-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Με αυτό τον τρόπο μαζεύω 30-40 μπάνια, που είναι απαραίτητα.
Οριστε για να τελειωνουμε μια και καλη μαυτο , το περασαμε στο ντουκου .
Τι λεει ο σοφος φιλος μας ; 40 μπανια για εναν μεσηλικα οτι ειναι απαραιτητα , κι εχει στην παρεα του αρκετους γιατρους δεν ειναι λογια του αερα .
Αν λοιπον ενας μεσηλιξ χρειαζεται 40 εμεις οι νεοι χρειαζομαστε 60 τουλαχιστον για να μην αρωσταινουμε τον χειμωνα και λειπουμε απο τις αναντικαταστατες εργασιες μας . -
Σας δίνω και ρεπορτάζ από το νησί:
Ενώ οι κρατήσεις είναι αυξημένες για τέτοια εποχή, τα περισσοτερα μαγαζιά είναι άδεια.
Δεν έχουν την κίνηση που αναλογεί στον κόσμο που υπάρχει στο νησί (μίλησα και με γνωστούς και σε Νάξο και μου είπαν περιπου τα ίδια). -
Μια ιδέα θα ήταν να μην χρεώνουν ότι τους έρχεται στο κεφάλι γιατί και ο τουρίστας (εσωτερικός & εξωτερικός) δεν είναι τόσο μλκς όσο νομίζουν.
-
@v_a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ενώ οι κρατήσεις είναι αυξημένες για τέτοια εποχή, τα περισσοτερα μαγαζιά είναι άδεια.
Στα περισσότερα νησιά (και εδώ που ειμαι εγώ αλλά και σε άλλα που έχω φίλος με μαγαζιά) έτσι ειναι φέτος. Πάει κόσμος (άρα τα δωμάτια έχουν κρατήσεις), αλλά μειώνει πολύ τις εξόδους του. Εδώ ειναι γεμάτα τα μπαρ, αλλά τα εστιατότια έτσι και έτσι. Ο κόσμος πίνει αλλά δεν τρώει....χαχα!!
-
@fanis75 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@v_a said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Στα περισσότερα νησιά (και εδώ που ειμαι εγώ αλλά και σε άλλα που έχω φίλος με μαγαζιά) έτσι ειναι φέτος. Πάει κόσμος (άρα τα δωμάτια έχουν κρατήσεις), αλλά μειώνει πολύ τις εξόδους του. Εδώ ειναι γεμάτα τα μπαρ, αλλά τα εστιατότια έτσι και έτσι. Ο κόσμος πίνει αλλά δεν τρώει....χαχα!!
Tρωει στο σπιτι σχεδον ολα ειναι στουντιο με κουζινακι .
Οπως και οι γερμανοι φιλοι μας με τα αυτοκινουμενα που ψωνιζουν μονο απ το λιντλ και στο τελος μας αφηνουν τα σκουπιδια και τα λυματα απ τις χημικες τουαλεττες. -
Και τι τρώνε ;;; καρπούζι και τυρόπιτα ;;; Δε βγαίνουν έτσι οι διακοπές πάντως, αμαρτία.....
Κάποτε στα χρόνια σκληρού μνημονίου , είπα και εγώ να περιορίσω το έξοδο του φαγητού στις διακοπές και να το προσπαθήσω, κάπου κάπου, όπως φοιτητής , με πιτόγυρο. Ανακάλυψα ότι το γεύμα ( καθιστοί σε τραπέζι με κουβέρ και όλα τα υπόλοιπα να χρεώνονται) με τα απαίσια πιτόγυρα στο πλημμυρισμένο από τουρίστες μαγαζί του νησιού ( επιμένω στο θέμα νησί , γιατί δε μπορώ να θυμηθώ τίμιο πιτόγυρο σε νησί ) , έβγαινε ελάχιστα φθηνότερο στο άτομο από το να φάω ανθρώπινα σε ταβέρνα - ουζερί κλπ .
Από τότε , ποτέ ξανά....
