-
Μια και μιλάμε για οικοδομή, λέμε και για τα τσιμενταδικα; Αυτά που χάρισε ο Μητσοτάκης σε ξένους;
Για τους μισθούς έχεις δίκιο.
Τα 4-6 χιλιάρικα είναι καθαρά, για ένα ζευγάρι Ελλήνων μεταναστών, ας πούμε έναν οδηγό και μια καθαρίστρια έως έναν ηλεκτρολόγο και μια νοσοκόμα, Ευρώπη.
Μισθός που αφορά στο 80% των μεταναστών εκεί.Τα 3000 χιλιάρικα καθαρά αφορούν πλέον στην Ελλάδα, σε αντίστοιχο ζευγάρι "Στελεχών" επιχειρήσεων, που παίρνουν ένα τριχιλιαρο ο καθένας μικτά στην Ελλάδα. Μισθός που αφορά σε λιγότερο από το 20% Ελλήνων.
Αν συγκρίνουμε 2 υπαλληλικα στελέχη με σπουδές έξω ή πούμε πόσα βγάζουν 2 εργάτες στην Ελλάδα, θα γελάσει ο κάθε πικραμένος, αλλά οι εδώ θα πικραθουν κι αλλο...
-
Πάντως σήμερα ήρθε ο ψυκτικός, είναι μέχρι τις 11 το βράδυ για τοποθετήσεις και για φίλο που ρώτησε, του είπε σε 18 μέρες το νωρίτερο.
Α και τα τσιμεντάδικα που έδωσε ο Μητσοτάκης πατέρας, έκλεισαν εδώ και χρόνια...
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Πάντως σήμερα ήρθε ο ψυκτικός, είναι μέχρι τις 11 το βράδυ για τοποθετήσεις και για φίλο που ρώτησε, του είπε σε 18 μέρες το νωρίτερο.
Α και τα τσιμεντάδικα που έδωσε ο Μητσοτάκης πατέρας, έκλεισαν εδώ και χρόνια...
Ο ψυκτικός είναι στη high season, όπως και η νυχουδες (χέρια πόδια λεφτά x2).
-
@johnny-0 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το ξέρω, το έγραψα επειδή με έψεξαν που δέχτηκα να έλθει Κυριακή για δουλειά.
-
Και δεν γράφει ο Γάτος...
Φαντάσου τι θα είχες ακούσει
-
Πάντως έχοντας πλέον δουλέψει μια δεκαετία έξω και γυρνώντας Ελλάδα σε 2 εταιριές έχω να καταθέσω το εξής.
Βασικά αν είστε έξω μην γυρίσετε. Αφού βγήκατε καθίστε. Είστε πλεόν, καλώς ή κακώς, ανίκανοι να εργαστείτε κάτω από Ελληνες αφεντικά. Ανίκανοι με τον ίδιο τρόπο που αν ενηλικιωθήκατε κάποτε είστε ανίκανοι πια να ανέχεστε ένα σωρο αηδίες που τις ανεχόσασταν απλά και μόνο επειδή you didn't know better.
Αυτά. Καθίστε στ αυγά σας και αν δεν σας αρέσει η χώρα που είστε πάτε σε κάποια άλλη. Πάντως μην γυρίσετε για δουλειά.
-
@antoniokon said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Και δεν γράφει ο Γάτος...
Φαντάσου τι θα είχες ακούσει
Ο Γάτος πού είναι χαμένος πλακα πλακα; Καιρό έχω να δω κάτι απ αυτόν.
-
@williamg said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν μπαίνει λέμε....κάνει αποχή, έχει 2 εβδομάδες να μπει φόρουμ. Και δεν τον βλέπω να επανέρχεται σύντομα - εαν επανέλθει.
-
Βάζελοι, τον ταράξατε.
-
@fanis75 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δεν μπαίνει λέμε....κάνει αποχή, έχει 2 εβδομάδες να μπει φόρουμ. Και δεν τον βλέπω να επανέρχεται σύντομα - εαν επανέλθει.
