-
Κάναμε και εμείς μόνωση (υγρομόνωση) πέρυσι τέτοια εποχή. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, γιατί τέλος πάντων...
Το σίγουρο είναι ότι το ποσό μοιράστηκε ανάλογα τα χιλιοστά του κάθε διαμερίσματος.
Τα υπόλοιπα είναι περίεργη ιστορία. Εγώ δεν ξέρω καν τι δουλειά έγινε τελικά. Αν έγινε... -
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@alejandro για δες εδώ , νομίζω η περιοχή έχει να ανεβάσει ακόμα πολύ τις τιμές .
Αν υπολογίσεις και το οικόπεδο των Ισραηλινών τότε νομίζω αξίζει να νοικιάσεις και να περιμένεις για να πουλήσεις .Σε ευχαριστώ πολύ! Δεν ήξερα ότι προχωράει και αυτό. Οντως, στην ουσία το διαμέρισμα θα ειναι ακριβως στη μέση της ανάπλασης από Ν.Φάληρο μέχρι Ελληνικό.
Ειναι πραγματικά εκπληκτικό πώς η όλη περιοχή είχε μείνει στη φάση '50-'60 τόσα χρόνια. Μοσχάτο, Ν. Φάληρο θα πάρουν τα πάνω τους αν και ειναι "χωμένα" κάτω από το δρόμο.
Αντε και στο Π.Φ να φτιαξουν λίγο το παραλιακό μέτωπο, τις παραλίες Μπατη/Εδεμ.
Ειχα φίλους απο ΒΕλγιο/Ταιβαν που ήρθαν Αθήνα, μου λένε πού να παμε για μπανιο; Τους λέω Βουλιαγμένη. Μου λένε ωωω πολύ μακρία, θα έρθουμε Φαληρο. Τους λέω "καλά, έιστε σοβαροί; Στις Μπατάμες;;;;" Τελικά ήρθαν, έκαναν μπάνιο, τους βρήκαμε μετά στη μαρίνα στο Φλοίσβο να φάμε. Ηταν καταενθουσιασμένοι... εγώ σταυροκοπιόμουν.
Εγώ έχω κάνει μόνο μια φορά μπάνιο κάτω έκει, για πλάκα για να δω πώς είναι. Το βρήκα πολύ περίεργο. Αν δε κάνω λάθως πήρε και μπλε σημαία η περιοχή.Παραλίγο θα έφτιαχνα δουλειά δίπλα σου, αλλά οι επενδυτές έχουν κολλήματα. Οι Γερμανοί θέλουν μόνο Ελληνικό και οι Ελληνες έχουν πάρει τα βουνά...
Οπότε μάλλον στο Ελληνικό με βλέπω...
Με τους Γερμανούς...Στα βουνά δεν πάω...
Δεν έχω και κατάλληλο αμάξι...Εννοώ λήζινγκ...
Γιατί το γκριπ με τα κροσκλιμέιτ παίζει να είναι καλό.
Αλλά δεν θα το δοκιμάσω... -
@piliourits said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Οι κοινόχρηστοι χώροι μοιράζονται σε όλους με τα χιλιοστά, έτσι κι η μόνωση.
Ετσι ακριβώς.
Είναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΗ δαπάνη.
Ακόμα και στην περίπτωση που έχουμε αποκλειστική χρήση ταράτσας, εκεί σε περίπτωση που χρειαστεί αποξήλωση της τελικής στρώσης, τότε η μόνωση είναι κοινόχρηστη, αλλά η νέα τελική στρώση είναι επιβάρυνση μόνο του αποκλειστικού χρήστη.
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παραλίγο θα έφτιαχνα δουλειά δίπλα σου, αλλά οι επενδυτές έχουν κολλήματα. Οι Γερμανοί θέλουν μόνο Ελληνικό και οι Ελληνες έχουν πάρει τα βουνά...
Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πού καλέ εκει κάτω έχει μείνει κάτι αξιόλογο για επένδυση;;; Ολα ειναι χτισμένα, πέρα από των Ισραηλινών... Για οικόπεδο μιλάς, μονοκατοικία για να πέσει ή κάποιο εγκατελλειμένο κτήριο;
Δε τους κατηγορώ και πολύ τους Γερμανούς. Και εγώ αν ήθελα να παρω κάπου εκεί κάτω και είχα τα χρήματα, Ελληνικό θα πήγαινα. ΑΛΛΑ, νομίζω από την άλλη οτι έρχεται μεγάλη απελπισία και δε ξέρω αν το Ελληνικό στο τέλος γινει πολη-φάντασμα.
