-
@lap said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
@criuser said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τους λυπάσαι;;;
Ενας που ξέρει αποφεύγει να μιλάει με εκείνους που Νομίζουν ότι ξέρουν...
Εξαιρούνται τα ανώνυμα φόρα, όπου μιλάμε χωρίς να μας απασχολεί πραγματικά ο συνομιλητής, απλά για να προκαλούμε εντυπώσεις στους τρίτους...
Τυχεροί.... γλιτώνουν τα αυτοί τους από αυτά που θα άκουγαν.
Και εμένα τα δικά μου.
Γιατί αυτοί, όπως και οι περισσότεροι υπάλληλοι, έχουν την λογική της φανέλλας.
Ολα είναι μια χαρά όταν είναι εν ενεργεία και όταν φεύγουν τότε βλέπουν την αλήθεια.
Εγώ ήμουν πάντοτε από την έξω μεριά του πάγκου.
-
Αυτό που έγραψες είναι σοφό. Και ξέρεις γιατί συμβαίνει. Διότι οι πολυεθνικές σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πετύχει ως προσωπικότητα καθώς διοικείς ανθρώπους και από τις απόφασεις σου επενδύονται εκατομμύρια ευρώ. Έχεις και όλους να σε κοιτούν είτε με αληθινό είτε με ψεύτικο θαυμασμό για την εύνοια σου και μόλις πάρεις σύνταξη μετά ένα εξαμηνο όπου σε χρειάζονται ακόμα για την ομαλή μετάβαση και τα καφεδάκια που πηγαίνεις και αναπολούν τις ημέρες εξουσίας σου......είσαι ένα τίποτα. Ούτε καν απλός πελάτης.... Μετά λιγα ετη....,συγνώμη κύριε ποιος είστε;;;
Ότι έχτισες τόσα έτη ανήκουν σε άλλους.
Αυτό επιφέρει ως ψυχολογική αντίδραση να βρίζεις τη φανέλα που φορούσες
-
Αυτό που έγραψες είναι σοφό. Και ξέρεις γιατί συμβαίνει. Διότι οι πολυεθνικές σου δίνουν την ψευδαίσθηση ότι έχεις πετύχει ως προσωπικότητα καθώς διοικείς ανθρώπους και από τις απόφασεις επενδύονται εκατομμύρια ευρώ. Έχεις και όλους να σε κοιτούν είτε με αληθινό είτε με ψεύτικο θαυμασμό για την εύνοια σου και μόλις πάρεις σύνταξη μετά ένα εξαμηνο όπου σε χρειάζονται ακόμα για την ομαλή μετάβαση και τα καφεδάκια οου πηγαίνεις και αναπολούν τις ημέρες εξουσίας σου......είσαι ένα τίποτα. Ούτε καν απλός πελάτης....
Αυτό επιφέρει ως ψυχολογική αντίδραση να βρίζεις τη φανέλα που φορούσες
Οι στρατιωτικοί παθαίνουν την μεγαλύτερη πλάκα σε σχέση με αυτό, αλλά και όλοι οι υπάλληλοι.
Το λέω και στον γιο μου, στο μέλλον, να μην καβαλήσει καλάμι και να θυμάται ότι είναι πάντα υπάλληλος και να κοιτάει την ατομική του θέση, ως αυτόφωτος στον επαγγελματικό χώρο που βρίσκεται, όχι ως ετερόφωτος.
-
Για αυτό το συνετό στέλεχος πολυεθνικών καλο θα ήταν να αρνείται τις θέσεις εξουσίας που απαιτούν χρόνο, όσο μπορεί διότι μετά μια εποχή δεν μπορείς να αρνηθείς λόγω ιεραρχίας, και να επενδύει χρόνο στην οικογένεια του. Τίποτα άλλο δεν μέτρα στον κόσμο αυτό. Τα έχω ζήσει και εγώ από κοντά αυτά.
