-
@mschannah said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Ένας φίλος από Αγγλία μου έδωσε το αμάξι του δεξιοτιμονο με αγγλικές πινακίδες σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλό αμάξι. Θέλω πολύ να το κρατήσω αλλά διάβασα ότι για να κάνεις ελληνικές πινακίδες θέλει 3.000 σε αμάξι που είναι Euro 4 και επίσης ότι θέλει αλλά 5-6.000 για να το κάνεις αριστεροτιμονο, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμφέρει. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ώστε να γλιτώσω όλα αυτά τα λεφτά και να κυκλοφορω το αμάξι κανονικά?
Ευχαριστώ πολύ ️Aποθηκευσε το και οταν γινει 30 χρονων βγαζεις πινακιδες ιστορικου.
-
@wantone said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπέρα θέλω να κάνω μια ερώτηση. Ένας φίλος από Αγγλία μου έδωσε το αμάξι του δεξιοτιμονο με αγγλικές πινακίδες σε πολύ καλή κατάσταση και πολύ καλό αμάξι. Θέλω πολύ να το κρατήσω αλλά διάβασα ότι για να κάνεις ελληνικές πινακίδες θέλει 3.000 σε αμάξι που είναι Euro 4 και επίσης ότι θέλει αλλά 5-6.000 για να το κάνεις αριστεροτιμονο, κάτι το οποίο προφανώς δεν συμφέρει. Έχει κανείς καμία ιδέα για το τι μπορώ να κάνω ώστε να γλιτώσω όλα αυτά τα λεφτά και να κυκλοφορω το αμάξι κανονικά?
Ευχαριστώ πολύ ️Aποθηκευσε το και οταν γινει 30 χρονων βγαζεις πινακιδες ιστορικου.
Το οποίο δεν δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά, παρά μόνο σε εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων.
-
@teo-mak said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Το οποίο δεν δεν θα μπορεί να κυκλοφορεί καθημερινά, παρά μόνο σε εκδηλώσεις ιστορικών αυτοκινήτων.
Στην Ελλαδα εισαι, με μετρο το κυκλοφορεις οποτε θελεις αρκει να μην το παρακανεις.
-
@teo-mak said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
εχει αλλαξει εδω και καιρο αυτο
-
Μάλλον είναι το παλιό τζάγκουαρ που εκεί τα πουλάνε με το κιλό (με το πάουντ, καλύτερα) και εδώ πρέπει να έχεις πετρελαιοπηγή στον κήπο για να γεμίσεις και τα δύο ρεζερβουάρ, και να δώσεις για εκτελωνισμό-αναπαλαίωση-μετατροπή κλπ. συν ετήσια φορολογία, όσα για να αγόραζες ένα μικρό υβριδικό καινούριο...
-
Το φέρνεις με επαναπατρισμό (αν έχεις αυτή τη δυνατότητα).
Αλλιώς τίποτα. Το κόστος συντήρησης - τεκμηριών - τελών κυκλοφορίας κλπ στην Ελλάδα μάλλον θα είναι ασύμφορο. Πρέπει να έχεις αναλυτικά στοιχεία και να μιλήσεις με εκτελωνιστή -και πάλι ούτε αυτός θα είναι σίγουρος για το τι θα κοστίζει. Και το ΗΒ δεν είναι πια ΕΕ, οπότε θα κοστίσει κάτι παραπάνω. Έγκριση τύπου -ας πούμε- έχει; Κυκλοφόρησε κανονικά στην Ελλάδα;Ή το εισάγεις ως αντικείμενο και το αποθηκεύεις μέχρι να γίνει ιστορικό και να κάνεις μετά το κέφι σου -αν έχεις τέτοιο κέφι.
-
Καλησπέρα παιδιά ,λέγομαι Θοδωρής και είμαι απο Αθήνα λόγω πολυτεκνίας θέλω να αλλάξω το καινούργιο μου αυτοκίνητο (clio sport tourer 18') με 7 θέσιο και έχω εντοπίσει το μοντέλο της renault το espace.
Επειτα απο έρευνα παρατήρησα μια μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε μάντρες Ελλάδας και του autoscout24 για παράδειγμα , έκανα και μια μικρή έρευνα για το αν θα σύμφερε να το πάρω εγώ ο ίδιος ή να βρώ κάποιον να το εισάγει και σαφώς έχεις μια μεγαλύτερη σιγουριά να πάς ο ίδιος αλλά λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων δε μου δίναται να το κάνω αυτό , οπότε oi απορίες μου είναι η εξής
Να προτιμήσω μάντρες Ελληνικές παρά τη διαφορά τιμής ή να εισάγω ?
Αν εισάγω ξέρει κανείς κάποια έμπιστη εταιρεία/μάντρα που θα ελέγξει και θα φέρει το αυτοκίνητο στα χέρια μου ? -
@teokar said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Να προτιμήσω μάντρες Ελληνικές παρά τη διαφορά τιμής ή να εισάγω ?