-
Μπορείς να γυρίζεις το μεσημέρι και να μαγειρεύεις. Να μαγειρέψεις την προηγούμενη και να τα πάρεις μαζί σου με παγοκύστες, να φτιάξεις καφεδάκι σε θερμός.
Είσαι σίγουρα site engineer ? -
Διακοπές πάω , δεν κουβαλάω και το όργανο μαζί ....
Άσε που και το καλό το μέτρημα , επιβάλλεται να κλείνει με μπύρα παγωμένη και μεζέ στο παρακείμενο καφενείο, αποφεύγω να κουβαλάω τα τάπερ με τα κεφτεδάκια ....
Στην πράξη , μέχρι σήμερα είτε μεμονωμένες διακοπές , είτε με παρέα ( αν κλείσουμε μεγάλο σπίτι) , δε θυμάμαι τις συζύγους ποτέ να μαγείρεψαν. Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος στην παρέα είχε το θάρρος να προτείνει ,ας πάρουμε ένα κιλό κιμά να φάμε κεφτεδάκια αύριο.
Καλά κάνει όποιος το κάνει , μαγκιά του, εγώ δεν , και για αυτό δε γκρινιάζω κιόλας για το κόστος της διατροφής. Όταν ζορίσουν τα πράγματα , προφανώς θα το κάνω.
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Και τι τρώνε ;;; καρπούζι και τυρόπιτα ;;; Δε βγαίνουν έτσι οι διακοπές πάντως, αμαρτία.....
Κάποτε στα χρόνια σκληρού μνημονίου , είπα και εγώ να περιορίσω το έξοδο του φαγητού στις διακοπές και να το προσπαθήσω, κάπου κάπου, όπως φοιτητής , με πιτόγυρο. Ανακάλυψα ότι το γεύμα ( καθιστοί σε τραπέζι με κουβέρ και όλα τα υπόλοιπα να χρεώνονται) με τα απαίσια πιτόγυρα στο πλημμυρισμένο από τουρίστες μαγαζί του νησιού ( επιμένω στο θέμα νησί , γιατί δε μπορώ να θυμηθώ τίμιο πιτόγυρο σε νησί ) , έβγαινε ελάχιστα φθηνότερο στο άτομο από το να φάω ανθρώπινα σε ταβέρνα - ουζερί κλπ
Τρώνε ένα καλό πρωινό, φρούτα στην παραλία και ένα βραδυνό.
Για καλό σουβλάκι έλα στο νησί που ειμαι εγώ. Έχει 3 μαγαζιά, τα 2 έχουν εξαιρετικό σουβλάκι, τόσο κάλό δύσκολα βρίσκω στην Αθήνα!
-
Κάποτε θυμάμαι ζευγάρι Βαλκάνιο στο διπλανό δωμάτιο, να λείπουν πάντα το πρωί που ξυπνούσαμε και το απόγευμα τους πετυχαίναμε να καθαρίζουν καρπούζια και άλλα φρούτα σε μια κατσαρόλα και να αράζουν στο μπαλκόνι τους.
Και άδεια παραλία το πρωί έβρισκαν και τσάμπα σχεδόν έτρωγαν.Αλλά εμείς πηγαίναμε στο ταβερνάκι να πλερώ 6-7€ τα ορεκτικά, μη πω τα κυρίως.
-
Άσε που και το καλό το μέτρημα , επιβάλλεται να κλείνει με μπύρα παγωμένη και μεζέ στο παρακείμενο καφενείο, αποφεύγω να κουβαλάω τα τάπερ με τα κεφτεδάκια ....
Στην πράξη , μέχρι σήμερα είτε μεμονωμένες διακοπές , είτε με παρέα ( αν κλείσουμε μεγάλο σπίτι) , δε θυμάμαι τις συζύγους ποτέ να μαγείρεψαν. Ούτε εγώ ούτε κανείς άλλος στην παρέα είχε το θάρρος να προτείνει ,ας πάρουμε ένα κιλό κιμά να φάμε κεφτεδάκια αύριο.
