-
Αυτό δεν το ήξερα ως μοντέλο!!
Διάβασα ότι ειναι κυρίως για την Ιαπωνική και Αμερικάνικη αγορά και βασίζεται στο RAV4 - εξ'ου και είναι 2.5λιτρο. Από κοντά ήταν πολύ όμορφο και αρκετά μεγάλο - μου άρεσε πολύ!
-
-
@georgemit said in TOYOTA FORUM:
Το παθαίνω και εγώ όταν μπαίνω σε χωριό με όριο 50
οσους πέρασα πριν με περνάνε μαλιοκούβαρα
αλλα και εγω φέρομαι εκδικητικά ,όταν ξέρω ότι εχει κάμερα επίτηδες πέφτω στα 45 -
Toyota με χωρους..κι ομως γινετε..toyota harrier η venza
-
Εδώ ένα αντίστοιχο θέμα με ford hybrid με το ίδιο σύστημα μετάδοσης με την Toyota, δηλαδή psd
https://www.quora.com/Do-hybrid-cars-lose-power-on-hills
Γενικα και στα hybrid Toyota συμβαίνει το ίδιο. Είναι φυσική. Οι Toyota οδηγοί είναι κάπως συντηρητικοί και δεν αντιλαμβάνονται διαφορες σε αναβάσεις διότι ούτως ή άλλως δεν τρέχουν οι περισσότεροι.
Όσοι τρέχουν διαπιστώνουν απώλεια ισχύς σε μεγάλες αναβάσεις
-
@lap said in MG3 Hybrid+ 2024:
Εδώ ένα αντίστοιχο θέμα με ford hybrid με το ίδιο σύστημα μετάδοσης με την Toyota, δηλαδή psd
https://www.quora.com/Do-hybrid-cars-lose-power-on-hills
Γενικα και στα hybrid Toyota συμβαίνει το ίδιο. Είναι φυσική. Οι Toyota οδηγοί είναι κάπως συντηρητικοί και δεν αντιλαμβάνονται διαφορες σε αναβάσεις διότι ούτως ή άλλως δεν τρέχουν οι περισσότεροι.
Όσοι τρέχουν διαπιστώνουν απώλεια ισχύς σε μεγάλες αναβάσεις
Σε όλες τις αναβάσεις σε βουνό μέχρι 1200 υψόμετρο, ποτέ δεν έχω διαπιστώσει απώλεια ισχύος. Η μοναδική στιγμή που αισθάνεσαι απώλεια ισχύος είναι όταν ο κινητήρας φορτίζει τη μπαταρία αλλά αυτό διαρκεί 2 λεπτά και για να το αντιπαρέλθεις βάζεις powermode. Και στις περιπτώσεις αυτές δηλαδή φόρτισης της μπαταρίας από τον κινητήρα, το αυτοκίνητο ανεβαίνει χωρίς κομπιάσματα και χωρίς να ζορίζεται. Προφανώς, παίζει ρόλο ο κυβισμός και η ιπποδύναμη του θερμικού (150 χωρίς τον ηλεκτροκινητήρα) και η επάρκεια του.
-
Προφανώς, όπως επίσης και οι ανηφόρες. Εάν ανέβεις 1 χλμ ανηφόρα με μεγάλη κλίση και με το ποδι στο πάτωμα απλά θα μείνεις με τον θερμικό. Δεν έχει να κάνει με Toyota ή όχι. Απλά αδειάσει η μπαταρία.
