-
@kostis20 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Cayman S που οδηγούσα πολύ συχνά παλιότερα όντως το πλαίσιο είναι απίστευτο .Δε φαίνονται τα άλογα με τίποτα.
Ο κολλητός που την είχε την έδωσε με 120000km με μηδέν προβλήματα.Την έχει ένας συνάδελφος τώρα για καθημερινό και την έχει φτάσει περίπου στις 200.000 επίσης χωρίς κάτι ιδιαίτερο.
Αμαξάρα.Αν αντέχεις τα τέλη μονόδρομος.Αν πάω προς 987.2 μετά το '11 έχει τέλη 670 οκ είναι αν πάω πριν το '11 έχει 920 αλλά είναι μια φορά τον χρόνο οπότε ... Τα γλιτώνεις από τον φόρο και τα τεκμήρια λόγο παλαιότητας και τα δίνεις σε μορφή τελών κυκλοφορίας. Αμαξαρα όπως το λες και δεν χάνει και σε αξία
-
987.2 DSG ψαξε ακομα και το 2.9 αξιζει. Πολυ καλυτερο απο το 987.1. Εχει νεο κινητηρα με αμεσο ψεκασμο. Αν βρεις το 3.2 ακομα καλυτερα να εχεις και κοκκινα φρενα.
-
Τα χεις μπερδέψει. Ο 2.9 είναι εμμεσου ψεκασμού στα 987. Έγινε DFI στα 981 αρα μετα το 2013. Η βασική του βελτίωση έναντι του 2.7 είναι ότι πήρε το variocam plus που μέχρι τότε το είχαν μόνο τα 3.4. Ο 3.2 έπαψε να υπάρχει γενικώς το 2007 εάν θυμάμαι καλά. Στα κεϋμαν δε μπήκε ποτέ κιολας.
Επίσης pdk εκείνης της γενιάς δε φημίζεται για την αξιοπιστία του.
-
Εγώ μιλάω για cayman S 3.4 manual.
Νομίζω είναι η καλύτερη επιλογή. -
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Τα χεις μπερδέψει. Ο 2.9 είναι εμμεσου ψεκασμού στα 987. Έγινε DFI στα 981 αρα μετα το 2013. Η βασική του βελτίωση έναντι του 2.7 είναι ότι πήρε το variocam plus που μέχρι τότε το είχαν μόνο τα 3.4. Ο 3.2 έπαψε να υπάρχει γενικώς το 2007 εάν θυμάμαι καλά. Στα κεϋμαν δε μπήκε ποτέ κιολας.
οντως 2.9 χωρις αμεσο, αλλο ενα πλας τοτε να μην μαζευει καρβουνιλα. επισκευαζοντε τωρα τα PDK. παντως που τα θυμηθηκες αυτα τα αμαξια, καποτε ηθελα και εγω να παρω αλλα μετα τα παρατησα. απλα δεν εχει νοημα πια οταν οι ιπποδυναμεις εχουν ξεφυγει παντου και οι δρομοι ακομα και κυριακες ειναι πηχτρα στην κινηση.
-
@wantone said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
οντως 2.9 χωρις αμεσο, αλλο ενα πλας τοτε να μην μαζευει καρβουνιλα. επισκευαζοντε τωρα τα PDK. παντως που τα θυμηθηκες αυτα τα αμαξια, καποτε ηθελα και εγω να παρω αλλα μετα τα παρατησα. απλα δεν εχει νοημα πια οταν οι ιπποδυναμεις εχουν ξεφυγει παντου και οι δρομοι ακομα και κυριακες ειναι πηχτρα στην κινηση.
Μην το λες αυτό φίλε μου , θεωρώ ότι ακόμα και σε αυτά τα άλογα ένα αμάξι μπορεί να σου παρέχει διασκέδαση μην ξεχνάς ότι μιλάμε για κεντρομηχανο το να οδηγείς κεντρομηχανο αμάξι είναι τέλειος άλλη εμπειρία . Και σε αυτά τα χρήματα δεν έχεις πολλές επιλογές για τέτοιου είδους όχημα. Αν θες απλά να πας στην ευθεία και να πατάς ένα γκάζι στο πάτωμα για να νιώθεις την ταχύτητα οκ τότε τα 265 άλογα ή τα 300 θα σου φανούν λίγα. Πάντως η cayman για εμένα είναι το τέλειο αυτοκίνητο ισορροπημένο όσο δεν πάει , ούτε πολλά άλογα για να είναι επικίνδυνο πχ σε ένα βρεγμένο οδόστρωμα , ούτε ακριβή συντήρηση δεν έχει , είναι ποιοτικό κατασκευαστικά , έχει αρκετή ιπποδύναμη για να μην το λες και ψοφιο . Πχ το mx5 ναι μεν ελαφρύ αλλά είναι καλό για κάνα παντιλικι άντε και καμιά ανάβαση αλλά το σασί δεν είναι και για πολλά .