Καλά κάνει όποιος το κάνει , μαγκιά του, εγώ δεν , και για αυτό δε γκρινιάζω κιόλας για το κόστος της διατροφής. Όταν ζορίσουν τα πράγματα , προφανώς θα το κάνω.
Δεν λέω για κάθε μέρα και δεν λέω για μουσακάδες και παστίτσιο. Αλλά αν θες να μειώσεις τα κόστη τις μισές μέρες φτιάχνεις καμιά στραπατσάδα με σαλατούλα, λύσεις υπάρχουν αν δεν υπάρχει γκρίνια.
-
Κάποτε στα χρόνια σκληρού μνημονίου , είπα και εγώ να περιορίσω το έξοδο του φαγητού στις διακοπές και να το προσπαθήσω, κάπου κάπου, όπως φοιτητής , με πιτόγυρο. Ανακάλυψα ότι το γεύμα ( καθιστοί σε τραπέζι με κουβέρ και όλα τα υπόλοιπα να χρεώνονται) με τα απαίσια πιτόγυρα στο πλημμυρισμένο από τουρίστες μαγαζί του νησιού ( επιμένω στο θέμα νησί , γιατί δε μπορώ να θυμηθώ τίμιο πιτόγυρο σε νησί ) , έβγαινε ελάχιστα φθηνότερο στο άτομο από το να φάω ανθρώπινα σε ταβέρνα - ουζερί κλπ
Για καλό σουβλάκι έλα στο νησί που ειμαι εγώ. Έχει 3 μαγαζιά, τα 2 έχουν εξαιρετικό σουβλάκι, τόσο κάλό δύσκολα βρίσκω στην Αθήνα!
Eιχα παει σε ενα στην Παροικια Παρο και οταν ειδα οτι τα εβαζε ολα μεσα με τα χερια, βγηκα αμεσως.
-
@antonakis said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Κάποτε θυμάμαι ζευγάρι Βαλκάνιο στο διπλανό δωμάτιο, να λείπουν πάντα το πρωί που ξυπνούσαμε και το απόγευμα τους πετυχαίναμε να καθαρίζουν καρπούζια και άλλα φρούτα σε μια κατσαρόλα και να αράζουν στο μπαλκόνι τους.
Και εμείς - επειδή είμαστε τυχεροί να έχουμε σπίτι γιαγιάς να μείνουμε - κάτι τέτοιο κάνουμε. Δηλαδή τρώμε πρωινό και καφέ στο σπίτι (χτές φίλοι μας πλήρωσαν €40 για πρωινό 3 άτομα). Κάποιες μέρες κάνουμε και το ένα γεύμα (light - ομελέτα, μακαρόνια, σαλάτα κλπ.) σπίτι, εαν βολέψει η ώρα κλπ. Και κανονικά τρώμε έξω οπωσδήποτε 1 γεύμα, τα παγωτά μας, ποτά κλπ. Με αυτό τον τρόπο γλυτώνουμε €50-100/ημέρα.
-
Συμφωνούμε κύριοι , ένα γεύμα "κανονικό" την ημέρα.
Διακοπές πάς , δεν πας να ξεκοιλιαστείς , άσε που βαραίνεις μετά και απλά από ένα εστιατόριο στο άλλο θα είναι το πρόγραμμα... -
@wantone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Eιχα παει σε ενα στην Παροικια Παρο και οταν ειδα οτι τα εβαζε ολα μεσα με τα χερια, βγηκα αμεσως.
Άμα δεν στάξει και λίγο ιδρώτα να γίνει πικάντικο δεν αξίζει
-
Ρε συ, που πας διακοπές χωρίς το όργανο σου;
Τόσο πολύ σε αχρηστία έχει πέσει; -
Κάποτε στα χρόνια σκληρού μνημονίου , είπα και εγώ να περιορίσω το έξοδο του φαγητού στις διακοπές και να το προσπαθήσω, κάπου κάπου, όπως φοιτητής , με πιτόγυρο. Ανακάλυψα ότι το γεύμα ( καθιστοί σε τραπέζι με κουβέρ και όλα τα υπόλοιπα να χρεώνονται) με τα απαίσια πιτόγυρα στο πλημμυρισμένο από τουρίστες μαγαζί του νησιού ( επιμένω στο θέμα νησί , γιατί δε μπορώ να θυμηθώ τίμιο πιτόγυρο σε νησί ) , έβγαινε ελάχιστα φθηνότερο στο άτομο από το να φάω ανθρώπινα σε ταβέρνα - ουζερί κλπ .