Εδώ στο βίντεο από όσο καταλαβαίνω βλέπουμε το αυτοκινητο να μην μπορεί να φορτίσει την μπαταρία. Προφανώς όπως αναφέρουν και αλλοι σε σχετικά forums ήταν θέμα ρύθμισης. Και επειδή ανέφεραν πως αναβαθμίστηκαν τα λογισμικά της αντιπροσωπείας, φαντάζομαι πως στην ρύθμιση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση πέρασε μια ενημέρωση που ίσως μπαίνει σε safety mode
-
Επίσης, σχεδόν ποτέ δεν έχει αδειάσει η μπαταρία σε ανάβαση σε βουνό, διότι λειτουργεί ο θερμικός (πλην των στροφών όπου μπαίνει ev mode) από κοινού με τον ηλεκτροκινητήρα και πάντα δείχνει ροή φόρτισης, οπότε πάντα όταν φθάνεις στο προορισμό η μπαταρία είναι σχεδόν γεμάτη. Όταν απαιτεί συνδρομή του θερμικού πάντα φορτίζεται και η μπαταρία οπότε δεν αδειάζει ποτέ. Ο μοναδικός τρόπος να αδειάσει η μπαταρία είναι σε συνθήκες πόλης όταν κινείσαι διαρκώς σε ev mode χωρίς δυνατότητα regeneration οπότε εκεί κάποια στιγμή θα μπει για 2 λεπτά ο θερμικός να φορτίσει.
-
Προφανώς, όπως επίσης και οι ανηφόρες. Εάν ανέβεις 1 χλμ ανηφόρα με μεγάλη κλίση και με το ποδι στο πάτωμα απλά θα μείνεις με τον θερμικό. Δεν έχει να κάνει με Toyota ή όχι. Απλά αδειάσει η μπαταρία.
Εδώ στο βίντεο από όσο καταλαβαίνω βλέπουμε το αυτοκινητο να μην μπορεί να φορτίσει την μπαταρία. Προφανώς όπως αναφέρουν και αλλοι σε σχετικά forums ήταν θέμα ρύθμισης. Και επειδή ανέφεραν πως αναβαθμίστηκαν τα λογισμικά της αντιπροσωπείας, φαντάζομαι πως στην ρύθμιση του αυτοκινήτου πριν την παράδοση πέρασε μια ενημέρωση που ίσως μπαίνει σε safety mode
Εάν σανιδώσεις το αυτοκίνητο και σε ανηφόρα δεν αδειάζει η μπαταρία, αντιθέτως επειδή ο θερμικός ενεργοποιείται σε υψηλές στροφές από κοινού με τον ηλεκτροκινητήρα, φορτίζει ταυτόχρονα την μπαταρία. Στα toyota πάντα όταν μπαίνει ο θερμικός (σανίδωμα κλπ) φορτίζει παράλληλα και την μπαταρία, οπότε σε συνθήκες πίεσης ποτέ δεν αδειάζει η μπαταρία και έχεις πάντα και συνδρομή του ηλεκτροκινητήρα. Η μοναδικής περίπτωση που μπορείς να αδειάσεις την μπαταρία είναι σε συνθήκες πόλης, όπου και εκεί θα είναι για 2 λεπτά διότι θα επέμβει ο θερμικός για να φορτίσει.
Το σύστημα λειτουργεί πολύ έξυπνα και αποδοτικά -
Εάν γεμίζει την μπαταρία τότε δεν έχεις ηλεκτρικό μοτέρ και ανεβαίνεις μονάχα με τον θερμικό....εάν οντως προσθέτει και το ηλ μοτερ τότε αθροιστικά έχεις την ίδια ιπποδύναμη με τον θερμικό διότι έχεις απώλειες.
Δεν γίνεται να ανεβαίνεις με το ποδι στο πάτωμα και με τα δυο μοτέρ και να γεμίζεις την μπαταρία χωρίς απώλειες
-
Εάν γεμίζει την μπαταρία τότε δεν έχεις ηλεκτρικό μοτέρ και ανεβαίνεις μονάχα με τον θερμικό....
