-
@lap said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@kger said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες! Να χαίρεστε τους δικούς σας ανθρώπους οι υπόλοιποι και πάντα υγεία.
Στα του θέματος, δεν ειμαι φαν να αγοράσω πάλι DACIA, είμαι ένας ευχαριστημένος πελάτης για τ αλεφτά που έδωσα αλλά νομίζω τα λεφτά που ζητάν πλέον, με την ποιότητα που προσφέρουν δεν συμβαδίζουν πιστεύω. Και δεν εννοώ μηχανολογικά αλλά για τα γύρω γύρω. Φαντάζομαι θα έχουν βελτιώσει πράγματα σίγουρα αλλά και πάλι, πχ το duster του κουμπάρου μου που είναι του 2020 δεν με έπεισε.
Τα γύρω γύρω χοντρικά είναι στο ίδιο επίπεδο. Αλλά οι τεχνολογιες και η πλατφόρμα που χρησιμοποιεί το νεο duster είναι μια δεκαετία πιο μπροστά με ότι αυτό συνεπάγεται σε ακαμψία, αίσθηση στιβαρότητας, ηχομόνωση κτλ
Πέρα από την εμφάνιση που πραγματικά με τις 18 άρες ζάντες είναι ίσως το ομορφότερο suv.
To duster επίσης έχιε και πολλές offroad αρετές τις οποίες δεν χρειάζομαι και νομίζω πως αν πάρεις αυτό το αυτοκίνητο πρέπει να το πάρεις τετρακίνητο. Τα ίδια έλεγα στον κουμπάρο μου τότε, δεν με άκουσε γιατί τα τσιγκουνεύτηκε τα παραπάνω λεφτά και τώρα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο.
Στην περίπτωση που δνε βρεθεί κάποιο αξιόλογο μεταχειρισμένο, τα εντός budget καινούργια είναι το xceed (δεν είναι suv), το kona με τον 1000άρι κινητήρα, νομίζω το corolla cross και το yaris cross (αλλά αυτό είναι μικρό), τα 2 suzuki s-cross και vitara, το captur και το ΜG (θα πάω να το δω από κοντά λογικά για να δω και τι παίζει).
Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει κάτι.Τα skoda τα απορρίπτω σαν 1000άρια, τα έχω διε και δεν με έπεισαν, επίσης δεν μου αρέσουν και σχεδιαστηκά. Τα υπόλιπα vag πάλ τα απορρίπτω όγω του 1000άρι μοτερ και δεν εμπιστεύομαι και το γκρουπ να πω την αλήθεια. Αν κοιτούσα για diesel θα ήταν μέσα σε βασικές μου επιλογές.
Αν πάω στο σενάριο να πάρω μικρό έχω προωθήσει στο μαυλό μου το mg3 και το clio. Επίσης μου πέρασε από το μυαλό και η αγορά μιας καινούργιας 116 αλλά νομίζω θα είναι μη λογική επιλογή.
-
Επειδή ο καιρός περνάει και θα φτάσουμε αύριο Σεπτέμβρη και επειδή κοιτάς και αμάξια που θέλουν 6-8 μήνες παράδοση, θα σου έλεγα να αρχίσεις να κοιτάς τα νέα 3 και 3 αιρκρός.
Είτε σε υβριδικό, είτε σε ηλεκτρικό.
Το νέο 3 είναι ένα μικρότερο τωρινό αιρκρός, που σημαίνει αρκετούς χώρους και θα κυκλοφορεί σε τιμές από 15000 το βενζίνης, από 17000 το υβριδικό που σημαίνει ότι η καλή μεσαία έκδοση θα είναι κάπου 17 και 19000, ενώ η ηλεκτρική έκδοση, που σου βγάζει άνετα τα 140 χλμ που θα κάνεις την ημέρα, με τις επιδοτήσεις την βλέπω για την μεσαία έκδοση στα 19000.
Το νέο αιρκρός θα ξεκινάει στα 17000 η βασική βενζίνης, στα 23000 η μεσαία υβριδική και στα 21000 η μεσαία ηλεκτρική, η οποία θα έχει τιμή πριν την επιδότηση κάπου στα 27-28000.
Το νέο αιρκρός έχει τους μεγαλύτερους χώρους των b-suv αντίστοιχους με κάποια c-suv σαν το νέο ντάστερ.