-
@alejandro said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Παραλίγο θα έφτιαχνα δουλειά δίπλα σου, αλλά οι επενδυτές έχουν κολλήματα. Οι Γερμανοί θέλουν μόνο Ελληνικό και οι Ελληνες έχουν πάρει τα βουνά...
Χωρίς πολλές λεπτομέρειες, πού καλέ εκει κάτω έχει μείνει κάτι αξιόλογο για επένδυση;;; Ολα ειναι χτισμένα, πέρα από των Ισραηλινών... Για οικόπεδο μιλάς, μονοκατοικία για να πέσει ή κάποιο εγκατελλειμένο κτήριο;
Δε τους κατηγορώ και πολύ τους Γερμανούς. Και εγώ αν ήθελα να παρω κάπου εκεί κάτω και είχα τα χρήματα, Ελληνικό θα πήγαινα. ΑΛΛΑ, νομίζω από την άλλη οτι έρχεται μεγάλη απελπισία και δε ξέρω αν το Ελληνικό στο τέλος γινει πολη-φάντασμα.
Τριόροφο θα έφευγε, 8όροφο θα ερχόταν, φάτσα παραλία, γνωστό σημείο.
-
Τριόροφο θα έφευγε, 8όροφο θα ερχόταν, φάτσα παραλία, γνωστό σημείο.
Φαντάζομαι ή Ζαϊμη ενα "νεοκλασσικό" ή ενα απο τα 2 στην Αχιλλέως...
Ισως τα 3 μοναδικά ακίνητα που μπορούν να "πέσουν" για κάτι νέο. -
Κάπου εκεί.
Με στενοχώρησε που δεν το πίστεψαν.
-
Με στενοχώρησε που δεν το πίστεψαν.
Ναι, έχεις δίκιο. Ειναι ελάχιστα τα σημεία στο ΠΦ που μπορεί να γίνει τέτοια επένδυση που αναφέρεις.
-
Τι νέα έχουμε από το μέτωπο των τιμών των κατοικιών; Συνεχίζουν να ανεβαίνουν ή έχουν κάπως ισορροπήσει; Έχω καιρό να διαβάσω κάτι σχετικό.
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τι νέα έχουμε από το μέτωπο των τιμών των κατοικιών; Συνεχίζουν να ανεβαίνουν ή έχουν κάπως ισορροπήσει; Έχω καιρό να διαβάσω κάτι σχετικό.
-
@lapin said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βασικά έχουμε κάποιες αναστολές εργασιών, όπου δεν έχουν ξεκινήσει, λόγω των τεράστιων αυξήσεων στο κόστος, ενώ θα αρχίσουν να πιέζονται και οι τιμές των οικοπέδων, αφού είναι το μόνο που μπορεί να πιεστεί, οπότε όλοι θα κοιτάνε τα καλύτερα οικόπεδα.
Οι τιμές θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν, ίσως με μικρότερο ρυθμό, αλλά ταυτόχρονα θα εξαφανίζονται και τα σπίτια για ενοικίαση, αφού θα μειώνεται συνέχεια ο αριθμός των διαθέσιμων, ενώ καινούργια δεν γίνονται.
Ενα άλλο που συμβαίνει, είναι ότι ενώ παλιότερα το 90 % ήταν αντιπαροχές και μόνο το 10 % αγορές, τώρα που η αγορά έχει πάει στα χέρια των ξένων και ντόπιων λεφτάδων, αυτοί αγοράζουν και πουλάνε όλο το κτίριο, οπότε δεν βγαίνει τίποτα για ενοικίαση, όπως έβγαινε παλιά στις αντιπαροχές.
-
https://www.protothema.gr/politics/article/1283107/petrelaio-gia-thermansi-sunestise-o-prothupourgos-se-osous-boroun/
δηλαδη?
προπερσι πλερω ενα σκαζμο γιουρα να βαλω αεριο γιατι ετσι με βομβαρδισανε και με πεισανε απο την επισημη πολιτεια και ξηλωσα το πετρελαιο.
τωρα τι? συγνωμμη λαθος?
αμα ξεχασω να δηλωσω κανενα πεντακοσαρικο εφορια μπορω να πω και εγω συγνωμμη λαθος? -
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
https://www.protothema.gr/politics/article/1283107/petrelaio-gia-thermansi-sunestise-o-prothupourgos-se-osous-boroun/
δηλαδη?
προπερσι πλερω ενα σκαζμο γιουρα να βαλω αεριο γιατι ετσι με βομβαρδισανε και με πεισανε απο την επισημη πολιτεια και ξηλωσα το πετρελαιο.
