-
@panos2171 said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Ψεκασμός με drone, 3-5€ +ΦΠΑ το στρέμμα, φάρμακα του παραγωγού. 400στρ την ημέρα, περίπου 5 ώρες δουλειάς (αφήνω απ έξω το χρόνο μετακίνησης) με μέση τιμή τα 4€ είναι 1600€ την ημέρα. Τους 2 δυνατούς μήνες ψεκασμών αν ψεκάζεις 5 μέρες τη βδομάδα έχεις περίπου 16000€, στην πραγματικότητα είναι πολύ παραπάνω. Ένα drone των 20.000€ κάνει απόσβεση την πρώτη χρονιά αν η χρήση του είναι τουλάχιστον 90% επαγγελματικά.
Γενικά στον αγροτικό τομέα αν δουλεύεις επαγγελματικά (σπορά, αλωνισμός, ψεκασμοί ισοπεδώσεις) βγαίνει πολύ καλό μεροκάματο αλλά ο εξοπλισμός για να το κάνεις κοστίζει πολύ οπότε χρειάζεται μια αρχικά μεγάλη επένδυση.
Ακριβως αυτο
-
@alex-mix said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Το ενα μας ξινιζει το αλλο μας βρωμιζει .Προσφορα και ζητηση lap αν καποιος κανει την ιδια δουλεια αντι για 5 4 εννοειται ρε lap θα παρεις αυτον.Για τα αγροτικα μιλαω παντα.
Δεν κατάλαβα τι λες.
Εγώ λέω πως στο επιχείρημα πως δεν έρχονται στα χωράφια οι νέοι παρόλο που πληρώνουν καλά, η απάντηση μου είναι πως εάν όντως αρχίζουν να έρχονται στα χωράφια τοτε δεν θα πληρώνουν καλά.
Άρα η εικόνα πως τα χωράφια πληρώνουν καλά είναι λόγω του γεγονότος πως δεν πάνε οι νέοι στα χωράφια. Άρα, οποιος εργάζεται στα χωράφια πρέπει να χαιρεται που δεν πάνε οι άλλοι να δουλέψουν και έτσι έχει σοβαρά έσοδα
-
Κάνεις λάθος. Μια χαρά πληρώνουν απλά η δουλειά είναι πολύ δύσκολη. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα στα εργατικά χέρια επειδή οι εργάτες σηκώσανε ψιλά τον αμανέ και ζητάνε πολύ περισσότερα, από την άλλη και οι αγρότες απαιτούν περισσότερα γιατί οι εξοπλισμοί τους έχουν γίνει πιο σύνθετοι αλλά είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τον ικανό, ωστόσο ο εργάτης δε θέλει να γίνει ικανός.
-
Δηλαδή αν ξαφνικά σε έναν κάμπο εμφανιστούν 15.000 νέοι, γεροδεμένοι που ψάχνουν μεροκάματο. Θα βρουν όλοι εργασία με το ίδιο μεροκάματο με σήμερα
-
@lap said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όλοι δουλεύαμε σωστά.Δηλαδή θεωρείς ότι είχες ασφάλεια επειδή δούλευες σωστά
Όταν λέω σωστά εννοώ σωστό ωράριο με ένσυμα.
Θεωρώ ότι δούλευα με ασφάλεια και νορμάλ ωράριο γιατί επέλεξα εργοδότη που μου τα πρόσφερε αυτά έστω και αν η μισθοδοσία δεν ήταν ίδια με άλλους φίλους μου που διάλεξαν μαύρα και υπερωρίες για 10-20% παραπάνω μισθό στο χέρι.
Λέω απλά ότι πολλοί από εμάς έκαναν επιλογές οι οποίες ήταν για κλάματα, και υπήρξαν αρκετοί που βρήκαν αυτές τις καταστάσεις και παγιδεύτηκαν σε αυτές δυστυχώς.
Μια κατάσταση που είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο εργαζόμενος και το Κράτος. -
@yem said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Όλοι δουλεύαμε σωστά.Δηλαδή θεωρείς ότι είχες ασφάλεια επειδή δούλευες σωστά
Όταν λέω σωστά εννοώ σωστό ωράριο με ένσυμα.
Θεωρώ ότι δούλευα με ασφάλεια και νορμάλ ωράριο γιατί επέλεξα εργοδότη που μου τα πρόσφερε αυτά έστω και αν η μισθοδοσία δεν ήταν ίδια με άλλους φίλους μου που διάλεξαν μαύρα και υπερωρίες για 10-20% παραπάνω μισθό στο χέρι.
Λέω απλά ότι πολλοί από εμάς έκαναν επιλογές οι οποίες ήταν για κλάματα, και υπήρξαν αρκετοί που βρήκαν αυτές τις καταστάσεις και παγιδεύτηκαν σε αυτές δυστυχώς.