Αν εισάγω ξέρει κανείς κάποια έμπιστη εταιρεία/μάντρα που θα ελέγξει και θα φέρει το αυτοκίνητο στα χέρια μου ?-
Η διαφορά τιμής είναι γιατί στην Ελλάδα έχεις και μεταφορικά+τέλη κλπ. έξδοδα. Οπότε η σύγκριση δεν είναι σωστή.
-
Τα περισσότερα αυτοκίνητα (ειδικά το συγκεκριμένο μοντέλο) που βλέπεις σε Έλληνες μαντράδες είναι εισαγωγής με άγνωστα χιλιόμετρα και κατάσταση.
-
Το πιο συμφέρον είναι να βρείς συγκεκριμένο αμάξι στην Γερμανία και είτε να το φέρεις μόνος σου είτε να βρεις κάποιον να στο φέρει (αλλά το συγκεκριμένο όχι όποιο ναναι).
-
-
TeoKar Μήπως βρήκες κάποιον να στο φέρνει το αμάξι από Γαλλία
-
Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει εκτελωνισμος αυτοκίνητου από ΕΕ 25ετιας με τιμή ιδιώτη 19-20 χιλιάρικα βενζίνη?
-
@spurosle said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Ξέρει κανείς πόσο κοστίζει εκτελωνισμος αυτοκίνητου από ΕΕ 25ετιας με τιμή ιδιώτη 19-20 χιλιάρικα βενζίνη?
Πάρα πάρα πολλά. Ένας εκτελωνιστής θα σου πει ακριβώς, αλλά το τέλος είναι πάνω από 100% της τιμής αγοράς. Εξαρτάται απο κλάση ρύπων, κυβικά, μάρκα, χιλιόμετρα κλπ.
-
@fanis75 said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
@spurosle said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Πάρα πάρα πολλά. Ένας εκτελωνιστής θα σου πει ακριβώς, αλλά το τέλος είναι πάνω από 100% της τιμής αγοράς. Εξαρτάται απο κλάση ρύπων, κυβικά, μάρκα, χιλιόμετρα κλπ.
Aν ειναι 25 ετων μαλλον ειναι euro 2 . Κατω απο euro 3 απαγορευεται να εισαχθουν νομιζω
-
Μια και που πιάσαμε τα παλιά, πώς μπορείς να εισάγεις μια αντίκα κατ' ευθείαν ως ιστορικό όχημα;
-
@tgd said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Μια και που πιάσαμε τα παλιά, πώς μπορείς να εισάγεις μια αντίκα κατ' ευθείαν ως ιστορικό όχημα;
Έχει ειδική διαδικασία η εισαγωγή ιστορικού οχήματος, αφού δεν βγάζει πινακίδες και έτσι δνε πληρώνει φόρο.
-
Καλησπερα σε ολους,
ερωτηση: αν επιλεξω να εισαγω ηλεκτρικο αυτοκινητο απο Ε.Ε., καινουργιο , ωφελουμαι της επιδοτησης του κρατους των 8,000 ευρω;
-
@tiguolf said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπερα σε ολους,
ερωτηση: αν επιλεξω να εισαγω ηλεκτρικο αυτοκινητο απο Ε.Ε., καινουργιο , ωφελουμαι της επιδοτησης του κρατους των 8,000 ευρω;
Φυσικά. Αλλά του κράτους που το αγόρασες, όχι του ελληνικού.
-
@antonakis said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπερα σε ολους,
> Φυσικά. Αλλά του κράτους που το αγόρασες, όχι του ελληνικού.
Σίγουρο αυτό ? Πως θα σου αποδώσει την επιδότηση αφου δεν έχεις ΑΦΜ σε ξένη χώρα? Δεν θα χρειαστούν τραπεζικό λογαριασμό κτλ ?
@tiguolf Ότι και να πάρεις πόσο πιο φτηνό θα είναι αν προσθέσεις μεταφορικά και τελωνείο ?
-
@yem said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
@tiguolf Ότι και να πάρεις πόσο πιο φτηνό θα είναι αν προσθέσεις μεταφορικά και τελωνείο ?
Δεν έχει τελωνείο το ηλεκτρικό.
-
@yem said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
@antonakis said in ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.:
Καλησπερα σε ολους,
> Φυσικά. Αλλά του κράτους που το αγόρασες, όχι του ελληνικού.
Σίγουρο αυτό ? Πως θα σου αποδώσει την επιδότηση αφου δεν έχεις ΑΦΜ σε ξένη χώρα? Δεν θα χρειαστούν τραπεζικό λογαριασμό κτλ ?
Παλιότερα ναι σίγουρα. Αλλά επειδή τα αγόραζαν και τα έκαναν εξαγωγές, μπήκαν και ρήτρες. Αν έφευγε το αμάξι σε άλλη χώρα μέσα σε 2 χρόνια, επιστρέφεται η επιχορήγηση.
-
Καλησπερα σε ολους,
Νομίζω αν το αγοράσεις καινούργιο και χωρίς να εκδόσει άδεια κυκλοφορίας σε άλλη χώρα, δλδ ατελές όπως λένε εδώ, μπορείς να πάρεις την επιδότηση κανονικά στην Ελλάδα.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε.