-
@a-d-p said in CUPRA LEON F/L 2024:
@polioan said in CUPRA LEON F/L 2024:
Με το καλό να παραλάβεις
Να σαι καλά!
Θα είμαι από τους πρώτους που θα το βλέπεις στην Θεσσαλονίκη...Πέρνα και από Εύοσμο να στο ασημώσουμε....
Θα περάσω σίγουρα. Θα κανονίσω να πάω σε πελάτη και μετα έρχομαι κατευθείαν...
-
@fanis75 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Με το καλό να παραλάβεις και καλοτάξιδο να είναι!! Να το χαρείς με Υγεία και τα παιδάκια σου!!
Ευχαριστώ πολύ Φανή...
Νάσαι καλά.
Συγνώμη αν στο χάλασα με το CC... -
@netgeo said in CUPRA LEON F/L 2024:
Καταρχάς, οι administrator αν θεωρήσουν λάθος ότι ανοίγω το καινούριο νήμα, μπορούν να το μεταφέρουν όπου θέλουν. Και φυσικά, τους ζητώ συγνώμη!
Γνωρίζετε οι περισσότεροι ότι είχα παραγγείλει το CC και ακόμα το περίμενα.
Εχθές, λοιπόν, επειδή με ενημέρωσαν ότι θα αργήσει και άλλο η παράδοση προς Μάρτιο (STYLE SKYVIEW), την ακύρωσα και πήγα και έδωσα παραγγελία το Cupra Leon F/L, το οποίο είναι στο λιμάνι και περιμένει να περάσει τελωνείο.Θα πείτε αρκετοί, γιατί δεν πήγα στο Formentor, μια που έχω 2 παιδιά και το ένα βρέφος. Δεν μπορώ, μάνα μου, να το πληρώσω το 37.000€ κόστος του. Δεν πειράζει, ας πάρω και μια μπαγκαζιέρα!
Σε άλλες λεπτομέρειες, παρήγγειλα σε Magnetic Grey, 1.5 150hp DSG mHv.
Το έκανα και 50 χιλ. βόλτα εχθές στην Θεσσαλονίκη, μία μεγάλη βόλτα, γιατί είχαμε τις πρόβες παρέλασης και έκανα τεράστιο κύκλο.
Να πω ότι μου έφυγε η όλη τραβούρα των SUV (που είχα και με το Sportage) και μου ψιλοάρεσε που ξαναγύρισα σε Hatch. Το αποδέχθηκε και η γυναίκα (σημαντικότατο!).Εν αναμονή, λοιπόν, σε κανά μήνα θεωρώ.
Αδερφέ μου σώθηκες, μπράβο!!!! Ζήτω το Λεον!
Γιατί το λες αυτό; Από το CC ή από το Sportage ; Ή και τα 2 λόγω SUV;
-
@lapin said in CUPRA LEON F/L 2024:
Με το καλό να το παραλάβεις! Πόσο πήγε με το κλειδί αν επιτρέπεται;
Πες μας εντυπώσεις από την οδήγηση...Νάσαι καλά.
Βγήκε 34.000€.
Από το test drive ένιωσα την οδηγική απόλαυση και σιγουριά του VW GROUP hatchback.
Σε στροφές (στο πέταλο αεροδρομίου για Μουδανιών όσοι ξέρουν) όχι με τεράστιες ταχύτητες (θα σκοτωθείς διαφορετικά) δεν είχε body roll και ήταν πολύ στιβαρό.
Το τιμόνι δεν είχε την απόλυτη αίσθηση του δρόμου όπως είχα στο Audi A4 B7 που είχα, αλλά ήταν αρκετά καλό προς το πολύ καλό. Όχι ξένο λόγω της υλεκτρουδραυλικης, αλλά σωστό σε σφίξιμο ανάλογα και με τα χλμ.
Η ανάρτηση στον κακοτραχηλο δρόμο Μουδανιών και Καρδίας έδειχνε ότι σε επανέφερε φυσιολογικά χωρίς να σε ενοχλεί αλλά και με σπορ αίσθηση.
Κατά τα άλλα και το χαμηλό κέντρο βάρους σε σύγκριση με τα SUV που είχα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.
Ο κινητήρας δεν παίρνει φωτιά στον δρόμο αλλά είναι αξιόλογος για τα ταξίδια που θέλω και μια καλή προσπέραση να κάνω. -
Ευχαριστώ πολύ Φανή...
Νάσαι καλά.
Συγνώμη αν στο χάλασα με το CC...Είσαι καλά, τι να μου χαλάσεις!?!?! Όυτε τα πουλάω ούτε μετοχές έχω...χαχαχα!! Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και να κοιτάξεις να το χαρείς με την οικογένεια. Τα υπόλοιπα ειναι να έχουμε να αλληλοπειραζόμαστε.
-
@fanis75 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Ευχαριστώ πολύ Φανή...
Νάσαι καλά.
Συγνώμη αν στο χάλασα με το CC...Είσαι καλά, τι να μου χαλάσεις!?!?! Όυτε τα πουλάω ούτε μετοχές έχω...χαχαχα!! Πήρες ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο και να κοιτάξεις να το χαρείς με την οικογένεια. Τα υπόλοιπα ειναι να έχουμε να αλληλοπειραζόμαστε.
Εννοείται, καλοπροαίρετα τα λέω και εγώ για πείραγμα!
Και μόνο που είναι cupra μου φτάνει... -
Καταρχάς, οι administrator αν θεωρήσουν λάθος ότι ανοίγω το καινούριο νήμα, μπορούν να το μεταφέρουν όπου θέλουν. Και φυσικά, τους ζητώ συγνώμη!
Εχθές, λοιπόν, επειδή με ενημέρωσαν ότι θα αργήσει και άλλο η παράδοση προς Μάρτιο (STYLE SKYVIEW), την ακύρωσα και πήγα και έδωσα παραγγελία το Cupra Leon F/L, το οποίο είναι στο λιμάνι και περιμένει να περάσει τελωνείο.Θα πείτε αρκετοί, γιατί δεν πήγα στο Formentor, μια που έχω 2 παιδιά και το ένα βρέφος. Δεν μπορώ, μάνα μου, να το πληρώσω το 37.000€ κόστος του. Δεν πειράζει, ας πάρω και μια μπαγκαζιέρα!
Το έκανα και 50 χιλ. βόλτα εχθές στην Θεσσαλονίκη, μία μεγάλη βόλτα, γιατί είχαμε τις πρόβες παρέλασης και έκανα τεράστιο κύκλο.
Να πω ότι μου έφυγε η όλη τραβούρα των SUV (που είχα και με το Sportage) και μου ψιλοάρεσε που ξαναγύρισα σε Hatch. Το αποδέχθηκε και η γυναίκα (σημαντικότατο!).Εν αναμονή, λοιπόν, σε κανά μήνα θεωρώ.
Από το CC, το Sportage όχι κρίμα δε θα το σχολίαζα πότε.
Στεναχώρια το CC, 1000 φορές CITROEN αχαχαχαχα.
Με το καλό να παραλάβεις
-
Από το CC, το Sportage όχι κρίμα δε θα το σχολίαζα πότε.
Στεναχώρια το CC, 1000 φορές CITROEN αχαχαχαχα.
Με το καλό να παραλάβεις
Χαχαχα... Ήδη κυκλοφορώ με ένα C3 της εταιρείας και είναι ένα καλό κουβαδάκι, αλλά τίμιο.
Νάσαι καλά... -
@polioan για σένα... φρέσκο πράμα
"Στην πράξη, το Cupra Leon είναι σφιχτό, με ποιοτικό όμως πέρασμα και στιβαρές εν γένει αντιδράσεις. Το πλαίσιο μοιάζει γρανιτένιο, με περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος ακόμα και υπό πίεση. Στις στροφές θα “ακουμπήσει” στον εξωτερικό τροχό και θα μείνει εκεί χωρίς να έχει τάσεις πλεύσης, επιτρέποντας να διαγράψεις με ακρίβεια την τροχιά που επιθυμείς. Το τιμόνι προσφέρει μεστή πληροφόρηση, χωρίς να κουράζει με το βάρος του στις χαμηλές ταχύτητες. Σε χαμηλού ρυθμού οδήγηση και σε συνδυασμό με εγκάρσιες κακοτεχνίες, η σφιχτή ανάρτηση ίσως δημιουργήσει παράπονα στους πιο απαιτητικούς."
https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/sygkrinoyme-cupra-leon-1-5-etsi-dsg-150-ps-vw-golf-1-5-etsi-dsg-150-ps-r-line/ -
Αν θες άνεση η πλεύση σε λογικά πλαίσια δεν είναι κακή. Ιδανικό είναι να μην υπάρχει καν αλλά δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς.
Σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται καθημερινά με αυτούς τους δρόμους που έχουμε προτιμώ την άνεση παρά τη σπορ αίσθηση.
Το c3 για αυτό είναι ένα ανετοτατο αυτοκίνητο, γιατί έχει πολύ μαλακή ανάρτηση και δεν κουράζει καθόλου. -
@polioan για σένα... φρέσκο πράμα
"Στην πράξη, το Cupra Leon είναι σφιχτό, με ποιοτικό όμως πέρασμα και στιβαρές εν γένει αντιδράσεις. Το πλαίσιο μοιάζει γρανιτένιο, με περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος ακόμα και υπό πίεση. Στις στροφές θα “ακουμπήσει” στον εξωτερικό τροχό και θα μείνει εκεί χωρίς να έχει τάσεις πλεύσης, επιτρέποντας να διαγράψεις με ακρίβεια την τροχιά που επιθυμείς. Το τιμόνι προσφέρει μεστή πληροφόρηση, χωρίς να κουράζει με το βάρος του στις χαμηλές ταχύτητες. Σε χαμηλού ρυθμού οδήγηση και σε συνδυασμό με εγκάρσιες κακοτεχνίες, η σφιχτή ανάρτηση ίσως δημιουργήσει παράπονα στους πιο απαιτητικούς."
https://www.4troxoi.gr/dokimes/sygkritikes-dokimes/sygkrinoyme-cupra-leon-1-5-etsi-dsg-150-ps-vw-golf-1-5-etsi-dsg-150-ps-r-line/Πολύ ενδιαφέρον!
Χαίρομαι που επέλεξα το Leon απο το Golf.
Πάντως στις χαμηλές ταχύτητες δεν με ενόχλησαν οι κακοτεχνίες.
Αντιθέτως σε μεγάλες ταχύτητες γύρω στα 100-120 χλμ περνούσε μικρές κακοτεχνίες χωρίς να τα περνάει τόσο πολύ μέσα στην καμπίνα.
Μου άρεσε το γρανιτένιο πλαίσιο...
Thanks @A-d-P -
Εμένα μου άρεσε ότι έχει μια έκδοση που τα έχει όλα στην ουσία (και τριζωνικό κλιματισμό) μόνο bucket και DCC έχει παραπάνω το VZ phev.
Στα έξτρα βλέπω:
Ηχοσύστημα
Ηλιοροφή
Καθίσματα
Και κάτι πακέτα
-
@panos2171 said in CUPRA LEON F/L 2024:
Αν θες άνεση η πλεύση σε λογικά πλαίσια δεν είναι κακή. Ιδανικό είναι να μην υπάρχει καν αλλά δε μπορείς να κάνεις και αλλιώς.
Σε αυτοκίνητο που χρησιμοποιείται καθημερινά με αυτούς τους δρόμους που έχουμε προτιμώ την άνεση παρά τη σπορ αίσθηση.
Το c3 για αυτό είναι ένα ανετοτατο αυτοκίνητο, γιατί έχει πολύ μαλακή ανάρτηση και δεν κουράζει καθόλου.Το c3 με έχει κουράσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με το παραμικρό κουνιέται σαν να μην απορροφούν οι αναρτήσεις και δουλεύουν μόνο τα ελατήρια.
Δυστυχώς δεν λέω ότι είναι πολύ άνετο για μένα. -
Εμένα μου άρεσε ότι έχει μια έκδοση που τα έχει όλα στην ουσία (και τριζωνικό κλιματισμό) μόνο bucket και DCC έχει παραπάνω το VZ phev.