Μια κατάσταση που είχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης και ο εργαζόμενος και το Κράτος.Πόσους υπαλλήλους είχε ο εργοδότης αυτός; Μπορούσε να πάρει άλλους 100 yem μαζί με εσένα;;;; Δηλαδή όποιος ήθελε να έχει ένσημα με μικρότερο μισθό έμπαινε μέσα και τον προσέλαβαν;
Οι άλλοι που επέλεγαν μαύρα μήπως τα νομιμα ήταν 350 ευρώ/μήνα;Δηλαδή ένα ζευγάρι νέων γονιών κάτω των 25 με 700 ευρώ/μήνα;;;;
567 ήταν ο βασικός
-
Δηλαδή αν ξαφνικά σε έναν κάμπο εμφανιστούν 15.000 νέοι, γεροδεμένοι που ψάχνουν μεροκάματο. Θα βρουν όλοι εργασία με το ίδιο μεροκάματο με σήμερα
Πέρυσι και πρόπερσυ στα ροδάκινα πετάχτηκαν παραγωγές γιατί δεν υπήρχαν άτομα να τα μαζέψουν, τι πιστεύεις ότι δεν πήγανε γιατί δε τα βρήκαν στα λεφτά και προτίμησαν οι παραγωγοί να τα πετάξουν;
Για σήμερα δεν ξέρω γιατί οι παραγωγές δεν πάνε καλά και ανάθεμα αν θα έχουν. -
lap ήμασταν κωλόφαρδοι καθαρά.
δεν εχεί καμία σημασία που ξεπατωνόμασταν στην δουλειά ούτε ότι κάναμε κάποιοι 2 δουλειες για να τα φέρουμε εις πέρας και να αποταμιεύουμε για να πληρώσουμε το μεταπτυχιάκο όταν σταματάγαμε την 2η δουλειά για να σπουδάσουμε (ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πολλά γκαφρα)
την ίδια ώρα συναδελφοί μας με 3 και 60 (οπως και μεις) που δεν δούλευαν το ίδιο σκληρά, ούτε υπερωρίες, ουτε 2η δουλειά ούτε μεταπτυχιακό παρέμειναν στα ίδια.
Αλλά στο τέλος εκείνοι ήταν άτυχοι γιατι έμειναν στα ίδια ενώ εμείς κωλόφαρδοι που κάναμε κάτι παραπάνω αργότερα (γιατί για πολλά χρόνια ακόμα 3 και 60 παραμείναμε με κάτι ψίχουλα παραπάνω για να μας ανταμείψουν και καλά οι εργοδότες για την σκληρή προσπάθεια.)
Είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα τύχης
-
Εγώ αυτό που λέω είναι το εξής.
Υπάρχει ένας αριθμός εργαζομένων που μπορεί να σηκώσει η αγροτική παραγωγή που πέρα απο αυτό τον αριθμό οι μισθοί θα είναι απίστευτα χαμηλοί οπότε και πάλι κανείς δεν θα επιλεγεί τα χωράφια.
Άρα αυτό που μου περιγράφεις είναι πως το εργατικό δυναμικό εξυπηρετεί μικρότερο μέρος από την μέγιστη παραγωγική δυνατότητα του κλάδου και ως εκ τούτου και των εισροών εργασίας.
Άρα αυτό που πρέπει να λέτε είναι πως χρειαζόμαστε λίγους παραπάνω για να βγει η παραγωγή. Και όχι γενικά ότι οι νέοι δεν πάνε στα χωράφια, διότι αν πάει ένα τεράστιο μέρος του ανέργου πληθυσμού στα χωράφια τοτε ο μισθός από αυτά θα γίνει μικρότερος από το όριο φτώχιας διότι όπως λέω η παραγωγική δυνατότητα του κλάδου είναι πεπερασμένη.
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
δεν εχεί καμία σημασία που ξεπατωνόμασταν στην δουλειά ούτε ότι κάναμε κάποιοι 2 δουλειες για να τα φέρουμε εις πέρας και να αποταμιεύουμε για να πληρώσουμε το μεταπτυχιάκο όταν σταματάγαμε την 2η δουλειά για να σπουδάσουμε (ιδιωτικό πανεπιστήμιο, πολλά γκαφρα)
την ίδια ώρα συναδελφοί μας με 3 και 60 (οπως και μεις) που δεν δούλευαν το ίδιο σκληρά, ούτε υπερωρίες, ουτε 2η δουλειά ούτε μεταπτυχιακό παρέμειναν στα ίδια.
Αλλά στο τέλος εκείνοι ήταν άτυχοι γιατι έμειναν στα ίδια ενώ εμείς κωλόφαρδοι που κάναμε κάτι παραπάνω αργότερα (γιατί για πολλά χρόνια ακόμα 3 και 60 παραμείναμε με κάτι ψίχουλα παραπάνω για να μας ανταμείψουν και καλά οι εργοδότες για την σκληρή προσπάθεια.)
Είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα τύχης
Για αυτό έβαλα την υπόθεση του περιβάλλοντος, αλλάζοντας 5 μεταβλητές για να μην γράφεις τέτοια ποστ.
