-
Πάντως η αλλαγή λωρίδας από μεσαία σε αριστερή και το αντίθετο για αυτοκίνητα το πρωί σε κεντρικές λεωφόρους θέλει τέχνη και υψηλά αντανακλαστικα. Καλά αν τυχόν δεν ολοκληρώσει κάποιος την αλλαγή και μείνει το αμάξι στη μέση η λίγο διαγώνια παίζει απο μπινελίκια εως καραμπόλα μηχανών.
-
@antoniokon said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Στο ανωτέρω άρθρο, αναφέρονται και τα εξής...
Τα bold δικά μου...
" Ο Άρειος Πάγος απάλλαξε τον οδηγό του φορτηγού, δεν καταδίκασε την διήθηση. Η διήθηση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται αλλά ουδέποτε έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση, τελώντας υπό «ανοχή», καθώς εξυπηρετεί την κυκλοφορία και δεν αστυνομεύεται. Αν γίνεται συνετά, αποτελεί περισσότερο λύση παρά πρόβλημα."
Κάθε τροχαίο συμβάν κρίνεται κατά περίπτωση...
Ακόμα και από stop να βγεις, υπάρχει μερικές φορές συνυπαιτιότητα (70-30, 80-20 κλπ)
Επειδή με ενδιέφερε, είχα διαβάσει κάπου αναλυτικά την απόφαση...Το δίκυκλο είχε χωθεί στο πλάι της νταλίκας αλλά εγκλωβίστηκε και όταν κινήθηκε το φορτηγό, το παρέσυρε...
Προφανώς και έφταιγε το δίκυκλο γιατί έπρεπε να δει ότι δεν υπήρχε χώρος να βρεθεί μπροστά από την νταλίκα και έπρεπε να μείνει πίσω της...
Άλλο αυτό και άλλο η λελογισμένη χρήση των όποιων κενών με χαμηλή ταχύτητα ώστε να προλάβεις να σταματήσεις σε τυχόν απρόοπτο...
Οδηγός τόσο αυτοκινήτου όσο και μηχανής εδώ και πολλά χρόνια...
Πραγματικά παίζει να ήμουν μάρτυρας (μετά πήγα αλλά σταμάτησα να βοηθήσω) σε αυτό το ατύχημα. Ψάχνω να βρω που ήταν, αλλά δεν λέει. Πολύ μπλέξιμο με δικαστήρια χρόνια...
Λογικά μιλάμε γι αυτό όπου ήμουν και εγώ.
edit: όπως υα περιγράφει το λινκ που έβαλα έγιναν όλα και τα πεοριγράφει πολύ καλά!
-
Εχει ξεφύγει η κατάσταση πλεόν τόσοι νεκροί πεζοί στην Αττική μέσα σε 72 ώρες...
Ο τελευταίος...
https://www.iefimerida.gr/ellada/mastiga-oi-parasyrseis-pezon-tis-teleytaies-72-ores
-
Επειδή και εγώ οδηγώ μηχανάκι καθημερινά σχεδόν.
-Αν ήταν τα μηχανάκια να πηγαίνουν σε στοίχους, τότε δεν θα είχαμε μηχανάκι.
-Η διήθηση είναι "παράνομη", αλλά την κάνουμε με χαμηλή ταχύτητα (πολοί τρέχουν σα μλκες βέβαια) και εξυπηρετούμαστε.
-Εγώ που κυκλοφορώ με μηχανάκι περισσότερο κινδυνεύω από μηχανόβιους. Τρέχουν σαν τρελοί, περνούν από δίπλα μου με 1000 ή υπερβολικά κοντά. Μία λακούβα να αποφύγω παίζει να βρεθώ με κανέναν αγκαλιά. Δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία και λογική πολλές φορές.Αλλά δεν υπάρχει και καμία επιβολή του νόμου σε κανένα επίπεδο και για αυτοκίνητα και για μηχανές. Ας μπουν κάμερες ψηλά σε κεντρικά σημεία ή σε πολύ επικίνδυνα, να σε γράφουν για κόκκινο. Θα έκαναν απόσβεση σε 1 εβδομάδα.
