-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Με εκνευρίζεις
σορυ
εμένα δεν με εκνευρίζεις πάντως καθόλου, ενώ θα μπορούσες, γιατί αυτά που γράφεις είναι τέρμα εκνευριστικά για άλλους
-
Ξέρω να τσιγκλαω εκεί που πονάει τον άλλον και στις ενδόμυχες σκέψεις του. Ναι το έχω αυτό.
Γράφω αυτό που δεν θέλει να διαβάζει.
Εσύ με εκνευρίζεις που πλατιαζεις τόσο πολύ το θέμα και τα δεδομένα της συζήτησης που εν τέλη δεν έχει νόημα καμία συζήτηση.
-
Ξέρω να τσιγκλαω εκεί που πονάει τον άλλον και στις ενδόμυχες σκέψεις του. Ναι το έχω αυτό.
Γράφω αυτό που δεν θέλει να διαβάζει.
Εσύ με εκνευρίζεις που πλατιαζεις τόσο πολύ το θέμα και τα δεδομένα της συζήτησης που εν τέλη δεν έχει νόημα καμία συζήτηση.
σπούδασα anti-lap
-
Κάντο disabled
-
Κάντο disabled
πριτς, και να εκνευρίζομαι μετά όταν λες ότι κατα τύχη καναμε τα πάντα στην ζωη μας
όχι προτιμώ enabled που δεν με αγγίζει τίποτα.
-
Δεν είπα πως ότι κάνατε το πετύχατε κατά τύχη. Είπα ότι λαμβάνοντας κάποιες σταθερές στην υπόθεση εργασίας όπως σπουδές, εργατικότητα κτλ κάποιες γενιές που μεγάλωσαν σε άλλη εποχή είχαν μια πορεία που την εποχή των μνημονίων με βάση το περιβάλλον που υπήρχε ίσως να μην είχαν.
Εάν βγάλεις τις σταθερές από την υπόθεση τότε δεν γίνεται καμία σύγκριση.
Ωχ βαρέθηκα..... Μη με εκνευρίζεις!!!!
-
@piliourits said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@harisma23 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Εντάξει, όντως υπάρχει πρόβλημα με την ανεργία των νέων, αλλά ένα κομμάτι του προβλήματος είναι και οι ίδιοι οι νέοι, που πολλές δουλειές δεν τις καταδέχονται...
Πρώτο παράδειγμα: 'Ελληνας να δουλέψει σε χωράφια ΔΕΝ υπάρχει.
Δεύτερο παράδειγμα: Λόγω της μακρόχρονης συνεργασίας μου με τη μεγαλύτερη εταιρία ταχυμεταφορών της χώρας, ξέρω ότι όλοι οι πράκτορες έχουν μεγάλο πρόβλημα να βρουν νέους κούριερ. Και μιλάμε για μισθό πάνω από το βασικό.Αυτό το πολύ λογικό επιχείρημα, είναι τόσο καταφανώς μπακαλιστικο, που δεν θα έπρεπε ούτε καν να το σκέφτονται όσοι έχουν τελειώσει το γυμνάσιο, κι όχι να το επαναλαμβάνουν μορφωμένοι άνθρωποι.
Δηλαδή, όπως έλεγε κι ο Τσακωνας στη γνωστή ταινία, 6 χρόνια στο δημοτικό, 6 χρόνια στο Γυμνάσιο κλπ. και μετά θα αναπληρώσουν τα χαμένα χρόνια γυρνώντας την Ελλάδα με αντίσκηνα, να μαζεύουν όποια σοδειά προκύψει ανάλογα την εποχή, λες κι είμαστε στο 1930-50 (όχι ότι δεν είναι εκεί τα μυαλά των Ελλήνων ακόμα) που η καλλιέργεια γινόταν με τσαπιά και λισγάρια...
Να φέρουμε έναν δεξιό Νεοφιλελεύθερο "Πολ Ποτ" να μας κάνει ανθρώπους τέλος πάντων, όποιος φοράει γυαλιά και δεν έχει ρόζους στις παλάμες να πηγαίνει για αναμόρφωση, να πέφτουν έτσι και τα ποσοστά ανεργίας, να χαρούν κι οι Νεοδημοκράται με την Ανάπτυγκζη. ...
Εσύ που είσαι μορφωμένος, γιατί προσπαθείς συνεχώς να κάνεις επίδειξη κούφιας αριστεροσύνης και χαρακτηρίζεις όσους δεν συμφωνούν με το άδειο κεφάλι σου, ως δεξιούς, νεοφιλελεύθερους ή Νεοδημοκράτες (και μέσα στο μυαλό σου, φασίστες);
Ποιο είναι το μπακαλίστικο επιχείρημα μου; Ότι κατά την άποψη μου, αν δεν έχεις δουλειά και θες πραγματικά να δουλέψεις, δεν μπορείς να σνομπάρεις δουλειές; Ότι ενώ η ανεργία των νέων τρέχει με μεγάλα νούμερα, υπάρχουν δουλειές όχι μεν καλοπληρωμένες αλλά ούτε και κακοπληρωμένες (8-9 κατοστάρικα, συν ασφάλιση κανονική δεν είναι και άσχημα για πρώτη δουλειά ενός 20χρονου αποφοίτου Λυκείου), δεν βρίσκουν κόσμο;
Εσύ τι προτείνεις δηλαδή, μέχρι ο βασικός μισθός να πάει στο 1,5 χιλιάρικο; Αντίσταση (με το χαρτζιλίκι του μπαμπά) και non pasaran μέχρι το μετασχηματισμό της οικονομίας σε σοσιαλιστική; Ή μήπως (πιο πιθανό) αντίσταση ως το διορισμό σε κανά Δήμο ή στο ευρύτερο δημόσιο, αφού φιλήσεις τις ίδιες κατουρημένες ποδιές που (θεωρητικά) αντιμάχεσαι;
-
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάνεις λάθος. Μια χαρά πληρώνουν απλά η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια επειδή οι εργάτες σηκώσανε ψιλά τον αμανέ και ζητάνε πολύ περισσότερα, από την άλλη και οι αγρότες απαιτούν περισσότερα γιατί οι εξοπλισμοί τους έχουν γίνει πιο σύνθετοι αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον ικανό, ωστόσο ο εργάτης δε θέλει να γίνει ικανός.
Οι εργάτες σήκωσαν ψηλά τον αμανέ? Really?
Οι εργάτες δεν θέλουν να γίνουν ικανοί ? Really ?
Μήπως να σηκώσεις και εσύ τον αμανέ και να πας να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ? -
Λοιπον ΦΙΛΕ μου lap οντως τα γραφω λιγο μπερδεμενα γιατι τρεχω(μην γελατε ξερετε ποιοι)
Αν πχ ανοιξει ενα κομμωτηριο ας πουμε για 1000 ατομα και το επομενο ειναι 50χλμ μακρυα θα χρεωσει υπερογκα ποσα αν ομως ανοιξουν 20 για 1000 ατομα θα ανταγωνιζονται στην ποιοτητα και στην τιμη,το ιδιο ισχυει και με τα αγροτικα αν ερθει καποιος που κανει καλη δουλεια και μου πχ 4€ την ωρα και ερθει ο αλλος με ιδια δουλεια και μου πει 5 ποιον θα παρω?
Το χω ξαναπει για τις πολεις δεν μπορω να γραψω κατι γιατι δεν ξερω.Για την αγροτια αφηστε να μιλησουν αυτοι που ασχολουνται και ξερουν.
Αυτην την στιγμη στην επαρχια ξερετε ποιοι εχουν τα περισσοτερα χρημματα?Οι Αλβανοι .Γιατι?
Γιατι δεν αφηνουν μεροκαματο να παει χαμενο και μπραβο τους.Και βλεπεις αυτην την στιγμη διαμερισματα μαγαζια navara να εχουν οι Αλβανοι.
Και οι ελληνες τι εχουν ?Τις γνωριμιες με τον barista του καφε και ενα iphone που αν μεινει απο καρτα ζητανε απο τον πατερα και τον παππου.Οχι ολοι αλλα αρκετοι. -
Τελευταιο ποστ για να μην κουραζω .Τον οκτωβρη ο κουμπαρος μου εφερε συνεργειο 20 ατομα ολοι απο γυμναστηριο Ο Αρνι στον Κοναν ηταν τιποτα μπροστα τους.Ξερετε ποσο δουλεψαν?Απο 20 κλουβες κουβαλησαν μετα την κοπανησαν.Και εφερε αλλοδαπους για τις υπολοιπες 600.