Από φόρουμ κλπ ιντερνετικα βαρας μια πιστολια και φευγεις. Να ταν ετσι ευκολο και στην πραγματικη ζωη.
-
Από φόρουμ κλπ ιντερνετικα βαρας μια πιστολια και φευγεις. Να ταν ετσι ευκολο και στην πραγματικη ζωη.
και στην πραγματικη ζωη μπορεις να το κανεις
ας πουμε 3 δυνατοτητες .
α) τραβας μια πραγματικη πιστολια σε ενα καθικι (εμφανιζονται αρκετα κατα την προεκλογικη περιοδο) και πας διακοπες με εξοδα του κρατους ως επι το πλειστον επαρχια
β) πας μια βολτα στο αγιο ορος και δεν ξαναγυρνας , ειδοποιεις την αστυνομια να μην βγαλουν silver alert
επαοριστον διακοπες σε μοναστηρι η αν δεν τους πας τους ρασοφορους και την ιεραρχεια , αναρχοαυτονομος σε μια καλυβα στην παραλια και ψαρεμα ολη μερα η αν θες να βγαλεις και χρημα σκας και μερικα φραγκα στους πρακτορες του πουτιν και διαδίδουν οτι εισαι αγιος , απο κει και περα skai is the limit.
γ) one way ticket για Ουρουγουαη , το παιζεις προπονητης ποδοσφαιρου. -
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
α) τραβας μια πραγματικη πιστολια σε ενα καθικι (εμφανιζονται αρκετα κατα την προεκλογικη περιοδο) και πας διακοπες με εξοδα του κρατους ως επι το πλειστον επαρχια
β) πας μια βολτα στο αγιο ορος και δεν ξαναγυρνας , ειδοποιεις την αστυνομια να μην βγαλουν silver alert
επαοριστον διακοπες σε μοναστηρι η αν δεν τους πας τους ρασοφορους και την ιεραρχεια , αναρχοαυτονομος σε μια καλυβα στην παραλια και ψαρεμα ολη μερα η αν θες να βγαλεις και χρημα σκας και μερικα φραγκα στους πρακτορες του πουτιν και διαδίδουν οτι εισαι αγιος , απο κει και περα skai is the limit.
γ) one way ticket για Ουρουγουαη , το παιζεις προπονητης ποδοσφαιρου.συγκρινεις μια μπαρουφα που ειναι αυτο το φορουμ με γεγονοτα στην πραγματικη ζωη που επισης μπορει να παρεξηγηθει οτι προωθεις το γνωστο.
-
δ) Κάνεις μια «καμπάνια» στο YT υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+++ με όσο πιο αισχρές εκφράσεις και δρώμενα σε κάθε βιντεάκι, και γίνεσαι πρώτη μούρη, αλλά και ευρωβουλευτής του Συριζα.
Και δεν τολμάει να σε πειράξει κανείς.. -
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
και στην πραγματικη ζωη μπορεις να το κανεις
ας πουμε 3 δυνατοτητες .
γ) one way ticket για Ουρουγουαη , το παιζεις προπονητης ποδοσφαιρου.
To β το χω (παραλια - παπαδες δεν μπορω). Μπαλα δεν ξερω αλλιως θα πηγαινα για το γ. -
Πάντως έχοντας πλέον δουλέψει μια δεκαετία έξω και γυρνώντας Ελλάδα σε 2 εταιριές έχω να καταθέσω το εξής.
Βασικά αν είστε έξω μην γυρίσετε. Αφού βγήκατε καθίστε. Είστε πλεόν, καλώς ή κακώς, ανίκανοι να εργαστείτε κάτω από Ελληνες αφεντικά. Ανίκανοι με τον ίδιο τρόπο που αν ενηλικιωθήκατε κάποτε είστε ανίκανοι πια να ανέχεστε ένα σωρο αηδίες που τις ανεχόσασταν απλά και μόνο επειδή you didn't know better.
Αυτά. Καθίστε στ αυγά σας και αν δεν σας αρέσει η χώρα που είστε πάτε σε κάποια άλλη. Πάντως μην γυρίσετε για δουλειά.
