-
Λοιπόν, έχοντας βάλει σε 3 σπίτια πριν 2 χρόνια Α/Θ με φαν κόιλ, οι χρήστες στον περσινό χειμώνα, δεν έχουμε βρεθεί να μιλήσουμε για τον φετεινό, ήταν πολύ ευχαριστημένοι.
Ο ένας πρώτος πάνω από πιλοτή με συμβατική μόνωση, ήθελε να το έχει στους 19 βαθμούς τον θερμοστάτη και έτσι πέρσι τον χειμώνα για 4 μήνες, είχε θέρμανση, ζεστό νερό και ρεύμα, 630 ευρώ. Το θεωρώ τσάμπα για 100 τμ σπίτι, με 4 άτομα, το ένα μωρό με πλυντήρια κάθε μέρα.
Ο δεύτερος επίσης 4 άτομα με μωρό, ήταν λίγο πιο πάνω, ενώ ο τρίτος με τέταρτο που δεν κατοικείται, αλλά θέλουν 24 βαθμούς μέσα έπιασαν τα 1300 το 4μηνο.
Νομίζω είναι καλά.
Εγώ πέρσι είχα πιάσει μόνο για θέρμανση πετρέλαιο, με θερμοστάτη στο 21, 750 ευρώ και μέχρι τώρα φέτος έχω 550 με υπολογισμό μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Πιστεύω ότι μόλις θα περάσω τα 600 ευρώ.
Είμαι 110 τμ 5ος όροφος τελευταίος και συνορεύω με Πεντέλη - Υμηττό - Πάρνηθα και Αίγινα. Δηλαδή δεν έχω κάτι να με προστατεύσει.
Κτίριο 20 ετίας, μόνωση 3εκ στα συρόμενα και 5 εκατοστά στα υπόλοιπα. Διπλά τζάμια καλά κουφώματα.
-
Καλά τι σπίτι είναι αυτό με τέτοια σύνορα;
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τροχόσπιτο!
Σήμερα το παρκάρει στους πρόποδες της Πεντέλης, αύριο παίρνει το φέρυ για Αίγινα και μεθαύριο το στήνει δίπλα στο καζίνο στην Πάρνηθα! -
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Αεροκινούμενο...
Με τόσους αέρηδες που το βαράνε...
-
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Πριν 2 χρόνια που έκανα την ανακαίνιση, ρωτήσα 3 μεγάλους και μικρότερους εγκαταστάτες και 2 μηχανικούς αν θα μπορούσα να βάλω μπαταρία στο αποθήκακι που έκανα στο διαμέρισμα και να βάλω μόνο πάνελ επάνω…
«Ωωωωω που πας να μπλέξεις μπαταρίες μέσα στο σπίτι κάθε 3 χρόνια αλλαγή…»
Βάζω στοίχημα τώρα θα δηλώνουν εξπερ στην εγκατάσταση. Τώρα που υπάρχει και επιδότηση.Δε σου λέγανε ψέμματα.
Ακόμα και lfp να βάλεις, αυτές που κυκλοφορουνε εχουν μέσα b cells ποιότητα, μετά την 3ετια με καθημερινή φόρτιση εκφορτιση θα έχουν ραγδαία πτώση. Εκτός αν πας σε ακριβή λύση π.χ. Tesla, Huawei που έχουν μέσα a class cells αλλά εκεί είναι άλλες οι τιμές. Σε κάθε περίπτωση, οι μπαταρίες θα είναι το ευαίσθητο κομμάτι του συστήματος (τα υπόλοιπα συνήθως τα βάζεις και τα ξεχνάς). Βέβαια αυτοί σπρώχνουν τους οικιακούς σε μπαταρίες και zero feed in, γιατί δε θέλουν να βάλουν χρήματα σε αναβαθμίσεις του δικτύου. Το net metering είναι πολύ καλύτερο, το δίκτυο είναι ο κουμπαράς σου, αντί για τις μπαταρίες. -
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
«Ωωωωω που πας να μπλέξεις μπαταρίες μέσα στο σπίτι κάθε 3 χρόνια αλλαγή…»
Βάζω στοίχημα τώρα θα δηλώνουν εξπερ στην εγκατάσταση. Τώρα που υπάρχει και επιδότηση.Όχι μόνο expert αλλα προτείνουν και διπλασιασμό του συστήματος μπαταρίας για μέγιστο "όφελος"...
