-
Άλλο μωρομάντηλο, άλλο dettol. Το πρώτο πάει και σε κ*λαράκι μωρού.
-
Υπάρχει αντισηπτικό μαντιλακι χεριών και μαντιλακι επιφανειων Dettol
Το μαντιλακι επιφανειων δεν έχει οινόπνευμαΤο μωρομαντιλο καθαρίζει καλύτερα από όλα!!!
-
@antonakis said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Ελαφρώς offtopic.
Για καθαρισμό και συντήρηση δερματίνης που έχει σκληρυνει με τον καιρό τι θα βάζατε?
Το θέλω για πολυθρόνα, αλλά φαντάζομαι ισχύουν αντίστοιχα και για αυτοκίνητα.Για καθαρισμο, μπορεις να χρησιμοποιησεις καποιο apc σε σωστη αναλογια ή καποιο υγροσαπουνο αραιωμενο με νερο και μετα να ξεπλυνεις.
Για συντηρηση, οποιοδηποτε ποιοτικο γαλακτωμα κανει και για τα εσωτερικα πλαστικα του αυτοκινητου. Εχουμε προτεινει ηδη διαφορα. Ετσι κι αλλιως και η δερματινη πλαστικο ειναι .
-
εγω σκευτομουν κατι τετοιο οταν κοιτουσα
Meguiar's Αλοιφή για Δερμάτινα Μέρη Ultimate Leather -
@k-m said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
εγω σκευτομουν κατι τετοιο οταν κοιτουσα
Meguiar's Αλοιφή για Δερμάτινα Μέρη Ultimate LeatherΔεν υπαρχει λογος. Καποιος γαλακτωμα για πλαστικα θα κανει καλυτερη δουλεια αφου προκειται για επεξεργασμενο πλαστικο, οχι δερμα. Επισης, τα καλα γαλακτωματα για εσωτερικα αυτοκινητου ειναι καταλληλα και για δερμα. Οποτε κι απ'αυτη την αποψη εισαι πληρως καλυμμενος.
-
@alex-mix said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπον σημερα μου εδωσε ενας φιλος ενα υγρο και μου λεει περνα με αυτο τα φαναρια και θα με θυμηθεις. Ειναι ενα υγρο μπλε που μυριζει 10φορες παραπανω ξυδι αλλα δεν ειναι αυτου καθε αυτου ξυδι, ειναι κατι που χρησιμοποιουν στα πτηνοτροφεια
. Μου ειοε στο δικο σου επειδη ειναι πολυ θαμπα περνα το κανα 2 με 3 φορες. Το περασα σημερα ενα χερι, αυριο θα το περασω 2ο και θα σας πω. Στελνω πως ειναι τωρα τα φαναρια και αυριο θα στειλω απο 1ο χερι.
θα με σκάσει αυτός ο άνθρωπος , βρε Αλέξανδρε τράβα φωτογραφία με ποιο πολύ Ήλιο βρε μπαγάσα , ακόμα λίγο περισσότερη λάμψη και θα φόραγα την μάσκα της ηλεκτροκόλησης μπροστά απο το pc...
-
@yem said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Λοιπον σημερα μου εδωσε ενας φιλος ενα υγρο και μου λεει περνα με αυτο τα φαναρια και θα με θυμηθεις. Ειναι ενα υγρο μπλε που μυριζει 10φορες παραπανω ξυδι αλλα δεν ειναι αυτου καθε αυτου ξυδι, ειναι κατι που χρησιμοποιουν στα πτηνοτροφεια
. Μου ειοε στο δικο σου επειδη ειναι πολυ θαμπα περνα το κανα 2 με 3 φορες. Το περασα σημερα ενα χερι, αυριο θα το περασω 2ο και θα σας πω. Στελνω πως ειναι τωρα τα φαναρια και αυριο θα στειλω απο 1ο χερι.
θα με σκάσει αυτός ο άνθρωπος , βρε Αλέξανδρε τράβα φωτογραφία με ποιο πολύ Ήλιο βρε μπαγάσα , ακόμα λίγο περισσότερη λάμψη και θα φόραγα την μάσκα της ηλεκτροκόλησης μπροστά απο το pc...
Χαχα εχεις δικιο φιλε, ζητω συγνωμη. Χαχα πολυ καλο yem γελαω ποση ωρα.
-
Απολίτιστε γιέ του. Δεν διακρίνεις τον Διαφωτισμό που ξεπροβάλει μέσα απο το μαύρο χρώμα και τυφλώνει με την υποτιθέμενη νεωτερικότητα που έπρεπε να μεταφέρει στον θεατή κατά την παρουσίαση ενός ξεθωριασμένου κατόπτρου. Δεν μπορείς να καταλάβεις την έκκεντρη αντίθεση των αισθήσεων και των νοημάτων μέσα σε μια εποχή γεμάτη αγχος και νουθεσίες από το ξεθωριασμένο κάτοπτρο ενος μαύρου αυτοκινήτου;
Μα που σας βρήκαμε τέλος πάντων; Βάρβαροι!
