-
@gatoz said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@harisma23 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
ΕΣΥ γιατι δεν πας στη Κορινθο? ε?
Γιατί όταν θα φύγω από Αθήνα, θα πάω κατευθείαν Ξυλόκαστρο, να βλέπω από το διαμέρισμα μου θάλασσα, κάθε πρωί με το που ξυπνάω.
μη σε κραταμε....
Δεν με κρατάτε. Έχω μείνει εντός των τειχών για να απολαμβάνω τη μεγαλύτερη πινακοθήκη ηλιθίων της χώρας.
-
@lap said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Τα σύγχρονα είναι όλα A+. Έχουν απίστευτη ηχομόνωση, είδα κάπου βιντεάκια με τις μονώσεις που βάζουν. Μιλάμε στο διπλανό δωμάτιο έπαιζε στο τέρμα η μουσική και στην κρεβατοκάμαρα δεν άκουγες τίποτα απολύτως. Μα τίποτα όμως.
ΔΕΝ παίζει αυτό! Τα σύγχρονα σπίτια είναι ενεργειακής κλάσης Α' και αυτό επηρεάζει το επίπεδο θορύβου από τον εξωτερικό χώρο, λόγω μονώσεων και κουφωμάτων, αλλά όχι ανάμεσα στα δωμάτια του ίδιου σπιτιού ή και σε διπλανά διαμερίσματα.
Αχ και να το βρω το κωλο βίντεο το ψάχνω, περίμενε. Δεν ξέρω πως και να το ψάξω. Κατά τύχη μου τα βγάζει το YouTube
-
@super-t said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βέβαια η Ολλανδία είναι μια επίπεδη χώρα.
Επίσης 500 € τον μήνα το εισιτήριο του TGV και σπίτι 500.000 €, καθημερινά πράματα.
Για Γαλλία μίλησα. Και ναι €500.000 σπίτι στην Γαλλία δεν είναι ακριβό με τους εκεί μισθούς. Με €500.000 αγόραζε τρύπα στο Παρίσι. Τέλος το εισητήριο το πλήρωνε η δουλειά του (τράπεζα).
Όμως στέκεσαι σε λάθος σημείο από αυτά που είπα. Δεν έχουν σημασία τα χρήματα στο παράδειγμα που έδωσα, αλλά στο ότι έχει την επιλογή να μπορεί να μείνει 320χλμ μακριά από την εργασία του και να μετακινείται καθημερινά με πολύ μικρό κόστος (σύγκρινε τα €500/μήνα για 320χλμ με τα €150/μήνα για 80χλμ και τους 4πλάσιους μισθούς!).
-
@criuser said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Λαπ δεν έχουμε εδώ τέτοιες εκτάσεις. Δεν έχουμε κάμπους, δεν είναι φτηνό το κόστος στα τρένα και στους δρόμους, πέρα από τις λαμογιές , λόγω του ανάγλυφου.
Αρα δεν παίζουν τέτοιες περιπτώσεις. Οι εκτάσεις είναι κατακερματισμένες.
Αυτά που γίνονται έξω είναι υπολείμματα της φεουδαρχίας.
Και κάτι άλλο.
Εδώ θέλουμε να βγαίνουμε έξω.
Αμα μένεις στον Αυλώνα, είναι φτηνά με το τρένο, αλλά για καφέ που θα πας ?
Θα ξαναέλθεις Αθήνα ?
Εχεις δει τι γίνεται στα μικρά μέρη τον χειμώνα ?
Εξω ζουν αλλιώς , δεν έχουν κοινωνική ζωή.
Μόνο συνδρομητικά κανάλια και στις 11 για ύπνο.@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Υπάρχει άλλη μια μεγάλη διαφορά με την Ευρώπη: ΜΜΜ και αποστάσεις. Στην Ελλάδα δεν διανοείται ένας να δουλεύει Αθήνα και να μένει στον Βόλο για παράδειγμα. Στην Γαλλία γίνεται (είχα συνάδελφο) και να μετακινείται καθημερινά 320χλμ με το TGV, 1.15' ταξίδι. Έφευγε στις 8:00 από το σπίτι του και 9:20 ήταν γραφείο. Έφευγε 18:00 από το γραφείο και 19:30 έτρωγε με την οικογένειά του. Κόστος? €500/μήνα με την μηνιαία κάρτα (ενώ κανονικά ήταν €50 το εισητήριο αλέ ρε τουρ). Στην Ελλάδα ούτε καν μέχρι την Χαλκίδα δεν μπορείς να πάς!!
