-
Και εγώ την ίδια άποψη έχω.
Ένα Panda μεταχειρισμένο του 2011 πήρα και το κακόμοιρο δεν έκανε ούτε κιχ. Κανένα πρόβλημα, παρόλο που το είχα σκίσει.
Νομίζω ότι όσο ποιο απλό είναι ένα αυτοκίνητο και λιγότερο φορτωμένο με ηλεκτρικά/ηλεκτρονικά τόσο ποιο απροβλημάτιστο είναι.
Τώρα σκας 20 χιλιάρικα και ξαφνικά οι καθαριστήρες δουλεύουν μόνοι τους άνευ λόγου και αιτίας. Άντε να βγάλεις άκρη.
-
@tsek said in FIAT FORUM:
Το γράφω εδώ γιατί δε ξέρω που αλλού να το γράψω.
Έκατσα και έκανα μια ανασκόπηση στα αυτοκίνητα που έχουν περάσει από τα χέρια μου ως ιδιοκτησία και κατέληξα στο ότι η Φιατ μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σαν σύνολο.
Ξεκίνησα με ένα Cinquencento '98, μετά ένα Xsara VTS 1.6 2001, συνέχεια με Clio III του 2011 και τέλος με ένα Zoe που είμαι. Βγάζοντας το τελευταίο έξω γιατί το έχω μόνο ένα 2-μηνο, από όλα τα άλλα που τα είχα μια 5-ετία στα χέρια μου, το μοναδικό που δεν γκρίνιαξε και δεν ζητησε τίποτα ήταν το Φιατάκι. Πέρα από έναν θερμοστάτη που είχε κάψει και άνοιγα καλοριφέρ Αυγουστο μήνα να πέσει η θερμοκρασία δεν είχε ζητήσει τίποτα! Και μιλάμε έκανα ως φοιτητής πάνω από 3000 χλμ το μήνα μιας και είχα αμόρε 400 χλμ μακρυά και έπρεπε κάπως να δειχτώ!Είναι η ιδέα μου ή όντως τα παλιά αυτοκίνητα με τα λιγότερα μπιχλιμπίδια ήταν μεγαλύτερης αντοχής? Πραγματικά νιώθω λίγο μπάρμπας καφενείου τωρα που το λέω αλλά ¨σαν τα παλιά τα αμάξια δεν έχει¨!
Για αυτό το θέμα υπάρχουν πολλές "διεξοδικές" αναλύσεις από τον συμφορουμίτη ΠΕΤΑ.
Όμως από τότε που άλλαξε μορφή το φόρουμ δεν έχει γράψει τίποτα...
Αν διαβάζει, μας λείπει!
-
-
@izz said in FIAT FORUM:
Καίνε λιγότερο και από diesel !!!! λέει με έμφαση το Autoτριτη.
Ένας από τους κινητήρες που ανακοινώθηκε με την Tonale προχθές.
Ενδιαφέρον. Θα βοηθήσει πολύ την εμπορικότητα των Tipo/500x
Δεν τους παίρνει και η PSA να βάλει στα δικά της που δεν έχει mild hybrid; -
Στην Ιταλία από 29.400-31.100ευρώ το 500x με τον e-hybrid 1.5
-
@panormus772 said in FIAT FORUM:
Στην Ιταλία από 29.400-31.100ευρώ το 500x με τον e-hybrid 1.5
Πιο φτηνό λογικά εδώ, όταν το αντίστοιχο Renegade εχει 25.800€ και έχει και μια μικρή προωθητική έκπτωση.
-
Nέες (χαμηλότερες) τιμές στην Ιταλία για το e-hybrid 500x, από 24.975-26.590
https://www.fiat.it/car-configurator/500x/#/version?adobe_mc_ref=
-
Εχω ενα φιατ παντα του 2005 πετρελαίο δεν παιρνει μπροστα και βγαζει μήνυμα ads failure τη μπορει να ειναι
-
Nέος τιμοκατάλογος Μαρτίου με τα υβριδικά 500x και Tipo
https://www.fiat.gr/content/dam/fiat/gr/pricelist/march/fiat-pricelist-march-22.pdf
-
Tipo cross 1.6 mtj στα 21.400 το λες και κελεπούρι τη σήμερον ημέρα.
