-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ πάλι έχω υπόψιν μου καποιες μεγάλες βιομηχανίες και όχι μόνο (λίγες είναι η αλήθεια ) όπου ένα σοβαρό μέρος αυτών που γραφω ισχύει. Στην Ελλάδα εννοείται. Μιλάμε για μεγάλα πολυμετοχικα σχήματα, σοβαρά κεφάλαια, και σοβαρή διοίκηση.
Στο εξωτερικό από αυτά που μου λένε ακόμα περισσότερες. Αλλά εμείς μιλάμε για την Ελλάδα.Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως έγραψα η κουλτούρα και τρόπος λειτουργίας που θα ισχύσει στο εσωτερικό της εταιρείας και κατά επέκταση η εργαλειοποιηση του τμήματος hr έχει να κάνει με την κουλτούρα της Διοίκησης, τις γνώσεις, τις συγκυρίες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την λογοδοσία αυτού κτλ κτλ
Εν Ελλαδι HR
«Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια κύριε ΛΑΠ;» -
Σε τρεις πολύ μεγάλους ομίλους που έχω περάσει, όλοι μου ζήτησαν αντίγραφο ποινικού μητρώου. Άλλωστε ήταν και στον κανονισμό εργασίας.
Στις μικρότερες εταιρείες ψαχουλεύουν άλλα πράγματα... -
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εγώ πάλι έχω υπόψιν μου καποιες μεγάλες βιομηχανίες και όχι μόνο (λίγες είναι η αλήθεια ) όπου ένα σοβαρό μέρος αυτών που γραφω ισχύει. Στην Ελλάδα εννοείται. Μιλάμε για μεγάλα πολυμετοχικα σχήματα, σοβαρά κεφάλαια, και σοβαρή διοίκηση.
Στο εξωτερικό από αυτά που μου λένε ακόμα περισσότερες. Αλλά εμείς μιλάμε για την Ελλάδα.Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις όπως έγραψα η κουλτούρα και τρόπος λειτουργίας που θα ισχύσει στο εσωτερικό της εταιρείας και κατά επέκταση η εργαλειοποιηση του τμήματος hr έχει να κάνει με την κουλτούρα της Διοίκησης, τις γνώσεις, τις συγκυρίες, το ιδιοκτησιακό καθεστώς, την λογοδοσία αυτού κτλ κτλ
Εν Ελλαδι HR
«Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια κύριε ΛΑΠ;»Χεχε, και όμως αυτή η ερώτηση δεν είναι καθόλου τυχαία. Η απάντηση σκιαγραφεί πραγματα που δεν εντοπίζονται εύκολα.
Εγώ θα έλεγα πάντως με μια βίλλα, και tesla σε διάφορα χρώματα.... μουχαχαχαχα
Γενικά, στα σοβαρά μαγαζιά τέτοιες θέσεις και συνεντεύξεις τις κάνουν ανθρώποι με ειδικότητα στην ψυχογραφιση προσωπικού κτλ.
Γενικά, στην Ελλάδα ένα οικονομικότετοιος να ναι κάποιος, επανδρώνει τέτοια τμήματα προσφέροντας λιγότερα από το μέγιστο.
Γενικά, το τμήμα αυτό είναι όπως έγραψα βασικός βραχίωνας μιας επιχείρησης που στηρίζεται κυρίως στο προσωπικό της, αλλά δεν έχει πείσει πολλούς των διοικητικών οργάνων,διότι απαιτεί πόρους και αυτό ποτέ δεν είναι καλό εάν δεν είναι άμεσα μετρήσιμο μέσα σε ένα λογιστικό έτος χρήσης.
-
@storm said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@xenos said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
2ον, απλά είσαι απόλυτος σε κάποια πράγματα που είναι πιο λογικό να μην είσαι. δλδ λες εσύ από την εμπειρία μου τα πράγματα είναι έτσι. Λέει ο άλλος σε εμάς είναι αλλιώς. Γιατί εσύ ή ο άλλος να έχει άδικο και να μην έχετε και οι 2 δίκιο;
Εντάξει εγώ είμαι ο απόλυτος εδώ μέσα. Για την ταμπακιέρα όμως κανείς δεν γράφει τίποτα. Εγώ ήμουν ξεκάθαρος σε αυτό το ζήτημα που έθεσα. Κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να απαντήσει στα θέματα που θέτω.
Τελικά θα απαντήσει κανείς τι εξέλιξη έχει ένας προγραμματιστής μέσα σε μία ιδιωτική επιχείρηση;
Για ποιους λόγους να προτείνω εγώ σε κάποιον προγραμματιστή να πάει σε κάποια εταιρεία; Για κάποια επιπλέον φράγκα που και αυτό είναι αμφίβολο;
Εμ δεν πάει έτσι. Έχει πονηρέψει ο κόσμος και ειδικά οι νέοι. Και καλά κάνουν.
Άσε που εγώ πιστεύω ότι ένας καλός προγραμματιστής καλύτερα είναι να κάνει δική του δουλειά ή να ασχοληθεί με άλλη τέχνη που να σχετίζεται με κάποιο χόμπι του.
Σε άλλες ειδικότητες ισχύουν άλλα πράγματα.