5 στους 6 που έβγαλα προσφορά μου έλεγαν την ίδια π@π@ρι@,
Ο 6ος που τελικά - μάλλον - θα συνεργαστούμε ήταν αρνητικός εξαρχής. Είπε μόνο αν υπάρχει σημαντικό όφελος από την επιδότηση αλλιώς δεν κερδίζεις τίποτα το ουσιαστικό.
Και όπως τα είπαν και πιο πάνω, 3-5 χρόνια και καπνός οι μπαταρίες, βέβαια το σύστημα μπορεί να τρέχει και χωρίς μπαταρίες. -
Για να έχουν ζωή θα πρέπει να έχουν λογισμικό που να τις κρατά μεταξύ 20-80%
Είναι αυτό εφικτό;
-
Είναι. Αλλά θα χάσεις από παραγωγή ρεύματος.
Άποψή μου: το καινούργιο πλαίσιο προμοτάρει την αποθήκευση ενέργειας, το νέο ελ δοράδο. Καθίστε στ' αυτά σας και μη μπλέκετε με μπαταρίες. -
Βάλτε φωτοβολταϊκά όσοι μπορείτε, προσοχή σε αγορές αντλιών θερμότητας και ηλεκτρικων αυτοκινητων... Άρχισαν τα οργανα
-
13% αύξηση μου είπε η ΔΕΗ ότι είχα από πέρυσι τον χειμώνα. Ένα 400άρι ρεύμα και ένα 1000ρικο αέριο. Δεν πήγαινα διακοπές στις γιορτές καλύτερα;
-
@johnny-0 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δε σου λέγανε ψέμματα.
Κατάλαβα, αλλά η δική μου λογική ήταν να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και με τις διακοπές ρεύματος κλπ, ή να χρησιμοποιώ εγώ το ρεύμα που παράγω. Η' επικουρικά, να δίνουν ρευμα όταν θα χρειαζόταν.
Για τις μπαταρίες το ήξερα οτι έχουν χρόνο ζωής αλλά νόμιζα θα υπήρχαν συστήματα πιο εξειδικευμένα.
Ισως και εγώ δε το έψαξα όσο θα έπρεπε αλλα δε προλάβαινα να κάνω κάτι άλλο μόνος μου μέσα σε καταστάσεις κοβιντ.@tgd said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
13% αύξηση μου είπε η ΔΕΗ ότι είχα από πέρυσι τον χειμώνα. Ένα 400άρι ρεύμα και ένα 1000ρικο αέριο. Δεν πήγαινα διακοπές στις γιορτές καλύτερα;
Φιλος μου, μου έιπε για πλάκα οτι πιο φτηνα θα του έβγαινε να βγαλει το χειμώνα σε κανα Μπαλί... Λογικό.
-
Kαλησπέρα παιδιά, πώς βλέπετε την αγορά ακινήτων τους τελευταίους μήνες και, ακόμα πιο πολύ με ενδιαφέρει να μάθω, πώς τη βλέπετε να εξελίσσεται από εδώ και πέρα;
Δεν ξέρω πόσοι από εδώ ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτου για εκμετάλλευση αλλά θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα σε αυτό.
