-
@ntinaras said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
@dimsabas said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Δεύτερη φορά που προτείνεται Model 3. Ούτε ο Elon Musk δεν θα το τολμούσε αυτό στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Το χα κανει test drive, και οδηγικα ηταν αψογο. Περασα και απο κατι πλατειες με οδοστρωμα λιωμα, και μπηκα και βγηκα με το πλαι.
Βεβαια μεσα ειναι λιγο βαρετο, αλλα οκ,.Πραγματικά, δεν κολλάει πουθενά ένα Model 3 σε αυτήν τη συζήτηση.
@cirus said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Όχι δυστυχώς η Mustang είναι εντελώς GT. Δεν είναι καθόλου fun. Το μόνο fun που έχει είναι το road presense και ο πληρέστατος εξοπλισμός με αεριζόμενα καθίσματα κτλ. Στο δρόμο είναι πλοίο και πρέπει να πας σε ειδικές εκδόσεις και σίγουρα όχι σε Ecoboost για να αποκτήσει ενδιαφέρον.
Η αλήθεια είναι ότι το αμάξι έχει φτιαχτεί για τον μεγάλο κινητήρα όχι τον Ecoboost 2.3 αλλά είναι και πόσο νερό στο κρασί σου θες να βάλεις ....
Το αμάξι είναι καράβι σε σχέση με μια Cayman.
-
Δεν είναι θέμα υποχωρήσεων, είναι ότι πας σε εντελώς άλλη λογική αυτοκινήτου. Από μικρό, nimble, ελαφρύ, driver's car πας σε μαούνα, βαρύ, με τάσεις πλεύσης και σίγουρα όχι σπορ. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό αλλά δεν είναι το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση. Τουλάχιστον από αυτά που αναφέρει ο δημιουργός του τόπικ.
Προσωπικά δε θα με χάλαγε καθόλου να έχω ένα Mustang στο γκαράζ μου αλλά η χρήση που θα του έκανα θα ήταν εντελώς διαφορετική από αυτή που κάνω στο Κέυμαν.
Ιδού. 26.000€ το έπαιρνα, την άλλη μέρα το πρωί να το πούλαγα θα έβγαζα και μεροκάματο. 2015 μοντέλο τοπ έκδοση με Cobb, εξάτμιση κτλ. Το οδήγησα μία, το οδήγησα δύο...δεν τα βρήκαμε. Δεν κάνει για τη δουλειά που το θέλω αλλά μπορούσε κάλλιστα να παίξει το ρόλο μοναδικού αυτοκινήτου που κάνει λίγο απ' όλα.
-
Τώρα με βάλατε να κοιτάζω αγγελίες για Cayman αυτόματη (μόνο!!) με το καλό κιβώτιο (το 5αρι με μετατροπέα, όχι το διπλοσύμπλεκτο μπούρδα...χαχα)....έχει μερικές. Σε χάλια χρώματα βέβαια αλλά κάτι υπάρχει. Ρε λες, με 6.000χλμ που κάνω τον χρόνο να δώσω την Κορόλα για ένα τέτοιο...πλάκα θα έχει!
-
@fanis75 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
με το καλό κιβώτιο (το 5αρι με μετατροπέα, όχι το διπλοσύμπλεκτο μπούρδα
Εσύ χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία...
-
@realzeus said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Εσύ χρειάζεσαι ψυχοθεραπεία...
Ψυχοθεραπεία χριεάζονται όσοι στηρίζουν την κατάπτυστη και το άθλιο και άχρηστο κιβώτιο που έβγαλε! Ιδεολογικά και μόνο δεν θα το αγόραζα, είναι και χάλια οπότε έχω 2 λόγους.
ΥΓ: η 928 που είχα οδηγήσει είναι ένα φοβερό αυτόματο με μετατροπέα. Μόνο 4 σχέσεις αλλά δεν ήθελες άλλες με τέτοια ροπή από τον V8, κόλλαγες πίσω! Αυτά τα κιβώτια μου αρέσουν με τέτοια μοτέρ. Να έχεις ένα αμερικάνικο 7λιτρο V8 και ας ειναι 3αρι το κιβώτιο, μια χαρά ειναι.
