-
Σεις καλά τα λέτε, αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι σε στενό παρκινγκ στο -3, τρώει ζόρι για να βγει και εγώ μαζί του έτσι στενά που είναι. Ε όταν έχει αυξημένο ρελαντί μου, κάνει λίγο δύσκολη τη ζωή στο ανέβα. Είναι δηλαδή μία ειδική περίπτωση η περίπτωσή μου!
Από κει και πέρα, εδώ είμαστε να λέμε και τα καλά και τα κακά. Ένθερμος οπαδός δεν είμαι , μετοχές δεν έχω, προφανώς με προβληματίζει αυτή η κατανάλωση αλλά μένει να το δούμε. Ακούω τις απόψεις και τις συμβουλές σας και ακολουθώ πολλές από αυτές όπου μπορώ.
Φίλε το ψηλό ρελαντί στην εκκίνηση, γίνεται για γρήγορη προθέρμανση του κινητήρα, δίνει εντολή ο εγκέφαλος να δουλέψει με πλούσιο μείγμα.
Απαγορεύεται δια ροπάλου να ξεκινάς το αυτοκίνητο μέχρι να ηρεμήσει το ρελαντί. Άσε τους άλλους να λένε ότι θέλουν, κάνε εσύ αυτό που πρέπει για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου. -
Σεις καλά τα λέτε, αλλά επειδή το αυτοκίνητο είναι σε στενό παρκινγκ στο -3, τρώει ζόρι για να βγει και εγώ μαζί του έτσι στενά που είναι. Ε όταν έχει αυξημένο ρελαντί μου, κάνει λίγο δύσκολη τη ζωή στο ανέβα. Είναι δηλαδή μία ειδική περίπτωση η περίπτωσή μου!
Από κει και πέρα, εδώ είμαστε να λέμε και τα καλά και τα κακά. Ένθερμος οπαδός δεν είμαι , μετοχές δεν έχω, προφανώς με προβληματίζει αυτή η κατανάλωση αλλά μένει να το δούμε. Ακούω τις απόψεις και τις συμβουλές σας και ακολουθώ πολλές από αυτές όπου μπορώ.
Πηγαινε με τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συντήρηση και τη λειτουργία, μην ασχολείσαι παραπάνω.Δεν έχει κανένα νόημα.
Απλά αν συνεχιστεί ή αυξηθει η κατανάλωση λαδιου θα πρέπει να το αναφέρεις στην αντιπροσωπεία. Τουλάχιστον να είναι κάπου καταγεγραμένο. -
Πηγαινε με τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη συντήρηση και τη λειτουργία, μην ασχολείσαι παραπάνω.Δεν έχει κανένα νόημα.
Απλά αν συνεχιστεί ή αυξηθει η κατανάλωση λαδιου θα πρέπει να το αναφέρεις στην αντιπροσωπεία. Τουλάχιστον να είναι κάπου καταγεγραμένο.σίγουρα θα το καταγράψουν κάπου...απλά δεν ξέρω αν πιάνει μελάνι εκεί...
οπως και να εχει μακαρι με τις επομενες αλλαγές να μειωθεί το φαινόμενο. -
Η κλασσική αντιμετώπιση συχνού προβλήματος....απαλειφή του προβλήματος δια της παρελεύσεως του χρόνου...
-
Είναι μανούλες στο VAG σε αυτα.Εδω είχαν κατανάλωσεις λαδιού 1λτ/1000km σε καινούρια αυτοκίνητα και τους έλεγαν οτι είναι φυσιολογικό...
-
Το σκεπτικό μου είναι περισσότερο στη δυσκολία να διαχειριστώ γκάζι συμπλέκτη σε στενά ανηφορικά κομμάτια όταν το ρελαντί είναι ψηλά. Αν δε βιάζομαι κάθομαι κάνα 2-λεπτο στο ρελαντί. Περίπου στα 30 δεύτερα έχουν πέσει οι στροφές. Απλά μου κάνει εντύπωση, οτι αυτό συμβαίνει και όταν το αυτοκίνητο είναι ήδη ζεστό!
Τώρα για τα υπόλοιπα, σωστό είναι αυτό που λέτε, να καταγράφεται τουλάχιστον ένα θέμα έστω για την ιστορία και εννοείται θα το κάνω. Από κει και πέρα προσέχουμε για να έχουμε όσο και όπου μπορούμε.
Κατά τα λοιπά το t-cross κινείται περίφημα παρότι θα με συντροφεύει ένα μπουκαλάκι λάδι για παν ενδεχόμενο, να κάνουμε και λίγο αυτοσαρκασμό!
-
Εμείς είχαμε TSI στη δουλειά από τα πρώτα 1.4, στα 1.2, στα 1.0... Ουδέποτε τους φέρθηκα καλά μετά την εκκίνηση. Ουδέποτε έκαψε λάδι κάποιο (αλλά τα γυρνάγαμε στα 100-120κ χλμ).
(ένα 1.2tsi συναδέλφου έκαιγε πολύ όμως λάδι, αλλά δεν ήταν και λογικός στη χρήση)Εντωμεταξύ σε άλλες χώρες...
-
Μας έχουν πριξει. Πάρτε ηλεκτρικά
-
Επανέρχομαι στο θέμα της κατανάλωσης λαδιού για να το καλύψουμε κι αυτό, μια και το forum έχει γεμίσει από ειδικούς.
Αν σου έκαψε όπως κατάλαβα περίπου 700 ml στα 10k χιλ. και με εργοστασιακά λάδια, είναι πρακτικά ανάξιο λόγου. Ένα αυτοκίνητο που έχει πρόβλημα με κατανάλωση λαδιού, θα φανεί από την αρχή, μπορεί να φτάσει να καίει μέχρι και 0,5lt/1k χιλ.Θα βγάλεις καλύτερα συμπεράσματα μετά την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Υπάρχει όμως περίπτωση να είσαι από τους άτυχους και να μην στεγανοποιεί καλά το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει αυτό σύντομα?Στα πλαίσια της μαζικής παραγωγής μεταβάλλονται πολλές παράμετροι που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στεγανοποίησης. Δεν πάτησαν καλά κάποια τσιμουχάκια βαλβίδων, τα μέταλλα των ελατηρίων βγήκαν με χαμηλότερη σκληρότητα, τα ελατήρια ή οι κύλινδροι έχουν τις μικρότερες επιτρεπτές ανοχές και οι κύλινδροι τις μέγιστες. Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί.
Τι κάνεις σ' αυτή την περίπτωση? Κανένας κατασκευαστής δε θ' ανοίξει καινούργιο μοτέρ χωρίς να υπάρχει χοντρό πρόβλημα.Βοηθάς την κατάσταση μόνος σου, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καλό στρώσιμο όπως σου είπα με ψηλές στροφές, για να πατήσουν καλά τα ελατήρια. Συχνότερες αλλαγές λαδιών ανά 7-8k χιλ. Και λίγο πιο χοντρό λαδάκι, το 0-20 το έβαλε τελευταία η vw για τους ρύπους, μίλα με την αντιπροσωπεία να βάζετε 5-30.
Μπορεί κάποιο άλλο T-cross να ήταν πιο τυχερό, αν σου έκατσε εσένα θα κάνεις αυτό που πρέπει για να προστατέψεις την περιουσία σου. -
@antonakis said in VW FORUM:
Εμείς είχαμε TSI στη δουλειά από τα πρώτα 1.4, στα 1.2, στα 1.0... Ουδέποτε τους φέρθηκα καλά μετά την εκκίνηση. Ουδέποτε έκαψε λάδι κάποιο (αλλά τα γυρνάγαμε στα 100-120κ χλμ).
(ένα 1.2tsi συναδέλφου έκαιγε πολύ όμως λάδι, αλλά δεν ήταν και λογικός στη χρήση)Εντωμεταξύ σε άλλες χώρες...
Ετσι και στη Γερμανία...Αλλά τι να ξέρουν αυτοί. Ας κάνουμε του κεφαλιού μας καλύτερα.
-
Οτι και να κάνει πάλι τα ίδια προβλήματα θα βγάλουν και πάλι λάδι θα καίνε.
Επίσης κανένα νόημα να περιμένεις να πέσουν οι στροφές .Ξεκινάς αμέσως.Αλλάγή λαδιών όποτε σου λεει ο κατασκευαστής.Να υποθέσω ότι δεν είχες ποτέ VW;
Λάθος υποθέτεις. Επειδή είχα 3 διαφορετικά VAG και έκανα και εγώ αυτές τις βλακείες να αλλάζω λάδια νωρίτερα και να τα προσέχω λες και είναι μωρά, το αποτέλεσμα είναι και λάδια να καίνε και όλες τις περίφημες γνωστές βλάβες να βγάλουν.
