-
Οι νέες περιοχές μπήκαν στο σχέδιο το 60 και το 70, τότε ορίστηκαν οι όροι δόμησης.
Αλλο το πότε χτίστηκαν.
-
Και αυτά του 60-70;;;
-
Στο τέλος θα μείνει να γράφει μόνο ο λαπ τις ίδιες και τις ίδιες ασυναρτησίες πασπαλισμένες με άναρχες κραυγές που συνοψίζονται σε «ΠΑΣΟΚ, ΠΑΣΟΚ & ΠΑΣΟΚ»
-
Τελικά γιος;;;;;
-
Απο που πηγάζει αυτό το κόμπλεξ ;
-
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Γιατί δεν είχε να διαλέξεις ?
Σήμερα λέει οι επενδύσεις σε κατοικίες είναι 82 % μικρότερες από αυτές του 2007.
Αρα μια χαρά διάλεγες τότε και είχε μεγάλο ανταγωνισμό.
γιατι στα χρηματα τα δικα μας ειχαμε περιορισμενες επιλογες. και τις περισσοτερες χρονια δεν ηταν ακριβως και πολλα τα διαθεσιμα σπιτια...και ο χρονος ηταν περιορισμενος, παλια για να βρεις σπιτι επρεπε να πηγαινεις με τα ποδια δρομο δρομο ολη την βορεια ΑΘηνα.
-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ρε συ για το 60-70 δεν μιλούσαμε;; Μετά το 90 τα σπίτια και η ρυμοτομία σε νέες περιοχές είναι καλούτσικες!
Ευτυχως ήρθε το ΠΑΣΟΚ
και πριν σε ορισμενες καλες περιοχες ηταν ωραια, πχ Ψυχικα, Κυπριαδου, Παπαγου, Γλυφαδες Βουλιαγμενες κλπ
Ακομα και το χαλανδρι στα 80ς ειχε περιοχες προσεγμενες, τωρα βεβαια δεν υπαρχουν.
-
@wantone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Γιατί δεν είχε να διαλέξεις ?
Σήμερα λέει οι επενδύσεις σε κατοικίες είναι 82 % μικρότερες από αυτές του 2007.
Αρα μια χαρά διάλεγες τότε και είχε μεγάλο ανταγωνισμό.
γιατι στα χρηματα τα δικα μας ειχαμε περιορισμενες επιλογες. και τις περισσοτερες χρονια δεν ηταν ακριβως και πολλα τα διαθεσιμα σπιτια...και ο χρονος ηταν περιορισμενος, παλια για να βρεις σπιτι επρεπε να πηγαινεις με τα ποδια δρομο δρομο ολη την βορεια ΑΘηνα.
Γιατί να μην πας στο κέντρο ή σε λιγότερο γκλάμουρ περιοχές ;
-
This post is deleted! -
Λοιπόν ο κύβος ερρίφθη ή αλλιώς... alea jacta es.
3 μέρες στην Ρώμη το Δεκέμβριο.
Ερωτήσεις/ απορίες.
Πρώτα τα αυτονόητα. Θα έχω θέμα με τις ελληνικές τραπεζικές κάρτες?
Να έχω και μετρητά μαζί μου και αν ναι πόσα?
Έχω τηλέφωνο με κάρτα, όχι συμβόλαιο κοσμοτέ θα λειτουργεί κανονικά με το πακέτο που χρησιμοποιώ στην ελλάδα ή... παίζει κάτι άλλο?
Ακούω το Ταξί είναι πανάκριβα, Ισχύει?
Το πρόγραμμα είναι σε πίεση. 3 μέρες άλλωστε.
Βατικανό
Κολοσσαίο
και κάποιο μουσείο κοντά στην "Φοντάνα ντι Τρέβι"
Με το φαγητό τι κάνουμε ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΦΤΗΝΑ??
Στο ξενοδοχείο έχουμε μόνο πρωινό!!!Σε ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά
Σας αγαπώ Μαρία Αλιφέρη!!! -
@megane98hp said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Ερωτήσεις/ απορίες.
Έχω τηλέφωνο με κάρτα, όχι συμβόλαιο κοσμοτέ θα λειτουργεί κανονικά με το πακέτο που χρησιμοποιώ στην ελλάδα ή... παίζει κάτι άλλο?
Βατικανό
Κολοσσαίο
Σας αγαπώ Μαρία Αλιφέρη!!!Από κάρτες και τηλέφωνο είσαι ο.κ (ίσως να χρειαστεί κάποια ρύθμιση μέσω SMS) δεν χρειάζεται κάτι άλλο..
Κολοσαιο και Φοντάνα Iσπανικα σκαλιά εάν μένεις κεντρικά στην παλιά πόλη είναι μετά ποδιά πολύ κοντά δεν χρειάζεται ταξί.
Για Βατικανό και άλλα αξιοθέατα ίσως συμφέρει να πάρεις τα λεωφορεία για τους τουρίστες hop on hop off...
Φαγητό σίγουρα θα είναι ακριβότερο από Ελλάδα...τώρα ανάλογα τι θες να φας... -
Ερωτήσεις/ απορίες.
Βατικανό
Κολοσσαίο
Σας αγαπώ Μαρία Αλιφέρη!!!Μην ασχοληθεις με μετρητα, κρατα κανα 50ρικο πανω σου για ωρα αναγκης και εισαι οκ.