Για να κανείς δικιά σου δουλειά πρέπει πρώτα να είσαι επιχειρηματίας και μετά καλός προγραμματιστής, είναι άλλο το DNA, τελείως διαφορική η συνθήκη
-
Και με τηλεργασια και 5-7Κ.....Ζωαρα
Και γιατί να σπάει το κεφάλι του ο άλλος να κάνει καριέρα προγραμματιστή, όταν μπορεί με ένα μηχανάκι και ένα κασελάκι μανικιουρίστα να βγάζει αυτά τα λεφτά μαύρα από πολύ νωρίτερα, όπως προέκυψε από παλαιότερες συζητήσεις;
-
Το ότι εδώ μέσα οι συζητήσεις είναι μόνο για κομπιουτεράδες, άντε και και για κανένα μηχανικό, είναι αστείο. Θαρρείς και όλος ο κόσμος είναι κομπιουτεράδες ή μηχανικοί.
-
@realzeus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το ότι εδώ μέσα οι συζητήσεις είναι μόνο για κομπιουτεράδες, άντε και και για κανένα μηχανικό, είναι αστείο. Θαρρείς και όλος ο κόσμος είναι κομπιουτεράδες ή μηχανικοί.
Λέμε και για HR
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Λέμε και για HR
Το μεταπτυχιακό μου είναι MA HRM, το είχα κάνει στην Αγγλία. επ' ωφελεία του Ε.Σ. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε αυτά...
-
Λέμε και για HR
Το μεταπτυχιακό μου είναι MA HRM, το είχα κάνει στην Αγγλία. επ' ωφελεία του Ε.Σ. Η Ελλάδα είναι πολύ πίσω σε αυτά...
Συμφωνούμε . Δεν κρίνω το HR σαν ειδικότητα. Κρίνω το HR στην Ελλάδα που δεν έχει καμία σχέση........ Δεν είναι απλά πολύ πίσω
-
Λέμε και για HR
Συμφωνούμε . Δεν κρίνω το HR σαν ειδικότητα. Κρίνω το HR στην Ελλάδα που δεν έχει καμία σχέση........ Δεν είναι απλά πολύ πίσω
Ε ναι, φαντάζομαι.
Όταν είχα έρθει με αυτό το μεταπτυχιακό, πήρα κατευθείαν διοίκηση Ίλης (Λόχου) και βασικά τα άλλαξα όλα. Το 2003 αυτό. Μετά κατάλαβα όμως ότι ορισμένα πράγματα ήταν καλά καμωμένα. Ειδικά οι ποινές... -
Οι περισσότεροι φαντάζομαι μιλάνε για πραγματικά ζωή όχι για το sims simulator του ΕΣ
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Οι περισσότεροι φαντάζομαι μιλάνε για πραγματικά ζωή όχι για το sims simulator του ΕΣ
Δεν ξέρω αν είχες simulator του ΕΣ (για τον οποίον ιδέα δεν είχες, άντε να πέρασες 1 χρόνο το πολύ).
-
Το σχόλιο πήγαινε στη σύνδεση HR με τα Ελληνικά στρατά. Τα υπόλοιπα νομίζω περιττεύουν.
Τώρα για να καταλάβω, προσπαθείς να μας πουλήσεις μούρη ? -
Η σύνδεση του HR με τις Ε.Δ. υπάρχει, ως ένα σημείο. Υπάρχουν και πολλά ταγάρια, δυστυχώς.
Το simulation εσύ να μας πεις που το βασίζεις.
-
@otso said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Παιδιά μιας και μιλατε για εταιρειες και HR , και επειδη ειμαι ασχετος και εκτος αγορας εργασιας , σε τυχον προσληψη , οι εταιρειες ψαχνουν ποινικο μητρωο ;
Εμένα σε όλες τι δουλειές μου έχουν ζητήσει αντίγραφο ποινικού μητρώωου. Ειδικά στις τράπεζες ήταν και αρκετά αυστηροί.
-
Από τα πιο παράξενα που έχω δει σε εταιρεία είναι να ζητάνε καρτέλα ενσήμων και ύψος μισθοδοσίας των τριών τελευταίων εργοδοτών !
-
Αφενός να δούνε αν αυτά που τους έλεγες στο ιντερβιου ήταν αληθή, αφετέρου -ειδικά- αν μιλάμε για σχέση μη εξαρτημένης εργασίας για να βεβαιωθούν για το ύψος του μικτου μισθού.
-
red monster ήταν τακτική της εταιρείας δεν αφορούσε μεμονωμένη περίπτωση υποψήφιου εργαζόμενου.
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Και με τηλεργασια και 5-7Κ.....Ζωαρα
Και γιατί να σπάει το κεφάλι του ο άλλος να κάνει καριέρα προγραμματιστή, όταν μπορεί με ένα μηχανάκι και ένα κασελάκι μανικιουρίστα να βγάζει αυτά τα λεφτά μαύρα από πολύ νωρίτερα, όπως προέκυψε από παλαιότερες συζητήσεις;
Για κομμώτριες είχα αναφέρει, μεταξύ 3-4Κ /μήνα όλα κατάμαυρα, χωρίς μαγαζί, χωρίς πάγια έξοδα, χωρίς αποδείξεις και ασφάλεια.
Το αν εσύ δέχεσαι ή όχι το ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες....στα παπάκια μας.
Όταν γραφω κάτι, ξέρω τι λέω.
-
@tesa54 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Από τα πιο παράξενα που έχω δει σε εταιρεία είναι να ζητάνε καρτέλα ενσήμων και ύψος μισθοδοσίας των τριών τελευταίων εργοδοτών !
Το ποιο παράξενο που ζω εγώ τα τελευταία χρόνια είναι ότι επίσημα φαίνομαι να εργάζομαι σε δύο εργοδότες ταυτόχρονα...τις ίδιες ώρες και τις ίδιες μέρες.
Και ναι η Ελληνική "φιλοεργατική" νομοθεσία έχει προνοήσει και για τέτοιες περιπτώσεις.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....