-
@stefan147 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
987.2 = pdk άρα ότι είναι από 2009 έως και 2012. Τα .2 τα ξεχωρίζεις από τα φανάρια μπροστά και τα led φώτα πίσω και από το psm 3.0 μέσα (συνήθως μαύρη κονσόλα). Λέγεται ότι το πρώτο pdk δεν είναι τέρας αξιοπιστίας αλλά σίγουρα δεν είναι και αποτρεπτικό.
Γενικά για λόγους που δε γνωρίζω και δεν κατανοώ, στα boxster/cayman η porsche έχει δώσει αστείους χρόνους ζωής με αποτέλεσμα να βλέπεις μοντέλο να μένει στην αγορά οριακά 3 χρόνια. Εξ' ου και οι χαμηλές πωλήσεις. Πιθανολογώ ότι έχει να κάνει και με τον ενδεχόμενο κανιβαλισμό της 911.
Σωστό αυτό μάλλον λόγο ότι η 987 είχε ζωή από το 2006 οπότε φαντάζομαι στην 6ετια είπαν να πάνε στην 981 , για κάποιον λόγο η 981 μου αρέσει πολύ περισσότερο από την 718 .
-
Δεν πολυδιαβαζω τα ποστς σας (εχω και αλλα να κανω) αλλα προσπαθω να βοηθησω λιγο. Δηλ ο Στεφανος γραφει για πανακριβες επισκευες σε κινητηρες και στο αμαξι λογικο μιλαμε για αμαξια επιδοσεων που ειναι 17 χρονων ειτε καθετε με λιγα χμ ειτε εχει πολλα χμ και τα δυο θελει ακριβες ανακατασκευες. Γιαυτο ειπα μηπως ενα ποιο καινουριο μικρο κεντρομηχανο με απλο κινητηρα δεν κοιταξα τιμες βεβαια.
για το R8 επηδη το αμαξι αυτο ειναι ολο αλουμηνιο και εχει αλουμηνιενια δικτυωματα αν χτυπησει σε καποια σημεια πλευρικα δεν επισκευαζεται. αν δεις καποιο με πολυ χαμηλοτερη τιμη απο την αγορα κατι παιζει. Δηλ αυτο ειναι για πολυ βαθυτερες τσεπες απο το Κευμαν που εχει απλη κατασκευη απο χαλυβα.
-
Χωρίς να το έχω οδηγήσει αλλά έχοντας εμπειρία από τα αντίστοιχα bmw, θεωρώ το supra θα είναι πολύ πιο αποστειρωμενο από αυτά που συζητάμε. Δεν είναι κακό φυσικά αλλά δεν είναι αρκετά ιδιαίτερο.
Δυστυχώς άπαξ και μπεις στο χορό, θα χορέψεις. Δεν έχω προλάβει καλά καλά να χαρώ το Κέυμαν και από τον πρώτο μήνα μπαίνω κάθε τόσο mobile.de και χαζεύω 981GT4 που νομίζω είναι η φυσική εξέλιξη. Προσεύχομαι, δε, με τα χρόνια ο κόσμος να αποκρύνεται από τέτοιες κατασκευές ώστε να πέσει και η τιμή. Μακάρι όλοι να κοιτάνε ηλεκτρικά και ποιο θα κάψει μισό λίτρο παραπάνω και τα διάφορα sportcars 10-15ετίας να μένουν στα αζήτητα.
Αυτό εδώ το bumblebee γράφει το όνομά μου πάνω. ΜΟΝΟ ΑΕΚ
αυτα τα αυτοκινητα εχουν πλουσιους κοινο με πολλαπλα αυτοκινητα και αν δεν εχεις πολλα χρηματα να παρεις καποιο πολυ ακριβο μονο αν γνωριζεις καποιο παμπλουτο ιδιοκτητη και σου το δωσει σε μια λογικη τιμη χαριστικα.
-
@wantone said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Δεν πολυδιαβαζω τα ποστς σας (εχω και αλλα να κανω) αλλα προσπαθω να βοηθησω λιγο. Δηλ ο Στεφανος γραφει για πανακριβες επισκευες σε κινητηρες και στο αμαξι λογικο μιλαμε για αμαξια επιδοσεων που ειναι 17 χρονων ειτε καθετε με λιγα χμ ειτε εχει πολλα χμ και τα δυο θελει ακριβες ανακατασκευες. Γιαυτο ειπα μηπως ενα ποιο καινουριο μικρο κεντρομηχανο με απλο κινητηρα δεν κοιταξα τιμες βεβαια.
για το R8 επηδη το αμαξι αυτο ειναι ολο αλουμηνιο και εχει αλουμηνιενια δικτυωματα αν χτυπησει σε καποια σημεια πλευρικα δεν επισκευαζεται. αν δεις καποιο με πολυ χαμηλοτερη τιμη απο την αγορα κατι παιζει. Δηλ αυτο ειναι για πολυ βαθυτερες τσεπες απο το Κευμαν που εχει απλη κατασκευη απο χαλυβα.