Το μόνο που μπορείς να κάνεις όταν γυρίσεις, είναι κάποια δραστηριότητα αυτοαπασχολούμενος, το ξέρει κι ο Μητσοτάκης κι έπραξε ανάλογα, να πάρει το μερτικο του απ ότι έβγαλες δουλεύοντας σαν άνθρωπος μακριά από δω.
-
Βρε το δ) το έχεις;
Άσε τον καθωπρεπεισμό.. -
@bassstarlet said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βρε το δ) το έχεις;
Άσε τον καθωπρεπεισμό..δ ?
Τελευταία εξετάζω την προοπτική να δουλέψω ταξί αττική. Δεν έχω άδεια/αυτοκίνητο ούτε και ιδέα. Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ας πει δυο λόγια.
Το βασικό που απο τώρα μου τη σπάει είναι ότι όπως το βλέπω οι ταξιτζήδες εκεί που δεν είχανε αφεντικά (το βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς που ψάχνω - τελικά σιχαίνομαι τ αφεντικα δεξιά και αριστερα) απέκτησαν αφεντικά τις γ@μοαππ τύπου φρινάου. Και τους λεει ο αλγοριθμος τι να κανουν και πως και ντα συν οτι πληρωνουν νταβατζιλικι το αππ.
-
Γενικά στο ταξί παίζουν διάφορα, από ότι έχω ακούσει από φίλο.
Νοικιάζεις το ταξί και δουλεύεις την μία βάρδια. Είναι 12 ώρες και η αλλαγή γίνεται νομίζω αργά το βράδυ και μεσημέρι, ή γενικά το συμφωνούν.
Μπορείς να το νοικιάσεις και ολόκληρο και να δουλεύεις όπως θέλεις μόνος σου.
Τώρα για τις εταιρείες, έχουν τα καλά και τα άσχημα τους.
Θέλει να το ψάξεις μόνος σου.
-
- ελπιζω τα 56κ να ειναι επιπλεον των 111κ και του φορου για τα 500κ
- ακομα και ετσι το βρισκω αρκετα μικρο. θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον ισο με το φορο+φπα που πηγε να κλέψει. Μην πω 2πλασιο.
Τωρα σου λεει οκ , το κανω και αν με πιασουν θα δωσω κατι ψιλα και οκ, την αλλη φορα που δεν θα με πιασουν θα ρεφαρω.
-
@bassstarlet said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Βρε το δ) το έχεις;
Άσε τον καθωπρεπεισμό..δ ?
Τελευταία εξετάζω την προοπτική να δουλέψω ταξί αττική. Δεν έχω άδεια/αυτοκίνητο ούτε και ιδέα. Αν έχει κανείς πρόσφατη εμπειρία ας πει δυο λόγια.
Το βασικό που απο τώρα μου τη σπάει είναι ότι όπως το βλέπω οι ταξιτζήδες εκεί που δεν είχανε αφεντικά (το βασικό χαρακτηριστικό της δουλειάς που ψάχνω - τελικά σιχαίνομαι τ αφεντικα δεξιά και αριστερα) απέκτησαν αφεντικά τις γ@μοαππ τύπου φρινάου. Και τους λεει ο αλγοριθμος τι να κανουν και πως και ντα συν οτι πληρωνουν νταβατζιλικι το αππ.
Σκεψου το καλα, πληρωνεις εξοδα για καθε μερα, αργιες και Σ/Κ δεν υπαρχουν, με μια βαρδια θελει 10-11 δουλεια για να σου μεινει μεροκαματο στην τσεπη, καλοκαιρινη αδεια κατοπιν συμφωνιας.
Προσεξε τη συμφωνια με το φπα σε οτι θα πληρωνεις εσυ (καυσιμο, αναλωσιμα συνηθως) διαλεξε αυτοκινητο σε καλη κατασταση και βασικο συννενοηθειτε ποτε θα γινετε η αλλαγη συμπλεκτη (βασανο ο σκληρος συμπλεκτης μετα απο τοσες ωρες) και ελαστικων, τις ημερες των συνεργειων τι θα πληρωνεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....