Υπάρχουν ήδη αρκετές παρουσιάσεις και τέστ στο εξωτερικό.
Τέλος κοιτώντας τις τιμές της φουλ εξοπλιστικής έκδοσης στο ηλεκτρικό με την επιδότηση θα είναι κάτω από 24000 και πριν την επιδότηση στα 30-31000.
Τα βενζίνης έχουν 5 χρόνια εγγύηση και τα ηλεκτρικά 8 χρόνια.
-
τα εντός budget καινούργια είναι το xceed (δεν είναι suv), το kona με τον 1000άρι κινητήρα**, νομίζω το corolla cross** και το yaris cross
Ε τότε αν το CC είναι εντός budget τι το συζητάμε ακόμη;;;
140 αλογάκια , αυτόματο, με καλούς χώρους και φυσικά οικονομικό σε κατανάλωση δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο αρνητικό που να υπερκερνα τα πολλά θετικά του.@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το νέο αιρκρός θα ξεκινάει στα 17000 η βασική βενζίνης, στα 23000 η μεσαία υβριδική και στα 21000 η μεσαία ηλεκτρική,
Χαχαχα...
Αν ισχύσουν αυτές οι τιμές τότε θα σου κάνω την χάρη να σε ξαλαφρυνω ή τον @piliourits από τα Aircross σας με ένα δεκαρικακι χιλιάδες ευρώ, θα ήταν υπέροχο οικογενειακό για εμάς , αρέσει πολύ και στην σύζυγο! -
@vagkirk said in Αγορά SUV για οικογένεια:
τα εντός budget καινούργια είναι το xceed (δεν είναι suv), το kona με τον 1000άρι κινητήρα**, νομίζω το corolla cross** και το yaris cross
Ε τότε αν το CC είναι εντός budget τι το συζητάμε ακόμη;;;
140 αλογάκια , αυτόματο, με καλούς χώρους και φυσικά οικονομικό σε κατανάλωση δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιο αρνητικό που να υπερκερνα τα πολλά θετικά του.@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Το νέο αιρκρός θα ξεκινάει στα 17000 η βασική βενζίνης, στα 23000 η μεσαία υβριδική και στα 21000 η μεσαία ηλεκτρική,
Χαχαχα...
Αν ισχύσουν αυτές οι τιμές τότε θα σου κάνω την χάρη να σε ξαλαφρυνω ή τον @piliourits από τα Aircross σας με ένα δεκαρικακι χιλιάδες ευρώ, θα ήταν υπέροχο οικογενειακό για εμάς , αρέσει πολύ και στην σύζυγο!Σήμερα χαλαρά δίνω το δικό μου ανταλλαγή στα 18000 και το πουλάω κάπου στα 21000.
Φτάνω τα 70000 χλμ, αλλά η απόφαση είναι να κρατηθεί, τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η αγορά.
Αλλωστε προηγείται η αγορά δεύτερου αν αποφασιστεί να γίνει, που παίζει το 3 ή το Πάντα για αυτό τον σκοπό.
-
18000 ανταλλαγή ίσως και τα δύο μαζί και με ΥΔ gov.gr περί πρόσφατης αλλαγής δοχείου adblue και ιμάντα χρονισμού, και εγγυητική επιστολή 5000€ σε Τράπεζα επιλογής του αγοραστή.
-
@criuser said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Επειδή ο καιρός περνάει και θα φτάσουμε αύριο Σεπτέμβρη και επειδή κοιτάς και αμάξια που θέλουν 6-8 μήνες παράδοση, θα σου έλεγα να αρχίσεις να κοιτάς τα νέα 3 και 3 αιρκρός.
Το νέο 3 είναι ένα μικρότερο τωρινό αιρκρός, που σημαίνει αρκετούς χώρους και θα κυκλοφορεί σε τιμές από 15000 το βενζίνης, από 17000 το υβριδικό που σημαίνει ότι η καλή μεσαία έκδοση θα είναι κάπου 17 και 19000, ενώ η ηλεκτρική έκδοση, που σου βγάζει άνετα τα 140 χλμ που θα κάνεις την ημέρα, με τις επιδοτήσεις την βλέπω για την μεσαία έκδοση στα 19000.
Το νέο αιρκρός θα ξεκινάει στα 17000 η βασική βενζίνης, στα 23000 η μεσαία υβριδική και στα 21000 η μεσαία ηλεκτρική, η οποία θα έχει τιμή πριν την επιδότηση κάπου στα 27-28000.
Το νέο αιρκρός έχει τους μεγαλύτερους χώρους των b-suv αντίστοιχους με κάποια c-suv σαν το νέο ντάστερ.
Τέλος κοιτώντας τις τιμές της φουλ εξοπλιστικής έκδοσης στο ηλεκτρικό με την επιδότηση θα είναι κάτω από 24000 και πριν την επιδότηση στα 30-31000.
Για καινούργιο δίνω έναν ορίζοντα χρόνου χοντρικά. Δεν είναι άμεση ανάγκη το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή καθώς θεωρώ πως δεν θα γίνουν πολλές μετακινήσεις με το νεογέννητο μωρό και το καλοκαίρι θα είναι 6 μηνών.
Είμαι στη φάση που κοιτάω να αλλάξω σπίτι τώρα οπότε προέχει αυτό πριν το αυτοκίνητο.Από εκεί και έπειτα, ο προιστάμενος μου στην δουλειά έχει aircross c3 diesel όμως και δεν είναι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο έχει αρκετά θεματάκια αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με το καύσιμο, μπεκ, συσταμα adblue κτλ, οπότε βενζίνες μπορεί να είναι ΟΚ. Το C3 το απλό το κοιτάω λίγο και σε αυτή τη γενιά καθώς είναι αρκετά οικονομικό. Θα δω το καινούργιο που λες ότι θα έχει και υβριδική έδοση και δεν το γνώριζα. Αν ισχύουν οι τιμές που αναφέρεις φαίνονται φοβερές για τα δεδομένα της εποχής. Αυτά που κατασκευάζονται και είναι φθηνότερα;
Ηλεκτρικό δύσκολα γιατί δεν έχω δικό μου σπίτι και στην δουλειά 99% δεν δικαιούμαι να το φορτίζω.
Υ.Γ. Τo corolla cross ειναι στο budget στην πολύ βασική έκδοση και αυτός είναι ο λόγος που δεν το κοιτάω ζεστά αν και θεωρητικά κάνει πολλά τικ σε αυτά που μάλλον θέλω.
-
18000 ανταλλαγή ίσως και τα δύο μαζί και με ΥΔ gov.gr περί πρόσφατης αλλαγής δοχείου adblue και ιμάντα χρονισμού, και εγγυητική επιστολή 5000€ σε Τράπεζα επιλογής του αγοραστή.
Εγώ 40 χρόνια πουλάω ακριβά πράγματα...
-
Για καινούργιο δίνω έναν ορίζοντα χρόνου χοντρικά. Δεν είναι άμεση ανάγκη το αυτοκίνητο αυτή τη στιγμή καθώς θεωρώ πως δεν θα γίνουν πολλές μετακινήσεις με το νεογέννητο μωρό και το καλοκαίρι θα είναι 6 μηνών.
Είμαι στη φάση που κοιτάω να αλλάξω σπίτι τώρα οπότε προέχει αυτό πριν το αυτοκίνητο.Από εκεί και έπειτα, ο προιστάμενος μου στην δουλειά έχει aircross c3 diesel όμως και δεν είναι ευχαριστημένος με το αυτοκίνητο έχει αρκετά θεματάκια αλλά έχουν να κάνουν κυρίως με το καύσιμο, μπεκ, συσταμα adblue κτλ, οπότε βενζίνες μπορεί να είναι ΟΚ. Το C3 το απλό το κοιτάω λίγο και σε αυτή τη γενιά καθώς είναι αρκετά οικονομικό. Θα δω το καινούργιο που λες ότι θα έχει και υβριδική έδοση και δεν το γνώριζα. Αν ισχύουν οι τιμές που αναφέρεις φαίνονται φοβερές για τα δεδομένα της εποχής. Αυτά που κατασκευάζονται και είναι φθηνότερα;
Ηλεκτρικό δύσκολα γιατί δεν έχω δικό μου σπίτι και στην δουλειά 99% δεν δικαιούμαι να το φορτίζω.
Υ.Γ. Τo corolla cross ειναι στο budget στην πολύ βασική έκδοση και αυτός είναι ο λόγος που δεν το κοιτάω ζεστά αν και θεωρητικά κάνει πολλά τικ σε αυτά που μάλλον θέλω.