Τα κινητα εχουν δωρεαν roaming στην ΕΕ. -
Για φαγητό προφανώς όχι μέσα στις πλατείες η δίπλα πχ στο Βατικανο…μπαίνεις στα στενά και εκεί που θα δεις ντόπιους…το τουριστικό κάνει μπαμ από μακριά….στην Ιταλία όπου και να φας θα φας καλά, πολύ δύσκολο να πέσεις σε φόλα. Οι τιμές είναι πάνω κάτω όπως Ελλάδα.Όπως προ ειπώθηκε τα hop on hop off είναι καλή λύση για την μετακίνηση.
-
Να πας να φας στο Tonnarello.
-
-
Οποιος φιλος θελει,ας προτεινει ξενοδοχείο στην Βουδαπέστη και στην Κοπεγχάγη.Το πρώτο τελος Νοέμβρη ,το δεύτερο παραμονή Πρωτοχρονιάς.Η διαφορά είναι ότι στη Δανία θα πάμε οικογενειακώς όποτε η διαμονή θα πρέπει να γίνει κάπου πιο κεντρικά όσο είναι εφικτό,λόγω των μωρών.Ευχαριστώ εκ των προτέρων όποιον διαθέσει τον χρόνο του για να προτεινει κάτι.
-
Ερωτήσεις/ απορίες.
Βατικανό
Κολοσσαίο
Σας αγαπώ Μαρία Αλιφέρη!!!Δες RomaPass οταν ειχα παει με την καρτα για ολα τα μεσα ειχε 2 αξιοθεατα (τα πρωτα που θα μπεις τζαπα)
Είχαμε πάρει το 3ήμερο αλλά τότε ήταν μέσα και το από/προς αεροδρόμιο (οπότε είχα κανονίσει να το παραλάβουμε στο αεροδρόμιο από το info desc).
Είχαμε μπει με το δωρεάν σε Colosseo (Μπαίνεις από την VIP είσοδο και γλυτώνεις τις ουρές) & Gallery Borghese. Προσοχή στο 2ο γιατί θέλει ραντεβού από νωρίς (βάζουν μέσα group από μικρό αριθμό ατόμων). Αν είναι να πας με την κάρτα roma pass πρέπει να το κάνεις τηλεφωνικά αλλιώς όταν πληρώνεις online διαλέγεις και ώρα του ραντεβού.
Για φαϊ (αλλα παει καιρος απο το 2009) ειχε καλα και οχι τοσο τουριστικα στο trastevere
προσοχη στα λεωφορία μεσα
particularly on bus 64, dubbed "the wallet express").
-
Παγωτό (γενικά έχει παντού και καλό) αλλα πρέπει να δοκιμάσεις Tre Scalini στην Piazza Navona (http://www.trescalini.it/en/) το παγωτό λέγετε Tartufo (http://www.trescalini.it/en/il-tartufo) και αν το φας στο μαγαζί η τιμή είναι x2 (καλό είναι και το παγκάκι από έξω)
δειτε και μια την ταινία Illuminati (http://www.imdb.com/title/tt0808151/) γιατί έχει μέσα όλα τα αξιοθέατα της ρώμης.
βεβαια μετα πας στο συντριβάνι της πλατείας ναβονα και το βλεπεις 40εκ και λες πως στο διατανο παλευαν 2 ατομα υποβρυχίος εκει μεσα
-
Το Κολοσσαίο είναι μια μετριότητα από μέσα. Απ' έξω είναι πολύ πιο ενδιαφέρον, και δωρεάν.
Στα μουσεία του ΒατικανΟΎ γίνεται κυριολεκτικά της αρκούδας από ουρές και απίστευτο σπρωξίδι και οχλαγωγία μέσα. Σκάβουν, αλλά δυστυχώς πανάκριβο το εισητήριο και ουρές μεγατόνων.
Απ΄έξω ο Αγιος Πέτρος και η πλατεία του είναι εντυπωσιακές, και δωρεάν, και άνετα.
Τα υπαίθρια γλυπτά όπως η Φοντάνα ντι Τρέβι, και αυτά του Μπερνίνι, είναι ενυπωσιακά και δωρεάν.
Πήγαινε αν μπορείς στην εκκλησία Σαν Λουίτζι ντέι Φραντσέζι κοντά στην πιάτσα Ναβόνα (Μπερνίνι), για τους εντυπωσιακούς πίνακες του Καραβάτζιο με τον ευαγγελιστή Ματθαίο. Τι κάνουν οι ανεκδιήγητοι Ιταλοί? Έχουν προβολείς με κερματοδέκτη, όσο ρίχνεις θαυμάζεις τον πίνακα, μετά σβήνει...
To Πάνθεον είναι μαστ ση, ίσως το Νο1 για μένα.
Εννοείται περίπατος με τις ώρες στο ιστορικό κέντρο και το Φόρουμ.
Γκαλλερί Μποργκέζε πολύ ωραία όπως και το Καστέλ Σαν Άντζελο. -
@antonmone said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Οποιος φιλος θελει,ας προτεινει ξενοδοχείο στην Βουδαπέστη
Δεν έχω πάει ποτέ, αλλά πάω την επόμενη εβδομάδα για 3 μέρες. Εγώ θα μείνω στο Mercure Budapest City Center, που γενικά ειναι αξιοπρεπής αλυσίδα και το συκγκεκριμένο ειναι και αρκετά κεντρικά. Περισσότερα όταν επιστρέψω!
Που θα παμε διακοπες 2024 ;