-
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τουλάχιστον στην περιοχή μου καμία άδεια δεν δίνεται σε εκτός σχεδίου μέχρι να ξεκαθαρίσει…είναι αυτό που λένε κατέβασαν τα μολύβια.
Και στον Δήμο της Αθήνας και σε άλλους δήμους, για τα εντός σχεδίου.
Βρήκαν οι βλαχοδήμαρχοι ψευτοεξουσία και ξεσάλωσαν.
Θα τους πάρουν πάλι πίσω τις πολεοδομίες και θα γελάσουμε.
Αλλωστε οι υπάλληλοι στην περιφέρεια ανήκουν και τους έχει δανείσει στους δήμους.
@lap said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Και περιμένουμε δηλαδή να αποχαρακτηριστούν οι δρόμοι ;;;
Βασικά να χαρακτηριστούν οι δρόμοι, ως δημοτικοί κλπ.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τουλάχιστον στην περιοχή μου καμία άδεια δεν δίνεται σε εκτός σχεδίου μέχρι να ξεκαθαρίσει…είναι αυτό που λένε κατέβασαν τα μολύβια.
Και στον Δήμο της Αθήνας και σε άλλους δήμους, για τα εντός σχεδίου.
Βρήκαν οι βλαχοδήμαρχοι ψευτοεξουσία και ξεσάλωσαν.
Θα τους πάρουν πάλι πίσω τις πολεοδομίες και θα γελάσουμε.
Αλλωστε οι υπάλληλοι στην περιφέρεια ανήκουν και τους έχει δανείσει στους δήμους.
Και περιμένουμε δηλαδή να αποχαρακτηριστούν οι δρόμοι ;;;
Βασικά να χαρακτηριστούν οι δρόμοι, ως δημοτικοί κλπ.
Καλή τύχη….κάπου είχα διαβάσει ότι ο χαρακτηρισμός των δρόμων ισχύει πριν από το 1940,δεν ξέρω αν ισχύει όμως. Και επειδή είμαστε στην Ελλάδα μην εκπλαγείτε αν δείτε ως αγροτικό δρόμο την Αθηνών Λαμίας….
-
Τώρα εξηγούνται πτώσεις τιμων οικοπέδων και ταυτόχρονα υπερβολικές αυξήσεις σε άλλα.
Χάρηκα και εγώ..
Ούτε μια βίλα με την ησυχία σου δεν σε αφήνουν να χτίσεις -
Μεγάλη ταλαιπωρία το να αλλάζεις δέκα καθιστικά και πέντε τραπεζαρίες καθημερινά. Μπερδεύεσαι...
Τουλάχιστον δεν πληρώνεις κοινόχρηστα
Το παρασκευαστήριο μου αρεσε. Ούτε παράθυρο δεν έχει. Έτσι μπράβο!
Mου ειχε σχεδιασει το τελειο σπιτι ενας φιλος που ειχε τελειωσει την Beaux-Arts στο Παρισι .
Με πισινα εσω εξω και διαφανο θολο στο μπανιο , ουτε ενα σκαλοπατι ουτε μαλακιες με χιλια σαλονια και αχρηστους χωρους , απλο ,λιτο λειτουργικο .
Το κακο ειναι οτι δεν το φτιαξαμε ποτε. -
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Μεγάλη ταλαιπωρία το να αλλάζεις δέκα καθιστικά και πέντε τραπεζαρίες καθημερινά. Μπερδεύεσαι...
Mου ειχε σχεδιασει το τελειο σπιτι ενας φιλος που ειχε τελειωσει την Beaux-Arts στο Παρισι .
Με πισινα εσω εξω και διαφανο θολο στο μπανιο , ουτε ενα σκαλοπατι ουτε μαλακιες με χιλια σαλονια και αχρηστους χωρους , απλο ,λιτο λειτουργικο .
Το κακο ειναι οτι δεν το φτιαξαμε ποτε.Με πισίνα μέσα έξω εκεί που είσαι θα έκανες μπάνιο παρέα με τις πέστροφες...
-
@otso said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Το κακο ειναι οτι δεν το φτιαξαμε ποτε.Με πισίνα μέσα έξω εκεί που είσαι θα έκανες μπάνιο παρέα με τις πέστροφες...
Oντως , πες το ψεματα , ουτε μας ειχε περασει απ το μυαλο .
Πεστροφες οχι αλλά βατραχια και χελωνες σιγουρα . -
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν το σπίτι είναι 90 ετών cruiser, μάλλον θα είναι διατηρητέο. Καλή τύχη να πείσεις τους αρχαιολόγους για εξωτερική θερμομόνωση και σύγχρονα κουφώματα...
Κοίταξε βασικά το θέμα αφορά δύο περιπτώσεις με διαφορετικά σπίτια. Το ένα είναι στο κέντρο της Αθήνας και είναι διατηρητέο.
Το άλλο είναι σε προάστιο και δεν είναι, γιατί δεν έχει και τόσα πολλά χαρακτηριστικά. Βασικά 85 χρόνων είναι το ισόγειο και 75 ο όροφος.