Οπότε αντί να αγοράσει μια τρύπα στο Παρίσι με €500.000, αγόρασε μια φοβερή μονοκατοικία στην επαρχία!! Στην Ελλάδα δεν γίνεται αυτό, οπότε οι επαρχιακές πόλεις μένουν ανεκεμετάλλευτες και στοιβαζόμαστε όλοι στην Αθήνα.Απαντώ και στους δύο σας: Ο Έλληνας είναι βαθύτατα συντηρητικός ως άτομο (ανεξαρτήτως κομματικών επιλογών) και ως επί το πλείστον αντίθετος σε κάθε αλλαγή. Έτσι είναι ριζωμένος στον τόπο που μεγάλωσε σε βαθμό παράνοιας. Συχνά όταν αγοράζει νέο σπίτι, δεν θέλει ούτε γειτονιά να αλλάξει. Εγώ αυτό το λέω βλακεία.
Δεν είναι λοιπόν θέμα υποδομών το γιατί δεν βγαίνει παραέξω. Συχνά είναι θέμα εμμονών. Προτιμάει να δώσει 300 χιλιάρικα για διαμέρισμα 100 τ.μ. στο Περιστέρι, αντί για 200 χιλιάρικα για αντίστοιχο διαμέρισμα π.χ. στην Κόρινθο ή το Κιάτο (στο οποίο μπορεί να βλέπει και θάλασσα ή σε κάθε περίπτωση να κάνει για ένα εξάμηνο καθημερινά μπάνιο) και με μια κάρτα για τον Προαστιακό θα μπορούσε σε μια ώρα να βρίσκεται στη δουλειά του με κόστος 150 Ευρώ για τη μηνιαία ή 1350 για την ετήσια. Τι λείπει από την Κόρινθο; Τίποτα από τα της καθημερινής κοινωνικής ζωής. Άσε που ένα Σάββατο βράδυ για ένα θέατρο κι ένα καλό εστιατόριο, θα κάνει τον ίδιο χρόνο με το αυτοκίνητο του, όσο αυτός που ξεκινάει από Ντράφι...
Θα συνηγορήσω γιατί το βλέπω πολύ συχνά με τους πελάτες μου. Ακόμα και σε όμοια ακίνητα παρότι η απόσταση μεταξύ τους είναι 3-4 λεπτά κυριολεκτικά προτιμούν να δώσουν 30-40% παραπάνω για να γλυτώσουν αυτόν τον επιπλέον χρόνο.
-
@fanis75 said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Βέβαια η Ολλανδία είναι μια επίπεδη χώρα.
Επίσης 500 € τον μήνα το εισιτήριο του TGV και σπίτι 500.000 €, καθημερινά πράματα.
Για Γαλλία μίλησα. Και ναι €500.000 σπίτι στην Γαλλία δεν είναι ακριβό με τους εκεί μισθούς. Με €500.000 αγόραζε τρύπα στο Παρίσι. Τέλος το εισητήριο το πλήρωνε η δουλειά του (τράπεζα).
Όμως στέκεσαι σε λάθος σημείο από αυτά που είπα. Δεν έχουν σημασία τα χρήματα στο παράδειγμα που έδωσα, αλλά στο ότι έχει την επιλογή να μπορεί να μείνει 320χλμ μακριά από την εργασία του και να μετακινείται καθημερινά με πολύ μικρό κόστος (σύγκρινε τα €500/μήνα για 320χλμ με τα €150/μήνα για 80χλμ και τους 4πλάσιους μισθούς!).
