-
@accentwizard said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
@kkostask said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Στο χαρτί δεν μπορείς να γράψεις τίποτα διαφορετικό από αυτό που προβλέπεται….2% + ΦΠΑ. Κάποιοι μη επαγγελματίες, συνήθως από μικρά γραφεία της γειτονιάς, κάνουν διάφορα. Δεν σημαίνει ότι είναι σωστό.
Γιατί όμως δεν λες για τους πελάτες που μόλις ακούσουν ότι πρέπει να πληρώσουν ΦΠΑ βγάζουν αφρούς από το στόμα?
Ξέρεις πόσες φορές έχω υποφέρει για να πληρωθώ τα συμφωνημένα, υπογεγραμμένα και ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή?Εγω που πουλαω,μπορω να πω την ωρα της υπογραφης των συμβολαιων,πως η τιμη που εγραφα στην αγγελια ήταν χωρις φπα;
Και οτι θελω αλλα 24% απο αυτα που ζηταγα αρχικα;Mπορεις τελευταια στιγμη να ζητησεις παραπανω απο τον αγοραστη. Στο Λονδινο το εκαναν συνεχως. ΑΝ δεν θελει αποχωρει.
gazumping το λενε
-
Επειδή εκεί μπαίνει κ ανθρώπινος εγωισμός, είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει...μου έχει τύχει και αυτό αλλά και ο αγοραστής την ώρα του συμβολαίου να δίνει χαμηλότερη τιμή...και στις δυο περιπτώσεις χάλασε αλλά όχι ανώδυνα.
-
Επειδή εκεί μπαίνει κ ανθρώπινος εγωισμός, είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσει...μου έχει τύχει και αυτό αλλά και ο αγοραστής την ώρα του συμβολαίου να δίνει χαμηλότερη τιμή...και στις δυο περιπτώσεις χάλασε αλλά όχι ανώδυνα.
καλυτερα γιατι αν το δωσεις σε καποιον που κατεβαζει την τιμη τελευταια τιμη θα εχεις εαν σωρο προβληματα με αυτον στο μελλον.
-
Αν η αγοραπωλησία είναι σε αρχικό στάδιο -πριν την προκαταβολή- δεν τρέχει και κάτι. Αν όμως έχει δοθεί, εκεί αρχίζουν τα πέναλτι και για τις δυο πλευρές.
-
Τι ερώτηση είναι αυτή? Φυσικά και όχι...άλλωστε τα ακίνητα δεν επιβαρύνονται με ΦΠΑ, η παροχή υπηρεσιών όμως ναι
Kαι αφου εχει φπα γιατι δεν δινεις τελικη τιμη εξ'αρχης;
-
Άντε πάλι….στο έγγραφο που υπογράφει ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να αναγράφεται ρητά και ευκρινώς. Εγώ έτσι το κάνω, οι άλλοι δεν με νοιάζει.
-
Άντε πάλι….στο έγγραφο που υπογράφει ο υποψήφιος αγοραστής πρέπει να αναγράφεται ρητά και ευκρινώς. Εγώ έτσι το κάνω, οι άλλοι δεν με νοιάζει.
Εγω δεν μιλαω για το εγγραφο,Μιλαω για το τηλεφωνημα,ξερεις,αυτο για να αναλαβεις την προωθηση....
-
Ε πες το τόση ώρα…
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να στο πει, εγώ προσωπικά το θεωρώ αυτονόητο ότι θα πληρωθεί ΦΠΑ. Όταν όμως με ρωτάνε πάντα το αναφέρω. Φυσικά ΦΠΑ πληρώνεις μόνο αν σου κόψουν τιμολόγιο… -
Τα ευκολως εννουμενα παραλείπονται.
