-
πχ Qashqai μέχρι και 2018 (euro 6) ΔΕΝ έχουν adblue. Ξεκίνησε 19+.
@turin-turambar said in OPEL FORUM:
με βομβαρδισατε κακα μαντατα χαχαχα τι τραβατε κ εσεις..το παραδοξο ειναι οτι το γουσταρα το αμαξακι και πηγα και πηρα και 3 4 γνησια στυλιστικα αξεσουαρ να εχουμε να λεμε..απ εξω κουκλα απο μεσα πανουκλα χαχαχα..εκανα λαθος τελικα οταν εκανα την αγορα ειχα δει αυτο το κορσα και ημουν αναμεσα σε αυτο και ενα ford puma diesel, το τελευταιο diesel ου εβγαλε χωρις adblue..o χρονος θα δειξει βεβαια
Νομίζω σε έπιασε μονότερμα ο γάτος και σε τρόμαξε. Έχεις ένα άνετο για μικρούλι αμαξάκι που καίει ελάχιστα (το είχα καποιες χιλ. χιλιόμετρα) και πάει σχετικά καλά.
Κάποια στιγμή θα σκάσει το adblue, τουλάχιστον τώρα το γνωρίζεις και δεν θα τρελαθείς όταν γίνει. Απ ότι φαίνεται το έχουν και άλλες εταιρείες (όλες; δε νομίζω) γιατί βγήκε λίγο άρπα κόλα να το βάλουμε να ρίξουμε τους ρύπους για λίγο που θα τα καταργήσουμε όλα. Σιγά μην κάθονται να το βελτιώσουν κιόλας.... -
@gatoz said in OPEL FORUM:
@criuser said in OPEL FORUM:
Γάτε
Πάλι μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέμματα λες.
Η αλυσίδα αφορά ακόμα πιο λίγα αυτοκίνητα και η εταιρεία σε καλεί από μόνη της αν θεωρήσουν ότι έχεις θέμα. Το έκανε στον Πηλιουρίτη και μας το είπε.
Το δικό μου παρ΄ ότι ίδιο δεν έχει θέμα και το κοιτάξαμε πάλι την περασμένη εβδομάδα που άλλαξα λάδια.
ωπα-ωπα
ο πηλιουριτης το πηγε για σερβις και ακουσαν την καδενα με προβλημα
κανενας δεν τον καλεσε
και οι μετοχοι, αφηστε τις δικαιολογιες
το adblue συμβαινει παντου και οι καδενες το ιδιο. οι ουρες και τα αναβατορια της πεζη ειναι γεματα απο τα χρεπια. και ατυχως βαλατε στο παιχνιδι και την opel.ΧΑ - ΧΑ ξέρεις καλύτερα από τον ίδιο ?
Του είπαν ότι θα τον φωνάξουν για να του το αλλάξουν σε κάποιο διάστημα. Αρα δεν το άκουσαν, γιατί αν το άκουγαν θα το έκαναν επί τόπου...
-
@lap said in OPEL FORUM:
Α το έκλεισαν τελικά;
Άλλο ένα μεγάλο suv στους δρόμους για να κινείται ένα άτομο....
Μπράβο!!!!
Φαντάζομαι dieselαρα...
Δεν χωράγαμε στο 2008 και έχει φέρει ντιζελ αυτόματο στα 33700 τελική. Ηταν για τον Μάρτιο, αλλά θα έλθει πιο γρήγορα.
-
Ήρθε η ώρα για αλλαγή καδένας στο Corsa 1.3 Diesel του 2010. Googlαρα από περιέργεια για να δω τιμές για το σετ και βλέπω τεράστιες διαφορές, ακόμη και για σετ της ίδιας εταιρείας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Είναι ποιοτικά τόσο διαφορετικά τα σετ; Θα μου προτείνατε κάποιο αξιόπιστο, ίσως και δοκιμασμένο;
Thnx... -
Χαίρεται παιδιά , είμαι στο ψάξιμο για το πρώτο μου αυτοκίνητο και έχω καταλήξει στο opel corsa c . Γενικά, θέλω κάτι μέχρι 1300 κυβικά , λόγω τελών κυκλοφορίας, και να είναι οικονομικό . Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι αξιόπιστο , σε θέμα ζημιών, το αυτοκίνητο αυτό . Έχει πέσει το μάτι μου και σε κάποια Renault Clio , αλλά τα όσα έχω διαβάσει με έχουν φοβίσει . Αν έχετε κάποια εμπειρία σχετικά με το οπελακι , αν μπορείτε να με διαφωτίσετε
-
@stathis02 said in OPEL FORUM:
Χαίρεται παιδιά , είμαι στο ψάξιμο για το πρώτο μου αυτοκίνητο και έχω καταλήξει στο opel corsa c . Γενικά, θέλω κάτι μέχρι 1300 κυβικά , λόγω τελών κυκλοφορίας, και να είναι οικονομικό . Αυτό που με προβληματίζει είναι κατά πόσο είναι αξιόπιστο , σε θέμα ζημιών, το αυτοκίνητο αυτό . Έχει πέσει το μάτι μου και σε κάποια Renault Clio , αλλά τα όσα έχω διαβάσει με έχουν φοβίσει . Αν έχετε κάποια εμπειρία σχετικά με το οπελακι , αν μπορείτε να με διαφωτίσετε
Ευαισθητα ηλεκτρoυδραυλικά τιμόνια με ακριβές ζημιές τα corsa Β και C
δεν θα το προτιμούσα αν θες κάτι αξιόπιστο
Ειχα το B παθών. Και το C έχει το ίδιο
-
Κάποιοι θα σε φοβίσουν...
