόμη λίγο πριν τα πέντε δεν έχουν μάθει χωρίς βοηθητικές.
Αυτά έχουν καλές βοηθητικές και δεν το βλέπω να τις βγάζουν, προσπάθησα μια μέρα να τις βγάλω και να τα μάθω αλλά δεν τα κατάφερα, στην πρώτη τουμπα ζήτησαν να τις βάλω πάλι.
Στράβωσε τις βοηθητικές εσύ!!! Και τις δικές σου κάποιος τις στράβωσε!
-
αν ειχα παρει στα παιδια μου balance bikes, πιστευω και εγω οτι θα ειχαν μαθει νωριτερα. Οι δικοι μου εμαθαν πρωτα με βοηθητικες και μετα τις αφαιρεσαμε και πηραν μπρος. Γυρω στα 6-7 αν θυμαμαι καλα. Δεν ηταν κατι τραγικο, αλλωστε αν μαθουν πιο αργα, καταλαβαινουν καλυτερα τι πρεπει να κανουν και εχουν καλυτερο συντονισμο κινησεων.
Εγω τους βοηθουσα κρατωντας τη σελα και τρεχοντας μαζι τους. Με 2-3 φορες στο οακα ειχαν μαθει -
@dettol said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
balance bikes
Eμεις δεν ξεραμε τι ειναι αυτο , ο μικρος εβλεπε τα μεγαλυτερα να κανουν ποδηλατο και ειχε σκυλιασει
δεν ηθελε βοηθητικες και εκανε με το μικρο ακουμπωντας τα ποδια και σπρώχνοντας. Επειδη χτυπαγε τα ποδια του στα πεταλ τα εβγαλα . Σε πεντε μερες ηταν ετοιμος τα ξαναεβαλα και αυτο ηταν .Μετα στην κορη εκανα το ιδιο και εμαθε αμεσως . Αργοτερα εμαθα οτι υπηρχαν τετοια ποδηλατακια , νομιζα οτι ηταν πατεντα δικη μας .
Βεβαια απορω γιατι δεν παιρνουν κανονικα ποδηλατακια και να τους βγαζουν απλως τα πεταλ. -
@otso said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
Βεβαια απορω γιατι δεν παιρνουν κανονικα ποδηλατακια και να τους βγαζουν απλως τα πεταλ.
9 στους 10 σήμερα δεν έχουν καν εργαλεία σπίτι... όχι να βγάλουν πετάλια.
Ενδιαφέρον. Θα κάνω μια σύγκριση σε μεγέθη/βάρη.
-
@otso said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
@dettol said in FORUM Γονεων και Κηδεμονων...:
balance bikes
Eμεις δεν ξεραμε τι ειναι αυτο , ο μικρος εβλεπε τα μεγαλυτερα να κανουν ποδηλατο και ειχε σκυλιασει
δεν ηθελε βοηθητικες και εκανε με το μικρο ακουμπωντας τα ποδια και σπρώχνοντας. Επειδη χτυπαγε τα ποδια του στα πεταλ τα εβγαλα . Σε πεντε μερες ηταν ετοιμος τα ξαναεβαλα και αυτο ηταν .Μετα στην κορη εκανα το ιδιο και εμαθε αμεσως . Αργοτερα εμαθα οτι υπηρχαν τετοια ποδηλατακια , νομιζα οτι ηταν πατεντα δικη μας .
Βεβαια απορω γιατι δεν παιρνουν κανονικα ποδηλατακια και να τους βγαζουν απλως τα πεταλ.Ναι αυτό με την αφαίρεση των πεταλ νομίζω είναι πολύ έξυπνο!
Αυτό κάνει και εδώ αυτός στο βίντεο tutorial
Youtube Video -
Έγινε και η βάφτιση της δεύτερης κόρης...
Την ημέρα της βάφτισης πήγαμε στην εκκλησία κι όση ώρα περιμέναμε έκοβε βόλτες πάνω κάτω, την κυνηγούσε η φωτογράφος, την κυνηγούσε ο κάμεραμαν, απολάμβανε κάθε δευτερόλεπτο που όλοι ασχολούνταν μαζί της.
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει το μυστήριο οπότε αναγκαστικά έπρεπε να την πάρουμε αγκαλιά. Αυτό ήταν. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τέλος του μυστηρίου ΟΥΡΛΙΑΖΕ. Ήθελε ντε και καλά να μην την έχει κανείς στην αγκαλιά της. Ήθελε μόνο να περπατάει ελεύθερη. Το αποκορύφωμα ήταν η στιγμή που πήγε ο παπάς να την βουτήξει στην κολυμπήθρα. Από τα ουρλιαχτά πρέπει να την άκουσαν 2-3 οικοδομικά τετράγωνα.
Το αποκορύφωμα όμως δεν ήταν στην εκκλησία. Ήταν στο κέντρο.
Έκανε είσοδο στην πίστα του κέντρου μέσα σε ένα ροζ ηλεκτρικό Audi R8 του οποίου το τηλεχειριστήριο κρατούσε και οδηγούσε ο υποφαινόμενος.
Καθίσαμε και το σκεφτήκαμε πολύ. Αφού οι πιθανότητες να αγοράσω ένα "γνήσιο" R8, είπαμε να κάνουμε μια υποχώρηση και να πάρουμε ένα λίιιιιιγο μικρότερο.
Για όποιον τον ενδιαφέρει η τιμή ήταν γύρω στα 140 ευρώ... -
Έγινε και η βάφτιση της δεύτερης κόρης...
Την ημέρα της βάφτισης πήγαμε στην εκκλησία κι όση ώρα περιμέναμε έκοβε βόλτες πάνω κάτω, την κυνηγούσε η φωτογράφος, την κυνηγούσε ο κάμεραμαν, απολάμβανε κάθε δευτερόλεπτο που όλοι ασχολούνταν μαζί της.
Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει το μυστήριο οπότε αναγκαστικά έπρεπε να την πάρουμε αγκαλιά. Αυτό ήταν. Από εκείνη τη στιγμή μέχρι το τέλος του μυστηρίου ΟΥΡΛΙΑΖΕ. Ήθελε ντε και καλά να μην την έχει κανείς στην αγκαλιά της. Ήθελε μόνο να περπατάει ελεύθερη. Το αποκορύφωμα ήταν η στιγμή που πήγε ο παπάς να την βουτήξει στην κολυμπήθρα. Από τα ουρλιαχτά πρέπει να την άκουσαν 2-3 οικοδομικά τετράγωνα.
Το αποκορύφωμα όμως δεν ήταν στην εκκλησία. Ήταν στο κέντρο.
Έκανε είσοδο στην πίστα του κέντρου μέσα σε ένα ροζ ηλεκτρικό Audi R8 του οποίου το τηλεχειριστήριο κρατούσε και οδηγούσε ο υποφαινόμενος.
Καθίσαμε και το σκεφτήκαμε πολύ. Αφού οι πιθανότητες να αγοράσω ένα "γνήσιο" R8, είπαμε να κάνουμε μια υποχώρηση και να πάρουμε ένα λίιιιιιγο μικρότερο.
Για όποιον τον ενδιαφέρει η τιμή ήταν γύρω στα 140 ευρώ...Να την χαίρεστε και να την καμαρώσετε όπως θέλει αυτή!
FORUM Γονεων και Κηδεμονων...