-
Νέος τιμοκατάλογος της Fiat με το ανανεωμένο Τipo και Tipo Cross
-
Νέος τιμοκατάλογος Fiat από σήμερα:
www.fiat.gr/Fiat_pricelist_September_Site.pdf
Τσίμπησαν σχεδόν όλα από λίγο.
Τo 500 ΒEV με με τη μικρότερη αυτονομία (185km,24kwh) δεν το βλέπω πια και πλέον δεν υπάρχει τιμή εκκίνησης -με επιδότηση- κάτω από 20.000
Επίσης στο 500x νέες επιπλέον εκδόσεις red edition,dolcevita και yacht club capri (η γνωστή που παρουσιάστηκε και στην Ιταλία πριν μερικούς μήνες). Οι πρώτες δύο δεν βρήκα πουθενά τι εξοπλισμό έχουν. -
Υποτίθεται ότι η φίατ έχει το 500 ως μικρό αμάξι , δίπορτο και το πάντα ως πιο τζιποειδές , θα είναι πιο άνετο και πιο ευρύχωρο.
Ελα όμως που έχουν παραγγείλει το πάντα , με κάθισμα οδηγού που δεν ρυθμίζεται σε ύψος , με αποτέλεσμα ένας ψηλός οδηγός να μην μπορεί να μπει μέσα στο αμάξι....
Γενικά πάντως βλέπω στις εκθέσεις τα καθίσματα τα έχουν στο ψηλότερο σημείο και τα τιμόνια βγαλμένα προς τα έξω.
Σε ερώτηση γιατί γίνεται αυτό , μου είπαν ότι έχουν πολλά κοριτσάκια που έρχονται να αγοράσουν .
Αχ αυτοί οι μπαμπάδες τι κάνουν για τις κοράκλες τους...
-
Το Panda θα έπρεπε να είχε αλλάξει προ πολλού. Κυκλοφορεί από το 2013, είναι πανάκριβο και δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο σε σχεδίαση (μέσα/έξω).
-
Τι θα γίνει με αυτό; Θα βγει ποτέ το νέο πάντα;
-
Ο χρόνος ζωής ενός μοντέλου είναι συνήθως τα 8-10 έτη με ένα facelift στον 4ο-5ο χρόνο. Οπότε δεν έχει αργήσει ο αντικαταστάτης, αλλά όπου να 'ναι, πρέπει να βγει.
-
Το δικό μου παρουσιάστηκε το 2013, βγήκε ένα facelift το 2017 και 2020 τέλος, βγήκε το καινούριο. 7 χρόνια παρουσία, καλά είναι. Μετά αρχίζει και κουράζει.
Το Παντάκι θα πάει για 10ετία; Για να δούμε.
Και το Panda II πάντως μία δεκαετία παρέμεινε (2003-2013), με ένα μικρό φρεσκάρισμα του 2011 που μάλλον πέρασε απαρατήρητο.
-
@realzeus said in FIAT FORUM:
Ο χρόνος ζωής ενός μοντέλου είναι συνήθως τα 8-10 έτη με ένα facelift στον 4ο-5ο χρόνο. Οπότε δεν έχει αργήσει ο αντικαταστάτης, αλλά όπου να 'ναι, πρέπει να βγει.
Νομίζω ότι τα μοντέλα που παραμένουν 8ετια και 10ετια στην αγορά είναι ελάχιστα, με εξαίρεση κάποιους Ιταλούς δεινοσαύρους τυπου τζιουλιετα, πάντα, πουντο κ.α.
Νομίζω το σύνηθες είναι να παραμένουν 6ετια με ένα fl στην 3ετια. -
@georgemit said in FIAT FORUM:
Νομίζω ότι τα μοντέλα που παραμένουν 8ετια και 10ετια στην αγορά είναι ελάχιστα, με εξαίρεση κάποιους Ιταλούς δεινοσαύρους τυπου τζιουλιετα, πάντα, πουντο κ.α.
Νομίζω το σύνηθες είναι να παραμένουν 6ετια με ένα fl στην 3ετια.Λάθος κάνεις, δες τα μοντέλα της αγοράς.
-
Νομίζω το σύνηθες είναι να παραμένουν 6ετια με ένα fl στην 3ετια.Λάθος κάνεις, δες τα μοντέλα της αγοράς.