τωρα τι? συγνωμμη λαθος?Απλό είναι: τώρα συγνώμη, ΠΟΛΕΜΟΣ!! Ποιος μπορούσε να το προβλέψει αυτό?? Η ζωή είναι γεμάτη αναποδιές, εκπλήξεις και αναπάντεχα γεγονότα...πορευόμεθα όπως μπορούμε. Και του χρόνου μπορεί να που, όλοι πέλετ!
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
δηλαδη?
τωρα τι? συγνωμμη λαθος?Απλό είναι: τώρα συγνώμη, ΠΟΛΕΜΟΣ!! Ποιος μπορούσε να το προβλέψει αυτό?? Η ζωή είναι γεμάτη αναποδιές, εκπλήξεις και αναπάντεχα γεγονότα...πορευόμεθα όπως μπορούμε. Και του χρόνου μπορεί να που, όλοι πέλετ!
και σαν επιχειρηματιας δεν μπορω να προβλεψω αν θα εχω κερδη την επομενη χρονια. ποτες. προκαταβολη φορου ομως μου παιρνουν.
τι οχι? -
και σαν επιχειρηματιας δεν μπορω να προβλεψω αν θα εχω κερδη την επομενη χρονια. ποτες. προκαταβολη φορου ομως μου παιρνουν.
τι οχι?Σαφώς...! Αλλά τι σχέση έχει αυτό? Εαν δεν σου αρέσει το φορολογικό συστημα, ψηφίζεις να αλλέξει? Τι όχι? Δημοκρατία έχουμε...ό,τι θέλουν οι πολλοί...οι επιχειρηματίες είναι οι λίγοι!
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
τι οχι?Σαφώς...! Αλλά τι σχέση έχει αυτό? Εαν δεν σου αρέσει το φορολογικό συστημα, ψηφίζεις να αλλέξει? Τι όχι? Δημοκρατία έχουμε...ό,τι θέλουν οι πολλοί...οι επιχειρηματίες είναι οι λίγοι!
μα ολοι θελουν να αλλαξει.
και οι υποψηφιοι. μεχρι να μην ειναι υποψηφιοι.
το ιδιο και οι προτασεις καυσιμου.
προτεινεις καυσιμο επισημα σημαινει οτι διασφαλιζεις και επαρκεια. παντα. ή αναλαμβανεις το κοστος εαν δεν το καταφερεις. οπως σαν ιδιωτης θα χρεωθεις τις κακες επιλογες. αλλιως παει το μυαλο μου οτι προτεινες τη λυση που συμφερεις συγκεκριμενα συμφεροντα αλλοιωνοντας τον ανταγωνισμο της αγορας.
οχι? -
και συνεχιζουν τις μλκς
2. Κίνητρο για εξοικονόμηση ενέργειας. Όσοι έχουν μείωση της κατανάλωσης ρεύματος 10% σε σχέση με πέρυσι, θα λαμβάνουν αυξημένη επιδότηση για το ρεύμα η οποία θα αποτυπώνεται κατευθείαν στον λογαριασμό του ρεύματος. Απαραίτητη προϋπόθεση να υπάρχουν συγκριτικά στοιχεία κάτι που σημαίνει ότι όσοι έχουν μετακομίσει, δεν θα επιδοτούνται καθώς δεν θα πιστοποιείται η μείωση της κατανάλωσης.
και εαν ειχες αεριο και πλεον χρειαζεται να γυρισεις σε ρευμα? ε?
#kouli_kouli -
Το θέμα "θέρμανση" , αντιμετωπίζεται τόσο επιφανειακά , που χάνεις και τα λόγια για να κριτικάρεις.
Εν αρχή , προτείνουμε να γυρίσουμε στο Φ.Α. . Σωστά , καλά κάνουν. Φέρνουν νόμους που απαγορεύουν τους λέβητες-καυστήρες πετρελαίων, και παράλληλα σταματά από τα προγράμματα "εξοικονομώ" τέτοια συστήματα (παρά το ότι οι σύγχρονοι συμπυκνωμάτων έχουν πολύ καλό βαθμό απόδοσης). Το γεγονός ότι τεράστιο ποσοστό της χώρας δεν έχει πρόσβαση σε Φ.Α. δεν μας απασχολεί και δεν μας απασχόλησε και ποτέ. Το γεγονός ότι δεν είχαμε μονάδες αποθήκευσης αερίου ( όπως άλλες χώρες) έτσι ώστε να είμαστε σχετικά προετοιμασμένοι, πέρασε στα ψιλά. Έτσι μας είπαν, ότι οι Γερμανοί και άλλοι Ευρωπαίοι τίγκαραν τις αποθήκες τους και τώρα κόψτε το λαιμό σας, δε ξέρω πόσο αληθεύει . Έπρεπε να προωθηθεί με κάθε κόστος το Φ.Α.. Τώρα σου λέει γύρνα στο πετρέλαιο. Πως; τι νομίζει ότι πατάς ένα κουμπί; Πάρα πολλά διαμερίσματα έχουν πλέον αυτόνομους λέβητες αερίου. Πόσα πρέπει να δαπανηθούν για να ξαναφτιάξεις την κεντρική του πετρελαίου, αν υπάρχει ακόμα λέβητας και δεξαμενή από το παλιό σύστημα.