Από τότε , ποτέ ξανά....
Σε τουριστικό μέρος, νησί ή και όχι, είναι σχεδόν αδύνατο να βρεις αξιοπρεπές σουβλάκι. ΟΚ εξαιρείται η Κρήτη που είναι μια κατηγορία μόνη της γενικώς.
-
Το πρόβλημα με το σουβλάκι στις τουριστικές περιοχές είναι ότι απευθύνεται περισσότερο στους τουρίστες.
Άσε που κάθε μέρα σπίτι μπορείς να τρως delivery, θα τρως και στις διακοπές, ε θες να το σπάσεις λίγο. -
Με αφορμη το φαγητο
αλλο ενα ερωτημα
Προτιματε να πηγαινετε καθε χρονο σε διαφορετικα μερη;
η αν βρηκατε το τελειο πατε καθε χρονο;
Προσωπικα ειμαι υπερ του δευτερου ιδιως οταν τα παιδια ειναι μικρα .
Πλεονεκτηματα
Γνωριμιες , συνηθως και αλλοι με παιδια κανουν το ιδιο , οποτε και τα παιδια συναντουν φιλους και οι μεγαλοι και εχει πολυ πλακα .
Δικτυωνεσαι με τους ντοπιους , οποτε γνωριζεις μεχρι τα κουτσομπολια της περιοχης .
Ξερεις τα παντα γυρω απο φαγητο , τι καλο θα βρεις και που , ιδιως σουβλακια πιτσες που αρεσουν στα παιδια .
Φρουτα και αλλα απο ντοπιους κρασια τσιπουρα απ τις καβαντζες του ιδιοκτητη.
Φοβερο το συναισθημα να σε γνωριζουν οι επαγγελματιες της περιοχης να σε θεωρουν δικο τους ανθρωπο και να μιλατε με τα μικρα ονοματα.
Αυτο παντρεμενος , ελευθερος μιας και ημουν σερφερ ημουν νομας , φοβερο κι αυτο , αλλά παλι ειχε την γοητεια του οταν πηγαινα παρο να ξερω οτι ο παπους τα ξημερωματα θα ειχε βγαλει τις τυροπιτες και με το στομαχι να το θεριζει η πεινα μετα τα ξυδια να πεφτω με τα μουτρα , η να μου φτιαχνει καμμια ομελετα και να μου κανει πλακα πρωι πρωι η μεζεδακι και ουζακι σουρουπο οταν γυρναγα , και ολα τζαμπε οσοι ξερουν απο παρο και παριανους καταλαβαινουν.
Οπου εχω παει ακομα και εξωτερικο εχω παντα πολυ καλες σχεσεις με τους ντοπιους , ισως επειδη ποτε δεν παω σε μουσεια και αξιοθεατα αλλα με ενδιαφερει ο τροπος ζωης τους τα εθιμα τους πως τα βγαζουν περα οι αποψεις τους και η φιλοσοφια ζωης τους . -
Αν το δωμάτιο που νοικιάζει κάποιος έχει μια μικρή κουζίνα μπορεί να μην φάει όλες τις μέρες των διακοπών έξω.
Μια μακαρονάδα με ένα ωραίο τοπικό τυράκι είναι ότι πρέπει για ένα γεύμα της οικογένειας και δεν έχει και τρελό κόπο για ετοιμασία.
Όπως και με αυγουλάκια, τηγανητά και στραπατσάδα μια χαρά περνάει μια ακόμα μέρα.Εγώ κάπως έτσι γλιτώνω κάνα 2 μέρες από τις 7 των διακοπών.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;