Στα έξτρα βλέπω:
Ηχοσύστημα
Ηλιοροφή
Καθίσματα
Και κάτι πακέτα
Ακριβώς...
Για αυτό και βγαινει στα 34000.
Όταν είχα κάνει τότε παραγγελία το seat leon fr με ηλιοροφή είχε 30000. -
Το c3 για αυτό είναι ένα ανετοτατο αυτοκίνητο, γιατί έχει πολύ μαλακή ανάρτηση και δεν κουράζει καθόλου.Το c3 με έχει κουράσει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Με το παραμικρό κουνιέται σαν να μην απορροφούν οι αναρτήσεις και δουλεύουν μόνο τα ελατήρια.
Δυστυχώς δεν λέω ότι είναι πολύ άνετο για μένα.Α να γεια σου! Τα πολύ μαλακά αυτοκίνητα με κουράζουν κι εμένα με το κούνημα, σαν να είναι σκούνες σε θάλασσοταραχή. Χίλιες φορές ένα σφιχτό (όχι σκληρό) αυτοκίνητο, παρά μια «βάρκα». Είχα πάθει σοκ με το πόσο κακό έλεγχο αμαξώματος είχε η Xantia του μακαρίτη του θείου μου. Πήγαινες να κάνεις μια σβέλτη (σβέλτη που λέει ο λόγος με 90 άλογα και τόσο βάρος) εκκίνηση και έβλεπες τον ουρανό. Πατούσες φρένο κι έβλεπες την άσφαλτο. Ναυτία πάθαινες...
Πήρες ένα καλό αυτοκίνητο. Καλοτάξιδο!
-
@realzeus said in CUPRA LEON F/L 2024:
Δυστυχώς δεν λέω ότι είναι πολύ άνετο για μένα.Α να γεια σου! Τα πολύ μαλακά αυτοκίνητα με κουράζουν κι εμένα με το κούνημα, σαν να είναι σκούνες σε θάλασσοταραχή. Χίλιες φορές ένα σφιχτό (όχι σκληρό) αυτοκίνητο, παρά μια «βάρκα». Είχα πάθει σοκ με το πόσο κακό έλεγχο αμαξώματος είχε η Xantia του μακαρίτη του θείου μου. Πήγαινες να κάνεις μια σβέλτη (σβέλτη που λέει ο λόγος με 90 άλογα και τόσο βάρος) εκκίνηση και έβλεπες τον ουρανό. Πατούσες φρένο κι έβλεπες την άσφαλτο. Ναυτία πάθαινες...
Πήρες ένα καλό αυτοκίνητο. Καλοτάξιδο!
Θυμόμουν ότι είχες καλύτερο έλεγχο sto Xantia από το τωρινό C3.
Πέρασαν και χρόνια, δεν θυμάμαι!
Όπως το είπες πάντως, αναγουλα στον δρόμο και επίφοβο.
Ευχαριστώ Δία! Να είσαι καλά... -
Θυμόμουν ότι είχες καλύτερο έλεγχο sto Xantia από το τωρινό C3.
Δεν μου φαίνεται περίεργο, η Xantia ήταν και πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο, δύο κατηγορίες πάνω. Το τωρινό C3 δεν το έχω οδηγήσει, αλλά το 1η γενιάς το έχει η αδελφική μου φίλη, από καινούριο. Πως κατάφεραν να το κάνουν να κοπανάει στις ανωμαλίες και να είναι και βάρκα ταυτόχρονα, μόνον αυτοί ξέρουν. Μεγάλο πισωγύρισμα σε σχέση με το Saxo.
Περιμένουμε φωτό από το Leon.
-
ανεξαρτητη αναρτηση πισω εχει το Κουπρα λεον 1.5?
-
@wantone said in CUPRA LEON F/L 2024:
Όχι, ημιακαμπτο!
-
@wantone said in CUPRA LEON F/L 2024:
Όχι, ημιακαμπτο!
Είσαι σίγουρος;
Στο τεστ που έβαλα από τους οικοδεσπότες μας λέει πολλαπλών συνδέσμων!
Άλλωστε και τα golf από 150 ίππους και πάνω έχουν πολλαπλών.
CUPRA LEON F/L 2024