Λάθος, στη ροή ενέργειας δείχνει αμφίδρομη σχέση, δηλαδή ο εγκέφαλος ανάλογα με τις απαιτήσεις δείχνει ροή από τον θερμικό προς τη μπαταρία ή ροή από την μπαταρία και το αντίστροφο ή αμφίδρομη δηλαδή και ροή από μπαταρία στους τροχούς και ροή από θερμικό προς μπαταρία, οπότε μπορεί ταυτόχρονα το σύστημα να φορτίζει όταν μπαίνει ο θερμικός και να συνδράμει ο ηλεκτροκινητήρας
-
Οποτε έχεις μεγάλες απώλειες. Ποτέ δεν έχεις την μέγιστη ισχύ. Συνεπώς ανεβαίνεις το βουνό με μια ισχύ κοντά σε αυτήν του θερμικού υπολογίζοντας απώλειες φόρτισης
-
Οποτε έχεις μεγάλες απώλειες. Ποτέ δεν έχεις την μέγιστη ισχύ. Συνεπώς ανεβαίνεις με μια ισχύ κοντά στου θερμικού υπολογίζοντας απώλειες
Εννοείται ότι στην ανάβαση και σε συνθήκες πίεσης ο θερμικός έχει τον κύριο ρόλο με επιβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα. Ποτέ δεν έχω αισθανθεί όμως απώλεια ισχύος σε ανάβαση, προφανώς διότι η ταχύτητα με την οποία ανεβαίνεις δηλαδή μαξ 50 χλμ. με διαρκείς στροφές η ισχύς είναι παραπάνω από επαρκής και λόγω της συνεχούς πέδησης (στροφές) συνεχώς φορτίζει και η μπαταρία, οπότε προσφέρει με την σειρά της.
Στην υποθετική περίπτωση που θα είχαμε μια έντονη ανηφόρα αρκετών χλμ. χωρίς στροφές και οδηγούσες με 80-100χλμ. δεν ξέρω πως θα λειτουργούσε το σύστημα και αν θα αισθανόσουν απώλεια ισχύος. -
Θα ειχες απώλεια διότι αυτό λέει η φυσική. Δεν είναι μαγικό το σύστημα της Toyota. Δεν βρίσκει ενέργεια από τον ουρανό. Την παράγει. Δεν χρειάζεται πολλά χιλιομετρα. Μια ανάβαση με φουλ γκάζι και ένα χιλιόμετρο απόσταση την τελείωσε την μπαταρία όπου θα αναγκαστεί να την φορτίζει για να μην πέσει κάτω απο ένα επίπεδο ωστε να καλύψει συνθήκες όπως εάν σταματήσεις καπου να μπορεί να εκκινήσει με ηλεκτρισμό.
Στην περίπτωση αυτή θα κινείσαι με μια ισχύ που θα είναι ίση με του θερμικού ανεξαρτήτως της ροής που θα δείχνει το διάγραμμα. Μιλώ για το ποδι στο πάτωμα. Ένα κανεις βολτούλα καθώς ανεβαίνεις το βουνο θα ανεβάσει τις στροφές ο θερμικός για να γεμίσει την μπαταρία και δεν θα καταλάβεις απώλεια ισχύος
Για αυτό το καλύτερο σύστημα είναι αυτό με τον δίλιτρο κινητήρα. Ας όψεται το κράτος.
-
Θα ειχες απώλεια διότι αυτό λέει η φυσική. Δεν είναι μαγικό το σύστημα της Toyota. Δεν βρίσκει ενέργεια από τον ουρανό. Την παράγει. Δεν χρειάζεται πολλά χιλιομετρα. Μια ανάβαση με φουλ γκάζι και ένα χιλιόμετρο απόσταση την τελείωσε την μπαταρία όπου θα αναγκαστεί να την φορτίζει για να καλύψει συνθήκες όπως εάν σταματήσεις καπου να μπορεί να εκκινήσει με ηλεκτρισμό.
Στην περίπτωση αυτή θα κινείσαι με μια ισχύ που θα είναι ίση με του θερμικού ανεξαρτήτως της ροής που θα δείχνει το διάγραμμα. Μιλώ για το ποδι στο πάτωμα. Ένα κανεις βολτούλα θα ανεβάσει τις στροφές ο θερμικός για να γεμίσει την μπαταρία καθώς ανεβαίνεις και δεν θα καταλάβεις απώλεια ισχύος
Στις στροφές της λίμνης Υλίκης όπου έχει πολύ έντονη ανωφέρεια για αρκετά χλμ. δεν αισθάνεσαι έλλειψη ισχύος και συνήθως το πιέζω αυτό σε αυτό κομμάτι γιατί οι περισσότεροι σέρνονται. Προφανώς δεν αισθάνεσαι την έλλειψη γιατί επαρκεί η ισχύς του θερμικού. Εάν ο θερμικός έβγαζε 100 άλογα πιθανόν να το αντιλαμβανόμουν.