Στο Mazda τώρα ενημερωτικά εκανα πρωτή αλλαγή λαδιών στα 20.000 km χωρίς να εχει καψει σταγόνα και χώρίς καμία ιδιαίτερη προσοχή.
Ελπίζω να σε κάλυψα.Ok.
Τότε καταλαβαίνεις ότι αν πας by the book και συμπληρώνεις λάδια μέχρι το χιλιομετρικο όριο που λέει ο κατασκευαστής θα έχεις συμπληρώσει τουλάχιστον τα μισά λάδια από την χωρητικότητα του μοτέρ.
Αυτό μόνο πρόωρη φθορά φέρνει στο μοτέρ.
Όχι ότι δεν θα σκορπίσει, αν αλλάζεις συχνότερα,VW γάρ.
Τώρα την μαζνταρα τι την αναφέρεις;
Εννοείται ανώτερο μοτέρ. -
Επανέρχομαι στο θέμα της κατανάλωσης λαδιού για να το καλύψουμε κι αυτό, μια και το forum έχει γεμίσει από ειδικούς.
Αν σου έκαψε όπως κατάλαβα περίπου 700 ml στα 10k χιλ. και με εργοστασιακά λάδια, είναι πρακτικά ανάξιο λόγου. Ένα αυτοκίνητο που έχει πρόβλημα με κατανάλωση λαδιού, θα φανεί από την αρχή, μπορεί να φτάσει να καίει μέχρι και 0,5lt/1k χιλ.Θα βγάλεις καλύτερα συμπεράσματα μετά την πρώτη αλλαγή λαδιών.
Υπάρχει όμως περίπτωση να είσαι από τους άτυχους και να μην στεγανοποιεί καλά το αυτοκίνητο. Τι σημαίνει αυτό σύντομα?Στα πλαίσια της μαζικής παραγωγής μεταβάλλονται πολλές παράμετροι που μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα στεγανοποίησης. Δεν πάτησαν καλά κάποια τσιμουχάκια βαλβίδων, τα μέταλλα των ελατηρίων βγήκαν με χαμηλότερη σκληρότητα, τα ελατήρια ή οι κύλινδροι έχουν τις μικρότερες επιτρεπτές ανοχές και οι κύλινδροι τις μέγιστες. Πολλά μπορεί να έχουν συμβεί.
Τι κάνεις σ' αυτή την περίπτωση? Κανένας κατασκευαστής δε θ' ανοίξει καινούργιο μοτέρ χωρίς να υπάρχει χοντρό πρόβλημα.Βοηθάς την κατάσταση μόνος σου, γράφοντας στα παλιά σου τα παπούτσια τις οδηγίες του κατασκευαστή. Καλό στρώσιμο όπως σου είπα με ψηλές στροφές, για να πατήσουν καλά τα ελατήρια. Συχνότερες αλλαγές λαδιών ανά 7-8k χιλ. Και λίγο πιο χοντρό λαδάκι, το 0-20 το έβαλε τελευταία η vw για τους ρύπους, μίλα με την αντιπροσωπεία να βάζετε 5-30.
Μπορεί κάποιο άλλο T-cross να ήταν πιο τυχερό, αν σου έκατσε εσένα θα κάνεις αυτό που πρέπει για να προστατέψεις την περιουσία σου.Κακτοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ!
Για την ιστορία η κατανάλωση συνολικά ήταν 500ml. Δηλαδή στα 10509 χλμ που έχω διανύσει "έκαψε" 0,5λ λάδι.
Αυτό για το 5-30 το έχω ξανακούσει. Νομίζω τα πρώτα t-cross βάζαν αυτό. Οπότε ναι θα το έχω υπόψιν, αλλά για μετά τη 4ετία που λήγει η εγγύηση.
-
Στο Mazda τώρα ενημερωτικά εκανα πρωτή αλλαγή λαδιών στα 20.000 km χωρίς να εχει καψει σταγόνα και χώρίς καμία ιδιαίτερη προσοχή.
Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις???
Mazda και Honda δεν συγκρίνονται καν με VAG σε κινητήρες
Πολύ ανώτερα μοτερ.
Είναι σαν να μιλάμε για γάτες και να μου πετάς τους Thundercats στην συζήτηση
-
Μπορεί κάποιο άλλο T-cross να ήταν πιο τυχερό, αν σου έκατσε εσένα θα κάνεις αυτό που πρέπει για να προστατέψεις την περιουσία σου.Κακτοπιστικότατος. Σε ευχαριστώ!