Παρακολουθώ την αγορά στο Κέντρο, ΒΠ και από ΝΠ Βούλα και Γλυφάδα τα τελευταία 10 χρόνια και κατάφερα να αγοράσω δύο (παλιά) ακίνητα στα Εξάρχια σε πολύ καλή τιμή, το ROI μου συνολικά ενοικιάζοντάς τα είναι 6.5%. Αυτά μέχρι το 2020 απόταν και άρχισαν οι τιμές να ξεφεύγουν προς τα πάνω. Συμφωνώ απόλυτα με τον cruiser που μιλάει για έλλειψη ακιμήτων στην αγορά, αλλά πιστεύω ότι η νομισματική χαλάρωση έχει επίσης φουσκώσει πολύ τις τιμές. Και οι μεσίτες - για παράδειγμα, ακίνητο στην κάτω Γλυφάδα που πωλείται επί 2 χρόνια, το έδιναν για 190.000, έχει 6 μήνες που το ανέβασαν στις 230.000. Ποια είναι η λογική δηλαδή; Δεν έδωσε κάνενας 190κ και θα βρεθεί τώρα κάποιος να δώσει 230κ? Το ίδιο βλέπω και σε άλλες (νότιες) περιοχές.
Με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τις απόψεις σας.
-
@searay2 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Kαλησπέρα παιδιά, πώς βλέπετε την αγορά ακινήτων τους τελευταίους μήνες και, ακόμα πιο πολύ με ενδιαφέρει να μάθω, πώς τη βλέπετε να εξελίσσεται από εδώ και πέρα;
Δεν ξέρω πόσοι από εδώ ενδιαφέρονται για αγορά ακινήτου για εκμετάλλευση αλλά θα ήθελα να επαναφέρω το θέμα σε αυτό.
Παρακολουθώ την αγορά στο Κέντρο, ΒΠ και από ΝΠ Βούλα και Γλυφάδα τα τελευταία 10 χρόνια και κατάφερα να αγοράσω δύο (παλιά) ακίνητα στα Εξάρχια σε πολύ καλή τιμή, το ROI μου συνολικά ενοικιάζοντάς τα είναι 6.5%. Αυτά μέχρι το 2020 απόταν και άρχισαν οι τιμές να ξεφεύγουν προς τα πάνω. Συμφωνώ απόλυτα με τον cruiser που μιλάει για έλλειψη ακιμήτων στην αγορά, αλλά πιστεύω ότι η νομισματική χαλάρωση έχει επίσης φουσκώσει πολύ τις τιμές. Και οι μεσίτες - για παράδειγμα, ακίνητο στην κάτω Γλυφάδα που πωλείται επί 2 χρόνια, το έδιναν για 190.000, έχει 6 μήνες που το ανέβασαν στις 230.000. Ποια είναι η λογική δηλαδή; Δεν έδωσε κάνενας 190κ και θα βρεθεί τώρα κάποιος να δώσει 230κ? Το ίδιο βλέπω και σε άλλες (νότιες) περιοχές.
Δεν ανεβάζουν σχεδόν ποτέ οι μεσίτες τις τιμές, οι ιδιοκτήτες το κάνουν.
Και επειδή σαν καταναλωτές είμαστε ηλίθιοι, τώρα είναι που θα πωληθεί, όχι όταν είχε 190. -
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@searay2 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Δεν ανεβάζουν σχεδόν ποτέ οι μεσίτες τις τιμές, οι ιδιοκτήτες το κάνουν.
Και επειδή σαν καταναλωτές είμαστε ηλίθιοι, τώρα είναι που θα πωληθεί, όχι όταν είχε 190.Ναι, το δέχομαι αυτό. Πραγματικά τρικυμία εν κρανίω.
-
Μπορει να πωληθει μπορει και οχι. Το πιθανοτερο ειναι να μην πωληθει.
Οι τιμες εχουν ανεβει ισχυει.
-
Εξαρτάται γιατί δεν πουλήθηκε.
Αν έχει πρόβλημα θα συνεχίσει να έχει.
Αλλά οι τιμές θα ανεβαίνουν γιατί το κόστος ανεβαίνει συνέχεια, οπότε ανεβαίνει και η τιμή αντικατάστασης για τα παλαιότερα.