Εγω προσωπικά είμαι ανοιχτός σε οποιαδήποτε πρόταση , ότι θέλετε το προτείνεται απλά να είναι στην σφαίρα του φυσιολογικού και κοντά στο μπάτζετ
-
Υπαρχουν και διαφορα αλλα οπως καποια Μασερατι πχ το 3200GT πρεπει να ειναι σε χαμηλα χρηματα αλλα θελει πολυ συντηρηση, ακουσα ομως οτι οι τιμες τους ανεβαινουν τωρα.
Και τα Λοτους που αναφερθηκαν.
-
Άκουσα, μου είπαν, θυμάμαι πριν το 2011…
-
Κατ αρχάς δε θέλω να ταραζεσαι γιατί την πληρώνει η ορθογραφία. Όταν και εάν το πάρουμε δε θα σου ζητήσουμε δανεικά. Όπως προείπα...προχωράμε.
-
Ανακατασκευή θέλουν τα απλά ποξτερ/κοξτερ.
Τα s δεν έχουν τέτοια θέματα. -
Κατ αρχάς δε θέλω να ταραζεσαι γιατί την πληρώνει η ορθογραφία. Όταν και εάν το πάρουμε δε θα σου ζητήσουμε δανεικά. Όπως προείπα...προχωράμε.
Δεν ταραζομαι, εννοειται. Καλα την ορθογραφια την εχω διαγραψει εδω και 5 χρονια τουλαχιστον. Που εγραψα σχετικα κατι οτι ανησυχω για τα χρηματα που ξοδευετε?
-
Εν το μεταξύ αυτή είναι η μέση λογική του Έλληνα , πχ βλέπει 1000€ τέλη κυκλοφορίας ετήσια και λέει πω πω βιομήχανος είναι και τα δίνει αυτά τα χρήματα , είναι ο ίδιος ο Έλληνας που χαλάει 2000€ σε τσιγάρα το έτος και άλλα 3000€ σε καφέδες και σε ποτά δεν λέω ότι δεν θα πιεις καφέ ή ποτό ή να μην καπνίσεις . Απλά το σπορ αμάξι είναι για εμένα πιο υγιές από τα υπόλοιπα που είναι εξαρτήσεις . Κόψε τα τσιγάρα στην μέση και εκεί που θα πιεις, την βδομάδα 4-5 ποτά πιες 2-3( και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις το αμάξι ως κίνητρο για να κάνεις καλό στην υγεία σου) με λίγη οικονομία όλα γίνονται δυνατά . Αν είσαι όλη μέρα έξω στην γύρα δεν θα σου μείνουν και χρήματα.
Απλά το γράφω γενικά γιατί φαντάζομαι πολλοί που έγραψαν σχόλιο ή διαβάζουν χωρίς να γράψουν θα σκέφτονται καλά σε ποια Ελλάδα μένουν αυτοί και συζητάνε έτσι απλά για πόρσε , corvette και audi r8 -
@stefan147
Φίλε Στέφανε , μια που είχες σαν επιλογή σου την corvette c6 τι άποψη έχεις σχηματίσει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ; -
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Εν το μεταξύ αυτή είναι η μέση λογική του Έλληνα , πχ βλέπει 1000€ τέλη κυκλοφορίας ετήσια και λέει πω πω βιομήχανος είναι και τα δίνει αυτά τα χρήματα , είναι ο ίδιος ο Έλληνας που χαλάει 2000€ σε τσιγάρα το έτος και άλλα 3000€ σε καφέδες και σε ποτά δεν λέω ότι δεν θα πιεις καφέ ή ποτό ή να μην καπνίσεις . Απλά το σπορ αμάξι είναι για εμένα πιο υγιές από τα υπόλοιπα που είναι εξαρτήσεις . Κόψε τα τσιγάρα στην μέση και εκεί που θα πιεις, την βδομάδα 4-5 ποτά πιες 2-3( και στις δύο περιπτώσεις θα έχεις το αμάξι ως κίνητρο για να κάνεις καλό στην υγεία σου) με λίγη οικονομία όλα γίνονται δυνατά . Αν είσαι όλη μέρα έξω στην γύρα δεν θα σου μείνουν και χρήματα.