-
Πραγματικά ρε Φάνη είσαι στην εποχή των σπηλαίων, με 4άρι αυτόματο.
-
Το 5αρι Tiptronic είναι κιβώτιο που έχει φτιαχτεί για Mercedes και ο χαρακτηρισμός "μέτριο" είναι τουλάχιστον επιεικής.
-
Το 5αρι Tiptronic είναι κιβώτιο που έχει φτιαχτεί για Mercedes και ο χαρακτηρισμός "μέτριο" είναι τουλάχιστον επιεικής.
Φανταστικό ειναι! Εμένα μου αρέσει πολύ και κάποια (δεν θυμάμαι εκδόσεις) είναι της Aisin.
@realzeus said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Πραγματικά ρε Φάνη είσαι στην εποχή των σπηλαίων, με 4άρι αυτόματο.
Και το 3άρι μου αρέσει! Οι πολλές σχέσεις ειναι αναγκαίες όταν έχεις κακά μοτέρ (βλ. τα ηλεκτρικά που δεν έχουν ανάγκη από καμία σχέση). Όταν έχει μοτέρ με άπειρη ροπη και δύναμη οι πολλές σχέσεις μόνο μπέρδεμα είναι. Πάρε μια sledgehammer calaway με 100 κιλά ροπή, ξεκινάει και με 4η....χαχαχα!!
-
Εχεις μπει ποτέ σε πίστα? Για να μην αναφερθώ σε άλλες παράνομες ασχολίες σε δημόσιο δρόμο.
ΟΚ δεν έχεις καμία σχέση με petrolhead ούτε και σου αρέσει η οδήγηση αλλά μιλάμε για αυτοκίνητα με συγκεκριμένη φιλοσοφία που για να αποδώσουν τα μέγιστα (που είναι και ο σκοπός τους) χρειάζονται το ανάλογο κιβώτιο και πολλές σχέσεις. Οπότε το τι αρέσει στον καθένα δεν έχει καμία σημασία εάν το αποτέλεσμα καταργεί το σκοπό. Δε γίνεται ασουμε να μπει αμάξι με 4 σχέσεις σε πίστα κι ας έχει ροπή τράκτορα.
Τώρα οκ αν κάποιος θέλει Κέυμαν απλα για να μετακινείται και να ρεμβάζει μεγειά του με χαρά του. Απλα υπάρχουν πολύ καλύτερα αυτοκίνητα γι' αυτή τη χρήση.
-
Είχα ένα Cayman 2.9 για έξι χρόνια. Δεν ζήτησε το παραμικρό, πέρα από έναν αισθητήρα. Δε νομίζω ότι πρέπει να σε φοβίζει το γεγονός ότι δεν έχεις συνεργείο Porsche στην πόλη σου. Λάδια, φίλτρα και λοιπά υγρά ζητάει μόνο. Ανταλλακτικά εύκαιρα δε θα βρεις για κανένα από τα αυτοκίνητα που σου προτείνουμε. Ακόμα κι αν έχεις συνεργείο Ford στην πόλη σου, δε νομίζω να έχει ανταλλακτικά για Mustang να περιμένουν εσένα. Ή κουκούλα Ζ4 αν στη σκίσουν ή οτιδήποτε άλλο για σπορ αυτοκίνητο που δεν κυκλοφορεί πια. Εφόσον μιλάς για δεύτερο αυτοκίνητο περιορισμένης χρήσης, εάν κάτσει κάποια στραβή, έχεις την πολυτέλεια του χρόνου αναμνονής. Εάν το σκέφτεσαι σοβαρά για Porsche, πάρε κάτι από το 2009 και μετά για να μην έχεις το φόβο του κινητήρα που σου ανέφεραν οι συμφορουμίτες.