-
Για αυτό το συνετό στέλεχος πολυεθνικών καλο θα ήταν να αρνείται τις θέσεις εξουσίας, όσο μπορεί διότι μετά μια εποχή δεν μπορείς να αρνηθείς λόγω ιεραρχίας, και να επενδύει στην οικογένεια του. Τίποτα άλλο δεν μέτρα στον κόσμο αυτό. Τα έχω ζήσει και εγώ από κοντά αυτά.
Κάποτε πριν αρκετά χρόνια, θα ήμουν σχεδόν 40 τότε, είμαστε πελάτες σε ένα καινούργιο προιόν μιας τεράστιας ελληνική εταιρείας. Είχε και την κλαδική έκθεση και μας είχαν καλέσει τότε. Εκεί συναντηθήκαμε πάλι με τον διευθυντή του εμπορικού τμήματος, που ήταν 60άρης με υφάκι γενικού γαμάω...
Του λέω ότι για να πουλήσει το προιόν σας θα πρέπει να το πουλάτε τοποθετημένο και εσείς έχετε την δυνατότητα να το κάνετε και εμείς σαν αγοραστές θα ξέρουμε το τελικό κόστος για να σας προτιμήσουμε, έναντι της αβεβαιότητας κόστους που είχαν οι άλλες επιλογές.
Ο υποδιευθυντής που είχαμε και την επαφή, το είδε θετικά, αλλά ο διευθυντής μου λέει με απαξιωτικό τρόπο : Εμείς είματε βιομήχανοι...
Τον κοίταξα χαμογελώντας ειρωνικά και άλλαξα κουβέντα.
Είπα όμως στον υποδιευθυντή του. Ο μλκς αυτός είναι ένας απλός υπάλληλος. Το αφεντικό του είναι ο βιομήχανος.
Δεν προχώρησαν την ιδέα μου. Δεν πήγε καλά το προιόν παρουσίασε και κάποια προβλήματα προσαρμογής, αλλά μετά από 3 χρόνια με βρήκε ο υποδιευθυντής και μου λέει όλο χαρά, τελικά αποφασίσαμε να κάνουμε αυτό που μας είπες.
Τώρα του λέω, το χάσατε το παράθυρο ευκαιρίας. Βγήκαν και άλλοι στην αγορά και το προιόν δεν είναι τέλειο.
-
This post is deleted! -
Τι θα γίνει ρε παιδιά , ένα ωραίο θέμα για διακοπές άνοιξε και θα το μαμησετε και αυτό?
-
This post is deleted! -
Να μη σας βασανίζω με τα δικά μου. Προσωπικά βαριέμαι τις πολυήμερες διακοπές. Προτιμώ να κολλάω μια Παρασκευή ή μια Δευτέρα στα ΣΚ μου ή και τις δύο μαζί ώστε να ξεκουράζομαι δίχως να βαριέμαι. Ότι πιο κοντινό σε αυτό που περιγράφει ο cruiser. Καλύτερη εποχή για αποδράσεις από μέσα Ιουνίου έως και τέλος Ιουλίου. Εντός του Αυγούστου και στο Κυριάκι να ψάξεις για κατάλυμα καλό και οικονομικό δεν παίζει. 15αυγουστος συνήθως με τα σόγια σε ένα από τα δύο εξοχικά - πατρικά σπίτια. Θάλασσα βουτιές ουζακι , ψαράκι κλπ προβλέπονται.
-
@yem said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Τι θα γίνει ρε παιδιά , ένα ωραίο θέμα για διακοπές άνοιξε και θα το μαμησετε και αυτό?
Σορρυ νόμιζα ότι ειμασταν σε αλλο θρεντ.
-
Δε σώζεται το παρών με τίποτα πια νομίζω....
Κύριοι , 25 Ιουλίου έφτασε. Φάγαμε έναν Ιούλιο με ασταμάτητα 40αρια!