-
@xenos said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Επειδή και εγώ οδηγώ μηχανάκι καθημερινά σχεδόν.
-Αν ήταν τα μηχανάκια να πηγαίνουν σε στοίχους, τότε δεν θα είχαμε μηχανάκι.
-Η διήθηση είναι "παράνομη", αλλά την κάνουμε με χαμηλή ταχύτητα (πολοί τρέχουν σα μλκες βέβαια) και εξυπηρετούμαστε.
-Εγώ που κυκλοφορώ με μηχανάκι περισσότερο κινδυνεύω από μηχανόβιους. Τρέχουν σαν τρελοί, περνούν από δίπλα μου με 1000 ή υπερβολικά κοντά. Μία λακούβα να αποφύγω παίζει να βρεθώ με κανέναν αγκαλιά. Δυστυχώς δεν υπάρχει παιδεία και λογική πολλές φορές.Αλλά δεν υπάρχει και καμία επιβολή του νόμου σε κανένα επίπεδο και για αυτοκίνητα και για μηχανές. Ας μπουν κάμερες ψηλά σε κεντρικά σημεία ή σε πολύ επικίνδυνα, να σε γράφουν για κόκκινο. Θα έκαναν απόσβεση σε 1 εβδομάδα.
Σαν πρώην μηχανόβιος ευχομαι πάντα όρθιος φίλε μου. Τα μάτια σου 1004. Είναι πολύ επικίνδυνα εκεί έξω
εγώ σαν πρώην μηχανόβιος προσέχω πάρα πολύ και διευκολύνω πάντα τα μηχανάκια. Αλλά οι περισσότεροι που δεν έχουν οδηγήσει ποτέ μηχανή δεν το κάνουν αυτό
-
@georgekn said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Εχει ξεφύγει η κατάσταση πλεόν τόσοι νεκροί πεζοί στην Αττική μέσα σε 72 ώρες...
Ο τελευταίος...
https://www.iefimerida.gr/ellada/mastiga-oi-parasyrseis-pezon-tis-teleytaies-72-ores
Πω πω...επιδημία!!!
Γενικά δεν πάει καθόλου καλά ο κόσμος τελευταία και οι πεζοί ακόμη!
Κάποιοι πεζοί είναι λες και είναι στον κόσμο τους εντελώς , δεν προσέχουν καθόλου , με καροτσάκια με μικρά παιδιά , με σκυλιά , άλλοι με ποδήλατα και πατίνια!
Έχω τον τελευταίο μήνα μειώσει τον μ.ο όρο ταχύτητας μου αισθητά , ειδικά μέσα σε στενά και ειδικά το ΣΚ , σταματάω στα 20-30 χλμ σε διασταυρώσεις που έχω προτεραιότητα , δίπλα σε όσους περπατάνε στον δρόμο αντι για πεζοδρόμια , πάνε βόλτα τα σκυλιά , κλπΤην Κυριακή κοντά στον Άγιο Αθανάσιο στο πολύδροσο μου βγήκε απο ένα στενό απο δεξιά μια κυρία με ένα Golf σπινιάροντας , συνεχίζοντας αντίθετα στην λωρίδα μου λες και ήθελε να με εμβολίσει , έπεσα στα φρένα και πάγωσα περιμένοντας να ακούσω ήχο λαμαρίνων σε όλη την αριστερή πλευρά μου... ούρλιαζε και μου έκανε χειρονομίες ρύπου -οχι δεν θα περασεις-
Ήταν παρακαρισμένο ένα φορτηγάκι στην γωνία της και δεν είχε καθόλου ορατότητα και για να στρίψει και μάλλον... θα περίμενε πολύ ωρά και πήρε απόφαση να βγεί και ότι γίνει!!!! Αν δεν πήγαινα με 25-30 χλμ θα είχαμε τρακάρει. -
@vagkirk said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
... ούρλιαζε και μου έκανε χειρονομίες ρύπου -οχι δεν θα περασεις-
... θα περίμενε πολύ ωρά και πήρε απόφαση να βγεί και ότι γίνει!!!! Αν δεν πήγαινα με 25-30 χλμ θα είχαμε τρακάρει.Κάποιοι δεν παίρνουν τα φάρμακα τους ...