Εσύ κάνεις λάθος, δες τα εσύ.
-
Μάθε λίγο από αυτοκίνητα, σιγά μην αλλάζουν και στο εξάμηνο. Και μαζέψου όταν δεν ξέρεις μερικά πράγματα... Βάζω απλά τα πιο σημαντικά της συγκεκριμένης κατηγορίας:
- Hyundai i10: 9 χρόνια https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i10
Fiat Panda Mk3: 9 χρόνια. https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Panda
Toyota Aygo: 9 χρόνια: https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Aygo
-
Στην Ευρώπη όντως αλλάζουν στην εξαετία-εφταετια τα μοντέλα διότι ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος. Το γεγονός όμως ότι μένουν στην παραγωγή κάποια μοντέλα και φαίνονται πολλά τα έτη της κάθε γενιας συμβαίνει διότι αυτά πωλούνται ταυτόχρονα με την επόμενη γενιά αλλά σε χώρες του τρίτου κόσμου, σπανίως στην Ευρώπη όπως το παράδειγμα του 206+ με το 207.
Το ίδιο συμβαίνει και στα psa, και στα dacia και στα suzuki και στα hyundai κτλ.
Για παράδειγμα σε εμάς έχει έρθει το νέο sandero ενώ σε άλλες χώρες ακόμα πωλείται το παλαιό στο δευτερο-τριτο facelift του. Ενώ σε λίγο καιρό θα αλλάξει το duster σε εμάς, ακόμα σε κάποιες χώρες πωλείται το πρώτο duster!!!!
Τεσπα, έχει πολύ ενδιαφέρον το panda. Ανυπομονώ να δω το νέο -
Θα επαναφέρω το θέμα στη FIAT. Νομίζω ότι η έλλειψη μοντέλων προκαλεί και αυτή την κατάσταση με το Panda.
Κάποτε η FIAT είχε μία πλήρη γκάμα μοντέλων οπότε υπήρχε μεγαλύτερη κινητικότητα στις ανανεώσεις των μοντέλων.
Τώρα έχει ένα 500, ένα Tipo και ένα Panda και από αυτά μόνο το Tipo ας πούμε είναι "φρέσκο". Αν και αυτό πάλι το παλιό είναι, αλλά ανανεωμένο.
Θεωρητικά δεν θα έπρεπε να δούμε νέα μοντέλα τώρα που είναι στο νέο group;
-
Η fiat είναι η τελευταία ελπίδα του Έλληνα για ένα καλό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
Ειδάλλως έμεινε μόνο η daciaκαι σε κάποια φθηνά μοντέλα η citrpen.
Η fiat είχε τσακπινια, ομορφιά σπορτίφ οδήγηση, και υπερπλουσιο εξοπλισμό.Μακάρι οποίο καινούργιο μοντέλο βγάλει να το φέρει με υγραέριο ώστε να ανταγωνιστεί τη dacia.
Για παράδειγμα ένα νέο punto θα ήταν ο ορισμός του ελληνικού αυτοκινήτου μαζί με το sandero. Αλλά έτσι όπως το πάει η fiat, όλοι μας, πουν'το λέμε.Ειδάλλως οποίος θελει καλό και φθηνό αυτοκίνητο υπάρχει η hyundai,kia,suzuki, αλλά τους λείπει ο ευρωπαϊκός αέρας και η φινέτσα.
-
@storm said in FIAT FORUM:
Τώρα έχει ένα 500, ένα Tipo και ένα Panda και από αυτά μόνο το Tipo ας πούμε είναι "φρέσκο". Αν και αυτό πάλι το παλιό είναι, αλλά ανανεωμένο.
Και αν το καλοσκεφτείς στο fl του Tipo έβαλε μικρότερο κινητήρα και ανέβασε την τιμή 1-2 χιλιάρικα. Ίσως το πιο αποτυχημένο fl που έχουν κάνει.
-
Ολοκαίνουργιο μοντέλο παρουσίασε η εταιρεία, είναι το ηλεκτροκίνητο 500αρακι, το οποίο δεν είναι φλ του υπάρχοντος και από ότι διαβάζω , γιατί στα της ηλεκτροκίνησης δεν έχω άποψη, είναι κορυφαίο στην κατηγορία του και σε λογική τιμή.