Ας γράψουμε για διακοπές , είτε πάμε είτε όχι , για μέρη που γνωρίζουμε και προτείνουμε, για όμορφες παραλίες να βρέξουμε και εμείς το κωλαράκι μας , να φύγει το μαύρισμα του ταξιτζή από πάνω μας , για ταβέρνες που καλοτρώμε, για μπαράκια που αράζουμε , γενικά για διακοπές....
Θα μου πείς , εγώ φυτίλιασα την κουβέντα γράφοντας τιμές ακτοπλοϊκών , λάθος μου , το έγραψα γιατί δεν μου αρέσει να με "εκμεταλλεύονται" στην ανάγκη , για αυτό και τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω οδικώς στο εξωτερικό. Η κουβέντα υπερτουρισμός και μη δυνατότητα διακοπών , μπορεί να πάει στο "πολιτική".
-
@civil357 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Δε σώζεται το παρών με τίποτα πια νομίζω....
Κύριοι , 25 Ιουλίου έφτασε. Φάγαμε έναν Ιούλιο με ασταμάτητα 40αρια!
Ας γράψουμε για διακοπές , είτε πάμε είτε όχι , για μέρη που γνωρίζουμε και προτείνουμε, για όμορφες παραλίες να βρέξουμε και εμείς το κωλαράκι μας , να φύγει το μαύρισμα του ταξιτζή από πάνω μας , για ταβέρνες που καλοτρώμε, για μπαράκια που αράζουμε , γενικά για διακοπές....
Θα μου πείς , εγώ φυτίλιασα την κουβέντα γράφοντας τιμές ακτοπλοϊκών , λάθος μου , το έγραψα γιατί δεν μου αρέσει να με "εκμεταλλεύονται" στην ανάγκη , για αυτό και τα τελευταία χρόνια ταξιδεύω οδικώς στο εξωτερικό. Η κουβέντα υπερτουρισμός και μη δυνατότητα διακοπών , μπορεί να πάει στο "πολιτική".
Φυτιλιασμένη ήτανε καθώς πολλοί δεν μπορούνε να πάνε λόγω τιμων κλπ.
Ισως λοιπον εχει αξια να πεσει καμια προταση για αξιοπρεπεις διακοπες χωρις να πουλησεις 1 νεφρο.
-
@spi_duster said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Να μη σας βασανίζω με τα δικά μου. Προσωπικά βαριέμαι τις πολυήμερες διακοπές. Προτιμώ να κολλάω μια Παρασκευή ή μια Δευτέρα στα ΣΚ μου ή και τις δύο μαζί ώστε να ξεκουράζομαι δίχως να βαριέμαι. Ότι πιο κοντινό σε αυτό που περιγράφει ο cruiser. Καλύτερη εποχή για αποδράσεις από μέσα Ιουνίου έως και τέλος Ιουλίου. Εντός του Αυγούστου και στο Κυριάκι να ψάξεις για κατάλυμα καλό και οικονομικό δεν παίζει. 15αυγουστος συνήθως με τα σόγια σε ένα από τα δύο εξοχικά - πατρικά σπίτια. Θάλασσα βουτιές ουζακι , ψαράκι κλπ προβλέπονται.
Δεν παλεύεται ο Αύγουστος. Πατρικα σπιτακια με οικογένεια και μπανακια. Χρυση συνταγή .
-
Σ΄αυτο το σημείο, αν και σχετικό-άσχετο, να πουμε πόσο εντελώς γτπ είναι ο νόμος που θέλει υποχρεωτικά σερί 10ήμερο αδειών για τους υπαλλήλους. Εκτός του ότι ο άνθρωπος μπορεί να μη θέλει ή να μην του το επιτρέπει η δουλειά, μας εξαναγκάζει σε ένα περιορισμένο εύρος χρονικά με ότι αυτό συνεπάγεται για προσφορά και ζήτηση καταλυμμάτων, εισιτηρίων κτλ.
