-
@fanis75 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Αξίζει 100%, το Τροκ με τον 1.5 είναι πολύ καλύτερο αυτοκίνητο, δεν το συζητάω. Είναι καλύτερο από τις €3.000 της διαφοράς.
Εννοείται ότι αξίζει το t-roc στα 1500 είναι εξαιρετικό με καλές επιδόσεις και περισσότερους χώρους.
-
@dim_25 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@cirus said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@a-d-p said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Καλησπέρα στην ομάδα,
Για να ξεχαστούμε λίγο ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν αξίζει να δώσω κάποια παραπάνω λεφτά σε σχέση με αυτά που είχα στο μυαλό μου.
Είμαι πολύ κοντά στο να προχωρήσω με την αγορά Ford Puma titanium αυτόματο 125 άλογα με το driver assistance pack σε μια τιμή στα 27.000 με καλά δωράκια συν τον συναγερμό. Έκανα κ td κ μου φάνηκε μια χαρά. Γενικά πιστεύω ότι μου κάνει κ με όλες τις τεχνολογίες που έχει κ την τιμή θεωρώ ότι είναι σχετικά vfm.
Μου αρέσει πολύ κ το t-roc αλλά με το dsg 1.5 με 150 άλογα, οπότε κοίταζα την more έκδοση που είναι κοντά στα 30.000. Ιδανικά θα ήθελα κ το digital cockpit pro μαζί με το πακέτο για τα καθίσματα που ανεβάζουν λίγο την τιμή. Επισης θα ήθελα κ το side assist που το έχει το Puma αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή.
Από θέμα χώρων το t-roc θα είναι λίγο πιο άνετο στους πίσω επιβάτες (έχει κ πίσω υποβραχιονιο) αλλά θα καίει παραπάνω λόγω του μη υβριδικού συστήματος. Στα πλην είναι κ τα 4 χρόνια εγγύησης ενώ το puma έχει 8.
Πιστεύετε αξίζει να σκεφτώ να δώσω αυτή τη διαφορά (που για μένα είναι σημαντική); Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2 αυτοκινήτων;
Ευχαριστώ!
Το αυτόματο το χρειάζεσαι για κάποιο ιδιαίτερο λόγο;
Αν όχι, μια χαρά χειροκίνητο κιβώτιο έχουν και τα 2, δεν υπάρχει λόγος να πας σε διπλού συμπλέκτη.Στη θέση σου θα επέλεγα το Puma titanium χειροκίνητο+ driver assistance,
Μετά το facelift, μου φαίνεται πιο σύγχρονο, στο εσωτερικό, από το T-ROC, το οποίο έκανε facelift το 2022 και θα έρθει το νέο μοντέλο του χρόνου τέτοια εποχή.ειδικά αν θα αγοραστεί με χρηματοδότηση, θα κερδίσεις κάτι επιπλέον από το χαμηλότερο επιτόκιο και αν συνυπολογιστεί η διαφορά των 4-5000€ μιλάμε για αρκετά €€€. Μπορείς να πάρεις titanium με όλα τα έξτρα.
Το θέμα αν σε καλύπτουν οι χώροι του Puma στο πίσω κάθισμα.
Και αν τα έχεις οδηγήσει και τα δύο για να δεις αν σου αρέσουν.Το T-ROC, όπως ανέφερε και ο @iceman7 , το αγοράζεις στην έκδοση More και απλώς θα διαλέξεις κάποιο ετοιμοπαραδοτο που να έχει digital cockpit Pro, υπάρχουν κάποια. Μην μπαίνεις στη διαδικασία να φορτώσεις έξτρα.
Πάντως για την χρήση που αναφέρεις, θα σε καλύψει και το 1,0 TSI, που είναι πιο κοντά στο Puma, όμως με μόνο 900€ διαφορά μεταξύ 1,5 TSI act και 1,0 TSI, θα προτιμούσα τον μεγαλύτερο κινητήρα.
Αυτά από μένα, ελπίζω να σε μπέρδεψα περισσότερο
Δε με μπέρδεψες, ίσα ίσα ευχαριστώ για το σχόλιο.
Οι χώροι πίσω στο Puma μου κάνουν (2 παιδάκια θα κάθονται που είναι το ένα ημερών κ το άλλο 2,5 χρόνων οπότε πιστεύω θα είμαι οκ). Κ τέτοιο μέγεθος θέλω για να κινούμαι άνετα στην Αθήνα κ τα στενά της.
Αυτόματο θέλω γιατί έχω κουραστεί με το χειροκίνητο κ να το οδηγεί κ η γυναίκα αν χρειαστεί. Θέλω αυτή την άνεση είναι η αλήθεια με το αυτόματο ( κ ελπίζω να μην το πληρώσω με τυχόν ζημιές).