-
Δυστυχώς όσο περνάνε τα χρόνια και μαζεύουν χιλιόμετρα και τα 9Α1 αρχίζουν να έχουν κρούσματα bore scoring παρά το διαφορετικό σχεδιασμό και τα νέα υλικά που χρησιμοποιούν σε σχέση με τα Μ96/97. Μόνο η ιστορία θα δείξει βέβαια εάν η ένταση του φαινομένου είναι ίδια ή πιο ήπια σε σχέση με τα παλαιοτέρα. Γενικά όμως πράγματι μετά το 2009 έχεις ένα άγχος λιγότερο αλλά δυστυχώς ελάχιστες επιλογές.
Αυτό είναι το μοναδικό χειροκίνητο 987.2 στο καρ αυτή τη στιγμή. Από κει και πέρα το χάος...εδώ ολόκληρο mobile.de πρέπει να χει 20-25 αυτοκίνητα όλα κι όλα.
Τραγικό χρώμα κατ' εμέ, κρύβει όλο το σχέδιο αλλά ωραίο σπεκ και σε λογική τιμή
Όλα τ' άλλα είναι στα 40+.
-
Εχεις μπει ποτέ σε πίστα? Για να μην αναφερθώ σε άλλες παράνομες ασχολίες σε δημόσιο δρόμο.
Πίστα 1 φορά. Drive Academy & Drift μάθημα 2 φορές. Παράνομες ασχολίες σε δημόσιο δρόμο σπάνια.
Η οδήγηση μου αρέσει, να παλεύω δεν μου αρέσει. Προφανώς σε πίστα το αυτόματο δεν κάνει, αλλά δεν ψάχνω αμάξι για πίστα.
-
Το αυτόματο γενικά μια χαρά κάνει. Το συγκεκριμένο αυτόματο δεν κάνει και καλώς ή κακώς μιλάμε γι αυτοκίνητα που έχουν προορισμό και την πίστα και γενικά την απαιτητική οδήγηση. Άρα εξ΄ορισμού μιλάμε για "πάλη" και όχι για cruising. Με αυτά τα δεδομένα κρίνεται κακό το συγκεκριμένο. Για τα μερσεντές που το φοράνε είναι εξαιρετικό.
-
@dimsabas said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Προφανώς έχεις τα χρήματα κι έχεις αποφασίσει να δίνεις τα υψηλά πάγια έξοδα. Αν πάντως θέλεις να δώσεις το 1/3 των χρημάτων και να γλιτώσεις τα πολλά πάγια, υπάρχει και το Toyota mr2 με κινητήρα από Celica κοντά στα 200 άλογα.
Ωραίο αμάξι απλά έχει αυτή την κλασική μίζερη γιαπωνεζιλα αλλά το ακούω . Απλά επειδή έχω πήξει με σπορ "μικρά" αυτοκίνητα ήθελα κάτι λιγοοο πιο σοβαρό δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις πως το εννοώ
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
αλλά το ρισκάρεις να πάρεις τέτοιου είδους bmw ; Η αξιοπιστία της στα τελευταία 10 χρόνια έχει πάει περίπατο.
Ποια 10 χρόνια, πές καλύτερα τα τελευταία 25-30 χρόνια να είσαι μέσα. Οι πιο παλιοί θυμόμαστε τα valvetronic που είχαν μετανομαστεί σε βλαβετρόνικ....χαχα!
Σωστός και να ήταν μόνο μηχανικά να πάει στην ευχή . Ότι θες χαλάει από χερούλια στις πόρτες που πάνε περίπατο μέχρι και ηλεκτρικά καθίσματα που έχει χαλάσει ένα γρανάζι και σου ζητάνε 700€ για όλο τον μηχανισμό .
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
είναι ποιοτικό κατασκευαστικά
Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί με τη διαρκή έκπτωση σε ποιότητα των σύγχρονων, είναι εντυπωσιακό πως ξεχωρίζει ένα αυτοκίνητο 20 ετών. Έχω την τάση να κράζω τα πάντα αλλά σε επίπεδο ποιότητας πραγματικά δεν έχω να πω τίποτα για το Κέυμαν. Υλικά και συναρμογή αντάξια της τότε αξίας του.
Ένα άλλο που θα σκεφτόμουν σαν ανταγωνιστή με αρκετά περισσότερα άλογα και παρόμοιο χαρακτήρα θα ήταν Μ2 αλλά το ρισκάρεις να πάρεις τέτοιου είδους bmw ;
Μ2 είναι τρομερό αυτοκίνητο. Ειδικά το CS. Αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε καθώς δεν υπάρχει αμάξι με κάτω από 60Κ. Επίσης Μ2 μόνο πτωτικά μπορεί να πάει σε τιμή.
Ενδεικτικά πάντως εγώ θα έριχνα μια ματιά στα παρακάτω με δεδομένα τα κριτήρια που έχουν τεθεί:
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340536062-porsche-boxster
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343746281-porsche-cayman
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/342581046-corvette-c6
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343870433-honda
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/340329382-porsche-cayman (ίσως το καλύτερο Cayman S αυτή τη στιγμή στο καρ, πολύ σωστά διαμορφωμένο)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/338450418-porsche-cayman (987.2, τέρμα φτωχό αλλά πάααρα πολύ καιρό σε αγγελία και σίγουρα σηκώνει παζάρι)
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/337821337-porsche-cayman (επίσης πολύ φτώχο και με διαρκή πτώση τιμής, τα λίγα χλμ δεν είναι πάντα καλό γι' αυτά τα αυτοκίνητα, αξίζει όμως μια ματιά)
- πρόταση έκπληξη: https://www.car.gr/classifieds/cars/view/343428804-opel-gt
Που το ξεθαψες το ople gt , είχα οδηγήσει δύο -τρεις φορές ένα . Ήταν τόσο μάπα τα υλικά στο εσωτερικό ( αμερικανικό γαρ) αλλά είχα συμπαθητικό κινητήρα και λίγα κυβικά , έκανε μπόλικο παντιλικι θυμάμαι αλλά όχι και τόσο ζυγισμένο όπως ένα mx5 . Επειδή έχω ακόμα το Ζ3 στην κατοχή μου , έλεγα να το πουλήσω πριν δύο χρόνια αλλά είδα τις τιμές που ανέβηκαν τότε και το κράτησα. Ποιος ξέρει ίσως σε κάποια χρόνια να το δώσω στο εξωτερικό για 20.000€+ . Οπότε γενικά δεν θα κοιτούσα κάτι με κουκούλα . Αυτά πάντως που μου έστειλες και στα χιλιόμετρα τους κιόλας φαίνονται πολύ ενδιαφέρον . Το m2 να σου πω την αλήθεια θεωρώ μπορείς να το βρεις από Γερμανία πολύ πιο χαμηλά και αν έχεις κάποιον συγγενή - φίλο τριτεκνο που να θέλει να αγγαρευτει να στο φέρνει αυτός ως δικό του γλιτώνεις το τελωνείο . Τεσπά αυτό είναι άλλη συζήτηση. Και ο άνθρωπος αυτός πρέπει να είναι αδιαμφισβήτητης εμπιστοσύνης
-
@cirus said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Εγώ λέω μιας και δεν είσαι κοντά σε Αθήνα η καλύτερη επιλογή σου είναι η mustang . Ford έχει παντού για service ανταλακτικα. Το αμάξι είναι πισωκίνητο και πολύ fun. 1η θα έβαζα την cayman αλλά λόγω ότι είσαι εκτός Αθηνών μπήκε μπροστά το ford.
Αυτό και εμένα μου δημιουργεί σκέψεις για την πόρσε , το πιο κοντινό μου είναι η Θεσσαλονίκη στο δίωρο . Για ένα σέρβις πας απλά αν προκύψει θέμα ναι μεν το στέλνεις με οδική αλλά μετά πρέπει κάπως να πας να το φέρεις πίσω . Είναι τέτοια τα προβλήματα που με χουν βάλει σε σοβαρές σκέψεις για να προχωρήσω στην αγορά
-
Όχι δυστυχώς η Mustang είναι εντελώς GT. Δεν είναι καθόλου fun. Το μόνο fun που έχει είναι το road presense και ο πληρέστατος εξοπλισμός με αεριζόμενα καθίσματα κτλ. Στο δρόμο είναι πλοίο και πρέπει να πας σε ειδικές εκδόσεις και σίγουρα όχι σε Ecoboost για να αποκτήσει ενδιαφέρον.