-
Μιλώ για το ποδι στο πάτωμα . 100% throttle. Εφόσον δεν το πατάς στο πάτωμα σημαίνει πως το σύστημα επαρκεί για την ταχύτητα που ζητάς.
Εμείς στο βίντεο πιο πάνω πέρα από το πρόβλημα (μάλλον) του να μη φορτίζει την μπαταρία δεν γνωρίζουμε εαν το πίεζαν στα όρια του για να δουν τα 200 αλογα και έτσι να ξελίγωσαν την μπαταρία
-
Δεν έχω ιδέα από Υλίκη, αλλά ανηφόρα Εγνατίας Οδού μετά την Βέροια ανεβαίνει με 120 για παράδειγμα;
-
@cirus said in MG3 Hybrid+ 2024:
@dimgeo said in MG3 Hybrid+ 2024:
@georgekn said in MG3 Hybrid+ 2024:
Περιμένω σχόλια...
https://www.facebook.com/100018739477569/videos/1534407287958071/
Χαχαχαχαχαχαχα. Ποια 195 άλογα... Το περνάνε ακόμα και γαιδουράκια με άδεια μπαταρία. Toyota και ξερό ψωμί... Και ήμουν στο παρατσάκ να το παραγγείλω. Ευχαριστουμε παιδια
καλά αν τελιώσει και στο δικό σου toyota η μπαταρία περιπου το ίδιο αργό είναι
λιγο λιγότερο λίγο περισσότερο πάντως ΑΡΓΟ
τα αυτοκινητα αυτα έχουν πλεονεκτήματα κυριως σε πολεις και σε οικονομία. Σε μεγάλες ανηφόρες για πολύ ώρα ολα τα full hybrid δυσκολεύονται. Εκει οι υπόλοιποι σας κουνάμε μαντηλι!!!
Αν νομίζετε ότι όσοι έχετε hybrid toyota εχετε γρηγορο αυτοκίνητο με νευρο σε παρατεταμένη ανηφόρα απλά είναι ανεκδοτο
Εχω εξοχικό στην ορεινή Ναυπακτία, οπότε πιστεψε με ξέρω απο ανηφόρες, και μια χαρά με πάει το CHR με 4 ατομα και τιγκα μπαγκάζια φορτωμένο. Η μπαταρία στο μηδεν εννοειται και εντάξει δεν νιωθω οτι εχω κανα τέρας δυναμης, αλλά δεν κομπιάζει ούτε κρεμαει κάνοντας με να νιωθω ανασφάλεια ή ελλειψη απαιτουμενης ισχυος.
-
@nmsm2 said in MG3 Hybrid+ 2024:
Σε όλες τις αναβάσεις σε βουνό μέχρι 1200 υψόμετρο, ποτέ δεν έχω διαπιστώσει απώλεια ισχύος.
Ποτέ δεν έχει απώλεια ισχύος ένα υβριδικό Τογιότα, γιατί πολύ απλά α) η μπαταρία δεν αδειάζει ποτέ και β) η συνολική ιπποδύναμη λαμβάνει υπόψιν την απώλεια ίππων για φόρτιση.
-
Δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό το απλοϊκό σχήμα. Διότι σε ανάβαση η πτώση της στάθμης της μπαταρίας είναι μεγαλύτερη οποτε για να διατηρηθεί σε σταθερη στάθμη απαιτειται μεγαλύτερο έργο από τον θερμικό από ότι σε επίπεδες επιφανείες. Ποσο μάλλον όταν πατάς τέρμα το γκάζι δηλαδή κανεις γρήγορη ανάβαση. Οποτε η διαθέσιμη ισχύς στους τροχούς ....πεφτει
TOYOTA FORUM