Τώρα στα συμβατικά, υποθέτω ότι πέσαμε στην αναπροσαρμογή με τις εξελίξεις της συνεργασίας με το PSA, υποθέτω κάτι θα κάνουν, πόσο να στηρίζονται μόνο στη jeep για κερδοφορία. -
@civil357 said in FIAT FORUM:
Ολοκαίνουργιο μοντέλο παρουσίασε η εταιρεία, είναι το ηλεκτροκίνητο 500αρακι, το οποίο δεν είναι φλ του υπάρχοντος και από ότι διαβάζω , γιατί στα της ηλεκτροκίνησης δεν έχω άποψη, είναι κορυφαίο στην κατηγορία του και σε λογική τιμή.
Τώρα στα συμβατικά, υποθέτω ότι πέσαμε στην αναπροσαρμογή με τις εξελίξεις της συνεργασίας με το PSA, υποθέτω κάτι θα κάνουν, πόσο να στηρίζονται μόνο στη jeep για κερδοφορία.Είχε μια λογική τιμή (κάτω από 20.000€ με επιδότηση),με τη μικρή μπαταρία,αυτονομία 185χλμ. Και πάλι δεν το έλεγες φθηνό,όμως αν συγκρίνεις οτι τα νέα σουπερμίνι αγγίζουν 18.000-19.000, για ΕV καλά ήταν.
Πλεον το κόψανε απ'τον τιμοκατάλογο κι έρχεται μόνο με την αυξημένη αυτονομία,αλλά πάει γύρω στα 23-24.000 με επιδότηση. -
Μάθε λίγο από αυτοκίνητα, σιγά μην αλλάζουν και στο εξάμηνο. Και μαζέψου όταν δεν ξέρεις μερικά πράγματα... Βάζω απλά τα πιο σημαντικά της συγκεκριμένης κατηγορίας:
Fiat Panda Mk3: 9 χρόνια. https://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_Panda
Toyota Aygo: 9 χρόνια: https://en.wikipedia.org/wiki/Toyota_Aygo
Μάθε μπαλίτσα, έκανες έρευνα και βρήκες ό,τι σε συνέφερε. Μην είσαι απόλυτος όταν δε γνωρίζεις κάτι. Αν παραδεχτείς ότι δε γνωρίζεις ο αλλος το εκτιμά.
Με κάλυψε ο lap. Έχω άπειρα παραδείγματα να σου παραθέσω αλλά βαριέμαι. - Hyundai i10: 9 χρόνια https://en.wikipedia.org/wiki/Hyundai_i10
-
Η ουσία είναι ότι ο μέσος όρος της αλλαγής μοντέλου είναι περί τα 6-7 χρόνια. Υπάρχουν και πιο σύντομες αλλά και πιο αργές αλλαγές, αλλά δεν είναι το σύνηθες.
-
@lap said in FIAT FORUM:
Η fiat είναι η τελευταία ελπίδα του Έλληνα για ένα καλό ευρωπαϊκό αυτοκίνητο.
Ειδάλλως έμεινε μόνο η daciaκαι σε κάποια φθηνά μοντέλα η citrpen.
Η fiat είχε τσακπινια, ομορφιά σπορτίφ οδήγηση, και υπερπλουσιο εξοπλισμό.Μακάρι οποίο καινούργιο μοντέλο βγάλει να το φέρει με υγραέριο ώστε να ανταγωνιστεί τη dacia.
Για παράδειγμα ένα νέο punto θα ήταν ο ορισμός του ελληνικού αυτοκινήτου μαζί με το sandero. Αλλά έτσι όπως το πάει η fiat, όλοι μας, πουν'το λέμε.Ειδάλλως οποίος θελει καλό και φθηνό αυτοκίνητο υπάρχει η hyundai,kia,suzuki, αλλά τους λείπει ο ευρωπαϊκός αέρας και η φινέτσα.
Πολύ σωστό, αλλά μην τρέφεις και πολλές ελπίδες για πραγματική "αναβίωση".
Προφανώς θα αλλάξουν λίγο τις γωνίες και την ποιότητα εσωτερικού και θα πουλήσουν ένα λίγο φθηνότερο 208/Corsa ως Punto.
Απλά θα είναι φθηνότερο.
Μακάρι, αλλά άλλο αέριο PSA δεν βγάζουν, οπότε δύσκολο να κάτσουν να το αναπτύξουν τώρα...
FIAT FORUM