Μέχρι πριν 2 μήνες έπαιζαν σποτ τηλεοπτικά , βάλτε αντλίες θερμότητας, ελάτε στη ΔΕΗ να ενημερωθείτε (απολίτιστοι) , ευτυχώς τα έκοψαν....
Έβγαλε ένα πρόγραμμα εξοικονομώ το οποίο η πλειοψηφία ΔΕΝ μπορεί να το υλοποιήσει γιατί το κόστος ιδιωτικής συμμετοχής είναι υπέρογκο. Αυτό έγινε σε συνδυασμό με την αύξηση της επιδότησης σε μεγαλύτερα εισοδήματα, κάπως έπρεπε να βρεθούν οι πόροι , οπότε αύξησε (έμμεσα ) την ιδιωτική συμμετοχή. Ανακοινώνει δε, ότι πλέον όλες οι αιτήσεις είναι επιλέξιμες ως επιτυχία , ξεχνώντας να αναφέρει ότι απλά πάρα πολλοί αποχώρησαν και όποιος έμεινε είναι διατεθειμένος πλέον να υποστεί το αυξημένο κόστος συμμετοχής.
Το γέλιο είναι και στο Δημόσιο. Τι θα συγκρίνει ακριβώς; Ξέρει τι καταναλώσεις έχουν τα Δημόσια κτίρια; Υπάρχουν Πιστοποιητικά Απόδοσης; Απαντώ, ελάχιστα. Βάλε σου λέει έναν ενεργειακό υπεύθυνο να κλείνει τα φώτα και να εποπτεύει , κίνηση ματ!. Θεωρητικά περιμέναμε το περιβόητο εξοικονομώ για τα Δημόσια Κτίρια (Ευρωπαϊκοί πόροι και Ευρωπαϊκή δέσμευση), αλλά κάπου χάθηκε στην πορεία. Επίσης τρέχει και δε φτάνει τώρα πια, να συστήσουν Ενεργειακές Κοινότητες οι Δήμοι και οι Δημόσιοι φορείς ( Ευρωπαϊκή οδηγία και εναρμόνιση , όχι "κομμουνιστικά" κατάλοιπα, το εξηγώ) και να βάλουν Φ/Β συμψηφισμού καταναλώσεων και σου λέει ότι θα έχουν τα προτερήματα του νόμου ( προτεραιοποιηση στη σύνδεση, φορολογικά, καταστατικά και λοιπά), 4 χρόνια τώρα το είχε παγώσει το νομοσχέδιο των Ενεργειακών Κοινοτήτων για να προωθηθεί το ιδιωτικό Φ/Β πάρκο.
Ε, έτσι πλέον μόνο επιδοτήσεις μπορεί να δώσεις μήπως και δε ξεπαγιάσει ο κόσμος ή τηλεργασίες γιατί οι Δήμοι, οι Περιφέρειες και οι ΔΕΥΑ , είναι για φαλιμέντο με τόσα που τους έρχεται το ρεύμα.
-
προτεινεις καυσιμο επισημα σημαινει οτι διασφαλιζεις και επαρκεια. παντα. ή αναλαμβανεις το κοστος εαν δεν το καταφερεις. > οχι?
Συμφωνούμε!!! Αλλά:
- Στην Ελλάδα ζεις, μην είσαι ουτοπιστής
- Άλλος πρότεινε το καύσιμο....εδώ η κυβέρνηση δεν έχει συνέχεια...ποτέ!! Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.
- Πότε ανέλαβε το κόστος της επιλογής της και τις ευθύνες της μια Ελληνική κυβέρνηση?
-
Exει κανενας στεγαστικο δανειο με κυμαινόμενο επιτοκιο;
Η ΕΚΤ εχει ανεβασει το επιτοκιο στο 1.25% κσι τον επομενο μηνα θα παει στο 2%.
Ανεβηκε η δοση ενος τετοιου δανειου;
Στο μεταξυ οι καταθεσεις ειναι ακομα στο 0% και ο πληθωρισμος στο 11%.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!