Ένα άλλο που θα σκεφτόμουν σαν ανταγωνιστή με αρκετά περισσότερα άλογα και παρόμοιο χαρακτήρα θα ήταν Μ2 αλλά το ρισκάρεις να πάρεις τέτοιου είδους bmw ; Η αξιοπιστία της στα τελευταία 10 χρόνια έχει πάει περίπατο . Ενός γνωστού σε f20 του έσταζε βενζίνη από ντεπόζιτο καθώς είχε φύγει η κόλλα σε ένα σημείο -
Προφανώς έχεις τα χρήματα κι έχεις αποφασίσει να δίνεις τα υψηλά πάγια έξοδα. Αν πάντως θέλεις να δώσεις το 1/3 των χρημάτων και να γλιτώσεις τα πολλά πάγια, υπάρχει και το Toyota mr2 με κινητήρα από Celica κοντά στα 200 άλογα.
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
αλλά το ρισκάρεις να πάρεις τέτοιου είδους bmw ; Η αξιοπιστία της στα τελευταία 10 χρόνια έχει πάει περίπατο.
Ποια 10 χρόνια, πές καλύτερα τα τελευταία 25-30 χρόνια να είσαι μέσα. Οι πιο παλιοί θυμόμαστε τα valvetronic που είχαν μετανομαστεί σε βλαβετρόνικ....χαχα!
-
Εγω θα ειχα 2 επιλογες
η S2000, αλλα αντε να βρεις κατι σε λογικη τιμη και καλη κατασταση, πλεον τα πουλανε πιο πολυ απ οσο καναν καινουρια πριν 20 χρονια! Εχουν γινει συλλεκτικα...Και ενα tesla model 3 RWD. Μονο παντιλικια θα εκανες με αυτο, και θα ηταν και τσαμπα
-
Δεύτερη φορά που προτείνεται Model 3. Ούτε ο Elon Musk δεν θα το τολμούσε αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση.
-
@dimsabas said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Δεύτερη φορά που προτείνεται Model 3. Ούτε ο Elon Musk δεν θα το τολμούσε αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το χα κανει test drive, και οδηγικα ηταν αψογο. Περασα και απο κατι πλατειες με οδοστρωμα λιωμα, και μπηκα και βγηκα με το πλαι.
Βεβαια μεσα ειναι λιγο βαρετο, αλλα οκ,. -
Και γω το θεωρώ το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει σχετικά με το πόσο ολοκληρωμένο είναι.
https://cartalk.gr/tesla-model-3-highland/
Αλλά δεν είναι για τη χρήση που θέλει ο φίλος.
-
Θα έλεγε κανείς ότι καθώς το boxster το οποίο προηγήθηκε έχει σχεδιαστεί ως open top κεντρομηχανο, η βελτίωση στην ακαμψία του cayman δεν θα είναι σημαντική. Δεν έχουν βάλει όμως απλά μια οροφή, οι διαφορές είναι σημαντικές:
Cayman/Boxster
718: 41knm/19knm
981: 40,5knm/17knm
987: 31,5knm/12,6knm -
@ataim said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Θα έλεγε κανείς ότι καθώς το boxster το οποίο προηγήθηκε έχει σχεδιαστεί ως open top κεντρομηχανο, η βελτίωση στην ακαμψία του cayman δεν θα είναι σημαντική. Δεν έχουν βάλει όμως απλά μια οροφή, οι διαφορές είναι σημαντικές:
Cayman/Boxster
718: 41knm/19knm
981: 40,5knm/17knm
987: 31,5knm/12,6knmΤι είναι αυτά που βλέπουμε και με ποιο πρότυπο είναι μετρημένα ?
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
είναι ποιοτικό κατασκευαστικά
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί με τη διαρκή έκπτωση σε ποιότητα των σύγχρονων, είναι εντυπωσιακό πως ξεχωρίζει ένα αυτοκίνητο 20 ετών. Έχω την τάση να κράζω τα πάντα αλλά σε επίπεδο ποιότητας πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα για το Κέυμαν. Υλικά και συναρμογή αντάξια της τότε αξίας του.
Ένα άλλο που θα σκεφτόμουν σαν ανταγωνιστή με αρκετά περισσότερα άλογα και παρόμοιο χαρακτήρα θα ήταν Μ2 αλλά το ρισκάρεις να πάρεις τέτοιου είδους bmw ;
Μ2 είναι τρομερό αυτοκίνητο. Ειδικά το CS. Αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε καθώς δεν υπάρχει αμάξι με κάτω από 60Κ. Επίσης Μ2 μόνο πτωτικά μπορεί να πάει σε τιμή.