-
@panormus772 said in FIAT FORUM:
Nέος τιμοκατάλογος Μαρτίου με τα υβριδικά 500x και Tipo
https://www.fiat.gr/content/dam/fiat/gr/pricelist/march/fiat-pricelist-march-22.pdf
Οι τιμές του ηλεκτρικού 500 είναι εκτός πραγματικότητας τελείως...σαν την Χόντα ένα πράγμα!! Στην αρχή έλεγαν για €20.000...αχαχα!
-
Το Panda CNG με 70 ίππους πλέον ,15,5 χιλιάδες......
Και εγώ το πήρα με 80 ίππους 12800 με έξτρα πραγματακια. -
@teo-mak said in FIAT FORUM:
Το Panda CNG με 70 ίππους πλέον ,15,5 χιλιάδες......
Και εγώ το πήρα με 80 ίππους 12800 με έξτρα πραγματακια.3000 plus χωρίς καμία αναβάθμιση (πλην μιας οθόνης) με 4 αερόσακους, χωρίς αυτόματο φρενάρισμα, χωρίς ρυθμιζόμενο κάθισμα οδηγού καθ' ύψος, χειροκίνητους καθρέπτρες, το λες και κοροϊδία! Με λιγότερα χρήματα παίρνεις το κλάσεις ανώτερο (αλλά μεγαλύτερο) dacia sandero lpg
(κάτοχος PANDA '07)
-
Τρέχει καλή προωθητική ενέργεια για το Panda City Cross και Panda Cross με τον υβριδικό 1000άρι κινητήρα μέχρι τέλος Απριλίου.
Panda City Cross με 14728e
Panda Cross με 15978e
Και τα δύο με πλούσιο εξοπλισμό.Για να τρέχει η προσφορά πιθανά να υπάρχουν και διαθέσιμα αυτοκίνητα.
-
Τι διάολο, ζήλεψαν τον άλλο τον κουβά το Aygo και είπαν να το κάνουν παράλογα ακριβό?
-
Το θεωρείς ακριβό;
Έχω μπερδευτεί με τις τιμές των αυτοκινήτων και δεν ξέρω ποια τι είναι φτηνό και τι είναι ακριβό. -
@storm said in FIAT FORUM:
Το θεωρείς ακριβό;
Έχω μπερδευτεί με τις τιμές των αυτοκινήτων και δεν ξέρω ποια τι είναι φτηνό και τι είναι ακριβό.Όλα είναι ακριβά!
-
Δεν μου φαίνεται και πολύ ακριβό το Panda Cross σε αυτές τις τιμές. Το απλό City Life που είναι και γυμνό από εξοπλισμό έχει 13.228e.
Πάντως και το Jimny που είναι ο "αντίπαλός του" παίζει σε λίγο ποιο ανεβασμένες τιμές. Αλλά το Ignis από πίσω δεν βλέπεται. Μαύρο χάλι.
Αυτή την κατηγορία πολύ μικρών SUV/Crossover την γουστάρω πολύ.
-
Εγω παλι οχι. Γιατι τα περισσοτερα δε βλεπονται.
-
Τι γνώμη έχετε για το νέο 48v της φιατ; Αναφέρει ότι είναι το μόνο που μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά έστω για για 3χλμ και έστω με χαμηλές ταχύτητες. Το σύνολο το βάζει στα 500Χ και στο tipo και το συνδυάζει με 7αρι διπλού συμπλέκτη και με αρκετά
σβελτες επιδόσεις και καταναλώσεις επιπεδου ντίζελ.
Φυσικά και οι τιμές έχουν ξεφύγει για φιατ το κρος τιπο βγαίνει πια ως αυτόματο mhev 26500! Το fr mhev 1.5 150 dsg leon βγαίνει 26890!
Βέβαια το mhev της φιατ δείχνει πιο ενεργό στα χαρτιά και ίσως προσφέρει περισσότερα στην οικονομία από τα υπόλοιπα μικρουβριδικα.
Αλλά σε εμφάνιση και απτή ποιότητα εσωτερικού υστερεί του περισσότερου ανταγωνισμού.
Αυτό το αυτόματο τι λέει ξηρού ή υγρού τύπου είναι; Πρόκειται για νέο κιβώτιο ή το έχει ήδη εφαρμόσει;
Εντομεταξυ δοκιμές βρίσκεις μόνο στα τούρκικα για την ώρα που προφανώς παράγεται.
https://www.google.com/amp/s/www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/nea-500x-kai-tipo-hybrid-exilektrismos-sto-100-gia-ti-gkama-tis-fiat/amp/
FIAT FORUM