Το παράδειγμα σου είναι πολύ ειδικό και μόνο για την Γαλλία, γιατί και εγώ ξέρω πολλούς στο εξωτερικό που μένουν μακριά από την δουλειά αλλά επειδή δεν είναι Γαλλία, αυτά δεν γίνονται.
-
Μου φαίνεται μόνο οι δικοί μας μηχανικοί ξέρουν την μοναδική αλήθεια περί σπιτιών.
Στο εξωτερικό και στην Ευρώπη, και πλέον και στα Βαλκάνια τα τελευταία έτη, όλοι είναι άσχετοι.Πάντα έτσι ήταν οι μηχανικοί από τα φοιτητικά τους χρόνια. Ξερολες ισχυρογνώμονες.
Τους θυμάμαι στα φοιτητικά τα στέκια. Όλοι ίδια πάστα.Εσένα πρέπει να σου έφαγε κάποια γκόμενα μηχανικός, ε;
Δεν δικαιολογείται αλλιώς τέτοια εμπάθεια.
Ταυτόχρονα η παντελής άγνοια που έχεις για θέματα οικοδομών, η ιδέα που έχεις ότι νομίζεις ότι ξέρεις πράγματα από την περιήγηση σου στο ίντερνετ και η άρνηση σου να αποδεχτείς αυτά που σου λένε άνθρωποι της αγοράς που αποδεδειγμένα ξέρουν, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό!
-
Το παράδειγμα σου είναι πολύ ειδικό και μόνο για την Γαλλία, γιατί και εγώ ξέρω πολλούς στο εξωτερικό που μένουν μακριά από την δουλειά αλλά επειδή δεν είναι Γαλλία, αυτά δεν γίνονται.
Ισχύει και στην Γερμανία και - σε μικρότερο βαθμό - και στην Αγγλία. Από χώρες που γνωρίζω.
Γενικότερα όμως είναι αρκετά συνηθισμένο να μένουν μακριά από την εργασία τους, στην Ελλάδα δεν είναι. Και σε αυτό πέρα από τη νοοτροπία, βοηθάνε πολύ τα ΜΜΜ και οι αυτοκινητόδρομοι. Σίγουρα βοηθάει και η γεωλογία με πολύ μεγαλύτερες πεδινές εκτάσεις.
-
Μου φαίνεται μόνο οι δικοί μας μηχανικοί ξέρουν την μοναδική αλήθεια περί σπιτιών.
Στο εξωτερικό και στην Ευρώπη, και πλέον και στα Βαλκάνια τα τελευταία έτη, όλοι είναι άσχετοι.Πάντα έτσι ήταν οι μηχανικοί από τα φοιτητικά τους χρόνια. Ξερολες ισχυρογνώμονες.
Τους θυμάμαι στα φοιτητικά τα στέκια. Όλοι ίδια πάστα.Εσένα πρέπει να σου έφαγε κάποια γκόμενα μηχανικός, ε;
Ταυτόχρονα η παντελής άγνοια που έχεις για θέματα οικοδομών, η ιδέα που έχεις ότι νομίζεις ότι ξέρεις πράγματα από την περιήγηση σου στο ίντερνετ και η άρνηση σου να αποδεχτείς αυτά που σου λένε άνθρωποι της αγοράς που αποδεδειγμένα ξέρουν, δημιουργούν ένα μοναδικό συνδυασμό!
Τότε στα νιάτα μου, λέμε τώρα, μόνες τους ήθελαν να κλεφτουν με εμένα όχι και να μου τις φάνε. Είχαμε καλά κυβικά. Τα χιλιάαρικακια τουρμπατα δεν έπιαναν μια. Αλλά εγώ πάντα αισθήματιας άνθρωπος ποτέ δεν κορόιδεψα τα αισθήματα καμίας. Όχι είχαμε μηχανικούς που κανείς δεν τους ήθελε στην παρέα αλλά τελικά όλο και κάπου κολλούσαν και μας έπριζαν. Το ίδιο μετα είδα και στην επαγγελματική ζωή μου. Αφού φτάσαμε σε σημείο να τον σταματαμε όταν μιλάει και να ρωτάμε αν είναι του Πολυτεχνείου και η απάντηση πάντα ήταν θετικη. Οι περισσότεροι έχουν την ίδια άποψη με εμένα δεν είμαι ο μόνος. Ισχυρογνώμονες και με παρωπιδες οι μεγάλη πληοψηφια τους. Ίσως οι σπουδές τους έκαναν έτσι ίσως λόγω χαρακτήρα διάλεξαν αυτές τις σπουδές, δεν ξέρω όλοι έχουν το ίδιο στυλακι γνώστη σε κάθε θέμα.