Ξεκάθαρα gt και μάλιστα πολύ καλό . Να του βάζεις χιλιόμετρα στην εθνική και να γουστάρεις. Και θα προσθέσω και για κάποιον που θέλει κάτι επιβλητικό και να τον χαζεύει ο κόσμος . Συμφωνώ στο κομμάτι του φαν να κάνεις ανάβαση κομμάτια , να γουστάρεις παντιλικια οτιδήποτε είναι πάνω από 4.3 μέτρα απλά δεν κάνει . Το mustang είναι για cruising και για να έχεις κάτι σπορ με μικρή συντήρηση. Θα το έβαζα στην κατηγορία τον κουπέ όπως το bmw 428 mercede c300 audi a5 κτλ
-
Τώρα με βάλατε να κοιτάζω αγγελίες για Cayman αυτόματη (μόνο!!) με το καλό κιβώτιο (το 5αρι με μετατροπέα, όχι το διπλοσύμπλεκτο μπούρδα...χαχα)....έχει μερικές. Σε χάλια χρώματα βέβαια αλλά κάτι υπάρχει. Ρε λες, με 6.000χλμ που κάνω τον χρόνο να δώσω την Κορόλα για ένα τέτοιο...πλάκα θα έχει!
Ωχ ωχ μην μου πεις ότι σε βάζω σε έξοδα
-
@trader said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Είχα ένα Cayman 2.9 για έξι χρόνια. Δεν ζήτησε το παραμικρό, πέρα από έναν αισθητήρα. Δε νομίζω ότι πρέπει να σε φοβίζει το γεγονός ότι δεν έχεις συνεργείο Porsche στην πόλη σου. Λάδια, φίλτρα και λοιπά υγρά ζητάει μόνο. Ανταλλακτικά εύκαιρα δε θα βρεις για κανένα από τα αυτοκίνητα που σου προτείνουμε. Ακόμα κι αν έχεις συνεργείο Ford στην πόλη σου, δε νομίζω να έχει ανταλλακτικά για Mustang να περιμένουν εσένα. Ή κουκούλα Ζ4 αν στη σκίσουν ή οτιδήποτε άλλο για σπορ αυτοκίνητο που δεν κυκλοφορεί πια. Εφόσον μιλάς για δεύτερο αυτοκίνητο περιορισμένης χρήσης, εάν κάτσει κάποια στραβή, έχεις την πολυτέλεια του χρόνου αναμνονής. Εάν το σκέφτεσαι σοβαρά για Porsche, πάρε κάτι από το 2009 και μετά για να μην έχεις το φόβο του κινητήρα που σου ανέφεραν οι συμφορουμίτες.
Εκεί καταλήγω και εγώ φίλε trader ξεκάθαρα θα ήθελα ένα 987.2
-
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/328236613-subaru-brz
Νομίζω καλύπτει όλα όσα θέλεις το BRZ, εκτός αν έχεις αποφασίσει για Τσούφενχαουζεν ήδη οπότε ψάξε όσο καλύτερα μπορείς για κακοσυντηρημένο Cayman (που απ' ότι καταλαβαίνω έχεις αποφασίσει ήδη).
Για την ιστορία, 20Κ χιλιόμετρα, οριακά έχει στρωθεί δηλαδή (σε αντίθεση με τα 120-150Κ χιλιόμετρα που βλέπω στις αγγελίες που ανεβαίνουν στο θέμα). Στήσιμο εξαιρετικό.
Αν δεν σε καλύπτουν και τα άλογα, υπάρχουν και έτοιμα bolt on turbo kits. πχ. από HKS: https://www.hks-power.co.jp/en/product_db/turbo/db/20199
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€