Αλλά εσύ προχώρα άφοβα...
Θα κάνει φέις λίφτ σε λίγο καιρό...
Εντιτ
Τώρα είδα ότι κοιτάς για παλιό κόρσα...Δεν ξέρω ότι σου πουν όσοι τα είχαν...
-
@cirus said in OPEL FORUM:
Ευαισθητα ηλεκτρικά τιμόνια με ακριβές ζημιές τα corsa Β και C
δεν θα το προτιμούσα αν θες κάτι αξιόπιστο
Αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής έχουν υδραυλικό τιμόνι . Ωστόσο , εσύ τι θα πρότεινες ;
-
Αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής έχουν υδραυλικό τιμόνι . Ωστόσο , εσύ τι θα πρότεινες ;
υλεκτρουδραυλικό έχουν
κάτι σε Japan, Korea αν πρώτο μέλημα σου είναι αξιοπιστία.
Μιλάμε για παλιά αυτοκίνητα και τα ευρωπαικά εκείνης της περιόδου μπορεί να είναι πιο όμορφα αλλά σε αξιοπιστία δεν το έχουν. Και δεν έχουν και φτηνές βλάβες
-
Λοιπόν για άλλο λόγο μπήκα αλλά θα γράψω και στον φίλο που ρωτάει.
Σήμερα βρήκα τον ιδιοκτήτη του corsa c που είχα, μοντέλο 1.4 twinport 2005.
Έβγαλα φώτο το βιβλιαράκι όπως είχα υποσχεθεί για να δείτε τις αλλαγές λαδιών βενζίνης και ντίζελ.
Καλά θυμόμουν λοιπόν, το ντίζελ αλλάζει λάδια κάθε 2 χρόνια ή 50.000 χλμ. Πραγματικά απίστευτο.Όσο για το κορσάκι, τα μοτέρ του τουλάχιστον είναι πραγματικά αλεξίσφαιρα και πολύ δεκτικά στο αέριο.
Το δικό μου έχει τώρα 310.000 με 320.000 χλμ και συνεχίζει.
Τα corsa c πονάνε στην κρεμαριέρα και έχουν ευαίσθητες αντλίες βενζίνης.
Ανάλογα και τη συντήρηση βέβαια σε τόσο παλιό αμάξι, το δικό μου το ξαναγοραζα πάντως. -
@georgemit said in OPEL FORUM:
Τα corsa c πονάνε στην κρεμαριέρα και έχουν ευαίσθητες αντλίες βενζίνης.
Ανάλογα και τη συντήρηση βέβαια σε τόσο παλιό αμάξι, το δικό μου το ξαναγοραζα πάντως.Κρεμαγιερα θέμα να γίνεται κουδουνιστρα είχε μόνο το facelift c από όσο θυμάμαι. Κιτ επισκευής κανά 120 αρι από ότι θυμάμαι, αλλά πρέπει να κατέβει η κρεμαγιερα που είναι μπόλικη δουλειά.
Εμένα μου έκοβε και βάση κιβωτίου συχνά πυκνά. (Ανά 3-4 χρόνια)
Είχα δει πολλά χρεπια στο car όταν έψαχνα να βάλω τιμή για το δικό μου. Οπότε ναι υπάρχουν πολλά ασυντηρητα.
-
@criuser said in OPEL FORUM:
Κάποιοι θα σε φοβίσουν...
Αλλά εσύ προχώρα άφοβα...
Θα κάνει φέις λίφτ σε λίγο καιρό...
Εντιτ
Τώρα είδα ότι κοιτάς για παλιό κόρσα...Δεν ξέρω ότι σου πουν όσοι τα είχαν...
Τα αντανακλαστικά του μετόχου προέτρεξαν!
Στη δεύτερη ανάγνωση, ο μέτοχος κατάλαβε ότι η αναφορά ήταν στο αμαρτωλό γερμανικό παρελθόν, οπότε απέσυρε (εν μέρει) την εμπιστοσύνη του. Αν δεν είχε δει εσχάτως η Opel το φως το αληθινό (το στελαντικό ντε) θα είχε αποσύρει πλήρως την εμπιστοσύνη του. Τώρα όμως δεν του πάει να κακολογήσει "δικό του" προϊόν... -
Καλά θυμόμουν λοιπόν, το ντίζελ αλλάζει λάδια κάθε 2 χρόνια ή 50.000 χλμ. Πραγματικά απίστευτο.