και κάποιοι κάνουν μετατροπή skoda fabia 1,4 σε 1,8T και πάνε με 100+ στην Καμάρα ... προφυλακισμένο το κ@θ@ρμα και μάλλον θα είναι ο πρώτος που θα φάει την δεκαετή κάθειρξη με τον νέο νόμο .
-
Μακάρι να πιάσει τόπο ο νέος νόμος.
Πάντως πόσες ειδήσεις έχουν πέσει για παρασυρση πεζού. Σήμερα μου πετάχτηκαν δύο σε λεωφόρους με νησίδα.Δε μαθαίνουμε παιδιά. Ή δεν έχουμε μυαλό.
Επίσης στην πιο πάνω δημοσίευση που βγήκε το όχημα παράνομο, φαντάζομαι η ασφαλιστική του δεν αποζημιώνει έτσι;
-
@xenos said
Αλλά δεν υπάρχει και καμία επιβολή του νόμου σε κανένα επίπεδο και για αυτοκίνητα και για μηχανές. Ας μπουν κάμερες ψηλά σε κεντρικά σημεία ή σε πολύ επικίνδυνα, να σε γράφουν για κόκκινο. Θα έκαναν απόσβεση σε 1 εβδομάδα.
Φίλε συμφωνώ 100%. Πουθενά ουσιαστική αστυνόμευση, ένα απέραντο μπουρδ€¥ο! Διαφωνώ μόνο στις κάμερες παντού.. Δεν θα είχε αποσβεστει η τοποθέτησή τους απλά, θα είχε αποσβεστει πιθανότατα το δημόσιο χρέος της χώρας!
Υγ: Πετυχαίνω συχνά delivery μπροστά από Α.Τ, να πηγαίνει ανάποδα για να πάει τα φρεντονια στα όργανα της τάξης ! -
Εγώ ήμουν στην λ. Μαραθώνος στην έξοδο της Αττικής οδού λίγο πριν το Πικέρμι στο φανάρι που ήταν κόκκινο και περίμενα πρώτος και είχα μπροστά μου 2 δίας να περιμένουν και αυτοί. Ξαφνικά βλέπουμε μία μηχανή ξεκράνωτος ο αναβάτης η κοπέλα με το κράνος του πίσω να ξεκινάει να φύγει με ξεκάθαρο κόκκινο. Μιλάμε για μία διασταύρωση που έχουν γίνει άπειρα δυστυχήματα. Του φωνάζει ο ένας δίας εεεεε που πας? Και τον βλέπεις να παθαίνει κοκομπλόκο και να προσπαθεί να ψελίσει δικαιολογίες. Αναστροφή και περίμενε πίσω. Προς έκπληξη μου δεν τον έγραψαν!!! Τι να πεις μετά.....
-
5" έκανε η γιαγιά να περάσει την 1 λωρίδα και να βρεθεί στην μέση της δεύτερης δε το λες ότι πετάχτηκε στον δρόμο , σε ένα κομμάτι της Λαμπράκης που είναι ευθεία οπότε δεν είχες στροφή να σου κόβει την ορατότητα , άδειος ο δρόμος μπορούσες να κάνεις μια κίνηση να την αποφύγεις και πάνω απόλα -με το μάτι- δεν έτρεχες οπότε θα μπορούσες να φρενάρεις και λίγο , αλλά μάλλον το να ψάχνεις το μαγαζί που ήθελες να βρεις ή να χαζεύεις στο κινητό είναι ποιο σοβαρά πράγματα από το κοιτάς την πορεία σου !
-
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
και κάποιοι κάνουν μετατροπή skoda fabia 1,4 σε 1,8T και πάνε με 100+...