-
@alex-mix said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Τελευταιο ποστ για να μην κουραζω .Τον οκτωβρη ο κουμπαρος μου εφερε συνεργειο 20 ατομα ολοι απο γυμναστηριο Ο Αρνι στον Κοναν ηταν τιποτα μπροστα τους.Ξερετε ποσο δουλεψαν?Απο 20 κλουβες κουβαλησαν μετα την κοπανησαν.Και εφερε αλλοδαπους για τις υπολοιπες 600.
Δε θα έβαλε καθρέφτες στο χωράφι
-
@k-m said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
@alex-mix said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Δε θα έβαλε καθρέφτες στο χωράφι
Χαχα καλο
-
Από ότι βλέπω μία ισορροπία έχει επέλθει στο θέμα.
Ο Λάπ μάχεται για την τιμή των όπλων, μάχη οπισθοφυλακών, αλλά για αυτό τον αγαπάμε, γιατί είναι επίμονος...
Κάτι άλλοι με μεγάλα λόγια, μάλλον θα έχουν πάει ΣΚ ...
-
@red_monster said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Κάνεις λάθος. Μια χαρά πληρώνουν απλά η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια επειδή οι εργάτες σηκώσανε ψιλά τον αμανέ και ζητάνε πολύ περισσότερα, από την άλλη και οι αγρότες απαιτούν περισσότερα γιατί οι εξοπλισμοί τους έχουν γίνει πιο σύνθετοι αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον ικανό, ωστόσο ο εργάτης δε θέλει να γίνει ικανός.
Μήπως να σηκώσεις και εσύ τον αμανέ και να πας να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ?Πόσες ώρες την ημέρα τρως στα χωράφια με τους παραγωγούς και τους εργάτες τους είπαμε;
-
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
ΔΕΝ συμμερίζομαι την λογική σου, δλδ αν κατάφερα μέσα στην καταιγίδα να δουλέψω σωστά ήμουν απλά Κωλοφαρδος? Δλδ το 60% κωλοφαρδοι και το 40% άτυχοι?
Αν παίρνω τώρα Χ μισθό και στην ίδια δουλειά παίρνει κάποιος άλλος Χ*3 είναι Κωλοφαρδος ή ικανός?
Σπίτι δεν είχα το 2010 ήμουν 27, απλά πήγε η ζωή μόνο 10 χρόνια πίσω.Όλοι δουλεύαμε σωστά.Δηλαδή θεωρείς ότι είχες ασφάλεια επειδή δούλευες σωστά;
Όλοι εργαζόταν σωστά αλλά τους είχαν ανασφαλιστους ή μερικώς ανασφαλιστους διότι οι εργοδότες τους δεν ήταν σωστοί. Αυτό ήταν η μάστιγα. Δούλευες 8-9 ώρες και είχες ένσημα για 4 ώρες και ήσουν και χαρούμενος.
Φυσικά και κάποιος σήμερα που βγάζει περισσότερα είναι τυχερός. Πολλές εργασίες που πληρώνουν καλά σήμερα εκτός από αυτές με μεγάλη εξειδίκευση είναι καθαρά θέμα τύχης.
Εάν μεταξύ μας υποθετικά βγάζω αν όχι *3 αλλά πες *1,5-2 παραπάνω από εσένα στο σήμερα είναι καθαρά θέμα τύχης. Ούτε πιο έξυπνος είμαι, ούτε καμία διάνοια ούτε η εργασία μου έχει την φοβερή εξειδίκευση που δεν θα την αποκτουσες μέσα σε ένα έτος και χωρίς κανένα πτυχίο αν και τυπικά ίσως να απαιτείται. Απλώς τυγχάνει την συγκεκριμένη στιγμή να προσφέρει κάποια έσοδα παραπάνω.