Ξαναδιάβασε τι έγραφα στην υπόθεση μου έχοντας του άλλους παράγοντες σταθερούς ( ceteris paribus)
-
@cirus said in Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....:
Είναι ΚΑΘΑΡΑ θέμα τύχης
Για αυτό έβαλα την υπόθεση του περιβάλλοντος, αλλάζοντας 5 μεταβλητές για να μην γράφεις τέτοια ποστ.
Ξαναδιάβασε τι έγραφα στην υπόθεση μου έχοντας του άλλους παράγοντες σταθερούς ( ceteris paribus)
δεν είμαι AI ούτε μάντης να υπολογίσω τι θα γινόταν με αυτές τις 5 μεταβλητές
Το εύκολο είναι να σου πω ότι ξέρω και ότι θα τα πήγαινα μια χαρά. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ξέρει.
Ξερω τι έγινε στην πραγματικότητα. Για παράλληλες πραγματικότητες ρώτα κανα AI bot εγώ ΔΕΝ ΞΕΡΩ τι θα γινόταν
-
Με εκνευρίζεις
-
γυρο,
επειδης τελικα απαντας για αλλους- οχι, δεν υπηρχε ιδιοκτητον σπιτι - υπηρχε χαμηλο ενοικιο καθοτι ημιυπογειο σε δυτικο προαστειο και ιδιαιτερα στεναχωρο για οικογενεια
- ναι υπηρχε εργαζομενη που ομως ακριβως επειδη εστρωσε απο πριν, ειχε το πλεον ζητουμενο στην αγορα πτυχιο και δεξιοτητα εργασιας απο σχολη που συναγωνιζονταν σε μοναδες την ιατρικης αθηνων ενω ηταν σε επαρχιακη πολη - μην αρχισεις ιστοριες για τη σχολη σου, εαν δεν κανω λαθος εδω μεσα ο γατος και ο φιβερ ειμαστε οι μονοι με αυτην την εξαιρετικα δυσκολη επιλογη που το καταφεραμε. και η γατα.
ειναι μακρας ζυμωσης η δυνατοτητα ευρεσης εργασιας, η τυχη παιζει ελαχιστο ρολο, η ικανοτητα επισης μετριο και η εργατικοτητα με την επιμονη το μεγαλυτερο
φυσικα ειναι αδικο και απανθρωπο
εαν δεν θετε να ειναι, ελατε απο την αλλη να προσπαθησουμε να το αλλαξουμε -
Η "επιμονή"στην εύρεσης εργασίας είναι το πλήθος της μεταβλητής τύχης.
Προγραμματιστής είσαι.....
Ξέρεις τι θα έκαναν μια σειρά παιδιών που δεν τα κατάφερναν στην κρίση με έναν σταθερό μισθό του δημοσίου να στηρίζει μια οικογένεια, έστω και με πολλές παραχωρήσεις σε πολυτελειες;
Για αφαίρεσε για Χ,ψ λόγους οπως εποχή πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων κτλ αυτήν την μεταβλητή και ξανακάνε τους υπολογισμούς.
Αυτή είναι η ένσταση μου στα μεγάλα λόγια
-
Η "επιμονή"στην εύρεσης εργασίας είναι οι περισσότερες μεταβλητές στον παράγοντα τύχη.
Προγραμματιστής είσαι.....
πραγματικη ερωτηση και οχι προβοκατορικη
τι αλλο ζεις εκτος του φορουμ? -
Αυτήν την στιγμή η γυναίκα πήγε σε μια φίλη να την βοηθήσει να μαγειρέψει και να πιουν καφέ, εγώ βλέπω youtube, πίνω καφέ και γράφω από το τάμπλετ.
Εσύ;
-
Αυτήν την στιγμή η γυναίκα πήγε σε μια φίλη να την βοηθήσει να μαγειρέψει και να πιουν καφέ, εγώ βλέπω youutube, πίνω καφέ και γράφω από το τάμπλετ....
Εσύ;
εργαζομαι και περιμενω καποια αποτελεσματα απο ενα query σε big data
-
Εγώ σήμερα δε εργάζομαι.
Αύριο το πιθανότερο να ξεκινήσω από το βράδυ την προετοιμασία για την δουλειά την Δευτέρα για να μην τρέχω ξαφνικά με διάφορες εργασίες που θα βγουν από το πουθενά.Οπότε πάλι μέσα σε ένα υπολογιστή με βλέπω.
Πήρα έγκριση;;
-
Εγώ σήμερα δε εργάζομαι.
Αύριο το πιθανότερο να ξεκινήσω από το βράδυ την προετοιμασία για την δουλειά την Δευτέρα για να μην τρέχω ξαφνικά με διάφορες εργασίες που θα βγουν από το πουθενά.Οπότε πάλι μέσα σε ένα υπολογιστή με βλέπω.
Πήρα έγκριση;;
οχι
-
Φτου....
Δεν πειράζει..... Θα το αντέξω.
Ελλάδα , εργασία , αμοιβές , κλπ....