Για την ιστορία η κατανάλωση συνολικά ήταν 500ml. Δηλαδή στα 10509 χλμ που έχω διανύσει "έκαψε" 0,5λ λάδι.
Τίποτα. Προληπτικά έγινε η συζήτηση, για κάθε ενδεχόμενο.
Πιθανότατα να φταίνε από μόνα τους τα 0-20, τώρα τελευταία τα εφαρμόζει η vw για τους ρύπους, είναι πολύ ψιλά λάδια, ποτέ έως πρόσφατα δεν τα πρότεινε.
Χαλάρωσε και απόλαυσε το T-cross, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο κι άσε τους άλλους να χαίρονται τους Ιαπωνικούς μαντρακάδες... -
Ρε φίλε πλάκα μας κάνεις???
Mazda και Honda δεν συγκρίνονται καν με VAG σε κινητήρες
Πολύ ανώτερα μοτερ.
Είναι σαν να μιλάμε για γάτες και να μου πετάς τους Thundercats στην συζήτηση
+1 για την cheetara, που είναι .....cheetara.
-
Τίποτα. Προληπτικά έγινε η συζήτηση, για κάθε ενδεχόμενο.
Πιθανότατα να φταίνε από μόνα τους τα 0-20, τώρα τελευταία τα εφαρμόζει η vw για τους ρύπους, είναι πολύ ψιλά λάδια, ποτέ έως πρόσφατα δεν τα πρότεινε.
Χαλάρωσε και απόλαυσε το T-cross, είναι εξαιρετικό αυτοκίνητο κι άσε τους άλλους να χαίρονται τους Ιαπωνικούς μαντρακάδες...Ολοι να ευχαριστιόμαστε όλα τα αμαξάκια μας και να μην τυχαίνει βλάβη σε κανέναν από καρδιάς
και μεις οι Ελληνες σπίτι κάνουμε παπαρα στο ελαιόλαδο στην σαλάτα
καλό αμάξι και το tcross αν εξαιρέσεις οτι η VW έχει το ιδιο σκεπτικό στα αμάξια και τα έκανε σαλάτα. Απλά δεν το παραδέχεται όταν συμβαίνει
-
Το μόνο πρόβλημα που έχει η vw είναι ότι ακρίβυνε υπερβολικά. Πάντα είχε τσιμπημένες τιμές και οι φίλοι της μάρκας δεν δίσταζαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, γιατί τα αυτοκίνητά της είναι εξαιρετικά.
Έχει γίνει ασύμφορη όμως πια. Τουλάχιστον για την Ελλάδα. -
Η Peugeot ακρίβηνε υπερβολικά και χωρίς να είναι τίποτα. Η VW έχει normal τιμές για αυτό που προσφέρει. Η Peugeot & KIA, με την τιμολογιακή τους πολιτική σε κάνουν να αγαπάς τα VAG, έχω γίνει πολύ fan…
-
To βλέπουμε...
-
Το μόνο πρόβλημα που έχει η vw είναι ότι ακρίβυνε υπερβολικά. Πάντα είχε τσιμπημένες τιμές και οι φίλοι της μάρκας δεν δίσταζαν να δώσουν το κάτι παραπάνω, γιατί τα αυτοκίνητά της είναι εξαιρετικά.
Έχει γίνει ασύμφορη όμως πια. Τουλάχιστον για την Ελλάδα.Δε με νοιάζει κι ας πληρώνω από τη στιγμή που το γουστάρω αδερφέ.Ολοι στην οικογένεια (πλην της συζύγου μου που έχει σχιστομάτικο) έχουμε VW. Όποιο νομίζει ο καθένας καλύτερο για τον εαυτό του και τις ανάγκες του αυτό αγοράζει. Αλοίμονο αν είχαμε όλοι τα ίδια γουστα τι θα γινόταν. Πιστεύω πάντως πως το GOLF 7-7,5 έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής από το 8, και το ίδιο πιστεύω και για το POLO 6R απο το αντιστοιχο νεο.. Εγώ που αγόρασα από τη Βουλγαρία το πολο 1.6 TDI μέχρι τώρα στις 102000 χιλ χιλιόμετρα δεν μου έχει βγάλει τίποτα και ουτε και λάδια καίει ,αλλά το αλλάζω κάθε 10 (5-30 507 00)με φίλτρο λαδιού και φίλτρο καυσίμου.Τωρα την επόμενη φορά λέω να πάω στο 0W-30 (COMMA) είδωμεν
VW FORUM