Δεν έχω ασχοληθεί τόσο με την ανακαίνιση διατηρητέων.
Σίγουρα πάντως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναβαθμιστούν ενεργειακά και εκεί δεν μπορούν να παίξουν μπάλλα όπως θέλουν.
Η εξωτερική θερμομόνωση σε πέτρινα έχει ιδιαιτερότητες για τον τρόπο στήριξης από ότι έχω ακούσει από φίλο μηχανολόγο.
Θα δούμε όταν έλθει ο καιρός.
Το διατηρητέο δεν έχει υπόλοιπο συντελεστή, έχω κάνει παλιά μεταφορά του, ενώ το άλλο στο προάστιο έχει μεγάλο οικόπεδο και μπορεί να γίνει και δίπλα οικοδομή.
Για Ενίσχυση διατηρητέου θέλει πάνω από 500 - 600 €/μ2 πλας οικοδομικά πλας ΗΜ
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@tgd said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν το σπίτι είναι 90 ετών cruiser, μάλλον θα είναι διατηρητέο. Καλή τύχη να πείσεις τους αρχαιολόγους για εξωτερική θερμομόνωση και σύγχρονα κουφώματα...
Κοίταξε βασικά το θέμα αφορά δύο περιπτώσεις με διαφορετικά σπίτια. Το ένα είναι στο κέντρο της Αθήνας και είναι διατηρητέο.
Το άλλο είναι σε προάστιο και δεν είναι, γιατί δεν έχει και τόσα πολλά χαρακτηριστικά. Βασικά 85 χρόνων είναι το ισόγειο και 75 ο όροφος.
Δεν έχω ασχοληθεί τόσο με την ανακαίνιση διατηρητέων.
Σίγουρα πάντως θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναβαθμιστούν ενεργειακά και εκεί δεν μπορούν να παίξουν μπάλλα όπως θέλουν.
Η εξωτερική θερμομόνωση σε πέτρινα έχει ιδιαιτερότητες για τον τρόπο στήριξης από ότι έχω ακούσει από φίλο μηχανολόγο.
Θα δούμε όταν έλθει ο καιρός.
Το διατηρητέο δεν έχει υπόλοιπο συντελεστή, έχω κάνει παλιά μεταφορά του, ενώ το άλλο στο προάστιο έχει μεγάλο οικόπεδο και μπορεί να γίνει και δίπλα οικοδομή.
Για Ενίσχυση διατηρητέου θέλει πάνω από 500 - 600 €/μ2 πλας οικοδομικά πλας ΗΜ
Δεν θέλει ενίσχυση. Μια χαρά είναι και δεν είναι διατηρητέο αυτό που θα κρατηθεί.
Το άλλο κάποια στιγμή θα πουληθεί.
-
Με τι άδεια θα κάνει τις επισκευές ;
-
@red_monster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Με τι άδεια θα κάνει τις επισκευές ;
Τι επισκευές. Το ιδανικό θα ήταν εξωτερική θερμομόνωση και αντικατάσταση κουφωμάτων στο ίδιο άνοιγμα. Με μικρή κλίμακα.
Άντε και αργότερα δύο αντλίες θερμότητας και αντικατάσταση κεραμιδιών με άλλη μικρή κλίμακα.Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά και τα εξοικονομώ είναι για γέλια, ειδικά σε σχέση με τέτοια κτίρια.
-
Αν μιλάμε για διατηρητέα (αναλόγως είδους βέβαια) , είναι σχετικά δύσκολο να περάσει από συμβούλιο αρχιτεκτονικής η εξωτερική θερμοπρόσοψη. Μάλλον , να το πω καλύτερα, απίθανο. Ακόμα και στα κουφώματα θα αντιδράσουν (πιθανόν θα αφήσουν μόνο υαλοπίνακες). Επίσης θα αντιδράσουν στο να μην είναι εμφανή τα κουτιά της αντλίας. Η εσωτερική στα πέτρινα ( το μόνο που πιθανόν να σε αφήσουν) ενώ στα χαρτιά (κενακ) μοιάζει να δουλεύει , στην πράξη δεν λειτουργεί καλά.
Ο νόμος μάλιστα επιτρέπει στα διατηρητέα να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του κενακ περί υποχρεωτικότητας για επίπεδα συγκεκριμένης ενεργειακής αναβάθμισης. Οπότε δεν μπορεί κανείς να τους πει και κάτι...
-
Τα οικοδομικά υλικά και τα ένσημα έχουν πάρει την ανιουσα. Την ανιουσα έχει πάρει και ο ρυθμός της οικοδομής. Ούτε στα 80s τόση οικοδομική δραστηριότητα.
-
@spi_duster said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Τα οικοδομικά υλικά και τα ένσημα έχουν πάρει την ανιουσα. Την ανιουσα έχει πάρει και ο ρυθμός της οικοδομής. Ούτε στα 80s τόση οικοδομική δραστηριότητα.
Nαι γινεται χαμος οποιος περασει απο Αμ-Χαλ εχει κατι τεραστιες τρυπες. Αλλα δεν υπαρχει ακομα ενδιαφερον για επαρχια.
