-
εγω ξερω οτι οταν εψαχνα διαμερισμα ειχα παει σε καμποσους κατασκευαστες, δεκαδες.
συνηθως ηταν μηχανικοι μεταλλαγμενοι σε εμπορους που κολυμπουσαν στο γιουρι. οι περισσοτεροι, μηχανικοι ή οχι, ηταν οι πρωην εργολαβοι.
τελικα αγορασα απο κατασκευαστη πρωην χωροφυλακα. κολυμπουσε και αυτος, αδικως, στο γιουρι.
παντου, μα παντου τα ακινητα ειχαν προφανως παρανομιες τις οποιες ολοι τις υποβιβαζαν στο επιπεδο 'ετσι ειναι, παρτο ή φυγε'. δεν υπηρχε σπιτι χωρις παρανομια. τελος. αν δεν τις αποδεχοσουν δεν επαιρνες σπιτι.
και η αληθεια ειναι οτι ο μεσος ορος οσων δηλωναν κατασκευαστες ηταν κοντα στο επιπεδο του απατεωνα. ο μεσος ορος παντα εχει και ακραιες τιμες. και προς τι δυο μεριες. μιλαμε για δεκαετια 2000-2010. κατι παρομοιο μου εχει μεταφερθει και για την προηγουμενη δεκαετια.
ομως ειναι αλλο ο κατασκευαστης και αλλο ο μηχανικος, δεν ειναι συνωνυμα ειπαμε.
οι περισσοτεροι κατασκευαστες-μηχανικοι απασχολουσαν συνηθως νεαρους μηχανικους ή εκαναν outsource τη δουλεια στο επιπεδο σχεδιων και χαρτιων. οι μη μηχανικοι φυσικα ειχαν σκλαβους πολυτεχνειου για υπογραφες. δεν μπορει καποιος να ομιλει για οριζοντια ευθυνη.
αρα το κατηγορητηριο αφορα τους κατασκευαστες ασχετως ιδιοτητας.
τωρα στα ακινητα που σηκωνε ο καθε ενας σαν μονοκατοικια ή οικογενειακη πολυκατοικια ή εξοχικα κλπ υποχρεωνε τον μηχανικο που χρησιμοποιουσε να ειναι νομιμος στα χαρτια με απειλη να παει στον επομενο και την ιδια στιγμη μιλαγε με το λαμογιο εργολαβο και εκανε και το κοτετσι σαλονι.
γενικα η κατασταση στα ακινητα ηταν πασοκ πριν το πασοκ. -
Ψήφο μόνο για την τελευταία φράση...
Πασοκ πριν το πασοκ...Στα άλλα ψιλολαπίζεις....
-
Λαπιζειν εστι φιλοσοφειν
-
-
Πολλοί δεν χρειάζονται να τους ονοματίσουν..
Είναι με το σπαθί τους...
-
Ακίνητα δεν υπάρχουν προς διάθεση, σκοτωμός γίνεται για τα λίγα εναπομείναντα και με παίρνουν τηλέφωνο για να περάσω συνέντευξη για Σύμβουλος Ακινήτων (επειδή είμαι Μηχανικός) σε μεγάλη μεσιτική εταιρεία (την οποία γνωρίζω καλά από την εποχή που έψαχνα για διαμέρισμα). Θα περάσω λένe και εκπαίδευση.
Μήπως είμαι τρελός, μήπως τα 'χω χαμένα;;;;
Βρε λες να αλλάξω επαγγελματική ρότα να ξελαμπικάρω λίγο;;;;;;
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Και να έχεις τον κάθε ένα να λέει θέλω το σπίτι έτσι και ταυτόχρονα αλλιώς και αν μπορώ να κάνω αυτό ή το άλλο και κόψε κανά 10χιλιαρο;;;;
Μπα, δεν το βλέπω να ξελαμπικάρεις!!!!
-
Ακίνητα δεν υπάρχουν προς διάθεση, σκοτωμός γίνεται για τα λίγα εναπομείναντα και με παίρνουν τηλέφωνο για να περάσω συνέντευξη για Σύμβουλος Ακινήτων (επειδή είμαι Μηχανικός) σε μεγάλη μεσιτική εταιρεία (την οποία γνωρίζω καλά από την εποχή που έψαχνα για διαμέρισμα). Θα περάσω λένe και εκπαίδευση.
Έτσι όπως σε διαβάζω, όταν αναφέρεσαι στις εργασιακές συνθήκες στην "γαλέρα" που δουλεύεις τώρα, γιατί όχι?
Μια απόφαση είναι
-
Έλα να δεις τι καλά περνάμε κάθε μέρα με τους ψυχασθενείς που συναντάμε…..
Έχω φάει τα αυτιά του γιου μου να γίνει ψυχολόγος ή ψυχίατρος…θα χεστεί στο τάληρο…. -
Παιδιά εννοείται ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ με αυτά.