Κ το t-roc μόνο στον 1.5 το κοιτάζω. Για τον 1.0 θα πήγαινα στο Puma Κ λόγω mild hybrid.
Οι χώροι θα σε καλύψουν και στα 2 με 2 παιδάκια. Το puma εχει πλεονεκτημα με το megabox και το Troc στις θεσεις πίσω
Ο 1.5 είναι δυνατότερος του χιλιαρη ecoboost εκτος από την εκδοση ST του puma (170). Ειναι πιο δυνατός και από τον 125 και από τον 155
ομως διψάει περισσότερο και ο 125 και 155 είναι επαρκέστατοι και καλοι κινητηρες που και στην πόλη και στο ταξίδι είναι πολύ καλοι
Το αυτόματο του TROC είναι αρκετα καλύτερο από του puma. Απλά είναι γνωστο για τις ακριβες ζημιές οταν βγαλει εκτος εγγυησης.
Από εκει και πέρα εσυ ξέρεις. Καλύτερο από το να τα οδηγησεις και τα 2 και να βγαλεις τα δικά σου συμπερασματα δεν υπάρχει.
Ευχαριστώ @cirus !! Οδήγησα το αυτόματο Puma κ θέλει συνήθεια λίγο στο γκάζι για να πετύχεις κ ομαλή αλλαγή ταχυτήτων κ όταν ξεκινάς αφού είσαι σταματημένος. Οποτε θεωρώ είναι θέμα συνήθειας κ μετά από λίγο θα το χρησιμοποιώ σωστά. Λείπουν όμως τα paddles από το τιμόνι (πριν το facelift είχε).
Θέλω να προλάβω να κάνω td κ το t-roc αυτόματο αλλά ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος δυστυχώς.
Μεταξύ άλλων αυτοκινήτων τα οδήγησα και τα δύο πρiν κάποιους μήνες και κατέληξα στο T-Roc. H επιλογή μου ήταν εύκολη, γιατί από τα πρώτα μέτρα στο δρόμο κατάλαβα ότι το T-Roc είναι μια κατηγορία πάνω σαν αυτοκίνητο. Λογικό αφού το΄ένα είναι ένα ψηλό Fiesta και το άλλο ένα ψηλό Golf.
Καλό θα ήταν να σχηματίσεις κι εσύ προσωπική άποψη. Να βρεις 2 ωρίτσες να κάνεις td το T-Roc, αξίζει τον κόπο νομίζω, κοντά 30k θα δώσεις για καινούργιο αυτοκίνητο.
Μετά παίρνεις ότι θέλεις φυσικά, εσύ πλήρώνεις εσύ αποφασίζεις
-
Καλησπέρα στην ομάδα,
Για να ξεχαστούμε λίγο ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν αξίζει να δώσω κάποια παραπάνω λεφτά σε σχέση με αυτά που είχα στο μυαλό μου.
Είμαι πολύ κοντά στο να προχωρήσω με την αγορά Ford Puma titanium αυτόματο 125 άλογα με το driver assistance pack σε μια τιμή στα 27.000 με καλά δωράκια συν τον συναγερμό. Έκανα κ td κ μου φάνηκε μια χαρά. Γενικά πιστεύω ότι μου κάνει κ με όλες τις τεχνολογίες που έχει κ την τιμή θεωρώ ότι είναι σχετικά vfm.
Μου αρέσει πολύ κ το t-roc αλλά με το dsg 1.5 με 150 άλογα, οπότε κοίταζα την more έκδοση που είναι κοντά στα 30.000. Ιδανικά θα ήθελα κ το digital cockpit pro μαζί με το πακέτο για τα καθίσματα που ανεβάζουν λίγο την τιμή. Επισης θα ήθελα κ το side assist που το έχει το Puma αλλά ανεβαίνει πολύ η τιμή.
Από θέμα χώρων το t-roc θα είναι λίγο πιο άνετο στους πίσω επιβάτες (έχει κ πίσω υποβραχιονιο) αλλά θα καίει παραπάνω λόγω του μη υβριδικού συστήματος. Στα πλην είναι κ τα 4 χρόνια εγγύησης ενώ το puma έχει 8.
Πιστεύετε αξίζει να σκεφτώ να δώσω αυτή τη διαφορά (που για μένα είναι σημαντική); Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ των 2 αυτοκινήτων;
Ευχαριστώ!
εχω κανει την μεταβαση απο puma st line 125 σε troc 1.5 style...
πιο κατω θα μπορεσεις να δεις την προσωπικη μου γνωμη σε παλαιοτερο post...θα συμπληρωσω επισης και ενα δυο πραγματακια για τα οποια ειμαι σιγουρος (τουλαχιστον με αυτα που ειδα στο προηγουμενο puma).
Tα υλικα ,γενικότερα το φινίρισμα ειναι μια σκαλα πανω τελικα στο troc...
