-
Καλησπερα.
Εδω και 15-20 μερες εχω πληρωσει ΟΛΟ το ποσο που απαιτουταν για την αγορα ενος BYD Dolphin στην αντιπροσωπεια που εχει η εταιρια στην Αθηνα στον Κηφισο. Εχω λαβει αριθμο πινακιδων και εχω ακομα ασφαλισει το οχημα. Ωστοσο η παραδοση του αυτοκινητου εκρεμμει και διαρκως αναβαλλεται χωρις κάποιο λογο (απο οσο γνωριζω τουλαχιστον). Ηθελα να ρωτησω αν εχει συμβει σε καποιον ποτε κατι παρομοιο και τι μπορω να κανωσε αυτη την περισταση
Ευχαριστω εκ των προτερων -
@nikhtast said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Καλησπερα.
Εδω και 15-20 μερες εχω πληρωσει ΟΛΟ το ποσο που απαιτουταν για την αγορα ενος BYD Dolphin στην αντιπροσωπεια που εχει η εταιρια στην Αθηνα στον Κηφισο. Εχω λαβει αριθμο πινακιδων και εχω ακομα ασφαλισει το οχημα. Ωστοσο η παραδοση του αυτοκινητου εκρεμμει και διαρκως αναβαλλεται χωρις κάποιο λογο (απο οσο γνωριζω τουλαχιστον). Ηθελα να ρωτησω αν εχει συμβει σε καποιον ποτε κατι παρομοιο και τι μπορω να κανωσε αυτη την περισταση
Ευχαριστω εκ των προτερωνποτε εγινε η ταξινομηση?
-
Υπομονή, δεν έγινε και τίποτα να αργήσει 10-15 ημέρες
-
Καλησπερα.
Ευχαριστω εκ των προτερωνΜε το που πάρεις πινακίδες και κάνεις ασφάλιση το αυτοκίνητο είναι άμεσα διαθέσιμο (άντε αν δεν το πάρεις την ίδια μέρα την επόμενη το πολύ).
Πάνω από 3-4 ημέρες σε ήδη πινακιδωμένο κι ασφαλισμένο στ'όνομά σου όχημα, δεν είναι σύνηθες να το κρατά η αντιπροσωπεία. -
Καλησπερα.
Ευχαριστω εκ των προτερωνεχουν τεραστιο προβλημα στις παραδοσεις λογω του ογκου παραγγελιων (αν και κατα των @cruiser δεν τα αγοραζει κανεις ). Αν δεις στο evstats.gr θα δεις οτι σχεδον σε καθημερινη βαση τα δελφινια ειναι στην πρωτη καταταξη των ταξινομησεων.
Δρουν με τον τροπο αυτον (δηλ εξοφλεις ποσο και σου στελνουν σχετικα γρηγορα τις πινακιδες) ωστε να κανεις αιτηση στο ΚΗ3 και οταν μπορεσουν πια, στο παραδιδουν. Μηπως σε ειχαν ενημερωσει οτι θα γινει ετσι;
Δεν ειναι παραξενο να παραλαβεις και 2-4 εβδομαδες μετα την στιγμη που βγηκαν οι πινακιδες.Εσυ απο την δικη σου μερια εκανες οτι επρεπε, δηλαδη ασφαλισες το οχημα. Μην αγχωνεσαι, ο σφακιανακης δεν θα φαληρισει (οπως ειχε γινει πριν καμμια 20αρια χρονια με τον παζαροπουλο και εψαχναν οι ανθρωποι να δουν τι θα γινει με τα αυτοκινητα τους), απλα δεν προλαβαινουν. Καταλαβαινω οτι θες να παραλαβεις το οχημα σου, αλλα λιγο υπομονη.
-
@dettol said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Μην αγχωνεσαι, ο σφακιανακης δεν θα φαληρισει (οπως ειχε γινει πριν καμμια 20αρια χρονια με τον παζαροπουλο και εψαχναν οι ανθρωποι να δουν τι θα γινει με τα αυτοκινητα τους), απλα δεν προλαβαινουν.
Καλά μην το λές, ένα τσικ πριν τον γκρεμό έφτασε με την μπούρδα που έκανε με την bmw. Τον σώσανε οι τράπεζες, αλλά ήταν πολύ κοντά στην τυχη του Παζαρ.
Αλλά για το Ντόλφιν συμφωνώ, ειναι ο όγκος (και δεν ξέρω εαν ειναι και αυτο με την ferst) και γίνεται χαμός, δνε προλαβαίνουν. Άλλαξε και η διαδικασία έκδοσης (και μεταβίβασης) άδειας και ακόμα δεν έχουν βρει τον τρόπο μίζας στα υπουργεία και καθυστερούν.
-
@fanis75 said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Μην αγχωνεσαι, ο σφακιανακης δεν θα φαληρισει (οπως ειχε γινει πριν καμμια 20αρια χρονια με τον παζαροπουλο και εψαχναν οι ανθρωποι να δουν τι θα γινει με τα αυτοκινητα τους), απλα δεν προλαβαινουν.
Καλά μην το λές, ένα τσικ πριν τον γκρεμό έφτασε με την μπούρδα που έκανε με την bmw. Τον σώσανε οι τράπεζες, αλλά ήταν πολύ κοντά στην τυχη του Παζαρ.
Αλλά για το Ντόλφιν συμφωνώ, ειναι ο όγκος (και δεν ξέρω εαν ειναι και αυτο με την ferst) και γίνεται χαμός, δνε προλαβαίνουν. Άλλαξε και η διαδικασία έκδοσης (και μεταβίβασης) άδειας και ακόμα δεν έχουν βρει τον τρόπο μίζας στα υπουργεία και καθυστερούν.
Για το κομματι το οικονομικο δεν γνωριζω, αλλα αφου λες οτι σωθηκε, ολα καλα
Η ferst ειναι εταιρεια Logistics κα εχουν θεμα με τις παραδοσεις;Στο τριτο σκελος, δεν υπαρχει θεμα, διοτι δεν καθυστερουν στο βημα εκδοσης αδεια κυκλοφοριας, αλλα στο επομενο, δηλαδη καθαρα στην παραδοση του οχηματος στον πελατη. Δεν υπαρχουν αυτοκινηταμαξες για να φερουν οχηματα απο τα logistics centres στις αντιπροσωπειες; δεν επαρκουν οι πωλητες για την παραδοση των οχηματων; δεν γνωριζω
-
Άλλαξε και η διαδικασία έκδοσης (και μεταβίβασης) άδειας και ακόμα δεν έχουν βρει τον τρόπο μίζας στα υπουργεία και καθυστερούν.
Ο.κ. δεν το γνώριζα αυτό.
Είχα μείνει στην "πατροπαράδοτη" χρονική παράδοση αυτοκινήτου όταν βγάλεις άδεια και πινακίδες (τουλάχιστον μέχρι πριν 2 έτη..) -
τι αλλαξε? πως ηταν και πως εγινε?
-
Η ferst ειναι εταιρεια Logistics κα εχουν θεμα με τις παραδοσεις;
Στο τριτο σκελος, δεν υπαρχει θεμα, διοτι δεν καθυστερουν στο βημα εκδοσης αδεια κυκλοφοριας, αλλα στο επομενο, δηλαδη καθαρα στην παραδοση του οχηματος στον πελατη. Δεν υπαρχουν αυτοκινηταμαξες για να φερουν οχηματα απο τα logistics centres στις αντιπροσωπειες; δεν επαρκουν οι πωλητες για την παραδοση των οχηματων; δεν γνωριζω
Ναι logistics και έχει τεράστιο θέμα με τις παραδόσεις.
Και στα άλλα δίκιο έχεις, αφού έχει βγει η άδεια. Στην Τογιότα πάντως που ξέρω οι καθυστερήσεις οφείλονται τόσο στην καθυστερημένη (και χωρίς σειρά) παράδοση από την εταιρία logistics, οσο και από την έλλειψη πωλητών. Οπότε ενώ έχουν και αυτοκίνητα στις αποθήκες, δεν προλαβαίνουν να τα παραδώσουν, αφού 1 ένθρωπος μπορεί να παραδώσει 6-10 αυτοκίνητα την ημέρα.
-
@ntinaras said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Δεν ξέρω λεπτομέρεις, το έμαθα όταν πούλησα το Κρος. Κάποια αναβάθμιση και ψηφιοποίηση και δυσκόλεψε πολυ η "διαδικασία" αυθημερόν για τους διεκπαιρεωτές και τα φακελάκια. Οπότε, τουλάχιστον για τώρα, ακόμα και ο διεκπαιρεωτής πρέπει να περιμένει, δεν μπορεί να έχει την άδεια σε 1-2 ώρες.
-
@ntinaras said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Δεν ξέρω λεπτομέρεις, το έμαθα όταν πούλησα το Κρος. Κάποια αναβάθμιση και ψηφιοποίηση και δυσκόλεψε πολυ η "διαδικασία" αυθημερόν για τους διεκπαιρεωτές και τα φακελάκια. Οπότε, τουλάχιστον για τώρα, ακόμα και ο διεκπαιρεωτής πρέπει να περιμένει, δεν μπορεί να έχει την άδεια σε 1-2 ώρες.