-
Το 2017 είχα ένα ακίνητο ανακαινισμένο 115τμ,2ου ορόφου που ο ιδιοκτήτης ήθελε για τους δικούς του λόγους να πάρει 80.000 παρότι στην περιοχή αντίστοιχα ακίνητα πωλούνταν από 100 και πάνω. Ένα χρόνο πάλευα αλλά τίποτα…μόλις το ανεβάσαμε στα 100 έγινε σκοτωμός….3 ραντεβού την ώρα κάναμε και τελικά πουλήθηκε 98….
Και ένα άρθρο γιατί πρέπει εμείς σαν αγοραστές να επιλέγουμε σωστούς επαγγελματίες….. -
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Εξαρτάται γιατί δεν πουλήθηκε.
Αν έχει πρόβλημα θα συνεχίσει να έχει.
Αλλά οι τιμές θα ανεβαίνουν γιατί το κόστος ανεβαίνει συνέχεια, οπότε ανεβαίνει και η τιμή αντικατάστασης για τα παλαιότερα.
Ποιος έχει και διατείθεται ναι τα δώσει δεν καταλάβαίνω όμως. Φαίνεται ότι πολύ βασιζόμαστε στα ξένα κεφάλαια, τα οποία είναι ακριβά πλέον και αμφιβάλλω αν θα συνεχίσουν να έρχονται σωρηδόν όπως πριν. Ειδικά τα ΝΠ είναι λες και έχουν αποκλειστικό υποψήφιο αγοραστή ξένους.
-
Οι τιμές για τους ξένους είναι στο ένα δέκατο με ένα εικοστό των αντίστοιχων σπιτιών στην υπόλοιπη δυτική Ευρώπη και χαμηλότερα από αυτές των ανατολικών χωρών.
Επίσης το αυξημένο κόστος κατασκευής και η κρίση έχει πετάξει έξω τους παλιούς μικρούς κατασκευαστές και αυτοί που κατασκευάζουν τώρα έχουν πολλά λεφτά.
Τόσα πολλά που μπορούν να στείλουν τον μικρό του γραφείου για καφέδες και στο πήγαινε να σταματήσει και να αγοράσει την Εθνική και στο έλα να σταματήσει και να αγοράσει την Αλφα και ανάλογα τις άλλες δύο.
Ερχεται πολύ χρήμα απ΄ έξω από χώρες με προβλήματα, Κίνα, Τουρκία, Αίγυπτο, Ισραήλ, Ουκρανία κλπ.
Στην Γλυφάδα και στα άλλα νότια προάστια, το κόστος κατασκευής μαζί με το οικόπεδο ξεκινάει από 5000 ευρώ. Οπότε με κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και κόστος χρήματος, γιατί το κέρδος το παίρνεις όταν πουλήσεις το τελευταίο ακίνητο, που σημαίνει διάρκεια 2-3 χρόνια, τιμή πώλησης κάτω από 8-9000 απλά σε βάζει μέσα, αφού κανείς δεν δίνει τόσα λεφτά για να πάρει 5-10 % ετήσια απόδοση δουλεύοντας. Σκεφτείτε ότι για 1000 τμ οικοδομή, η επένδυση είναι πάνω από 5-6 εκ για 3 χρόνια δέσμευση. Πολλά λεφτά και μεγάλη διάρκεια. Αν έχει κέρδος 15 % τον χρόνο, πρέπει να εισπράξει 9-10 εκ, για να πει ότι έκανε κάτι, αφού θα έχει και φόρο.
-
Κάποιον ποιοτικό κατασκευαστή «ΠΡΟΚΑΤ» ή μεταλλικής/μικτής κατασκευής, για μικρή μονοκατοικία στη Μαγνησία, έχετε να προτείνετε;
Από Αθήνα-Θεσσαλονίκη αναλαμβάνουν έργα σε τέτοιες αποστάσεις;Το σπίτι θα πρέπει να ακολουθεί τοπικό κανονισμό, με σκεπή και κουφώματα ξύλου.
Και οι γνωρίζοντες, τί «τεχνολογία» προτείνουν ως vfm από πλευράς μόνωσης και ποιότητας κατασκευής;
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!