Ενδεικτικά πάντως εγώ θα έριχνα μια ματιά στα παρακάτω με δεδομένα τα κριτήρια που έχουν τεθεί:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340536062-porsche-boxster
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343746281-porsche-cayman
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342581046-corvette-c6
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343870433-honda
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340329382-porsche-cayman (ίσως το καλύτερο Cayman S αυτή τη στιγμή στο καρ, πολύ σωστά διαμορφωμένο)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338450418-porsche-cayman (987.2, τέρμα φτωχό αλλά πάααρα πολύ καιρό σε αγγελία και σίγουρα σηκώνει παζάρι)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/337821337-porsche-cayman (επίσης πολύ φτώχο και με διαρκή πτώση τιμής, τα λίγα χλμ δεν είναι πάντα καλό γι' αυτά τα αυτοκίνητα, αξίζει όμως μια ματιά)
- πρόταση έκπληξη: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343428804-opel-gt
-
Εγώ λέω μιας και δεν είσαι κοντά σε Αθήνα η καλύτερη επιλογή σου είναι η mustang . Ford έχει παντού για service ανταλακτικα. Το αμάξι είναι πισωκίνητο και πολύ fun. 1η θα έβαζα την cayman αλλά λόγω ότι είσαι εκτός Αθηνών μπήκε μπροστά το ford.
-
Όχι δυστυχώς η Mustang είναι εντελώς GT. Δεν είναι καθόλου fun. Το μόνο fun που έχει είναι το road presense και ο πληρέστατος εξοπλισμός με αεριζόμενα καθίσματα κτλ. Στο δρόμο είναι πλοίο και πρέπει να πας σε ειδικές εκδόσεις και σίγουρα όχι σε Ecoboost για να αποκτήσει ενδιαφέρον.
-
Στέφανε, τι λες για αυτήν;
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/331362318-porsche-caymanΦοράει τον ιδανικό χρωματικό συνδυασμό μέσα-έξω για τα γούστα μου.
-
Δύσκολα θα εμπιστευόμουν Μ97 μοτέρ με 195.000χλμ. Ακόμα κι αν είναι άψογα συντηρημένο είναι επικίνδυνα κοντά στο τέλος της ζωής του γιατί το bore scoring δεν είναι τόσο εάν θα συμβεί αλλά το πότε. Μπορεί να έχει άλλα 100.000χλμ ζωής το συγκεκριμένο, μπορεί σε 5.000χλμ να το πάρεις στη μασχάλη. Είναι εντελώς λαχείο.
Ίσως στα 20.000€ να το συζητήσα έχοντας καβάντζα τα 10Κ για το rebuild. Αυτό το σενάριο όμως για μένα είναι προβληματικό γιατί κι εγώ το σκεφτόμουν. Όπως προανέφερα ένα από τα μεγάλα θέματα κατοχής τέτοιων αυτοκινήτων είναι τα μαστόρια. Και μπορεί τα βασικά να είναι αστεία και να μπορεί να τα κάνει ο καθένας, το rebuild όμως το κάνουν ελάχιστοι και πολλές φορές στέλνουν μπλοκ και εκτός ελλάδος (πχ ο Πετρίδης στη Σαλόνικα τα στέλνει Ρουμανία). Οπότε μπορεί να πάρεις ένα αμάξι σε τιμή χώμα και λες οκ άμα κάτσει η στραβή θα το φτιάξω αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα μείνεις ένα χρόνο χωρίς αμάξι. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ανεκτό κάτι τέτοιο. Εγώ θα είχα σοβαρό θέμα όπως σοβαρό θέμα είχα όταν έμεινε το δικό μου για ένα μήνα μέσα για δουλειές ρουτίνας.
Αυτά για να υπάρχει μια ιδέα τιμών. Προφανώς και τα μισά από αυτά δεν είναι απαραίτητα αλλά επεμβάσεις/βελτιώσεις δικές μου. Πχ για λόγους ocd έψαξα και βρήκα cd για να κάνω update χαρτών σε navi του 2006. Γελάει ο κόσμος αλλά εγώ ζω για κάτι τέτοια!
-
Όχι δυστυχώς η Mustang είναι εντελώς GT. Δεν είναι καθόλου fun. Το μόνο fun που έχει είναι το road presense και ο πληρέστατος εξοπλισμός με αεριζόμενα καθίσματα κτλ. Στο δρόμο είναι πλοίο και πρέπει να πας σε ειδικές εκδόσεις και σίγουρα όχι σε Ecoboost για να αποκτήσει ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι ότι το αμάξι έχει φτιαχτεί για τον μεγάλο κινητήρα όχι τον Ecoboost 2.3 αλλά είναι και πόσο νερό στο κρασί σου θες να βάλεις ....
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€