-
Γιατί φαίνεται να έβγαλε καλό κέρδος και από τα ανταλλακτικά το συνεργείο.
-
Ποσο παραπανω απο οσο τα χρεωνει η αντιπροσωπεια να τα εβαλε? Και για αντιπροσωπεία, παλι πανακριβα ειναι. Φιλτρο αερα 40 €? Λαδιου 32 € ? Μιλαμε για fiat 500, οχι mercedes amg
-
313 Ευρώ τα ανταλλακτικά και 126 Ευρώ η εργασία, για ένα απλό σέρβις σε ένα δικύλινδρο μοτέρ βενζίνης!
Ληστεία μετά φόνου... και βγήκε το (γενναίο) μεροκάματο!
-
Συγνώμη, να ρωτήσω κι εγώ κάτι. Πήγες και ζήτησες να σου κάνουν αυτές τις εργασίες ή πήγες και είπες κάντε μου ότι προβλέπεται για το σέρβις των Χ χιλιομέτρων?
Αν είναι το δεύτερο πήγαινες γυρεύοντας. Ρώτησες τι εργασίες χρειάζονται? Ρώτησες το κόστος αυτών? Και αν ναι, όταν σου είπαν το κόστος γιατί δεν σηκώθηκες να φύγεις?
Σε κανένα συνεργείο εξουσιοδοτημένο ή μη από οποιαδήποτε μάρκα δεν θα σου τη χάριζαν.
-
Μετά τα 32 για φίλτρο λαδιού δεν διάβασα τα υπόλοιπα. Δεν μιλάμε για κλεψιά αλλά για αλητεία
-
H ιστορία του κινητήρα FIRE από το 1985 έως σήμερα (που σταματά πλέον η παραγωγή του μετά από 23.233.856 πωλήσεις και αντικαθίσταται πλέον από τον FireFly) = η ιστορία της FIAT και του gruppo τα τελευταία 35 χρόνια
Υ.Γ. Ίσως τα περισσότερα αυτοκίνητα που έχω οδηγήσει στη μέχρι τώρα ζωή μου ήταν με αυτό τον κινητήρα.Ξεκινώντας από μεταχειρ. Uno 45s το 1994 και φτάνοντας για τελευταία φορά πριν 3μησι χρόνια στην τελευταία γενιά Punto 1.4 multiair 100hp (της αδερφής μου.)
-
Τα uno ενώ ήταν κάπως ψεύτικα, εν τέλη ήταν καταπληκτικά. Ακόμα θυμάμαι που οδήγησα πολλές φορές ένα τέτοιο.
Γενικά τα fiat ήταν πολύ ερωτευσιμα ακόμα και τα ελλστωματα τους, είχαν και φοβερά φρένα και αίσθηση στο πενταλ του φρένου. Τα παλιά γαλλικά και εκεί ηταν μετριοτατα
Είχαν κάτι αλλά δεν μπορώ να βρω τι;
Θεωρώ πως είναι μέγα χαρακτηριστικό...το να μπορείς κάτι που έχει ελλατωματα να το κάνεις ενδιαφέρον.
Η fiat για εμάς τους Μεσογειακους λαούς είναι απαραίτητο να υπάρχει και να ξανανιώσει.
Ταιριαζει στην ιδιοσυγκρασια μας
-
Χαιρετώ την ομάδα. Δεν μου αρέσει να κακολογώ. Απλά θα καταγράψω τις τιμές και τα συμπεράσματα δικά σας. Συνεργείο μη εξουσιοδοτημένο Fiat στον Αγ. Δημήτριο για Fiat 500 Twinair 105hp.