Αθήνα - Θεσσαλονίκη αυτά.... επαρχία σε μια ώρα τελείωσες
-
Φανη χθες μου εκαναν μεταβιβαση μεταχειρισμενου αυτοκινητου, η διαφορα ειναι οτι πλεον κλεινεις ραντεβου δηλαδη θες 2 μερες για να σε δεχτει + 10 ευρω μαυρα ακομα για το αμμεσο ραντεβου, σε 2 ωρες ειχα την αδεια στα χερια.
-
@ilias-a said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Φανη χθες μου εκαναν μεταβιβαση μεταχειρισμενου αυτοκινητου, η διαφορα ειναι οτι πλεον κλεινεις ραντεβου δηλαδη θες 2 μερες για να σε δεχτει + 10 ευρω μαυρα ακομα για το αμμεσο ραντεβου, σε 2 ωρες ειχα την αδεια στα χερια.
Ναι, το σύστημα επανήλθε στο λαδάκι! Απλά όταν το έκανα εγώ έπεσεα στην αλλαγή και μου είπαν οτι για 1-2 εβδομάδες θα είχαν θέματα. Βρήκαν τώρα τα πατήματά τους και λειτουργεί πάλι...χαχα!! Εγώ το έκανα ηλεκτρονικά, για ευκολία αφού ο διεκπαιρεωτής δεν μπορούσε να με εξυπηρετήσει.
-
Αυτό για το ραντεβού μας το είπαν και εμας στην προσφατη μεταβίβαση του t-cross.
Καποια πραγματα παντως γίνονται και απευθειας ηλεκτρονικά, οπως οι άρσεις παρακρατησης ... -
Καλησπερα.
Ευχαριστω εκ των προτερων2-3 εβδομάδες είναι το στάνταρ (στην καλύτερη περίπτωση)
Και στα άλλα δίκιο έχεις, αφού έχει βγει η άδεια. Στην Τογιότα πάντως που ξέρω οι καθυστερήσεις οφείλονται τόσο στην καθυστερημένη (και χωρίς σειρά) παράδοση από την εταιρία logistics, οσο και από την έλλειψη πωλητών. Οπότε ενώ έχουν και αυτοκίνητα στις αποθήκες, δεν προλαβαίνουν να τα παραδώσουν, αφού 1 ένθρωπος μπορεί να παραδώσει 6-10 αυτοκίνητα την ημέρα.Αν το αυτοκίνητο έχει πάρει πινακίδες και έχει βγει η άδεια κυκλοφορίας που εμπλέκεται η κάθε εταιρία logistics πχ Ferst ;
-
@bathan said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Και στα άλλα δίκιο έχεις, αφού έχει βγει η άδεια. Στην Τογιότα πάντως που ξέρω οι καθυστερήσεις οφείλονται τόσο στην καθυστερημένη (και χωρίς σειρά) παράδοση από την εταιρία logistics, οσο και από την έλλειψη πωλητών. Οπότε ενώ έχουν και αυτοκίνητα στις αποθήκες, δεν προλαβαίνουν να τα παραδώσουν, αφού 1 ένθρωπος μπορεί να παραδώσει 6-10 αυτοκίνητα την ημέρα.Αν το αυτοκίνητο έχει πάρει πινακίδες και έχει βγει η άδεια κυκλοφορίας που εμπλέκεται η κάθε εταιρία logistics πχ Ferst ;
Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο. Για την αδεια χρειαζονται τα χαρτια για την παραδοση του αυτοκινητου χρειαζεται PDI και μεταφορα στο μαγαζι.
-
@bathan said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Αν το αυτοκίνητο έχει πάρει πινακίδες και έχει βγει η άδεια κυκλοφορίας που εμπλέκεται η κάθε εταιρία logistics πχ Ferst ;
Στο να κάνει το pdi (οποιο κομμάτι κάνει) και φυσικά να παραδόσει το αυτοκίνητο στον έμπορο.
-
@george-0 said in Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου:
Δεν εχει καμια σχεση το ενα με το αλλο. Για την αδεια χρειαζονται τα χαρτια για την παραδοση του αυτοκινητου χρειαζεται PDI και μεταφορα στο μαγαζι.
Αρα πρώτα (και γρήγορα) βγαίνουν άδεια, πινακίδες και μετά ακολουθεί PDI και παράδοση στον ντήλερ
-
Για να γίνει ο εκτελωνισμός και να σταλεί για PDI οι περισσότερες αντιπροσωπείες ζητούν πλήρη εξόφλιση.
(αν τρέχουν τις πινακίδες παράλληλα με το pdi δεν γνωρίζω)
Καθυστερηση παραδοσης αυτοκινητου