Ξανά λέω δεν μιλώ για εργασίες με σοβαρή εξειδίκευση όπως μηχανικοί, γιατροί κτλ
Το ίδιο όμως συνέβαινε και τότε. Ούτε εσύ ήσουν πιο έξυπνος ούτε πιο εργατικός. Ήταν θέμα τύχης.
Τεχνηέντως αποφεύγεις να αναφέρεις το πιο απλο, ότι έχουμε τους εργοδότες που μας ταιριάζουν και τούμπαλιν. Όχι, δεν κάνουν όλοι καλα τη δουλειά τους, στην πραγματικότητα αυτοί που την κάνουν ορθα και ειναι στοιχειωδως τυπικοί είναι ελάχιστοι και ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο γιαούρτι.
Οι 25αριδες οι οποίοι την περίοδο της κρίσης έκαναν τον κωλο τους ροδάκινο και δούλεψαν σε ελεγκτικές 8-10 χρόνια μετά ειναι ή σε άλλες big4 ή στο λοιπό industry και παίζουν στα 42-45k μικτά. Αυτή την περίοδο οποίος δηλώσει παραίτηση είναι πολύ πιθανό (για να μην πω σχεδόν βέβαιο) ότι θα προσφερθεί αντιπρόταση για να γίνει τουλάχιστον ματσάρισμα σε επίπεδο παροχών και απολαβών.
Μην ξεχνάμε ότι την περίοδο της κρίσης εκκολάφθηκαν εταιρίες με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα κάποιες απο αυτές έγιναν και μονοκεροι.
Το υψηλό EQ είναι εξίσου σημαντικό με το υψηλό IQ, γιατί να είναι κακό να έχεις κύκλο γνωστών που εκτιμούν τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό σου; Όταν αποφασίζεις να προσλάβεις νέο προσωπικό ξεκινάς απο το υφιστάμενο προσωπικό, γνωστούς, παλαιους συναδέλφους και συμφοιτητές. Το ίδιο δεν κανείς όταν ψάχνεις Μτχ αυτοκίνητο ; -
Μήπως να σηκώσεις και εσύ τον αμανέ και να πας να τους μαζέψεις όλο το μαρούλι ?Πόσες ώρες την ημέρα τρως στα χωράφια με τους παραγωγούς και τους εργάτες τους είπαμε;
Αφού έχουν σηκώσει ψηλά τον αμανέ και ζητάνε περισσότερα απο ότι αξίζουν γιατί δεν χτυπάς λίγο τις τιμές να μπεις χωράφι μαζί με το τρακτέρ να φορτώνεις τελάρα με πορτοκάλια να τους πάρεις όλο το μαρούλι ;
-
@criuser said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Από ότι βλέπω μία ισορροπία έχει επέλθει στο θέμα.
Ο Λάπ μάχεται για την τιμή των όπλων, μάχη οπισθοφυλακών, αλλά για αυτό τον αγαπάμε, γιατί είναι επίμονος...
Κάτι άλλοι με μεγάλα λόγια, μάλλον θα έχουν πάει ΣΚ ...
ο Lap είναι σαν τις κατσαρίδες που και πυρηνικός όλεθρος να έρθει, να καταστραφούνε τα ΠΑΝΤΑ θα βγει μετά από κάποια τρύπα και θα ψάχνει να βρει άλλους να τους πει:
ΣΑΣ ΤΑ ΕΛΕΓΑ ΕΓΩ ΓΙΑ ΤΑ DIESEL ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΟΝ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ !!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓ Αγαπάμε lap, αν και από ότι καταλαβα τον εκνευρίζω λίγο lol
-
Καλά άμα του πεις ντίζελ σήμερα στα 1,40, δεν χρειάζεται να του πεις τίποτα άλλο...
-
Τεχνηέντως αποφεύγεις να αναφέρεις το πιο απλο, ότι έχουμε τους εργοδότες που μας ταιριάζουν και τούμπαλιν. Όχι, δεν κάνουν όλοι καλα τη δουλειά τους, στην πραγματικότητα αυτοί που την κάνουν ορθα και ειναι στοιχειωδως τυπικοί είναι ελάχιστοι και ξεχωρίζουν σαν την μύγα μέσα στο γιαούρτι.