Εγώ είμαι στα 70000 χλμ με το ντίζελ αιρκρος ενώ πριν είχα κάνει 50000 χλμ με βενζίνη αιρκρος. Και τα δύο αυτόματα.
Στο βενζίνης δεν είχα τίποτα.
Στο ντίζελ άλλαξα δοχείο αντμπλού στα 27000 χλμ και άλλαξα προληπτικά πριν λίγο καιρό και την καδένα.
Εννοείται εντός εγγύησης όλα.
Βάζω καύσιμο σε εταιρικά βενζινάδικα.
Τα ντίζελ βέβαια τέλος.
Για τις τιμές αυτές ακούγονται και ισχύουν ήδη σε 10 χώρες της Ευρώπης.
Τα αυτοκίνητα φτιάχνονται στην Σλοβακία.
-
Πως γίνεται να πουλάς ακριβά χωρίς δικά σου συνεργεία ένας θεός ξέρει
-
Ακριβά πράγματα λέει, όχι γενικά πουλάει ακριβά. Δηλαδή το σπίτι είναι ένα ακριβό πράγμα.
Πρέπει να διαβάζεις λεπτομερώς τα ποστ του. Ξέρει τι λέει και με ποιον τρόπο. Είναι παλια σειρά -
@red_monster said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα συνεργεία είναι "δικά μου", χωρίς να είναι.
Αμα είχες 20 χρόνια συνεργασία σαν δικά σου είναι.
Αλλά τι σημασία έχουν τα συνεργεία σε σχέση με την πώληση ?
Την πώληση την καθορίζει η τοποθεσία, το είδος των υλικών, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και το προφίλ του πωλητή.
Δεν έκανα δημόσια έργα, που εκεί την πώληση την καθορίζει η σχέση με την εξουσία.
Ακριβά πράγματα λέει, όχι γενικά πουλάει ακριβά. Δηλαδή το σπίτι είναι ένα ακριβό πράγμα.
Πρέπει να διαβάζεις λεπτομερώς τα ποστ του. Ξέρει τι λέει και με ποιον τρόπο. Είναι παλια σειράΚαι ακριβό είναι και ακριβά πούλαγα. Γιατί επέλεγα οικόπεδα σαν υποψήφιος αγοραστής και όχι σαν πωλητής.
Δηλαδή αν έπειθα τον εαυτό μου να αγοράσει, τότε επένδυα.
Δεν περίμενα ότι οι πελάτες θα ήταν βλάκες, πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά στις πωλήσεις, που οι πωλητές νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους, που αν και είναι ηλίθιοι έχουν μαζέψει αρκετά λεφτά για να αγοράσουν ακριβά πράγματα.
Στατιστικά τέτοιοι πωλητές είναι πλειοψηφία στους αυτοκινητάδες.
-
@red_monster said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Τα συνεργεία είναι "δικά μου", χωρίς να είναι.
Αμα είχες 20 χρόνια συνεργασία σαν δικά σου είναι.
Αλλά τι σημασία έχουν τα συνεργεία σε σχέση με την πώληση ?
Την πώληση την καθορίζει η τοποθεσία, το είδος των υλικών, ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός και το προφίλ του πωλητή.
Δεν έκανα δημόσια έργα, που εκεί την πώληση την καθορίζει η σχέση με την εξουσία.
Πρέπει να διαβάζεις λεπτομερώς τα ποστ του. Ξέρει τι λέει και με ποιον τρόπο. Είναι παλια σειράΚαι ακριβό είναι και ακριβά πούλαγα. Γιατί επέλεγα οικόπεδα σαν υποψήφιος αγοραστής και όχι σαν πωλητής.
Δηλαδή αν έπειθα τον εαυτό μου να αγοράσει, τότε επένδυα.
Δεν περίμενα ότι οι πελάτες θα ήταν βλάκες, πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά στις πωλήσεις, που οι πωλητές νομίζουν ότι απευθύνονται σε ηλίθιους, που αν και είναι ηλίθιοι έχουν μαζέψει αρκετά λεφτά για να αγοράσουν ακριβά πράγματα.
Στατιστικά τέτοιοι πωλητές είναι πλειοψηφία στους αυτοκινητάδες.
