-
Καλησπέρα,
Είμαι μεταξύ της αγοράς του νέου Panda με φυσικό αεριο και του υβριδικού. Κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο εντός πόλης τα περισσότερα και εχω πρατήριο αεριου σχετικά κοντά, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το επιπλέον κόστος του μοντέλου με το φυσικό αεριο. Θα εκτιμούσα αν κάποιος με σχετική εμπερία με συμβουλευε. Ευχαριστώ.
-
Φυσικά και συμφέρει το ΦΑ από άποψη οικονομίας (απόσβεση θα κάνεις σε 2 χρόνια με αυτά τα ετήσια χιλιόμετρα) και επίσης είναι αρκετά πιο ψυχωμένος ο κινητήρας του. Το μόνο που μπορεί να σε ενοχλήσεις είναι ο τραχύς ήχος και οι κραδασμοί του δικύλινδρου.
-
@dimgeo said in FIAT FORUM:
Καλησπέρα,
Είμαι μεταξύ της αγοράς του νέου Panda με φυσικό αεριο και του υβριδικού. Κάνω περίπου 15.000 χιλιόμετρα το χρόνο εντός πόλης τα περισσότερα και εχω πρατήριο αεριου σχετικά κοντά, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει το επιπλέον κόστος του μοντέλου με το φυσικό αεριο. Θα εκτιμούσα αν κάποιος με σχετική εμπερία με συμβουλευε. Ευχαριστώ.
Εννοείται πας για Φ.Α.
Έχει κλείσει κοντά 3 χρόνια στην κατοχή μου και είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής.
Το μόνο που μπορεί να σε προβληματίσει είναι το φάσμα απόδοσης του κινητήρα, αλλά είναι μέχρι να το συνηθίσεις. Το αναφέρω γιατί έχω και ένα τούρμπο δίλιτρο αυτοκίνητο με 200 αλογα οπότε καταλαβαίνεις.
Η καλή του πλευρά είναι μεταξύ 2.5 με 3.5 Χιλ στροφές όπου κινείται αρκετά σβέλτα.
Από κατανάλωση,να υπολογίζεις γύρω στα 220 χλμ με χρήση Φ.Α. και κόστος γύρω στα 8.5 € στην βενζίνη δεν το έχω υπολογίσει. -
Αυτός ο κινητήρας είναι από τους αγαπημένους μου. Σαν μηχανή ακούγεται
-
@lap said in FIAT FORUM:
Που βαράει βαλβίδες......
-
@teo-mak said in FIAT FORUM:
@lap said in FIAT FORUM:
Ωχ.. Θα με αγχώσει αυτό, αλλά θα σκέφτομαι τα λεφτά για καύσιμα που θα γλιτώνω απο το καθημερινό Άλιμος - Ασπρόπυργος με επιστροφή και θα είναι πιο υποφερτό
Δεύτερη σκέψη: Μήπως να πάρω το Ibiza με αέριο; Έχει πολύ μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης γαμωτο, μόνο 9 λίτρα.. Δεν ξέρω.
-
@dimgeo said in FIAT FORUM:
@teo-mak said in FIAT FORUM:
@lap said in FIAT FORUM:
Ωχ.. Θα με αγχώσει αυτό, αλλά θα σκέφτομαι τα λεφτά για καύσιμα που θα γλιτώνω απο το καθημερινό Άλιμος - Ασπρόπυργος με επιστροφή και θα είναι πιο υποφερτό
Δεύτερη σκέψη: Μήπως να πάρω το Ibiza με αέριο; Έχει πολύ μικρό ρεζερβουάρ βενζίνης γαμωτο, μόνο 9 λίτρα.. Δεν ξέρω.
Δεν υπάρχει κάτι για να αγχωθεις.
Παρομοιωσα τον τρόπο λειτουργίας του μοτέρ,δεν σημαίνει ότι χτυπά βαλβίδες.
Να σημειωθεί ότι στην λειτουργία με αέριο είναι αρκετά πιο ήσυχος απ'ότι λειτουργώντας με βενζίνη.
Επίσης έχει το μεγάλο ατού του ΠΛΗΡΕΣ ντεπόζιτου βενζίνης σε σχέση με όποιο άλλο μοντέλο Φυσικού αερίου κυκλοφορεί εκεί έξω. -
@lap said in FIAT FORUM:
Σαν ξεγάνωτος ντενεκές γεμάτος με στραγάλια, ακούγεται...
-
@lap said in FIAT FORUM:
Και εμένα μου φαίνεται πολύ γουστόζικος!