Μη τους ακούς Άλεξ, συνέχισε την τέχνη σου.
-
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γιατί να το αφαιρέσεις και γιατί με πηλό..?
Για να περάσεις εκ νέου. Χωρίς πηλό πως θα το αφαιρέσεις;
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@mastoras78 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Γιατί να το αφαιρέσεις και γιατί με πηλό..?
Για να περάσεις εκ νέου. Χωρίς πηλό πως θα το αφαιρέσεις;
Δεν ειναι απαραιτητο να αφαιρεις το εναπομειναν κερι για να περασεις ξανα το ιδιο κερι παντως.
Μπορεις να το περασεις απλα απο πανω, αρκει να μην εχει φοβερες επικαθησεις το αμαξωμα, μερα απο πλυσιμο εννοειται. Παντως σιγουρα δε χρειαζεται πηλος με την ιδια συχνοτητα που (πρεπει να) γινεται το κερωμα. -
Αυτό ακριβώς. Ο πηλός πρέπει να χρησιμοποιείται όταν είναι απαραίτητο γιατί προκαλεί και μικροζημιές
-
-
Ενδιαφέρον, και απ' ότι είδα στο youtube δείχνει πιο δυνατό από άλλα παρόμοια. Εύχομαι να είναι αρκετά αξιόπιστο και να προλαβαίνεις με μια φόρτιση να κάνεις ένα πλύσιμο.
-
@tesa54 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Mastora τι σοι alpha male είμαστε αν αφήνουμε τις γυναίκες να απλώνουν πόδια πάνω στο ταμπλό ! Μετά θα επιλέγουν μουσική, θα ζητάνε να καπνίζουν εντός του αυτοκινήτου ή να τους δίνουμε τα κλειδιά να πηγαίνουν για ψώνια και μετά να τους πληρώνουμε τις κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα. Το αυτοκίνητό μας είναι το τελευταίο προπύργιο του α ν τ ρ ι σ μ ο ύ και πρέπει να κρατηθεί ανέπαφο.
#strosimo apo ta prota xiliometraΥ.Γ. πάω να πλύνω τα πιάτα τώρα όσο πιο αθόρυβα μπορώ γιατί η γυναίκα έπεσε για ύπνο νωρίς, ευτυχώς να δω Τμήμα Ηθών στο Μακεδονία TV σαν εργένης
Γέλασα πολύ φίλε μου με το παραπάνω! Αυτές φταίνε για όλα, τρέχουμε και δε φτάνουμε και δεν προλαβαίνουμε ούτε το φόρουμ..
Palmolive να βάζεις, κάνει καλό στα χέρια!
-
@vagkirk said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@iceman7 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Για γυαλισμα των λαστιχων τι προτείνετε ;
Εγω εχω αυτο απιστευτη δουλεια και διαρκεια 3 μηνες εχω το αυτοκινητο μια φορα εβαλα στην αρχη και ακομα κραταει. Οσο περισσοτερες φορες περνας τοσο γυαλιζει
Δεν κάνουν ζημιά στα λάστιχα αυτά έτσι;
Ακούω τους λαστιχάδες που λένε πως αυτά που βάζουν στα πλυντήρια ξεραίνουν τα πλαινά και κιτρινίζουν τα λάστιχα ειδικά αν το αυτοκίνητο είναι εκτεθιμένο στον ηλιο.Υστερα απο 2 εβδομαδες θυμηθηκα που ειπα να σου τραβηξω φωτο τα λαστιχα
. Λοιπον προχθες το επλυνα και δεν εχω βαλει στα λαστιχα τιποτα, τελευταια φορα ειχα βαλει τελος ιουλιου και το εχω πλυνει αλλες 2 φορες απο τοτε.
-
Tι γίνεται με τα φανάρια του κορόλλα; Περιμένω αποτέλεσμα και φωτό του υγρού αν είναι καλό!
-
@xenos said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Tι γίνεται με τα φανάρια του κορόλλα; Περιμένω αποτέλεσμα και φωτό του υγρού αν είναι καλό!
Και αυτο το ξεχασα αυριο θα το περασω 2ο χερι και θα στειλω φωτο
-
@panos2171 said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
@alexandros-s said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Έχει κανένας εμπειρία από το 476; Απ' ότι έχω καταλάβει από αναγνώσεις, δεν είναι τόσο πολύ καρναουβικό όσο τα παραπάνω, διαρκεί περισσότερο αλλά αφαιρείται και δυσκολότερα.