Στα των σπιτιών, κάπου κάποτε έχω σκοπό να αγοράσω σπίτι, να μη ψάξω το τι μου λένε όταν βλέπω τα ακριβώς αντίθετα στην πράξη από αυτά που λένε να συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο;
Να μη ρωτήσω, να μάθω, να κριτικάρω, να ψάξω; Μου αρέσει η εξέλιξη και κάθε τι νέο το δέχομαι και το ψάχνω.
Τεσπά...Περίμενε βρήκα ένα βιντεάκι που δείχνει την ηχομόνωση αλλά όχι αυτό που έλεγα. Θα το βρω και το άλλο. Ήταν απίστευτα εντυπωσιακό με τη μουσική στη διαπασών
-
@storm said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@yem said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
@wantone said in AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!:
Λιγο που κοιταξα μπορει να εχει δομηση σε χαμηλο υψος αλλα ολα ειναι ενωμενα το ενα με το αλλο. Δεν αφηνουν καθολου χωρο οικοπεδου για πρασινο και ολα ειναι 2 μετρα απο τον δρομο. Χαλια ειναι. Καλυτερα μικρες πολυκατοικιες με αρκετο οικοπεδο σαν κηπος που εχουμε στα βορεια και νότια προαστεια.
Έχουν χαμηλό συντελεστή λόγω των Πυλώνων της ΔΕΗ , στα μέσα στενά έχει πάρα πολλά διαμαντάκια . Αν είχαν και φαρδιά πεζοδρόμια και άπλετο κήπο θα μιλάγαμε για διπλό-τριπλό κόστος .
γιεμ ειναι αστοι αυτοι, δεν καταλαβαινουν το καμαρουλα μια σταλια. ημεις των δυτικων ξερουμε τι σημαινει σπιτακι με αυλιτσα με μαντρα χαμηλη να δινεις το χερι στον γειτονα για καλημερα.
ειχε παλια τα καλυτερα ουζερια δυτικα στη μεγαλου αλεξανδρου+να μην έχεις κανέναν πάνω από το κεφάλι σου, ούτε κάτω από το κεφάλι σου
εδω εχεις ενα δικιο, εξαρταται τι σου εχει τυχει σε καθε πολυκατοικια
+να μπαινοβγαίνεις σπίτι σου όποτε γουστάρεις χωρίς να δίνεις λογαριασμό σε κανέναν
αυτο το κανεις και σε πολυκατοικια
+να κάνεις ότι θέλεις στην δική σου αυλίτσα, εγώ π.χ. θα έπλενα το σκουτεράκι μου και θα παίρναγα δύο ωρίτσες όμορφες τις Κυριακές τα πρωϊνά
αυτο μπορεις να το κανεις μπορει και οχι εξαρταται αν εχεις χωρο και βρυση κοντα. συνηθως οχι ομως οποτε εχεις δικιο+θα έλεγα και καλημέρα και καληνύχτα στο γείτονα και δεν θα παίζαμε μπουνιές για πετρέλαια, θερμομονώσεις, κοινόχρηστα, καζανάκια, βάνες, κεραίες
εχεις ενα δικιο εξαρταται ποσο κακια κατασταση εχεις πεσει
+θα έβαζα και ένα ηλιακό ακριβώς από πάνω και δεν θα ήμουν με τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα
ηλιακο βαζεις και σε πολυκατοικια
+θα έλεγα και σε φίλους να έρθουν σπίτι να φάμε ένα Σαββάτο
τι διαφορα σε πολυκατοικα, το κανει ολος ο κοσμος
+θα έβγαινα στην αυλίτσα να πιω και ένα καφέ
βγαινεις στο μπαλκονι, το ιδιο ειναι
+θα είχα και ένα συρματόσχοινο στην αυλή να στεγνώνω ρούχα
στο μπαλκονι το ιδιο ειναι
+και εγώ προσωπικά δεν θα είχα αποκτήσει όλα αυτά τα προβλήματα υγείας που μου έχουν προκύψει από το κοινόβιο.μπορει ναι αλλα συνηθως οχι
Να γράψω και άλλα;;;;;;
Άστο καλύτερα γιατί αρχίζω και φορτώνω επικίνδυνα και αυτές τις ημέρες είμαι και φυλακισμένος.Βόρεια Προάστια και μπούρδες εντελώς.