Ποιο πολύ μου έκανε εντύπωση που με κάλεσαν. Υπάρχει τόσος κόσμος άνεργος, τόσοι νέοι που ψάχνουν να ασχοληθούν με κάτι και βρήκαν εμένα να καλέσουν;;;; Έναν τύπο που πλησιάζει τα 60 και εργάζεται;;;;; Και επέμεναν για άμεση συνάντηση.Δεν ξέρω, αλλά κάτι δεν πάει καλά στο κόσμο τούτο...
Δουλειά θα άλλαζα μόνο με κάτι καλύτερο σε σύγκριση με αυτό που ασχολούμαι τώρα. Να φύγω για τα ίδια ή και για χειρότερα, προφανώς και όχι...
-
Οι νέοι αγαπητέ δεν έχουν ούτε την υπομονή,ούτε την ικανότητα διαχείρισης πελατών σε ανθρώπινο επίπεδο. Συνέχεια έρχονται στην εταιρεία μου νέοι οι οποίοι σε 2-3 μήνες σταματάνε. Θέλουν να βγάλουν πολλά και γρήγορα. Συνηθίζω να λέω ότι αυτή η δουλειά είναι μια σακούλα Lego, κάθε μέρα βάζεις και ένα τουβλάκι.
-
Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς συμβούλους ακινήτων και με αρκετούς (άντρες/γυναίκες) είχα και έχω φιλικές επαφές. Για να πετύχει κάποιος σε αυτό το επάγγελμα θα πρέπει εξαρχής να του αρέσει και να έχει διάθεση για πολύ καθημερινό τρέξιμο από το πρωί μέχρι το βράδι. Και πάλι όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι απολαβές θα είναι ικανοποιητικές.
-
@kkostask said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έχω φάει τα αυτιά του γιου μου να γίνει ψυχολόγος ή ψυχίατρος…θα χεστεί στο τάληρο….
Πολλά λεφτά!! Άλλαξε πρόσφατ η νονά του γιου μου...στροφή 180 μοιρών. Ενώ είχε και μεταπτυχιακό από το LSE σε διεθνείς σχέσεις, σπούδασε από την αρχή ώς σύμβουλος ψυχικής υγείας και τώρα, βγάζει τα 3πλα λεφτά από πριν και ο μόνος λόγος που δεν βγάζει περισότερα είναι ότι δεν θέλει να δουλεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Αλλιώς η ζήτηση είναι απίστευτη!!
-
Τελικά είμαστε ένα μεγάλο άσυλο!!
-
Τελικά είμαστε ένα μεγάλο άσυλο!!
Όπως είχε πει ο πρεσβύτερος...
"Ένα απέραντο φρενοκομείο"...
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Έχω φάει τα αυτιά του γιου μου να γίνει ψυχολόγος ή ψυχίατρος…θα χεστεί στο τάληρο….
Πολλά λεφτά!! Άλλαξε πρόσφατ η νονά του γιου μου...στροφή 180 μοιρών. Ενώ είχε και μεταπτυχιακό από το LSE σε διεθνείς σχέσεις, σπούδασε από την αρχή ώς σύμβουλος ψυχικής υγείας και τώρα, βγάζει τα 3πλα λεφτά από πριν και ο μόνος λόγος που δεν βγάζει περισότερα είναι ότι δεν θέλει να δουλεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα. Αλλιώς η ζήτηση είναι απίστευτη!!
Ειναι πολυ ευχαριστο που τοσος κοσμος παει και ζητα επαγγελματικη βοηθεια.
-
Επειδής σε κάποιους ανοίγει η όρεξη εύκολα: η κουμπάρα μου, νηπιαγωγός, 50+, ξέμεινε από δουλειά , είχε βαρεθεί και με τα παιδιά, και είπε να γίνει μεσίτρια σε μεγάλο γραφείο. Πέρασε και από εκπαίδευση. Αποτέλεσμα: η δουλειά δεν σταματάει ποτέ, το τηλέφωνο χτυπάει ακόμη και το πάσχα, τα λεφτά αστεία γιατί τα ντιλ είναι λιγοστά και ο εσωτερικός ανταγωνισμός στο γραφείο, αλλά και με άλλα γραφεία είναι επιπέδου ο θάνατός σου η ζωή μου, κυριολεκτικά. Όσοι θέλουν ας σπεύσουν.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Από λεφτά δεν ξέρω τι βγάζουν. Αλλά δύο φορές που επιδίωξα να δω δύο επαγγελματίες του χώρου στα γραφεία τους, απογοητεύτηκα από τον επαγγελματισμό τους. Αλλοπρόσαλλες και αντιεπαγγελματικές συμπεριφορές.
-
Ακριβώς αυτό….αν θέλεις να δουλέψεις και να μην κοροϊδεύεις, κυρίως τον εαυτό σου, ξεχνάς ΣΚ και αργίες.
-
Πάντως σε 38 χρόνια ένα σπίτι έχει δώσει μεσίτης.
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!