ΛΑΔΙΑ SELENIA 61,80€
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΓΝΗΣΙΟ 32,21€
ΤΣΙΜΟΥΧΑ 3,36€
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ ΓΝΗΣΙΟ 39,82€
ΜΠΟΥΖΙ ΓΝΗΣΙΑ 2 68,44€
ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΒΑΛΒΟΛΙΝΗ 35,22€
ΦΙΛΤΡΟ ΓΥΡΗΣ ΓΝΗΣΙΟ 36,84€
ΙΜΑΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΟ ΓΝΗΣΙΟ 24,38€
ΣΠΡΕΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΕΒΑΠΟΡΕΤΑΣ 10,66€ΕΡΓΑΣΙΕΣ
ΑΛΛΑΓΗ ΛΑΔΙΑ-ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ 16€
ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΟΣ 11€
ΑΛΛΑΓΗ ΜΠΟΥΖΙ 16€
ΑΛΛΑΓΗ ΒΑΛΒΟΛΙΝΕΣ 16€
ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΤΡΟ ΓΥΡΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΕΒΑΠΟΡΕΤΑΣ 17€
ΑΛΛΑΓΗ ΛΟΥΡΙ ΔΥΝΑΜΟ 25€
ΤΕΣΤΕΡ-ΕΠΑΝΑΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ+ΛΙΠΑΝΣΗ ΘΥΡΩΝ -ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ-ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ -ΕΛΕΓΧΟΣ ΦΩΤΩΝ 25€Τέτοια κεφαλιά ούτε ο Σαρακάκης.
-
Καλησπέρα σας!
με τη σύζυγο σκεφτόμαστε για μτχ φιατ 500 βενζίνης σαν 2ο αμαξι κυρίως για μέσα πόλη. Απ' όσους ρώτησα, κάποιοι επιμένουν με τη λέξη: ΜΑΚΡΥΑ!!!! άλλοι μου λενε παρτο δεν βγάζει τίποτα...
άντε βγάλε άκρη τώρα...
Κάποιος κάτοχος να μας πει?
-
Ο 1.2 fire αν και παλιάς τεχνολογίας είναι αλεξίσφαιρος, για τον twinair 0.9 έχουν αναφερθεί κάποια προβλήματα αλλά όχι κάτι αποτρεπτικό για την αγορά του. Καλό είναι όποιο αμάξι βρεις να το ελέγξεις καλά σε έναν μηχανικό που γνωρίζει αυτούς τους κινητήρες, καθώς είναι πολύ σημαντικό να έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια την τακτική τους συντήρηση με αναλώσιμα στις προδιαγραφές του εργοστασίου.
-
Βασίζεται στο Panda, από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα πόλης. Γενικά μην ρωτάς μπαρμπάδες για αυτοκίνητα...
-
Βασικά έχω τρεις γνωστούς που το έχουν και οι τρεις πάνω από 100.000 χιλιόμετρα.όλοι είναι τρισευτυχισμένη αυτός ο ένας που όποιος έχει το diesel έχει αλλάξει συμπλέκτη μόνο.γενικά τα τελευταία χρόνια όσοι έχουν ιταλικό δεν μου έχουν πει για σοβαρά ή επαναλαμβανόμενα προβλήματα είναι πάρα πολύ ευχαριστημένοι από άποψη αξιοπιστίας για αυτό έκανα και εγώ την κίνηση και πήρα fiat.
-
Τα Ιταλικά ήταν πάντα πάρα πολύ αξιόπιστα στα μηχανικά μέρη. Εκεί που έπασχαν ήταν στα ηλεκτρικά (όχι βέβαια τόσο πολύ όσα τα αγγλικά και γαλλικά) και στην αντισκωριακή προστασία. Σήμερα το μόνο πρόβλημα που έχουν είναι τα ακριβά ανταλλακτικά των Alfa Romeo. Τα Fiat είναι απροβλημάτιστα.
-
Facelift Fiat Tipo και λανσάρισμα και του Tipo Cross (συνολικά 7 εκ. ψηλότερο από το απλό Τipo και 4εκ. αύξηση της απόστασης από το έδαφος).Μοιάζει πολύ με το Focus Active.