μια χαρα ειναι τα βορεια. -
θα ειχε γκομενα στην Φιλοσοφικη ή στην ΑΣΟΕ, γνωστα target groups για τους μηχανικους.
-
https://m.youtube.com/watch?v=bsmLYk47OOg
Κάπως έτσι ήταν το τεστ αλλά με μουσική στη διαπασών
-
Τότε στα νιάτα μου, λέμε τώρα, μόνες τους ήθελαν να κλεφτουν με εμένα όχι και να μου τις φάνε. Είχαμε καλά κυβικά. Τα χιλιάρικα τουρμπατα δεν έπιαναν μια. Αλλά εγώ πάντα αισθήματιας άνθρωπος ποτέ δεν κορόιδεψα τα αισθήματα καμίας για τα σωματικά προσόντα της , άντε μια φορά και ακόμα το θυμάμαι και έχω τυψεις. Όχι είχαμε μηχανικούς που κανείς δεν τους ήθελε στην παρέα αλλά τελικά όλο και κάπου κολλούσαν και μας έπριζαν. Το ίδιο μετα είδα και στην επαγγελματική ζωή μου. Αφού φτάσαμε σε σημείο να τον σταματαμε όταν μιλάει και να ρωτάμε αν είναι του Πολυτεχνείου και η απάντηση πάντα ήταν θετικη. Οι περισσότεροι έχουν την ίδια άποψη με εμένα δεν είμαι ο μόνος. Ισχυρογνώμονες και με παρωπιδες οι μεγάλη πληοψηφια τους. Ίσως οι σπουδές τους έκαναν έτσι ίσως λόγω χαρακτήρα διάλεξαν αυτές τις σπουδές, δεν ξέρω όλοι έχουν το ίδιο στυλακι γνώστη σε κάθε θέμα.
Κάνεις μια αυθαίρετη γενίκευση με βάση προσωπικές εμπειρίες. Εγώ που συναναστρέφομαι συχνά με μηχανικούς, θεωρώ ότι μεσοσταθμικά είναι γενικά ορθολογικοί άνθρωποι. Αν αναφέρεσαι βέβαια σε θέματα οικοδομών, μπορεί να σου έχουν δώσει τη λανθασμένη εντύπωση του ξερόλα, γιατί όσο νά 'ναι ξέρουν όντως αρκετά ως πολλά επί του θέματος, εν αντιθέσει με σένα που νομίζεις ότι ξέρεις και σε ενοχλεί να σε διορθώνουν.Στα των σπιτιών, κάπου κάποτε έχω σκοπό να αγοράσω σπίτι, να μη ψάξω το τι μου λένε όταν βλέπω τα ακριβώς αντίθετα στην πράξη από αυτά που λένε να συμβαίνουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο;
Να μη ρωτήσω, να μάθω, να κριτικάρω, να ψάξω; Μου αρέσει η εξέλιξη και κάθε τι νέο το δέχομαι και το ψάχνω.
Τεσπά...