To puma επασχε στην συναρμογη (οι αρμοι στο puma ηταν αστειοι ,ειχε αλλο κενο πχ η πορτα οδηγου συνοδηγου απ το μπροστινο φτερο , οπως και στην πορτα του πορτ μπαγκαζ δεξια αριστερα) ..
στο troc αντιστοιχα ολα τα πλαισια ειναι πραγματικα στο χιλιοστο...Βερνικι στο χρωμα πολυ πιο μαλακο στο puma , πολυ ευκολα σημαδια απο πετραδακια , απεκτησα 4,5 σε 1.5 χρονο ενω στο troc σε 2.5 χρονια δεν εχω κανενα...
Λαμαρινα επισης μαλακη ,
εκλεινα το πορτ μπαγκαζ και ανακαλυψα μετα καιρο οτι ειχε κανει μικρα λακουβακια ,
στην πορεια σε αλλα δυο σημεια του αυτοκινητου ανακαλυψα το ιδιο και ετσι πηγα 2 φορες για pdr ...Φαναρια μοστρικα δε λεω , αλλα επισης πολυ ευαισθητα λογω μεγαλης επιφανειας , γεμιζουν γραμμες , αραχνες για πλακα χρειαζονται οπωσδηποτε ppf ....
Επισης αν δεις και στο club τους στο fb καποιοι (οχι λιγοι) τα εχουν αντικαταστησει στην εγγυηση ( 2 χρονια εγγυηση ομως) λογω προβληματων στο φινιρισμα ...
προσωπικα μου αλλαξαν το ενα απ τα δυο γιατι ειχε διαφορα στην φωτεινοτητα τα day light...Λάστιχα στις πισω πορτες και στα πισω φιλιστρινια , πολλοι ειχαν προβληματα (κόβοταν) και γινοταν αντικατασταση ( 2 χρονια εγγυηση επισης).
Αρκετα fiesta και focus εχουν το ιδιο προβλημα.Ενα ακομα προβλημα υπηρχε με την μπαταρια (μαρκας Rombat -προελευση ρουμανιας) στους περισσοτερους γινοταν αντικατασταση με varta....
νομιζω ομως οτι και τα FL με Rombat ερχονται παραδοξως....αυτα τα ολιγα...
δεν λεω για κανενα λογo οτι ειναι κακο αυτοκινητο το puma και μακαρι αυτα που ειδα στο 1η γενιας να εχουν βελτιωθει πλεον στο FL...
παντως και μετα το FL του Puma σημερα παλι τελικα σε Τroc θα κατεληγα...
https://forum.4troxoi.gr/topic/90043/node-90043/980?_=1735057327628
https://forum.4troxoi.gr/topic/90043/node-90043/1189?_=1735057327635
-
@jamesd said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Αν πας σε λογική t-roc δεν ξεφεύγεις και από τη λογική των Toyota. Δεν είναι οδηγικά ενδιαφέρον το t-roc οπότε γιατί να πληρώνεις παραπάνω βενζίνες ή συντήρηση.
Μια χαρά ενδιαφέρον ειναι οδηγικά το Τροκ, ελάχιστα υπολείπεται του Πούμα, η πλατφόρμα ειναι πολύ καλή. Τα Τογιότα είναι ενα κλικ καλύτερα, ελέω διπλών ψαλιδιών πίσω.
-
@fanis75 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
@jamesd said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Αν πας σε λογική t-roc δεν ξεφεύγεις και από τη λογική των Toyota. Δεν είναι οδηγικά ενδιαφέρον το t-roc οπότε γιατί να πληρώνεις παραπάνω βενζίνες ή συντήρηση.
Μια χαρά ενδιαφέρον ειναι οδηγικά το Τροκ, ελάχιστα υπολείπεται του Πούμα, η πλατφόρμα ειναι πολύ καλή. Τα Τογιότα είναι ενα κλικ καλύτερα, ελέω διπλών ψαλιδιών πίσω.
To Toyota έχει πλεονέκτημα το υβριδικό το άσπαστο αυτόματο και τα διπλά ψαλίδα πίσω.
Κατά τα λοιπά υπόκειται και σε χώρους και σε αίσθηση και σε απτή ποιότητα.
Γενικά πρέπει να πουλήσει και κάνας άλλος.
Πόσο Τογιότα πια ;Εγώ το τροκ το ζαχάρωνα για εμένα μετά τη Χ1 αλλά ενώ σοκαρίστηκα με τον κινητήρα, όλο το υπόλοιπο πακέτο ειδικά μέσα μου φάνηκε πισωγύρισμα ποιοτικά σε σχέση με τη Χ1.