Προσωπικά το ιδανικό σχέδιο θεωρώ είναι 1 βδομαδούλα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου σε κάποιο προορισμό που ακόμα οι τιμές είναι νορμάλ εκείνη την περίοδο και μετά άλλη μία βδομαδούλα τον Αύγουστο σε κάποιο χωριό/εξοχικό κτλ. Σπάει το κόστος, σπάει το χρόνο και έχεις και υπόλοιπο να κολλάς σε κάνα ΣΚ για 3-4ήμερα.
-
Κάνω την αρχή λοιπόν με πολύ πολύ γενικότητα, και προσωπικά εκτός νησιών σε προορισμό ξηράς πάω συνήθως Πήλιο.
- Πήλιο , μένω ή Τσαγκαράδα ή Ζαγορά ή στον Κισσό , τιμές καταλυμάτων καλές ( έχει και πολλά) , τιμές εστιατορίων τσιμπημένα στη Τσαγκαράδα και Κισσό , καλές Ζαγορά. Παραλίες με κορυφαία τους Αγίους Σαράντα , πολύ καλές. Αξία ανεκτίμητη η δροσιά στις πλατείες των χωριών μετά το κάψιμο της παραλίας. Δύσκολο να το βρείς αλλού αυτό , εκτός του Αγ. Παντελεήμωνα στον Όλυμπο ( όχι τόσο καλές παραλίες). Υπάρχει και το Ν. Πήλιο , δεν έχω μείνει όμως.
Νησιά : - Κύθηρα, φθηνά ακτοπλοϊκά , λίγα σχετικά καταλύματα πρέπει να κλείσεις νωρίς . Παραλιάρες! Καλό και φθηνό φαγητό , λίγα μπαράκια. Πολύ πολύ καλό κάμπινγκ ( ήταν ,τώρα δε ξέρω).
- Σποράδες, εκτός Σκιάθου που δε θέλω να πάω , όλες πολύ όμορφες , η Αλόννησος δεν έχει τόσο καλές παραλίες. Καλές τιμές παντού εκτός ακτοπλοϊκών . Η προσωπική μου ιεράρχηση Σκύρος - Σκόπελος - Αλόννησος. Καταπληκτικά τοπία με πράσινο και γαλάζιο παντού...
- Κυκλάδες , μέχρι παλαιότρεα έβαζα πρώτη τη Σίφνο αλλά πλέον πολύς κόσμος , ανέβηκε στα μάτια μου πολύ η Τήνος. Στα πολύ τουριστικά δεν έχω πάει...
- Λευκάδα , πλέον απαγορευτική για εμένα παρόμοια και η Κέρκυρα. Κεφαλλονιά , αξία ανεκτίμητη , καλές τιμές παντού , μεγάλο νησί με πληθώρα καταλυμάτων αλλά και με σχετικά μεγάλες αποστάσεις και πολύ ανέβα κατέβα. Επίσης έλλειψη όμορφων οικισμών.
- Θάσος , πολύ Βαλκάνια πλέον εκεί , έχω χρόνια να πάω, όμορφο νησί. Σαμοθράκη καταπληκτική αλλά “ιδιάζουσα” περίπτωση, Λήμνος , αξίζει , παρεξηγημένο νησάκι, ιδίως για οικογένειες.
- Πήλιο , μένω ή Τσαγκαράδα ή Ζαγορά ή στον Κισσό , τιμές καταλυμάτων καλές ( έχει και πολλά) , τιμές εστιατορίων τσιμπημένα στη Τσαγκαράδα και Κισσό , καλές Ζαγορά. Παραλίες με κορυφαία τους Αγίους Σαράντα , πολύ καλές. Αξία ανεκτίμητη η δροσιά στις πλατείες των χωριών μετά το κάψιμο της παραλίας. Δύσκολο να το βρείς αλλού αυτό , εκτός του Αγ. Παντελεήμωνα στον Όλυμπο ( όχι τόσο καλές παραλίες). Υπάρχει και το Ν. Πήλιο , δεν έχω μείνει όμως.