Είναι χωρίς DPF , αντίστοιχα στο yaris ντίζελ χωρίς dpf (υπάρχει σε κάποιες αγορές) το βιβλιαράκι προτείνει αλλαγές κάθε 45000 χλμ .
Εμείς όμως αλλάζουμε στο δικό μας κάθε χρόνο η 10000 χλμ
γιαυτό η καδένα πήγε 400.000 χλμ, προληπτική αλλαγή κάναμε οχι ζημιά -
@antonakis το fl είχα εγώ και έγινε όντως κουδουνίστρα αρκετά νωρίς, στα 30 με 40k χλμ.
Μου το επισκεύασαν εντός εγγύησης με το κιτ επισκευής που λες και κρατάει ακόμα.
Άλλαξαν ένα κοκκάλινο εξάρτημα με μεταλλικό.
Βάση κιβωτίου, βάση μηχανής ποτέ. Το κράτησα μέχρι τα 220.000 χλμ και είχα αλλάξει 1 αντλία βενζίνης και 2 ράβδους ζαμφόρ.
Ο καινούριος ιδιοκτήτης άλλαξε φλάτζα ψευτοκάπακου και όπως είπα έχει 310 με 320k.@monman2 Κι εγω τα άλλαζα νωρίτερα, κάθε 15.000.
-
Μία χαρά ήταν τα Corsa C σε σχέση με τα μετέπειτα. Και κυρίως με το τωρινό, που δυστυχώς έχουν αναφερθει προβληματα με τον κινητήρα αλλά και με άλλα παρελκόμενα εξαρτηματα.
Ισως τώρα είναι καλύτερο οδηγικα, χαρακτήρα στον οποίο πάντα υστερούσε. Όχι γενικα δεν υστερούσε σε αξιοπιστία αλλά οδηγικα ήταν μετριότατο. Κανένα πρόβλημα αν το ήθελε κάποιος για αστικές μετακινήσεις. Ο 1.2 16v ecotec, από τον οποίο έχω μακρά εμπειρία, είχε πάντα δίψα για καύσιμο. Δεν φημιζοταν για οικονομία. -
Ο 1.4 twinport ήταν αρκετά οικονομικός, τουλάχιστον για επαρχία που κυκλοφορώ.
Από οδική συμπεριφορά ήταν άθλιο, τα δεσίματα της καρότσας απλά αστεία.
Ανέβαινα μικρή ράμπα στο σπίτι και έτριζε ολόκληρο.
Όταν πάρκαρα λοξά πάνω στη ραμπα δε, το πορτπαγκάζ ήθελε την τριπλή δύναμη για να κλείσει.
Εκεί που ήταν απόλαυση όμως ήταν στο ταξίδι.
Πολύ σταθερό στην ευθεία και ευθύβολο, το είχα χαμηλώσει και δε το κουνούσαν ούτε 7 μποφόρ αέρα. -
Ανέβαινα μικρή ράμπα στο σπίτι και έτριζε ολόκληρο.
Όταν πάρκαρα λοξά πάνω στη ραμπα δε, το πορτπαγκάζ ήθελε την τριπλή δύναμη για να κλείσει.Που να δεις και στο 5θυρο... Άλλαξα λάστιχα στις πόρτες για να μη τρίζουν.
-
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα Opel Astra μοντέλο 2017 1.6 diesel 110 άλογα. Τι πρέπει να προσέξω κατα το έλεγχο? Το συγκεκριμένο μοτέρ βγήκε αξιόπιστο? Έχει adblue ?
-
@tsilarxos said in OPEL FORUM:
Καλησπέρα. Θέλω να αγοράσω ένα Opel Astra μοντέλο 2017 1.6 diesel 110 άλογα. Τι πρέπει να προσέξω κατα το έλεγχο? Το συγκεκριμένο μοτέρ βγήκε αξιόπιστο? Έχει adblue ?
Πολλά θέματα με το dpf και αισθητήρες του. Για αυτό έχουν και χαμηλές τιμές τα μεταχειρισμένα.
-
@kozani76 said in OPEL FORUM:
@tsilarxos said in OPEL FORUM:
Πολλά θέματα με το dpf και αισθητήρες του. Για αυτό έχουν και χαμηλές τιμές τα μεταχειρισμένα.
Είναι κοστοβορα προβλήματα? Με 1000 ευρώ μάξιμουμ αν σου τύχουν τα διορθώνεις και είναι κομπλέ το αυτοκίνητο?
Να προτιμήσω παλιότερο Volkswagen golf 1.6tdi? Είναι λιγότερο ζημιαρικα?
OPEL FORUM