Και μάλιστα σε έκδοση style που ήταν καλύτερη από τη more αλλά λίγο πιο ακριβό. -
@iceman7 said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Πόσο Τογιότα πια ;
όσο πληρώνω από την τσέπη μου, μέχρι να σβήσει ο ήλιος!! Σε λήζινγκ, χάρισμα, εταιρικό κλπ, πολλές οι επιλογές. Αλλά hard earned, δεν δίνω σε γαλλόχρεπα, φαουβε κλπ. - λεφτά δεν πετάω!
-
Πάντα με βάση πορτοφόλι και ανάγκες κινούμαστε κατά βάση και εκεί βάζουμε και τις προσωπικές προτιμήσεις.
Εμένα πχ δεν μου αρέσει καθόλου σε σχεδίαση ούτε το chr ούτε το puma ενώ άλλοι κόβουν φλέβα.Εννοειτε γουστα ειναι αυτα.
Εμενα πχ αν καποιος μου χαριζε yaris cross θα με επιανε αγχος και στενοχωρια ή πχ δεν θελω με τιποτα ηλεκτρικο(ακομα).
Επισης ειναι και τι ιστορικο εχει ο καθενας(που πλεον αυτο ειναι μειον)
Αλλοι ειχαν toyota και λενε δεν αλλαζω με τιποτα (εγω πχ 540χιλ χλμ)
Αλλοι με wv που διαβαζουμε εδω τα χιλια μυρια ενω πχ με οσους εχουν wv εδω που ζω ολοι λενε τα καλυτερα.
Σημερα καθομουν με εναν που εχει αλλαξει 2 suzuki και μου ειπε τα χειροτερα(μιλαω γισ 10ετιας).
Οποτε καταληγουμε πως ολα τ αυτοκινητα καλα ειναι για αυτον που τ αγοραζει και με σκεπτικο που τ αγοραζει. -
Εγώ το τροκ το ζαχάρωνα για εμένα μετά τη Χ1 αλλά ενώ σοκαρίστηκα με τον κινητήρα, όλο το υπόλοιπο πακέτο ειδικά μέσα μου φάνηκε πισωγύρισμα ποιοτικά σε σχέση με τη Χ1.
Και μάλιστα σε έκδοση style που ήταν καλύτερη από τη more αλλά λίγο πιο ακριβό.Αυτο ακριβως το t roc απο τα καλυτερα που οδηγησα αλλα μεσα και εξω εχουν υοθετησει ενα vintage style.
-
@alex-mix said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
Εγώ το τροκ το ζαχάρωνα για εμένα μετά τη Χ1 αλλά ενώ σοκαρίστηκα με τον κινητήρα, όλο το υπόλοιπο πακέτο ειδικά μέσα μου φάνηκε πισωγύρισμα ποιοτικά σε σχέση με τη Χ1.
Και μάλιστα σε έκδοση style που ήταν καλύτερη από τη more αλλά λίγο πιο ακριβό.Αυτο ακριβως το t roc απο τα καλυτερα που οδηγησα αλλα μεσα και εξω εχουν υοθετησει ενα vintage style.
Εσύ είπαμε ότι έκανες την καλύτερη επιλογή, μην ασχολείσαι άλλο, γιατί σε φοβάμαι...
Merry C-HRistmas! -
Πάντα με βάση πορτοφόλι και ανάγκες κινούμαστε κατά βάση και εκεί βάζουμε και τις προσωπικές προτιμήσεις.
Εμένα πχ δεν μου αρέσει καθόλου σε σχεδίαση ούτε το chr ούτε το puma ενώ άλλοι κόβουν φλέβα.Εννοειτε γουστα ειναι αυτα.
Εμενα πχ αν καποιος μου χαριζε yaris cross θα με επιανε αγχος και στενοχωρια ή πχ δεν θελω με τιποτα ηλεκτρικο(ακομα).
Αλλοι με wv που διαβαζουμε εδω τα χιλια μυρια ενω πχ με οσους εχουν wv εδω που ζω ολοι λενε τα καλυτερα.
Σημερα καθομουν με εναν που εχει αλλαξει 2 suzuki και μου ειπε τα χειροτερα(μιλαω γισ 10ετιας).
Οποτε καταληγουμε πως ολα τ αυτοκινητα καλα ειναι για αυτον που τ αγοραζει και με σκεπτικο που τ αγοραζει.Για αυτόν με τα σουζούκι έχει βγάλει επικήρυξη ο γάτος...
-
@bill_hsd said in Ηρθε η ωρα....μαλλον:
γιατί σε φοβάμαι
Χαχαχα σίγουρα....όσο το αναφέρει τόσο ψάχνεται.
-
Χαχα λετε να σας κανω κανα surprise
-
Οποτε καταληγουμε πως ολα τ αυτοκινητα καλα ειναι για αυτον που τ αγοραζει και με σκεπτικο που τ αγοραζει.Τα καλύτερα για τον όμιλο της φαουβε
Ηρθε η ωρα....μαλλον😁😁😁😁😁