Γιατί έτσι λακωνικά, η περικοπή περιττών δαπανών χαμηλώνει το κόστος παροχής της υπηρεσίας... αν ήταν να προβαίνουν σε χρονοβορες λεπτομέρειες, θα ανέβαινε κι άλλο η αμοιβή.Μ' αρέσει ο Λαπ που του φταίνε οι εργολάβοι, που στο κάτω κάτω βάζουν γνώσεις, σπουδές, λεφτά, ρίσκο, δουλειά και παράγουν ένα βασικό υλικό αγαθό για την κοινωνία για να βγάλουν κέρδος και δεν του φταίνε αυτοί οι ημιαγράμματοι αν και σπουδαγμένοι που πουλάνε νταβατζηλικι σε ξένες περιουσίες και κονομανε εις υγεία των κορόιδων...
-
@piliourits said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Γιατί έτσι λακωνικά, η περικοπή περιττών δαπανών χαμηλώνει το κόστος παροχής της υπηρεσίας... αν ήταν να προβαίνουν σε χρονοβορες λεπτομέρειες, θα ανέβαινε κι άλλο η αμοιβή.Μ' αρέσει ο Λαπ που του φταίνε οι εργολάβοι, που στο κάτω κάτω βάζουν γνώσεις, σπουδές, λεφτά, ρίσκο, δουλειά και παράγουν ένα βασικό υλικό αγαθό για την κοινωνία για να βγάλουν κέρδος και δεν του φταίνε αυτοί οι ημιαγράμματοι αν και σπουδαγμένοι που πουλάνε νταβατζηλικι σε ξένες περιουσίες και κονομανε εις υγεία των κορόιδων...
Σε ολα τα επαγγελματα ο μεσαζοντας υπαρχει γιατι ο κατασκευαστης, ο παραγωγος κλπ δε θελει ή δε μπορει να προωθησει ο ιδιος το προιον του.
-
@ilias-a said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Σε ολα τα επαγγελματα ο μεσαζοντας υπαρχει γιατι ο κατασκευαστης, ο παραγωγος κλπ δε θελει ή δε μπορει να προωθησει ο ιδιος το προιον του.
Τι κάθεσαι και απαντάς?
-
Τι κάθεσαι και απαντάς?
Πως θα περασουν 20 λεπτα ακομα για να ξεκινησει το παιχνιδι?
-
@vagkirk said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Η διαρκής υγρασία σε κλειστό χώρο θα γίνει και μούχλα….
Συγνώμη για το off topic, @kkostask αν δεν κάνω λάθος είσαι μεσίτης;
Γνωρίζεις αν οι μεσίτες μαζί με την έναρξη του επαγγέλματος τους πρέπει να πάρουν και κάποια ειδική άδεια από το εμπορικό επιμελητήριο/ ΓΕΜΗ;
Ρωτάς αν ο μεσίτης υποχρεούται σε εγγραφή σε κάποιο Επιμελητήριο ; Προφανώς και όχι, για αυτό και πριν τη μεσιτεία πούλαγαν ψυγεία και μόλις ξανά κάτσει η αγορα θα πουλάν σερβιέτες.
-
Εδώ οι ξένοι που αγοράζουν ακίνητα και τα θέλουν όλα οι ίδιοι και οι δικηγόροι τους με έγγραφα και αποδείξεις, μόλις έρχεται η ώρα της πληρωμής του μεσίτη λένε what the fuck γιατί να δώσω και 24% επί της αμοιβής και γίνεται μπαχαλο.
Εγώ έκανα ένα ερώτημα για μητρώο ΓΕΜΗ γιατί σε αυτόν που του πρόσθεσα ΚΑΔ για μεσιτικά είχε και ασφαλιστικές υπηρεσίες που έχουν υποχρέωση ειδικού μητρώου στο ΓΕΜΗ και μου την είπε πως δεν τον ενημέρωσα για κάτι αντίστοιχο και για τα μεσιτικά.
ΣΠΟΥΤΖΑΜ του λέω πήγαινε και ρώτα! -
Από το σάιτ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών...