-
@manast said in FIAT FORUM:
@lap said in FIAT FORUM:
Και εμένα μου φαίνεται πολύ γουστόζικος!
Ανωμαλιαρη
-
Οδηγησα προχθες το tipo cross στην βενζινοκινητή έκδοση με τον χιλιάρη κινητηρα.να πω την αλήθεια ενδιαφέρον αυτοκινητο με όλα τα σύγχρονα μπλιμπλικια που εστριβε όμορφα για τον όγκο του δεν είχε ιδιαιτερες κλίσεις παταγε καλά στον δρόμο και έχει φοβερό ατου την τιμή του. Ειδικά στο ντίζελ που έχει τον δυνατότερο κινητήρα (1600 με 130 άλογα) τα έχει όλα με 22500 κλειδι.κι όταν λέμε όλα όλα εκτός από αυτοματο κιβώτιο( δεν ρώτησα αν έχει έκδοση με αυτοματο γενικά)
Άλλες προτασεις της αγοράς ίδιο ακριβώς εξοπλισμό τον χρεώνουν 5 και 6 χιλιάρικα πανω οπότε θεωρώ πως μιλάμε για το πιο vfm αυτοκίνητο της κατηγορίας
Παίζει κι άλλος πετρελαιοκινητηρας με 95 ίππους και 1300 κυβικα
Απο χώρους στο εσωτερικό ειναι ελάχιστα μικρότερο του 2008 σε μηκος με μάλλον καλυτερο χώρο αποσκευών ενώ παιζει και ρεζέρβα. Μια τετραμελής οικογενεια όπως η δικιά μου πχ χωράει χαλαρά. Επίσης θεωρώ ότι στην θέση οδήγησης έχει πιο πολυ απλα από τα περισσότερα b suv εκτός του c3 aircross. Η εργονομια αν και απλή,βοηθητική για μενα
Τέλος αρνητικά είδα κυρίως τα πλαστικα του, π.χ η βάση του κιβωτιου κουνιοτανε όπως και του doblo της δουλειάς, δλδ πανευκολα ενώ και τα χερουλια από τις πορτες μου φάνηκαν ψευτικα. Αρνητικό είδα την μόνο μια επιλογή σε βενζινοκινητήρα ( χιλιαρης με 100 άλογα) και το 5αρι σασμάν αν και δεν μου φάνηκε άσχημο στην οδήγηση
Συμπέρασμα vfm αυτοκίνητο και σε εξοπλισμο και σε οδήγηση,με την υποσημείωση πως ο καλός κινητήρας ειναι στο ντίζελ -
Συμπαθητικό φαίνεται κι απ έξω, αλλά τα 22μισι χιλιάρικα ως "τιμή ευκαιρίας", δείχνει πως έχουν ξεφύγει οι τιμές στα αυτοκίνητα.
Κελεπούρι θα το έλεγα αν ήταν κάτω ή οριακά στο 20αρικο. -
@argosxolos said in FIAT FORUM:
Οδηγησα προχθες το tipo cross στην βενζινοκινητή έκδοση με τον χιλιάρη κινητηρα.να πω την αλήθεια ενδιαφέρον αυτοκινητο με όλα τα σύγχρονα μπλιμπλικια που εστριβε όμορφα για τον όγκο του δεν είχε ιδιαιτερες κλίσεις παταγε καλά στον δρόμο και έχει φοβερό ατου την τιμή του. Ειδικά στο ντίζελ που έχει τον δυνατότερο κινητήρα (1600 με 130 άλογα) τα έχει όλα με 22500 κλειδι.κι όταν λέμε όλα όλα εκτός από αυτοματο κιβώτιο( δεν ρώτησα αν έχει έκδοση με αυτοματο γενικά)
Άλλες προτασεις της αγοράς ίδιο ακριβώς εξοπλισμό τον χρεώνουν 5 και 6 χιλιάρικα πανω οπότε θεωρώ πως μιλάμε για το πιο vfm αυτοκίνητο της κατηγορίας
Παίζει κι άλλος πετρελαιοκινητηρας με 95 ίππους και 1300 κυβικα
Απο χώρους στο εσωτερικό ειναι ελάχιστα μικρότερο του 2008 σε μηκος με μάλλον καλυτερο χώρο αποσκευών ενώ παιζει και ρεζέρβα. Μια τετραμελής οικογενεια όπως η δικιά μου πχ χωράει χαλαρά. Επίσης θεωρώ ότι στην θέση οδήγησης έχει πιο πολυ απλα από τα περισσότερα b suv εκτός του c3 aircross. Η εργονομια αν και απλή,βοηθητική για μενα