Απλά το γράφω γενικά γιατί φαντάζομαι πολλοί που έγραψαν σχόλιο ή διαβάζουν χωρίς να γράψουν θα σκέφτονται καλά σε ποια Ελλάδα μένουν αυτοί και συζητάνε έτσι απλά για πόρσε , corvette και audi r8το ποιο υγιες ειναι το γυμναστηριο, τα σπορ οπως τεννις, κολυμπι η υγιης διατροφη με αγνα υλικα. το σωστο ειναι να μην καπνιζεις να μην πινεις να μην περνας ωρες καθε μερα για καφε. Πορσε και αλλα σπορ αυτοκινητα λογω κυβικων ειναι ακριβο σπορ αλλα απο οταν βγηκε η ηλεκτρονικη καταθεση πινακιδων τα χρησιμοποιεις για μερικους μηνες τον χρονο με λογικο κοστος σε τελη ΦΠ και τεκμηρια πια.
-
@alexzero1 said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
@stefan147
Φίλε Στέφανε , μια που είχες σαν επιλογή σου την corvette c6 τι άποψη έχεις σχηματίσει για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ;Για μένα είναι καλύτερο αυτοκίνητο από οποιοδήποτε Πόρσε ίσης αξίας. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά κρατάω εμπειρίες ανθρώπων που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους.
Έχει άφθονη δύναμη και ροπή, σουπερκαρίσια εμφάνιση, μικρό, ελαφρύ, με τρομερό ήχο, εύκολο και φθηνό στη συντήρησή του. Μέχρι και tuning potential έχει και μπορεί να τσιμπήσει και 40-50 αλογάκια για πλάκα. Δεν του λείπει πραγματικά τίποτα. Και οι τιμές που παίζουν είναι έως και λογικές.
Σε σχεσή με ότι έχουμε αναφέρει και με αυτοκινητιστικά κριτήρια, υστερεί σε ένα μόνο πράγμα: δεν είναι luxury. Είναι εντελώς utility κατασκευή. Απόλυτα αποδεκτό εάν με ρωτάς.
Το άλλο μεγάλο θέμα του που δεν έχει να κάνει με την αξία του ως αυτοκίνητο είναι η μεταπώληση. Δυστυχώς θα είναι δύσκολη και εάν κάποιος έχει ένα τέτοιο αμάξι και θέλει να το χρησιμοποιήσει ως πηγή χρηματοδότησης για το επόμενο, μάλλον θα ζοριστεί.
Πχ αυτό είναι αγγελία πάνω από 8 μήνες και ξεκίναγε στα 70Κ. Πολύ φοβάμαι ότι ουτε 60Κ δε θα πιάσει και μιλάμε για τρέλο αυτοκίνητο, επιπέδου 911ΤΤ (μάλλον καλύτερο βασικά).
https://www.car.gr/classifieds/cars/view/333149497-corvette-z06
-
Εγώ θα επιμείνω λίγο ακόμα στην "miata" πρόταση με μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική. Δεν συγκρίνουμε με τα οδηγικά χαρακτηριστικά των κεντρομήχανων λύσεων καθώς το βασικό πλεονέκτημα της πρότασης είναι η μοναδικότητα. Αντί για nd υπάρχουν λίγα fiata 124, με πολύ ωραίο στυλ αλλά κυρίως με δυναμική να αυξήσει αρκετά την τιμή του στο μέλλον. Το 124 στέκεται καλύτερα έξω από τον αμπελώνα στην Βουργουνδία σε σχέση με οτιδήποτε άλλο συνδυάζοντας ένδοξο παρελθόν με σύγχρονη τεχνολογία.
https://www.motor1.com/reviews/63698/first-drive-2017-fiat-124-spider/
-
Πολύ συμπαθητικό αμαξάκι και πιο κλάσσυ απο μιάτα αλλα απέχει πολύ από το ζητούμενο. Είναι ότι είναι ένα Abarth 500 μπροστά σ' ένα σοβαρό hot hatch τύπου i30N.
-
Για μένα είναι καλύτερο αυτοκίνητο από οποιοδήποτε Πόρσε ίσης αξίας. Δεν το έχω οδηγήσει αλλά κρατάω εμπειρίες ανθρώπων που εμπιστεύομαι τη γνώμη τους.
Έχει άφθονη δύναμη και ροπή, σουπερκαρίσια εμφάνιση, μικρό, ελαφρύ, με τρομερό ήχο, εύκολο και φθηνό στη συντήρησή του.
Συμφωνώ 1000%....και αυτός ο ήχος ειναι από άλλο πλανήτη, αυτοί οι Αμερικάνικοι V8 ανασταίνουν και νεκρούς!
-
Υπάρχει κάποιος λόγος που οι περισσότεροι, όταν φτάσουν σε αυτά τα μπάτζετ αγοράζουν Porsche
-
Άσε ρε πονηρέ.
-
Πώς πήγατε από μέχρι 3000 κυβικά στην Corvette των 6,2-7 λίτρων;
-
@super-t said in Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€:
Πώς πήγατε από μέχρι 3000 κυβικά στην Corvette των 6,2-7 λίτρων;
Παραδιπλα ειναι.
Sport αυτοκίνητο μέχρι 30.000€