Καλά κάνεις και το ψάχνεις, αλλά με το επίπεδο γνώσεων επί του θέματος και εμπειρίας που έχεις, θα πρέπει να ήσουν πιο ταπεινός, να μιλάς λιγότερο και να ακούς περισσότερο. Αν θεωρείς ότι ήδη ξέρεις, απλώς δεν θα μάθεις αυτά που μπορείς.Περίμενε βρήκα ένα βιντεάκι που δείχνει την ηχομόνωση αλλά όχι αυτό που έλεγα. Θα το βρω και το άλλο. Ήταν απίστευτα εντυπωσιακό με τη μουσική στη διαπασών
Μπορεί όντως κάποια σπίτια να έχουν καλή ηχομόνωση, αλλά αυτή δεν είναι αποτέλεσμα της ενεργειακής κλάσης Α+. Και γενικά αυτό που λες με τη μουσική στη διαπασών ΔΕΝ παίζει. Η ηχομόνωση σε τέτοια επίπεδο απαιτεί άλλα κόλπα, πολύ δαπανηρά, όπως εφαρμόζονται σε στούντιο. -
Αυτά που είδα έχουν αυτόν τρόπο δόμησης που αναφέρω και ανάμεσα από τον σκελετό βάζουν ένα υλικό που το ονομάζει η εταιρία ως πετρινομαλλο σε ελεύθερη μετάφραση. Λογικά το πετροβάμβακας είναι που το λέμε εδώ εμείς.
Είναι φθηνό, δεν καίγεται και έχει πολλές ιδιότητες.
Κοίτα εννοώ ανάμεσα από τα δωμάτια. Όχι από έξω μέσα. Αν και με αυτό και πάλι είναι πολύ καλό όπως λένε είτε εξωτερική μόνωση είτε εσωτερική.
Όσα βίντεο έχω δει παρουσιάζει εξαιρετικες ικανότητες ηχομόνωσης.
Αλλά επειδή εκεί ο τρόπος δόμησης είναι διαφορετικός μπορεί να προστεθεί στα σπίτια. Εδώ με τον κλασικό τρόπο με τα τούβλα κόβει πολύ χώρο από τον διαθέσιμο και δεν βάζουν τίποτα. Και στην τελική πληρώνεις 400.000 ευρώ σπίτι και δεν έχει σωστή ηχομόνωση ανάμεσα στα δωμάτια. Γιατί; Γιατί πολύ απλά αυτό έμαθαν οι χτίστες αυτό κάνουν. Τίποτα το καινούργιο εδώ και αιώνες.Edit, αυτό είναι
https://m.youtube.com/watch?v=u0BYRb6MHBM
Μιλώ πολύ διότι όποιον και αν ρωτήσω όλοι λένε δεν ξέρω, ψαξτο εσύ, και αν τα πόσταρω εδώ πάλι οι μηχανικοί λένε πως λέω μπούρδες. Στην τελική κανείς δεν μιλά παρά μόνο για ότι έχει μάθει και δεν μαθαίνουμε κατι νέο.
Μπα, διαφωνώ οι μηχανικοί έχουν την τάση του ξερολα και κυρίως τις απορριψης πριν καν ακούσουν τι θέλεις να τους πεις. Οι περισσότεροι έτσι είναι, ή τουλάχιστον όσους έχω συναντήσει.
-
Το φαντάστηκα ότι αναφέρεσαι στον πετροβάμβακα, ο οποίος έχει όντως θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες. Εδώ τον βάζουμε σχεδόν πάντα σε τοίχους γυψοσανίδας και σίγουρα δεν είναι κάτι νέο που μας το γνωστοποιείς εσύ.
Αυτή την τέλεια ηχομόνωση που περιγράφεις όμως (ή δείχνει στο βίντεο - δεν ξέρω - δεν το είδα) ΔΕΝ την πετυχαίνει σε καμία περίπτωση! Μην τσιμπάς από διαφημιστικά βίντεο. Για να πετύχεις τέτοια ηχομόνωση που να παίζει μουσική στη διαπασών και να μην ακούγεται στο διπλανό δωμάτιο, θέλεις να ξοδέψεις τρελά λεφτά ώστε να μηδενίσεις τις ηχογέφυρες, Δεν είμαι ειδικός, αλλά γνωρίζω πέντε πράγματα για τη διάδοση του ήχου και πόσο δύσκολο είναι να κόψεις ειδικά τις χαμηλές συχνότητες. Μιλάμε για "πλωτά" δωμάτια, δηλαδή δωμάτια μέσα σε άλλα δωμάτια που ακουμπάνε με συγκεκριμένα υλικά και γενικά πολύ δαπανηρές κατασκευές...