Αλλάζει -ελαφρώς- εξωτερικά κι εσωτερικά.Mε Full Led,ψηφιακό καντράν κι όλα τα ADAS. Nέοι κινητήρες βενζίνης 1.000 firefly με 19kgr ροπή και ~100hp ? (έτσι λέει,αν και στο 500x ο ίδιος κινητήρας δίνει 120hp,μάλλον κάνει λάθος) και νέοι diesel 1.600 σε δύο εκδοχές με 95hp ή 130hp (καταργείται ο 120hp).
-
7 εκατοστά ψηλότερο;!;! Σίγουρα μιλάει για εκατοστά; Είναι πάρα πολύ
-
7 εκατοστά ψηλότερο;!;! Σίγουρα μιλάει για εκατοστά; Είναι πάρα πολύ
Ναι,συνολικά 7εκ. ψηλότερο.
4εκ. απόσταση από το έδαφος, οπότε τα υπόλοιπα 3εκ. λογικά είναι από το πάτωμα ως την οροφή.
-
Αν η απόσταση ήταν 12-13 εκ. όπως τα περισσότερα, θα πάει στα ~20 εκ. που είναι ότι πρέπει για cross αυτοκίνητο.
Πολύ φοβάμαι όμως πως θα το δούμε μόνο στο photoshop αυτό το Tipo Cross το οποίο το είχαμε ξανασυζητήσει πριν μήνες.
Αν τελικά το παράγουν και το φέρουν κι εδώ θα είναι ταμάμ για τις Ελληνικές συνθήκες και τις άλλες μεσογειακές χώρες, έχοντας δεδομένους πολύ καλούς χώρους, ικανοποιητική εμφάνιση και χαμηλό κόστος.
-
An τα 4cm είναι η αυξηση του υψους απο το έδαφος ,όπως και να το έχουν πετύχει πχ πιο ψηλά λάστιχα ή /και αλλαγές στην ανάρτηση τα υπόλοιπα 3 cm παίζει να είναι απο τι ράγες στην οροφή...
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα δουμε βέβαια μηπως μας παιρνει να στριμωχτούμε λιγο παραπάνω για να πάρουμε το καινουριο ήπια υβριδικό 1000αρι 70 hp. Απο 12200 ξεκινάει αλλά είναι η έκδοση με τάσια...
Η αμέσως παραπάνω με ζάντες αλουμινίου 15'' και 7'' οθόνη, πάει στα 12800. Υπόψην, το νεο 1000αρι, δεν πληρωνει (προς το παρόν) τέλη κυκλοφορίας, 89gr ρύποι.
-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Θα δουμε βέβαια μηπως μας παιρνει να στριμωχτούμε λιγο παραπάνω για να πάρουμε το καινουριο ήπια υβριδικό 1000αρι 70 hp. Απο 12200 ξεκινάει αλλά είναι η έκδοση με τάσια...
Η αμέσως παραπάνω με ζάντες αλουμινίου 15'' και 7'' οθόνη, πάει στα 12800. Υπόψην, το νεο 1000αρι, δεν πληρωνει (προς το παρόν) τέλη κυκλοφορίας, 89gr ρύποι.
Επειδή γράφεις Thessalos, αν είσαι Βόλο ή Λάρισα ή έστω Τρίκαλα, για περιοχή Καρδίτσας ίσως να μη βολέψει λόγω απουσίας πρατηρίου CNG (υπάρχει σε Βόλο Λάρισα και Τρίκαλα κάποιες ώρες), θα έπρεπε να δείτε και το Panda CNG (φυσικό αέριο). Θα κοστίσει τα ίδια χρήματα (ή οριακά λιγότερα ανάλογα την έκδοση), είναι ευρύχωρο και ψηλό πολύ βολικό για την πόλη αλλά και ταξιδάκια, π.χ. Θεσσαλονίκη φτάνεις άνετα, όμως θα έχετε τεράστια οικονομία καυσίμου λόγω Φυσικού Αερίου, περίπου 8€ για 250 χιλιόμετρα απ' όσο θυμάμαι, ενώ μπορείς να το δουλεύεις και σαν βενζινοκίνητο κανονικά με 35λτ ρεζερβουάρ.
FIAT FORUM