Τέλος αρνητικά είδα κυρίως τα πλαστικα του, π.χ η βάση του κιβωτιου κουνιοτανε όπως και του doblo της δουλειάς, δλδ πανευκολα ενώ και τα χερουλια από τις πορτες μου φάνηκαν ψευτικα. Αρνητικό είδα την μόνο μια επιλογή σε βενζινοκινητήρα ( χιλιαρης με 100 άλογα) και το 5αρι σασμάν αν και δεν μου φάνηκε άσχημο στην οδήγηση
Συμπέρασμα vfm αυτοκίνητο και σε εξοπλισμο και σε οδήγηση,με την υποσημείωση πως ο καλός κινητήρας ειναι στο ντίζελΔηλαδη το πετρέλαιο και αυτόματο πάνω απο 25 χιλιάρικα για FIAT...Δεν πάμε καλά. Νομίζω ότι έχουν συνεννοηθεί ολοι να αυξήσουν τις τιμές στα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για να προμοταρουν την ηλεκτροκίνηση και μας ταΐζουν παραμύθια για δήθεν ελλείψεις λόγω κορονοιου
-
Δεν βγάζει πλέον αυτόματο πετρέλαιο η Fiat τον 1.6 ΜΤJ 130hp
-
@panormus772 said in FIAT FORUM:
Δεν βγάζει πλέον αυτόματο πετρέλαιο η Fiat τον 1.6 ΜΤJ 130hp
Ε κι αυτό το είπαμε, αν υπάρχουν αυτόματα ντίζελ, τι το θες το ηλεκτρικό...
-
Εγω δεν μπορω να μπω στο μυαλό της Fiat.
Βγαζει ποσο καιρο το panda με φυσικο αεριο.
Το tipo βγαινει σαν βενζινη- diesel ποσα χρονια
τωρα.
Τοσο δυσκολο ειναι να το βγαλουν με cng η εστω με lpg?
Τι δεν καταλαβαινω ρε παιδια?? -
Εδώ δεν το βγάζουν με τον 1.4Τ του 500αριου να έχει και γκάζι να πουλήσει περισσότερο. 100hp για οικογενειακό με πράγματα και 5αρι κιβώτιο. Εν έχει 2022 σε λίγο. Ε μααα..
-
Ποιο 500αρι βγαίνει με 1,4T ;
-
@super-t said in FIAT FORUM:
Ποιο 500αρι βγαίνει με 1,4T ;
Λάθος, 1.3Τ εννοούσα:
Η οικογένεια 500X σχεδιάστηκε για να προσφέρει ξέγνοιαστη οδήγηση, εξαιρετικές επιδόσεις και μεγαλύτερη απόδοση σε όλες τις αποδράσεις που σχεδιάζετε, χάρη στους βενζινοκινητήρες Firefly 1.0l T3 120hp MT και 1.3l T4 150hp DCT
Αλλά έστω, ας είχε το 1.0l 120hp
-
Το γράφω εδώ γιατί δε ξέρω που αλλού να το γράψω.
Έκατσα και έκανα μια ανασκόπηση στα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου ως ιδιοκτησία και κατέληξα στο ότι η Φιατ μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σαν σύνολο.
Ξεκίνησα με ένα Cinquencento '98, μετά ένα Xsara VTS 1.6 2001, συνέχεια με Clio III του 2011 και τέλος με ένα Zoe που είμαι. Βγάζοντας το τελευταίο έξω γιατί το έχω μόνο ένα 2-μηνο, από όλα τα άλλα που τα είχα μια 5-ετία στα χέρια μου, το μοναδικό που δεν γκρίνιαξε και δεν ζητησε τίποτα ήταν το Φιατάκι. Πέρα από έναν θερμοστάτη που είχε κάψει και άνοιγα καλοριφέρ Αυγουστο μήνα να πέσει η θερμοκρασία δεν είχε ζητήσει τίποτα! Και μιλάμε έκανα ως φοιτητής πάνω από 3000 χλμ το μήνα μιας και είχα αμόρε 400 χλμ μακρυά και έπρεπε κάπως να δειχτώ!Είναι η ιδέα μου ή όντως τα παλιά αυτοκίνητα με τα λιγότερα μπιχλιμπίδια ήταν μεγαλύτερης αντοχής? Πραγματικά νιώθω λίγο μπάρμπας καφενείου τωρα που το λέω αλλά ¨σαν τα παλιά τα αμάξια δεν έχει¨!
FIAT FORUM