Όταν την δεκαετία του '80 κυκλοφορούσαμε, με 1.1 (όποιος είχε 1.4/1.6 τον λέγαμε πλούσιο και τον κοιτάζαμε με ένα μάτι) δεν γινόντουσαν δυστυχήματα;
Τότε αν υπήρχαν εκατόμβες.
Μην πιπιλίζεις την καραμέλα της υπερβολικής ταχύτητας. -
@elteo said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
Προς έκπληξη μου δεν τον έγραψαν!!! Τι να πεις μετά.....
Έχουν μπλοκάκια και οι Δίας; -
Δεν ξέρω. Ας καλούσαν τροχαία. Δεν γίνεται να υπάρχει τέτοια αντιμετώπιση.
-
@bassstarlet said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
@monman2 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:
και κάποιοι κάνουν μετατροπή skoda fabia 1,4 σε 1,8T και πάνε με 100+...
Όταν την δεκαετία του '80 κυκλοφορούσαμε, με 1.1 (όποιος είχε 1.4/1.6 τον λέγαμε πλούσιο και τον κοιτάζαμε με ένα μάτι) δεν γινόντουσαν δυστυχήματα;
Τότε αν υπήρχαν εκατόμβες.
Μην πιπιλίζεις την καραμέλα της υπερβολικής ταχύτητας.Είδες την ταχύτητα του; 104,12 !!! στην Καμάρα στο κέντρο κατάκεντρο της Θεσσαλονίκης ...
Θα "πιπιλίζω" την καραμέλα της υπερβολική ταχύτητα γιατί :
-απο κάτι μ@λ@κες σαν τον παραπάνω θα βάλουν 30 χλμ στην πόλη και η υπέρβαση ανω του 100% θα είναι τα 61 , θα χάνεις το δίπλωμα σου για πλάκα και μαύρο φίδι που σε έφαγε αν κτυπήσεις πεζό, με 61 κακούργημα!
-προτιμώ να πιπιλίζω την καραμέλα παρα αυτό που "πιπιλίζει" ο "λεβέντης" ,τόσα χρόνια που θα είναι μέσα θα εκπαιδευτεί καλά ... -
Και τι σε πειράζει τότε, το όριο στα 30, αφού έχεις όλη την καλή διάθεση να είσαι «νομοταγής» και να πιπιλίζεις τα περί «υπερβολικής» ταχύτητας;
Ή μήπως τελικά, υποσυνείδητα, παραδέχεσαι πως τα όρια ταχύτητας, καθορίζονται ανάλογα «με το στοκ που υπάρχει στις αποθήκες.. » όπως έλεγε και ξανάλεγε, ο Σταθάκης;
Και επαναλαμβάνω:Όταν κυκλοφορούσαμε με 1000άρια και 1200άρια υπήρχαν μεγαλύτερες εκατόμβες (π.χ Πάσχα). -
Και τι σε πειράζει τότε, το όριο στα 30, αφού έχεις όλη την καλή διάθεση να είσαι «νομοταγής» και να πιπιλίζεις τα περί «υπερβολικής» ταχύτητας;
Εμένα δεν με πειράζει εχω speed limiter , φρενάρει και μόνο του αν πεταχτεί κάποιος πεζός ... βοηθάει και το αυτόματο σασμάν το χέρι θα είναι ελεύθερο να τηλεφωνώ στις αρχές όταν βλέπω κάποιον να με προσπερνάει
-
Και επαναλαμβάνω:Όταν κυκλοφορούσαμε με 1000άρια και 1200άρια υπήρχαν μεγαλύτερες εκατόμβες (π.χ Πάσχα).
Έχουν βελτιωθεί και οι δρόμοι και τα αυτοκίνητα. Οι οδηγοί όχι τόσο.
Κανείς δεν θέλει αστυνόμευση και επιβολή ορίων. Όλοι τα καίμε χωρίς τύψεις. -
Γενικά έχουμε μεγάλα θέματα, με πολλούς μλκς στον δρόμο.
Προφανώς να τρέχεις πάνω από 50-60 σε τέτοιους δρόμους είναι ρίσκο και αυτό μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.
-
Μιλάς με γρίφους...
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