Χωρίς in house συνεργεία και Η/Μ εξοπλισμου ούτε σταθερή ποιότητα κρατάς, ούτε μπορείς να δουλέψεις με σοβαρό ποσοστό κέρδους.-
Όλα τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση στον ιδιώτη που αρέσκεται σε φανφάρες και δεν μπορεί να αξιολογήσει σωστά.Όσο για τα δημόσια έργα, δεν ξέρω τι έχεις στο μυαλό σου για δοσοληψίες και κωλόκουρα αλλά πλέον τα λεφτουδάκια που έρχονται από ΕΕ τριπλο ελέγχονται και εκεί με πορδές (βλέπε παραπάνω) δεν βάφεις αυγά
-
Ασχολήσου εσύ με τα δημόσια έργα σου και τις περίεργες ιστορίες τους που κάθε μέρα μαθαίνω και από μία και άσε εμας να ασχολούμαστε με τα ιδιωτικά με τον τρόπο που ξέρουμε.
Προφανώς έχω τα ανάλογα συνεργεία για κάθε δουλειά, αλλά οι δουλειές δεν είναι ίδιες.
Εξαρτάται από το τι θέλει και κυρίως το τι πληρώνει ο πελάτης.
Αλλά μην χαλάμε το θέμα εδώ.
-
H γυναίκα έριξε στο τραπέζι την περίπτωση του νέου υβριδικού FIAT 600.
Γνωρίζουμε κάτι περισσότερο; Δεν θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερο φαν των ιταλικών κατασκευών για διάφορους λόγους αλλά είναι εμφανισιακά ένα ενδιαφέρον αυτοκινητάκι με χώρους λίγο καλύτερους από το stepway αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
Προς το τέλος της εβδομάδας θα πάω να δω τα MG από κοντά λογικά και θέλω να δω και τα νέα citroen όταν έρθουν.
-
Γνωρίζουμε κάτι περισσότερο; Δεν θα με χαρακτήριζα ιδιαίτερο φαν των ιταλικών κατασκευών για διάφορους λόγους αλλά είναι εμφανισιακά ένα ενδιαφέρον αυτοκινητάκι με χώρους λίγο καλύτερους από το stepway αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο.
Προς το τέλος της εβδομάδας θα πάω να δω τα MG από κοντά λογικά και θέλω να δω και τα νέα citroen όταν έρθουν.
https://www.automobiledimension.com/model/fiat/600
Νομίζω ότι είναι μικρό σε σχέση με αυτό που ψάχνεις
-
Άμα θες να σαι κάθε δύο μήνες συνεργείο πάρτο.Περιμενε να βγει το νέο mg hs το οποίο ίσως να αξίζει
-
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Άμα θες να σαι κάθε δύο μήνες συνεργείο πάρτο.Περιμενε να βγει το νέο mg hs το οποίο ίσως να αξίζει
Υπερβολές
-
@dimitrioskosmas said in Αγορά SUV για οικογένεια:
@chris__7 said in Αγορά SUV για οικογένεια:
Υπερβολές
Ήθελα να πάω να δω χθες τα MG και οι αντιπροσωπείες είναι κλειστές εδώ. Εν τω μεταξύ η γυναίκα πιέζει για Τογιότα οπότε θα πηγαίναμε και από εκεί, αλλά ήδη ξέρω πως 99% είναι εκτός μπατζετ.
-
Επίσης, επειδή σκέφοτμαι μήπως πάρω και ένα κλασσικό βενζινοκίνητο χωρίς να μπλέξω με περίεργα συστήματα τύπου υβριδικά κτλ (γιατί πέρα από τα τογιότα τα υπόλοιπα νομίζω ειναι υποδιέστερα), υπάρχουν συνολα στην αγορά που να μην είναι 1000άρια να μην καίνε τον πάτο τους;
-
Επίσης, επειδή σκέφοτμαι μήπως πάρω και ένα κλασσικό βενζινοκίνητο χωρίς να μπλέξω με περίεργα συστήματα τύπου υβριδικά κτλ (γιατί πέρα από τα τογιότα τα υπόλοιπα νομίζω ειναι υποδιέστερα), υπάρχουν συνολα στην αγορά που να μην είναι 1000άρια να μην καίνε τον πάτο τους;
μονο ιαπωνικα διλιτρα.Αλλιως υβριδικο τοyota.Αν κοιτας καταναλωση.
Αγορά SUV για οικογένεια