-
Στην περιοχή μου πάντως στα Βόρεια μια χαρά βλέπω να χτίζονται νέες οικοδομές ενώ δεν είναι λίγες οι ανακαινίσεις. Το χρήμα κινείται ξανά.
-
@civil357 said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Αν μιλάμε για διατηρητέα (αναλόγως είδους βέβαια) , είναι σχετικά δύσκολο να περάσει από συμβούλιο αρχιτεκτονικής η εξωτερική θερμοπρόσοψη. Μάλλον , να το πω καλύτερα, απίθανο. Ακόμα και στα κουφώματα θα αντιδράσουν (πιθανόν θα αφήσουν μόνο υαλοπίνακες). Επίσης θα αντιδράσουν στο να μην είναι εμφανή τα κουτιά της αντλίας. Η εσωτερική στα πέτρινα ( το μόνο που πιθανόν να σε αφήσουν) ενώ στα χαρτιά (κενακ) μοιάζει να δουλεύει , στην πράξη δεν λειτουργεί καλά.
Ο νόμος μάλιστα επιτρέπει στα διατηρητέα να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του κενακ περί υποχρεωτικότητας για επίπεδα συγκεκριμένης ενεργειακής αναβάθμισης. Οπότε δεν μπορεί κανείς να τους πει και κάτι...
Μπορεί να τους πει των συμβουλίων των ηλιθίων και αχρήστων να πάνε να γμθούν και να τους κουρέψουν τον μισθό κατά 20 %, γιατί δεν γίνεται να πληρώνουν 2 σπίτια των 100 τμ, 4000 τον χρόνο πετρέλαιο για θέρμανση και να μην ζεσταίνονται, αφού μόλις κλείσει παγώνουν.
Αν φτάσω στα συμβούλια θα μας γράψουν οι εφημερίδες.
-
Εδώ που τα λεμε έχει δίκιο ο ταξιδευτής. Κοιτούσα ένα υλικό, γερμανικό στην έμπνευση τέλη του 70, όπου ανακατεύουν τσιμέντο με κόκκους από φελιζόλ και κάποια αλλά στοιχεία όπως άμμο νομίζω και ασβέστη και φτιάχνουν τούβλα, πανάλαφρα, σε κάθε σχέδιο και φινίρισμα που έχουν άριστες ικανότητες έναντι της ζέστης, τουλάχιστον, αλλά και αντοχής σε κάθε φυσικό φαινόμενο και τα βάζουν ως προσόψεις στα παλαιά νεοκλασικά και διατηρητέα κτήρια τους για αναβάθμιση.
Εάν το δείτε τι φινιρίσματα και τι νεοκλασικά σχέδια εξυπηρετούν θα εντυπωσιαστείτε.Δηλαδή εγώ που δεν είμαι του αντικειμένου βρήκα την ύπαρξη του ως υλικό, αυτοί οι σχετικοί δεν έχουν κάποια ιδέα εδώ και τόσες δεκαετίες για το πως θα μονωθούν και θερμανθούν οικολογικά τα νεοκλασικά και διατηρητέα;
-
Δεν έχεις καταλάβει την έννοια του διατηρητέου.
Το επίπεδο στο συμβούλιο αρχιτεκτονικής και στο υπουργείο πολιτισμού είναι πολύ υψηλό, όλα τα αλλά είναι για να είχαμε να λέμε. -
Στην Γερμανία πως τα διατηρούν και τα επισκευάζουν με το τον τρόπο που λέω; Δεν γίνεται με κάποιον τρόπο να βρεθεί μια μέση λύση;
-
Στην Γερμανία πως τα διατηρούν και τα επισκευάζουν με το τον τρόπο που λέω;
Κάτι είδες, κάτι άκουσες και έβγαλες συμπεράσματα για κάτι που δεν καταλαβαίνεις.
Στην Ελλάδα υπάρχει τρομερή τεχνογνωσία για την αποκατάσταση και ενίσχυση διατηρητέων κτηρίων απο φέρουσα τοιχοποιία. Ξέρεις ποσό είναι το μέσο πάχος κατασκευής απο φέρουσα τοιχοποιία ;
Η αποκατάσταση διατηρητέου είναι ακριβό σπορ και γίνεται μόνο απο εξειδικευμένα γραφεία τα οποία χρεώνουν και αναλόγως βεβαίως βεβαίως
-
Εγώ γνωρίζω μεσα από την απλη έρευνα μου πως καθώς αναστήλωσαν μνημεια και κατασκευές από τις ζημιές του ΒΠΠ αλλά και παλιότερα επιδιορθώσαν με βάση το υλικό που αναφέρω την εξωτερική τους όψη ενώ παράλληλα προσέφεραν θερμομονωτικές ιδιότητες σε αυτά τα κτήρια λόγω της χρήσης του.
Σε αφήνω να το ψάξεις και να το βρεις.
Αρχές του 70 βγήκε στην αγορά της Γερμανίας ως προϊόν. Μετά λογικά θα εξελίχθηκε και από άλλους κατασκευαστές. Αυτό δεν το γνωρίζω.
Φυσικά και είναι δύσκολη εργασία η αναστύλωση.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