Εγώ έθεσα κάποιες μεταβλητές με σταθερές όλες τις άλλες παραμέτρους εκτός της εποχής.
Εάν αρχίζουμε να προσθέτουμε την ικανότητα του καθενός σε συγκεκριμένες στιγμές της ζωής του, σε συγκεκριμένες εργασίες που του ταιριάζουν, σε συγκεκριμένες περιοχές, σε συγκεκριμένα εργασιακά περιβάλλοντα αρχίζει και ανοίγει η βεντάλια τόσο πολύ που δεν θα μπορούμε να επιτύχουμε το ζητούμενο, δηλαδη την αξιολόγηση της εποχής.
Οι 25αριδες οι οποίοι την περίοδο της κρίσης έκαναν τον κωλο τους ροδάκινο και δούλεψαν σε ελεγκτικές 8-10 χρόνια μετά ειναι ή σε άλλες big4 ή στο λοιπό industry και παίζουν στα 42-45k μικτά. Αυτή την περίοδο οποίος δηλώσει παραίτηση είναι πολύ πιθανό (για να μην πω σχεδόν βέβαιο) ότι θα προσφερθεί αντιπρόταση για να γίνει τουλάχιστον ματσάρισμα σε επίπεδο παροχών και απολαβών.
Εάν είδες μίλησα για εργασίες με όχι τόσο σπουδαία εξειδίκευση. Όσο ανεβαίνει η εξειδίκευση σαφέστατα αλλάζουν οι συνθήκες που θεωρούμε ως μεταβλητές ή σταθερές. Δηλαδή το περιβάλλον έχει μικρότερο βαθμό επηρεασμού στην εκτίμηση μας.
Μου αρέσει να προσέχω τις λεπτομέρειες, για αυτό το τόνισα δύο φορές.
Μην ξεχνάμε ότι την περίοδο της κρίσης εκκολάφθηκαν εταιρίες με έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα κάποιες απο αυτές έγιναν και μονοκεροι.
Σωστά!
Το υψηλό EQ είναι εξίσου σημαντικό με το υψηλό IQ, γιατί να είναι κακό να έχεις κύκλο γνωστών που εκτιμούν τον χαρακτήρα και τον επαγγελματισμό σου; Όταν αποφασίζεις να προσλάβεις νέο προσωπικό ξεκινάς απο το υφιστάμενο προσωπικό, γνωστούς, παλαιους συναδέλφους και συμφοιτητές. Το ίδιο δεν κανείς όταν ψάχνεις Μτχ αυτοκίνητο ;
Δεν αντιλέγω. Αυτή είναι η συνταγή που υπάρχει σε όλον τον πλανήτη.
Αλλά και εδώ έχω ένσταση. Αναφερόμενος στους νέους και μάλιστα κάποιους με υποκατωτατο μισθό, αυτομάτως αυτό το επιχείρημα δεν μπορεί να θεωρηθεί βάσιμο. Οι νέοι δεν έχουν προηγούμενη μεγάλη εργασιακή εμπειρία ώστε να έχουν την πολυτέλεια να εκτιμηθεί η εργασία τους. Αυτό συνέβαινε ως έναν βαθμό στους μεγαλύτερους σε ηλικία για αυτό και όσο ανέβαινε η ηλικία τόσο έπεφτε το ποσοστό ανεργίας. Για αυτό έγραψα αν είδες, πως ανεξάρτητα τον μέσον όρο ανεργίας, οι νέοι είχαν να αντιμετωπίσουν (σε θέσεις με μέτρια εξειδίκευση) μια και μοναδική πραγματικότητα, αυτήν που κατέγραφε 60-65% ανεργία.
Υ.γ Παρεπιπτόντως, ωραίο ποστ. Ενδιαφέρον τρόπος ανάλυσης, αν και σίγουρα θα μαλώσουμε κάποτε διότι έχουμε άλλες οπτικές.
-
Γιατί δε φτιάχνουμε ενα τόπικ αποκλειστικό για τον Lap όπως εκείνο του seismic? Να βάζει τα post που είναι πάνω από πέντε γραμμές να μη χάνονται να τα διαβάζουμε κιόλας!
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....