Είδες όμως ότι μας χαρακτηρίζεις ξερόλες, ενώ εσύ επιμένεις να μην ακούς κάποιους που ξέρουν πέντε πράγματα παραπάνω από σένα;
-
Που είναι το κωλο βίντεο, θα το βρω κάποια στιγμή..ήταν από δοκιμή σε σπίτι, όχι τόσο διαφημιστικό, ή καλύτερα ήταν εμμεσα διαφημιστικό αλλά πάνω σε πραγματική εφαρμογή ενός απλού σπιτιου με ελαφρύα κατασκευή σκελετού
-
Που είναι το κωλο βίντεο, θα το βρω κάποια στιγμή..ήταν από δοκιμή σε σπίτι, όχι τόσο διαφημιστικό, ή καλύτερα ήταν εμμεσα διαφημιστικό αλλά πάνω σε πραγματική εφαρμογή ενός απλού σπιτιού.
Όταν σου λέω ότι γίνεσαι επίμονος και (θα προσθέσω) ξερόλας...
ΔΕΝ γίνεται αυτό που περιγράφεις μόνο με μονωτικό υλικό τον πετροβάμβακα! Τον έχουμε χρησιμοποιήσει άπειρες φορές σε κατασκευές και ξέρουμε τι μπορεί να κάνει και τι δεν μπορεί! -
This post is deleted! -
Ναι ρε παιδί μου, σε καταλαβαίνω πως θα έχει μια έξτρα υλοποίηση για να μην περνάει από πατώματα και γωνίες κτλ το καταλαβαίνω. Αλλά το ποϊντ μου είναι πως με 400.000, 500.000 ευρώ που ζητάνε εδώ για ένα διαμέρισμα 120 τμ. Εκεί παιρνεις τέτοια σπίτια, μεζονέτες και τις κρεβατοκάμαρες για παραδεογμα τις έχουν με τόσο καλή μόνωση για να κοιμάσαι άνετα. Εδώ τέτοια πράγματα δεν συμβαίνουν από όσο γνωρίζω.
Ο τρόπος δόμησης τους τους προσφέρει ευκολίες, ταχύτητα, χαμηλό κόστος για τέτοια επίπεδα άνεσης και περισσότερα τετραγωνικά. Και στην τελική τα δικά μας κτήρια με τον τρόπο δόμησης που έχει επικρατήσει και βαριά είναι και ακριβά , και ελάχιστα ηχομονωμενα και όπου να ναι δομημένα. Έχεις μια ωραία πολυκατοικία μέσα σε μια παλιά γειτονιά με ετοιμόρροπα παλαια σπίτια και χάλια πεζοδρόμια κτλ. -
Ρε συ λαπ , συγγνώμη κιόλας, αλλά στο βιντεάκι που ανέβασες, ο Αμερικανός δουλεύει και μάλιστα κόβει
με μαχαίρι τον πετροβάμβακα, χωρίς μάσκα. Δεν τον βλέπω να βγάζει πολλά βιντεάκια για καιρό.....Δε μπορεί,θα υπάρχει γυψοσανιδας, ανάμεσα μας να σου πει πόσα χρόνια δουλεύει το υλικό....
-
Και εγώ το ίδιο σκέφτηκα όταν το έκοβε.
Η ουσία μετράει για εμένα όπως είπα. Πως μπορούν και αγοράζουν αξιοπρεπέστατα σπίτια με ανέσεις και μονώσεις κτλ. Εδώ μας λένε 4 άτομα σε 80 τμ.
Η πλάκα είναι πως στον εξωτερικό τα 60-70 τμ χοντρικά τα έχουν για καλυβάκια στην εξοχή
AN ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΣΠΙΤΙ ΤΟ 2005 Ή ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ!!!