*"Δικαιολογητικά για την εγγραφή μεσίτη ακινήτων
ΑΙΤΗΣΗ
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, εφόσον πρόκειται για Έλληνα πολίτη ή πολίτη κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους – μέλους του Ε.Ο.Χ.
ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΩΝ, Γραμματικές γνώσεις: Απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου ή ισότιμης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής. Για τίτλους σπουδών αλλοδαπής απαιτείται φωτοτυπία του πτυχίου επικυρωμένη από δικηγόρο και μετάφρασή του από το Υπ. Εξωτερικών καθώς και βεβαίωση ισοτιμίας από το Υπ. Παιδείας.
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Ν. 1599/86 (επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας). Την υπεύθυνη δήλωση υπογράφει ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος στο Επιμελητήριο ή προσκομίζεται από άλλο πρόσωπο με το γνήσιο της υπογραφής θεωρημένο από την Αστυνομία ή από οποιαδήποτε Δημόσια, Δημοτική ή Κοινοτική Αρχή).
ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ : Εκτός των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή κράτους μέλους του Ε.Ο.Χ., εφόσον πρόκειται για πολίτη τρίτης χώρας, άδεια διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα ή άδεια διαμονής για ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα.
ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΔΟΥ KAΔ.68311000Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ:
ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ.
ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΩΠΟ : Έπειτα από εξουσιοδότηση του ενδιαφερομένου κατά την κατάθεση των δικαιολογητικών παρουσία του αρμοδίου υπαλλήλου του Επιμελητηρίου ή έπειτα από προσκόμιση εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Υπεύθυνη δήλωση Μεσίτη Ακινήτων"*Μου φάνηκε σχετικό με την κουβέντα...
Μπορεί να κάνω και λάθος...
-
Οι μεσίτες είναι ένα επάγγελμα που έχει μέσα κάθε καρυδιάς καρύδι.
Επίσης τα περί φπα τα θεωρώ υποκριτικά, αφού όλοι ξέρετε τι και πως γίνεται παντού στην χώρα...
-
-
Στην δικη μου εμπειρια οι μεσιτες θελουν να μπουν σε οποιο ντηαλ ειναι εμπορικο για να παρουν χρηματα χωρις να κανουν τιποτα (αφου εμπορικα ακινητα φευγουν αμεσως). Γιαυτο συνεχως τηλεφωνουν ολες τις αγγελιες που βλεπουν και ζητουν να μπουν μεσα στο ντηαλ. Αν τους δωσεις ενα ακινητο που δεν ειναι εμπορικο σου λενε να πας βολτα.
-
Καλά δεν είναι παράλογο αυτό.
Αλλά βασικά δεν υπάρχουν μη εμπορικά ακίνητα.
Τα ακίνητα πρέπει να πουληθούν στην σωστή τιμή για την θέση που είναι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν.
Τα λεγόμενα μη εμπορικά ακίνητα απλά δεν είναι στην σωστή τιμή, για να πουληθούν.
-
@criuser said in ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ:
Καλά δεν είναι παράλογο αυτό.
Αλλά βασικά δεν υπάρχουν μη εμπορικά ακίνητα.
Τα ακίνητα πρέπει να πουληθούν στην σωστή τιμή για την θέση που είναι και τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουν.
Τα λεγόμενα μη εμπορικά ακίνητα απλά δεν είναι στην σωστή τιμή, για να πουληθούν.
Καμμια σχεση, μη εμπορικα ακινητα υπαρχουν σε πολλες περιοχες της χωρας που δεν ειναι εμπορικες. Δηλ δεν ειναι Ναυπλιο η Μανη που γινεται χαμος. Οπως σε διαφορα χωρια στα βουνα, αν ο κοσμος δεν θελει να μετακομισει σε αυτες τις περιοχες τοτε ειναι μη εμπορικες.
Εσυ εχεις το νου σου παντα το Χαλανδρι που ειναι απο τις ποιο καλες περιοχες της χωρας.
ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ / ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