-
Ευτυχη εσυ;;;
-
@stefan147 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Σ΄αυτο το σημείο, αν και σχετικό-άσχετο, να πουμε πόσο εντελώς γτπ είναι ο νόμος που θέλει υποχρεωτικά σερί 10ήμερο αδειών για τους υπαλλήλους. Εκτός του ότι ο άνθρωπος μπορεί να μη θέλει ή να μην του το επιτρέπει η δουλειά, μας εξαναγκάζει σε ένα περιορισμένο εύρος χρονικά με ότι αυτό συνεπάγεται για προσφορά και ζήτηση καταλυμμάτων, εισιτηρίων κτλ.
Προσωπικά το ιδανικό σχέδιο θεωρώ είναι 1 βδομαδούλα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου σε κάποιο προορισμό που ακόμα οι τιμές είναι νορμάλ εκείνη την περίοδο και μετά άλλη μία βδομαδούλα τον Αύγουστο σε κάποιο χωριό/εξοχικό κτλ. Σπάει το κόστος, σπάει το χρόνο και έχεις και υπόλοιπο να κολλάς σε κάνα ΣΚ για 3-4ήμερα.
Προσωπικα , μετα το πρωτο 20ημερο αρχιζω να μπαινω οτι ειμαι σε φαση διακοπων και να νοιωθω οτι γινομαι ελευθερος ανθρωπος .
Ιδανικα πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι δικαιουνται 3 μηνες διακοπες , 1 συνεχομενα και οι 2 σπαστα οποτε θελουμε . -
Συμφωνω να σπας το καλοκαιρι.
Αν και εγω προτιμω τελος Ιουνη-αρχες Ιουλη μια βδομαδα με τα μικρα για μπανια κ μεσα Αυγουστου 2 βδομαδες χωριο για χαλαρωμα.
Με τα χρονια βλεπω οτι 2 εβδομαδες δεν μου κανουν δουλεια... -
@otso said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Προσωπικα , μετα το πρωτο 20ημερο αρχιζω να μπαινω οτι ειμαι σε φαση διακοπων και να νοιωθω οτι γινομαι ελευθερος ανθρωπος .
Ιδανικα πιστευω οτι ολοι οι ανθρωποι δικαιουνται 3 μηνες διακοπες , 1 συνεχομενα και οι 2 σπαστα οποτε θελουμε .Στις 2 βδομάδες αρχίζει το μυαλό (μου) και ξανανιώθει και γεμίζει ιδέες και όρεξη για ζωη. Δεν θα πω τι γινεται μετα γιατι το θρεντ θα ξεχειλώσει πάλι.
-
@chrisk6 said in Που θα παμε διακοπες 2024 ;:
Συμφωνω να σπας το καλοκαιρι.
Αν και εγω προτιμω τελος Ιουνη-αρχες Ιουλη μια βδομαδα με τα μικρα για μπανια κ μεσα Αυγουστου 2 βδομαδες χωριο για χαλαρωμα.
Με τα χρονια βλεπω οτι 2 εβδομαδες δεν μου κανουν δουλεια...Ναι το ιδανικό είναι 1+2 αλλά ακόμα κάποιοι δεν έχουμε εξασφαλίσει 25 ήμερο άδειας και ζορίζει το πράγμα. Χώρια που αν αλλάζεις δουλειά συχνά, βρίσκεσαι με αναλογία άδειας και περιορισμένες δυνατότητες.
Μιας και αναφέρθηκε στηρίζω Σκύρο φουλ. Λίγο δύσκολη πρόσβαση μιας και θέλει ταξίδι με το αμάξι συν 2ωρο καράβι αλλά είναι τιμιότατο νησί. Τελευταία φορά είχαμε μείνει σ' ένα πολύ ωραίο σπίτι στην Καλαμίτσα που δυστυχώς δεν το βλέπω πλέον στις πλατφόρμες. Ή το νοικίαζει με τη σεζόν ή βραχυχρόνια αλλά στο μιλητό.
Που θα παμε διακοπες 2024 ;