Ναι εγώ βάζω το 476s. Γενικά δίνει μια γυαλάδα τόσο όσο. Όχι την υπερβολή σε σημείο να μην καταλαβαίνεις το αυτοκίνητο από τον καθρεπτισμό αλλά ούτε και θαμπό.
Η εφαρμογή του ναι είναι λίγο πιο δύσκολη αλλά παίζει ρόλο και η θερμοκρασία της λαμαρίνας. Όσο πιο κρύα τόσο το καλύτερο. Διάρκεια έχει πολύ καλή και για αφαίρεση θα χρειαστείς πηλό.
Σε κανένα μήνα που θα πέσει λίγο η θερμοκρασία θα του κάνω ένα πέρασμα.Την 476s τη χρησιμοποιύσα συχνότερα, τώρα αραιά λόγω πειραματισμών με άλλα παρεμφερεί προιόντα.
Υπάρχει ίσως μία ας πούμε "παρεξέγηση" της 476s με τις άλλες αλοιφές της colinite.
Αν θυμάμαι καλά και στο site της Colinite γίνεται περιγραφή για το τι είναι η κάθε αλοιφή (sealant ή το κλασικό κερί).
Η 476s είναι sealant με κάποια ποσότητα από carnauba κερί. Σε αντίθεση με τις άλλες αλοιφές της colinite που έχουν πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σε carnauba και για αυτό δίνουν και περισσότερη γυαλάδα από την 476s.
Προσωπικά την 476s την εφάρμοζα στο αυτοκίνητο τέτοιο καιρό για να βγάλω όσο γινόταν το χειμώνα. Τέσσερις μήνες (αφού έκανα πρώτα "καθαρισμό" του βερνικιού) είχε πολύ καλή απόδοση σε εμένα.
Ο πηλός όπως έγραψαν και οι φίλοι παραπάνω έχει να κάνει περισσότερο με τις επικαθήσεις. Αν θες να προετοιμάσεις καλά το βερνίκι και να το καθαρίσεις όσο γίνεται καλύτερα, ο πηλός μπορεί να είναι μέρος της διαδικασίας.
Αν όμως θες απλώς να αφαιρέσεις το παλιό κερί ή sealant για να περάσεις το καινούργιο, ο πηλός ίσως δε χρειάζεται.
Ένα δυνατό σαμπουάν για αυτοκίνητα και ενα paint cleaner με ή χωρίς λειαντικά στοιχεία (abrasives), μπορεί κατά τη γνώμη μου, να "καθαρίσουν" το βερνίκι ικανοποιητικά προκειμένου μετά να "σφραγιστεί" με ένα νέο κερί.
Δεν το διαβάζω συχνά αλλά για εμένα είναι ένας καλός τρόπος για να αποφασίσει κάποιος για αν θα χρησιμοποιήσει πηλό ή όχι. Είναι το Baggie Test
https://www.youtube.com/watch?v=Ml434m7ILNA
Ήδη έγραψα πολλά και άλλη στιγμή θα γράψω τις εντυπώσεις μου από το Meguiars Wash Plus
[https://www.meguiars.gr/gr/car-care/wash-plus-g25024eu.html](link url)
Βασικά μου έδωσε πολύ καλές εντυπώσεις. Σε SONAX - XTREME HYBRID NPT 210ML
[https://www.mysonax.gr/autoshop/sonax-gyalistika-prostasia/211-sonax-xtreme-hybrid-npt.html](link url) εφαρμοσμένο πριν 2 μήνες, έκανε δουλειά το Meguiars.
Υπάρχουν για το συγκεκριμενο προιόν κάποιες επιφυλάξεις επειδή περιέχει λειαντικά - abrasives, μήπως προκαλεί ψιλές γρατσουνιές. Νομίζω πως η απάντηση βρίσκεται στο πόσο σκληρό είναι το βερνίκι.
Αυτά τα......λίγα -
Μετά από 16 χρόνια, 16 καλοκαίρια, με 30 ευρώ τα φανάρια του L200 έγιναν πραγματικά σαν καινούργια τα κοιτάζω και δεν το πιστεύω
-
@megane98hp said in Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ:
Μετά από 16 χρόνια, 16 καλοκαίρια, με 30 ευρώ τα φανάρια του L200 έγιναν πραγματικά σαν καινούργια τα κοιτάζω και δεν το πιστεύω
Βερνικι περασαν στο τελος? Γιατι αλλιως σε 2 χρονια θα'ναι οπως ηταν πριν το γυαλισμα.
Εσωτερικός/εξωτερικός καθαρισμός, γυάλισμα, πλυντήρια κλπ